GYROFLEX

GyroFlex antivibrationssystem

GyroFlex antivibrationssystem är en typ av teknologi som används för att minska vibrationer från båten. Systemet består av en roterande massa som kallas för en gyro som är monterad på en plattform som är isolerad från resten av båten. När båten rör sig upp och ner, vibrerar gyron i motsatt riktning för att motverka vibrationerna och skapa en stabilare plattform för passagerare och utrustning ombord.

GyroFlex-systemet kan användas på olika typer av båtar, från mindre fritidsbåtar till stora fartyg. Detta system kan vara en viktig del av båtens utrustning, särskilt för båtar som brukas för kommersiella ändamål, så som färjor, offshorefartyg eller forskningsfartyg, där passagerarkomfort och säkerhet är viktigt för att upprätthålla produktivitet och minska riskerna för olyckor och skador. 

Dessa system finns i olika storlekar och effektivitetsnivåer, beroende på båtens storlek och vikt, driftsförhållandena och andra faktorer som påverkar vibrationer och rörelser i båten. Enheten kan monteras på olika ställen på båten, beroende på dess design och användningsområde, till exempel under däck, i maskinrummet eller på däck.

GyroFlex är en flexibel koppling som minskar oljud och vibrationer från motorn, propellern samt axelsystemet. Det stora flexibla gummimembranet ger en mjuk överföring från motor till propeller. 

GyroFlex är ett typ av antivibrationssystem som är speciellt utformat för att minska vibrationer på båtar. Systemet använder sig av en roterande massa, en gyroskopisk enhet, som motverkar båtens rörelser.

Systemet består av en gyroskopisk enhet som monteras under däck i båtens mittlinje. Gyroskopet roterar vid hög hastighet och skapar en stabiliserande kraft som motverkar vibrationer i båten. Genom att minska båtens vibrationer och gungning ökar komforten ombord. 

Fördelarna med GyroFlex

Fördelarna med att använda ett GyroFlex antivibrationssystem inkluderar minskad belastning på motor och drivsystem, ökad komfort och säkerhet för passagerare och besättning, minskad risk för skador på utrustning ombord, och minskad bränsleförbrukning. GyroFlex-systemet kan också bidra till att förbättra båtens prestanda och manövrerbarhet

En annan fördel med GyroFlex-systemet är att det fungerar i alla hastigheter och sjöförhållanden, vilket gör det användbart för både fritidsbåtar och kommersiella fartyg. Detta system kräver minimalt med underhåll. För korrekt installation rekommenderas det att det görs av en erfaren tekniker.

GyroFlex-systemen kan också kombineras med andra teknologier som aktivt styrningssystem, stabilisatorer eller autopiloter, för att förbättra båtens stabilitet och manövrerbarhet under olika förhållanden, till exempel höga vågor, vind och ström. 

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa antivibrationssystem eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt sorts antivibrationssystem som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver antivibrationssystem har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver antivibrationssystem kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra antivibrationssystem, såsom R&D kopplingar och Centaflex, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Gyroflex - Antivibrationssystem/Vibrationsdämpare  -  finns hos Dintra

Aktiva filter