CENTAFLEX

Centaflex antivibrationssystem

Centaflex antivibrationssystem är en typ av flexibel koppling som är vanligt förekommande i båtmotorer för att minska vibrationer och buller. Det är ett högkvalitativt system som är designat för att överföra kraft från motorn till propellern på ett effektivt sätt samtidigt som det minskar vibrationer och ljudnivåer i båten.

Systemet består av två nav som är kopplade till motorn och propellern och en flexibel del av elastomermaterial mellan dem. Detta elastomermaterial absorberar vibrationer och ljud som skapas av motorn och propellern och gör att de inte överförs vidare till resten av båten. Det är utformat för att klara av höga belastningar och tuffa arbetsförhållanden och kan hantera vibrationer och stötar från olika källor. Detta minskar risken för skador på utrustningen och bidrar till att öka dess livslängd och tillförlitlighet.

Centaflex M127 passar alla 4" anslutningar med eller utan adapter. Vi erbjuder olika Centaflex lösningar. För mer information, kontakta oss via mejl eller telefon.

Denna produkt har en hög prestanda och är testat och certifierat enligt olika standarder, inklusive ISO 9001:2015. Systemet är också godkänt av ledande marintekniska organisationer, såsom Lloyd's Register och Det Norske Veritas (DNV), vilket garanterar hög kvalitet och tillförlitlighet.

Funktioner & fördelar

Centaflex systemet är designat för att minimera vibrationer och buller i båten, vilket förbättrar båtens komfort och minskar risken för skador på båtens struktur. Dessutom minskar vibrationer och buller från motorn och propellern påverkan på elektriska enheter såsom ekolod, GPS och autopilot.

Användningsområden

Centaflex systemet används i olika typer av båtar, inklusive fritidsbåtar, kommersiella fartyg, arbetsbåtar, färjor och patrullbåtar. Det kan användas för olika typer av motorer, inklusive inombordsmotorer, utombordsmotorer, dieselmotorer och bensinmotorer.

Installation & underhåll

Centaflex systemet är utformat för att vara lätt att installera och underhålla. Det är tillverkat av högkvalitativa material som är korrosionsbeständiga och tåliga mot slitage och påfrestningar från havsmiljön. Detta gör det till en pålitlig och långvarig lösning för att minska vibrationer och buller i båtar. Underhåll kan krävas vid slitage eller skador på systemet, såsom utbyte av gummielementet eller navet.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa antivibrationssystem eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt sorts antivibrationssystem som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver antivibrationssystem har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver antivibrationssystem kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra antivibrationssystem, såsom R&D kopplingar och Megaflex, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Centaflex flexibel koppling/Antivibrationssystem - Finns hos Dintra AB

Aktiva filter