Bogpropeller 12 & 24V

Bogpropeller 12 & 24V

En bogpropeller, också känt som tunnelpropeller eller azimuth-propeller, är en typ av propeller som används på fartyg och båtar för att ge manövrerbarhet. Till skillnad från en vanlig propeller som bara kan driva båten i en riktning, kan en bogpropeller rotera 360 grader, vilket gör att båten kan manövreras i vilken riktning som helst. Craftsman marins bogpropellrar är enkla att installera och ger med sina syntetiska propellrar ingen korrosion, vilket gör de mycket beständiga. Det är vanligt att använda flera bogpropellrar på större fartyg för att uppnå maximal manövrerbarhet.

Fördelar

Bogpropellrar har flera fördelar jämfört med konventionella propellrar. En av de främsta fördelarna är att de ger hög manövrerbarhet, vilket gör det enklare att manövrera fartyget eller båten i trånga hamnar och i begränsade utrymmen. En annan fördel med bogpropellrar är att de kan användas för att minska rörelserna på fartyget i sidled, vilket kan bidra till att minska obehagliga rörelser och öka komforten ombord. Dessa bogpropellrar har också fördelen att de kan användas till att kontrollera båten i exempelvis strömmar, de kan även användas vid sidan av en kaj för att hålla båten på plats. Bogpropellrar har den stora fördelen att de kan användas tillsammans med andra propellrar och roder för att ge ytterligare manövrerbarhet och flexibilitet.

Installation & underhåll

Installation av bogpropellrar på en båt kan vara en komplex process som kräver noggrann planering och expertis. Här är några steg som är involverade i installationen av bogpropellrar på en båt:

  1. Välj rätt storlek: Storleken på bogpropellern som installeras beror på båtens storlek, vikt och användning. Det är viktigt att välja rätt storlek för att säkerställa optimal prestanda.
  2. Bestäm bästa placeringen: Det är viktigt att hitta den bästa placeringen för bogpropellrarna på båten för att säkerställa optimal prestanda. Placeringen beror på båttyp och storlek samt användning. Bogpropellrar kan placeras i en tunnel under vattenlinjen eller på en roterande plattform. 
  3. Installera bogpropellern: Bogpropellern installeras genom att skära ett hål i båtens skrov och montera bogpropellern på plats. Installationen kräver noggrannhet och precision för att säkerställa att den är ordentligt monterad och fungerar korrekt.
  4. Testa bogpropellern: När installationen är klar, testa bogpropellern för att säkerställa att den fungerar som den ska och att manövrerbarheten på båten har ökat.

Precis som alla andra mekaniska system kräver bogpropellrar regelbundet underhåll för att säkerställa optimal prestanda och livslängd. Här är några viktiga punkter att tänka på när det gäller underhåll av bogpropellrar:

  • Rengöring: Bogpropellern bör rengöras regelbundet för att undvika uppbyggnad av smuts, korrosion och andra föroreningar som kan skada komponenterna och minska prestandan. Det är viktigt att använda lämpliga rengöringsmedel och att undvika starka kemikalier som kan skada materialet.
  • Smörjning: Bogpropellern bör smörjas regelbundet för att undvika friktion och slitage på komponenterna. Smörjmedlet bör väljas med omsorg för att matcha de specifika kraven för bogpropellrarna.
  • Inspektion: Det är viktigt att regelbundet inspektera bogpropellern för att identifiera eventuella tecken på slitage eller skador. Eventuella problem problem bör åtgärdas snabbt för att undvika större problem och för att säkerställa optimal prestanda.
  • Testning: Bogpropellern bör testas regelbundet för att säkerställa att den fungerar korrekt och att manövrerbarheten på båten inte påverkas negativt.
  • Service: Bogpropellern bör regelbundet servas av en kvalificerad tekniker för att säkerställa optimal prestanda och livslängd. 

För mer information om installation och service kan du kontakta oss via mejl eller telefon. 

Vårt utbud

Hos Dintra AB har vi ett brett utbud av elektriska bogpropellrar av märket Craftsman marin. Dessa pålitliga bogpropellrar är mycket högeffektiva och tystgående. Bogpropellrar finns i olika storlekar och kapaciteter och kan leverera olika effekter beroende på applikationen. Vi har bogpropellrar från 28kgf upp till 170kgf.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa bogpropellrar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt bogpropeller som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra utbud. Utöver bogpropellrar har vi på Dintra AB ett brett sortiment av olika sorters marina tillbehör för din båt såsom bland annat backslag och mekaniska reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud kan du kika runt på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Bogpropeller 12 & 24V - Högeffektiva och tystgående - finns hos Dintra

Aktiva filter