Batterikabel

Batterikabel

Batterikabeln på en båt är en elektrisk kabel som används för att ansluta batteriet till båtens elsystem. Batterikabeln har hög kapacitet för att kunna hantera höga strömmar som krävs för att driva båtens elektriska utrustning såsom belysning, navigeringssystem, laddningssystem. Utöver detta används även dessa kablar till bogpropellrar och startmotorer. När du väljer en batterikabel för din båt är det viktigt att välja rätt storlek och längd på kabeln baserat på båtens batteri och elsystem. Kabeln ska vara tillräckligt tjock för att minimera spänningsfall och ge tillräcklig strömförsörjning till båtens elsystem. För att välja rätt kabelstorlek bör du först bestämma den maximala strömstyrkan som dina elektriska enheter kan dra samtidigt. Sedan bör du välja en kabel med tillräckligt stor diameter för att hantera den strömstyrkan utan att överhettas eller tappa spänning. Våra kablar är brukbara i ett temperaturområde på -40°C upp till +70°C.

Installation av batterikabel

Innan du installerar kabeln, se till så att batteriet är avstängt och koppla från eventuella andra strömkällor för att undvika olyckor och skador, Det är också viktigt att säkerställa att kabeln är ordentligt skyddad och säkrad för att undvika kortslutningar. Det är viktigt att säkerställa att batterikabeln är korrekt installerad och ansluten. Använd dig av korrekta kabelskor och se till att kabeln är ordentligt fastsatt för att förhindra skador. Det är även viktigt att kabeln är skyddad mot vatten och korrosion genom att använda kabelskor och skyddskåpor. Batterikabeln behöver regelbunden kontroll för att upptäcka eventuella tecken på skador, slitning eller korrosion, om detta upptäcks är det viktigt att byta ut den. En dåligt installerad eller skadad kabel kan orsaka allvarliga problem som kortslutning, brand eller explosion, detta gör att det är väldigt viktigt med regelbundna inspektioner på batterikabeln.

Vårt utbud

Batterikablarna som vi på Dintra säljer är av mycket hög kvalitet. Kablarna är dubbelmantlade samt även mångtrådiga och extremt flexibla. Vår utbud i storlekar utgår från 10mm² upp till 120mm². Kablarna beställs i meterlängder och levereras i ett stycke. De kan levereras med eller utan pressade kabelskor. Med hjälp av våra kabelskor och vulktejp blir kabeln 100% vattentät och vattenintrång blir helt uteslutet, detta leder till att kabeln inte behöver vara förtennad.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa batterikablar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp och mer information om batterikablarna samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver batterikablar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver batterikablar kan du besöka vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även ett stort utbud av andra produkter inom bogpropellerkategorin såsom bogpropellrar 12 & 24 volt och aktermonteringssatser, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Batterikabel till båtar, husbilar, husvagnar samt bilar hos: Dintra AB

Underkategorier

Aktiva filter