PYTHON DRIVE DELAR

Python Drive delar

Python Drive-systemet använder en flexibel kopplingsteknik för att avleda och absorbera vibrationer och stötar som uppstår vid båtens drivsystem. Genom att minska vibrationer och ljud kan det förbättra komforten ombord, minska påfrestningar på båten och dess komponenter samt öka livslängden på drivsystemet. Python Drive-systemet är utformat för att vara kompatibelt med olika typer av inombordsmotorer och båtar. Det kan installeras i både nya båtar och i befintliga båtar som uppgradering.

Här finns delar till Python Drive (lager, hus, gummi och monteringstillbehör).

Lager, hus, gummidämpare & monteringstillbehör

Lager

Python Drive använder högkvalitativa lager för att möjliggöra smidig rotation och rörelse hos drivsystemet. Dessa lager är utformade för att hantera belastningarna och vibrationerna som generas av båtens motor och drivsystem. Här följer några generella punkter att tänka på om lagren:

 • Kullager: Kullager är vanliga typer av lagerelement som används i Python Drive-systemet. Dessa kullager möjliggör smidig rotation och rörelse av drivsystemet.
 • Högkvalitativa material: Lagren i Python Drive är tillverkade av högkvalitativa material som är utformade för att hantera belastningar och vibrationer i den marina miljön. Materialen som används inkluderar rostfritt stål, hårdmetall och andra material som ger god hållbarhet och korrosionsbeständighet.
 • Underhåll: För att säkerställa optimal prestanda och livslängd för lagren är det viktigt att utföra regelbundet underhåll. Detta innefattar smörjning av lagren och regelbunden kontroll. Vid behov, byt ut lagren.

Hus

Huset, eller själva enheten, är det yttre skyddande skalet som omger och håller de interna komponenterna i Python Drive-systemet. Det är vanligtvis tillverkat av starka material, såsom aluminium eller rostfritt stål, för att ge hållbarhet och motstånd mot korrosion i den marina miljön.

 • Material: Huset är vanligtvis tillverkat av högkvalitativa material som är utformade för att vara starka, tåliga och motstå korrosion i den marina miljön. Material som ofta används inkluderar aluminium och rostfritt stål.
 • Konstruktion: Huset är utformat för att rymma de olika interna komponenterna i systemet. Det är också konstruerat för att möjliggöra smidig installation och anslutning till båtens drivsystem.
 • Skydd: Huset i Python Drive-systemet fungerar som ett skyddande skal som skyddar de interna komponenterna från yttre påverkan, såsom stötar, vibrationer, smuts och fukt. Det hjälper till att säkerställa att de känsliga delarna av systemet förblir intakta och fungerar korrekt.
 • Design & storlek: Huset har en specifik design som är anpassad för att passa installationen och integreras smidigt med båtens befintliga drivsystem.

Gummidämpare

Python Drive använder flexibla gummidämpare för att absorbera och reducera vibrationer och stötar. Dessa gummidämpare fungerar som flexibla kopplingar mellan drivsystemet och båtens struktur. De absorberar vibrationerna och minskar överföringen av dem till båten, vilket leder till en jämnare och mer bekväm åktur.

 • Funktion: Gummidämparna fungerar som flexibla kopplingar mellan båtens drivsystem och dess struktur. De är utformade för att absorbera och minska vibrationer och stötar som genereras av motorer och drivsystem. Genom att använda gummidämpare isoleras och avleds vibrationerna, vilket resulterar i en jämnare och mer bekväm åktur.
 • Material: Gummidämparna i Python Drive-systemet är tillverkade av högkvalitativt syntetiskt gummi. Detta material har en förmåga att absorbera och dämpa vibrationer och stötar.
 • Utformning: Gummidämparna är utformade med olika lager av gummi, vilket ger flexibilitet och stötdämpning. De kan ha olika geometriska former och mönster för att ge ökad flexibilitet i olika riktningar och anpassa sig till olika belastningar och vibrationer.

Monteringstillbehör

För att installera Python Drive-systemet i båten finns det olika monteringstillbehör. Det kan omfatta fästelement, monteringsplattor och monteringsramar som hjälper till att anpassa och fästa systemet på ett korrekt sätt.

 • Fästelement: Det kan innefatta skruvar, bultar, muttrar eller andra fästelement som används för att säkra Python Drive-enheten på plats. Dessa fästelement är vanligtvis tillverkade av korrosionsbeständiga material för att klara av den marina miljön.
 • Monteringsplattor eller monteringsramar: Det kan finnas speciella plattor eller ramar som används för att fästa systemet på rätt plats i båten. Dessa kan vara tillverkade av material som rostfritt stål eller aluminium och är utformade för att vara starka och hållbara.
 • Monteringsverktyg: För att installera och montera systemet kan det vara nödvändigt att använda olika verktyg som nycklar eller andra specialverktyg.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa delar till Python Drive-system eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt produkt som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver antivibrationssystem har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver antivibrationssystem kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra antivibrationssystem, såsom flexibla kopplingar och Centaflex, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Aktiva filter