R&D

R&D - Antivibrationssystem

Ett antivibrationssystem till båtar är ett typ av system som är utformat för att minska vibrationer och buller som uppstår när båtmotorn är igång. Dessa system kan vara särskilt användbara för stora båtar eller fartyg som har kraftfulla motorer som kan generera betydande vibrationer och buller.

En R&D flexibel koppling är en typ av koppling som är utformad för att absorbera vibrationer och chockbelastningar som kan uppstå när motorn startar och stoppar, eller när båten stöter på vågor eller andra hinder. 

Dessa flexibla kopplingar är mycket enkla att montera mellan backslagets utgående fläns och propelleraxelns klämkoppling.

Några fördelar med dessa flexibla kopplingar:

- Minskar vibrationer & buller: En flexibel koppling kan minska vibrationer och buller som uppstår när motorn startar och stoppar, vilket kan öka komforten ombord.

- Skyddar motorn & axeln: En flexibel koppling kan absorbera stötar och chockbelastningar som kan uppstå när båten stöter på vågor eller andra hinder. Detta kan skydda motorn och propelleraxeln från skador och förlänga livslängden på både motorn och kopplingen.

- Minskar friktion: En flexibel koppling kan minska friktion mellan motorn och propelleraxeln, vilket kan öka bränsleeffektiviteten och minska slitage på båtmotorn. 

Tillverkning

R&D flexibla kopplingar är tillverkade av polyetylenplast, dessa kopplingar isolerar effektivt motorn elektriskt från axelsystemet och förebygger korrosion. Kopplingens flexibilitet medför mindre vibrationer och mindre oljud. Dessa flexibla kopplingar passar nästan alla förekommande backslag på marknaden.

R&D är en tillverkare av flexibla kopplingar som är välkända inom båtindustrin. Deras produkter används ofta på större båtar och fartyg, men kan även vara lämpliga för mindre båtar och motorer. R&D flexibla kopplingar är utformade för att vara hållbara och motståndskraftiga mot korrosion och andra skador son kan uppstå i en marin miljö.

Vårt utbud

Vårt utbud av R&D kopplingar: Borg Warner/Velvet Drive, Bukh, Enfield, Lister Petter, Newage PRM, Paragon Power, Self Changing Gears, Sonic, Technodrive, TMP, Twin-Disc, Volvo Penta, Yanmar, ZF-Hurth, Dong-I, Taipeoungyang TK 250 och ZF Hurth V-Drive. Det är viktigt att välja rätt typ av flexibel koppling för din båt och motor, om du är osäker på vilken koppling so passar din båt, kontakta oss gärna för hjälp och rådgivning.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa flexibla kopplingar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt koppling som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver flexibla kopplingar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver flexibla kopplingar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra antivibrationssystem, så som Python-Drive och Centaflex, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Flexibel koppling från R&D - Antivibrationssystem - Vibrationslösning

Underkategorier

 • Borg Warner/Velvet Drive flexkoppling
  Borg Warner/Velvet...

  Här finns R&D flexibla kopplingar från Borg Warner/Velvet Drive.

 • Bukh
  Bukh

  Här finns R&D flexibla kopplingar från Bukh.

 • Enfield
  Enfield

  Här finns R&D flexibla kopplingar från Enfield.

 • Lister Petter
  Lister Petter

  Här finns R&D flexibla kopplingar från Lister Petter.

 • Välj backslag och hitta din R&D flexkoppling för Newage PRM
  Välj backslag och...

  Här finns möjlighet att välja backslag samt att hitta den flexibla R&D kopplingen för Newage PRM som du behöver.

 • Paragon Power
  Paragon Power

  Här finns R&D flexibla kopplingar från Paragon Power.

 • Self Changing Gears

  Här finns R&D flexibla kopplingar Self Changing.

 • Technodrive
  Technodrive

  Här finns R&D flexibla kopplingar från Technodrive.

 • Twin-Disc
  Twin-Disc

  Här finns R&D flexibla kopplingar från Twin-Disc.

 • Volvo Penta
  Volvo Penta

  Här finns R&D flexibla kopplingar från Volvo Penta.

 • Yanmar
  Yanmar

  Här finns R&D flexibla kopplingar från Yanmar.

 • ZF-Hurth

  Här finns R&D flexibla kopplingar från ZF-Hurth.

 • Dong-I
  Dong-I

  Här finns R&D flexibla kopplingar från Dong-I.

 • Taipeoungyang TK 250

  Här finns R&D flexibla kopplingar från Taipeoungyang TK 250.

 • ZF Hurth V-Drive
  ZF Hurth V-Drive

  Här finns R&D flexibla kopplingar från ZF Hurth V-Drive.

Aktiva filter