PTO OCH TILLBEHÖR FÖR BACKSLAG

PTO & tillbehör för backslag

Här finns PTO och tillbehör som passar till PRM backslag.

PTO

PTO (Power Take-Off) är en anordning som låter dig överföra kraft från en motor till andra enheter eller maskiner. Det kan till exempel vara en del av motorn som används för att driva tillbehör eller utrustning på båten, såsom en vinsch eller hydraulisk pump. 

Installation

Installationen av en PTO kan vara en något komplex process som kräver noggrannhet och kunskap om både båtens struktur och PTO-systemet självt. Här går vi igenom en allmän guide för installationen:

1. Planering & förberedelse

 • Identifiera lämpliga plats för installationen av PTO-enheten på båtens motor eller drivsystem. Detta bör vara där det finns tillräckligt med utrymme och lämplig tillgång till kraftkällan.

2. Montering av PTO-enheten

 • Om PTO-enheten är en separat enhet, montera den på den valda platsen på båtens motor eller drivsystem tillverkarens anvisningar.
 • Använd rätt monteringsbeslag och fästen för att säkert fästa PTO-enheten på plats. Se till att fästena är tillräckligt starka för att hantera den kraft som PTO-enheten kommer att generera.

3. Anslutning till kraftkälla

 • Om PTO-enheten är direkt kopplad till motorns vevaxel, se till att kopplingen är korrekt och säker.

4. Anslutning till tillbehör eller utrustning

 • Om PTO-enheten ska driva specifika tillbehör eller utrustning ombord på båten, anslut dessa enheter till PTO-enheten med hjälp av lämpliga kopplingar eller adaptrar.
 • Se till att anslutningarna är säkra och tätade för att förhindra läckage eller andra problem under drift.

5. Testning & justering

 • Efter installationen, utför noggranna tester av PTO-systemet för att säkerställa att det fungerar korrekt och säkert.
 • Kontrollera att alla anslutningar är tätade och att det inte finns några läckage eller andra problem.
 • Justera eventuella inställningar eller parametrar enligt behov för att optimera prestanda och säkerhet.

Underhåll

Underhållsarbetet av en PTO är avgörande för att säkerställa att den fungerar korrekt och pålitligt över tid. Här är några underhållstips:

 • Regelbunden inspektion: Genomför regelbundna visuella inspektioner av PTO-enheten för att identifiera eventuella tecken på slitage, korrosion eller skador. Kontrollera särskilt tätningar, fästen, kopplingar och andra rörliga delar.
 • Smörjning: Smörj rörliga delar regelbundet enligt tillverkarens rekommendationer. Använd lämpligt smörjmedel för att säkerställa optimal prestanda och lång livslängd för PTO-enheten.
 • Kontroll av anslutningar: Kontrollera alla anslutningar, inklusive rörledningar, slangar, kablar och kopplingar, för att säkerställa att de är ordentligt anslutna och tätade. Åtgärda eventuella läckage eller lösa anslutningar omedelbart.
 • Filtrerings- & rengöringsrutiner: Om PTO-enheten har filter eller filterelement, se till att de rengörs eller byts ut enligt rekommendationer för att upprätthålla korrekt funktion och skydda motorn från skador.
 • Dränering & påfyllning av vätskor: Om PTO-enheten använder vätskor som olja eller hydraulvätska, kontrollera nivåerna regelbundet och fyll på vid behov. Dränera och byt vätskor enligt tillverkarens rekommendationer för att upprätthålla optimal prestanda och skydda mot skador.
 • Kontroll av vibrationer & ljud: Var uppmärksam på eventuella ovanliga vibrationer eller ljud som kan indikera problem med PTO-enheten eller dess anslutna tillbehör. Åtgärda problemen snabbt för att förhindra ytterligare skador.
 • Kontrollera monteringsfästen: Se till att monteringsfästen är säkra och i gott skick. Efterdra bultar om det behövs för att förhindra lösa delar.

Genom att ta del av dessa underhållsgärder regelbundet kan du förlänga livslängden och säkerställa tillförlitlig prestanda för PTO-systemet.

Varför köpa hos oss från Dintra?

Att köpa tillbehör backslag eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt sorts produkt som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver tillbehör till backslag har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, antivibrationssystem och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver tillbehör till backslag kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter inom backslag-kategorin, såsom mekaniska backslag och hydrauliska backslag utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

PTO och tillbehör för PRM backslag finns hos oss på Dintra AB

Aktiva filter