G-Prop

Segelbåtspropeller G-PROP till propelleraxel i rostfritt stål:

 

G-PROP är en 3-bladig segelbåtspropeller för fast axel och S-drev där bladen under segling automatiskt ställer om sig tillbaka i neutral position vilket ger ett minimalt vattenmotstånd.

 

Propellerns stigning justeras med en justeringsring som är beräknad och tillverkad speciellt för din båt. Dessutom följer med varje leverans två tillsatsringar med lite avvikande stigning . Propellerns stigning kan anpassas till båtens vikt, längd, skrovform o s v för maximal effekt. På samma sätt är det också möjligt att växla mellan höger- och vänstergående propeller. G-PROP har olika stigning mellan färd framåt och bakåt för bästa möjliga effekt. Det gör att G-PROP har samma verkningsgrad vid backning som vid gång framåt. Propellerbladens vridningsmekanism gör så att propellern alltid får sin förinställda stigning.

 

G-props viktigaste egenskap är att bladen automatiskt går till neutral position så snart propelleraxeln slutar att rotera och seglen övertar framdriften av båten. Detta tillsammans med den optimala utformningen av G-props blad. G-PROP ger lågt seglingsmotstånd och roterar inte med vid segling.

 

Dintra AB

Send mail to info@dintra.se with questions or comments about this web site.

Copyright © 2015 DINTRA AB

 

Vi reserverar oss för ev. felskrivningar och övriga fel i texter och annat material.