Bogpropeller hydraulisk

Hydraulisk bogpropeller

Hydrauliska bogpropellrar är ett vanligt förekommande system på båtar. Dessa propellrar används för att ge båten en extra rörelseförmåga genom att styra strömmen av vatten runt båtens stäv. En hydraulisk bogpropeller består vanligtvis av en propeller som är monterad på en horisontell axel som i sin tur är monterad på en hydraulisk motor. Hydrauliska bogpropellrar är vanligtvis monterade fören på båten och är i allmänhet mer kraftfulla än akterpropellrar, vilket ger bättre manövrerbarhet och manövreringsegenskaper.

Fördelar

Hydrauliska bogpropellrar har flera fördelar jämfört med andra typer av bogpropellrar, här är några:

 • Kraftfull prestanda: Hydrauliska bogpropellrar är kraftfulla och kan generera högt vridmoment, vilket ger en utmärkt manövrerbarhet och enkel styrning även i starka strömmar eller vindar. De är också lämpliga för stora båtar med högre motoreffektivitet.
 • Snabb respons: Eftersom hydrauliska bogpropellrar drivs av hydraulisk kraft, kan de svara snabbt på styrkommandon och ger därför en snabb respons vid manövrering.
 • Enkel att använda: Hydrauliska bogpropellrar är lätta att använda och kontrollera. De kan utrustas med en styrspak eller joystick, vilket gör att båtens förare enkelt kan manövrera båten.
 • Låg bullernivå: Hydrauliska bogpropellrar producerar mindre ljud än andra typer av bogpropellrar, vilket minskar ljudnivån ombord och förbättrar båtens komfort.
 • Lång livslängd: Hydrauliska bogpropellrar har en lång livslängd och kräver vanligtvis mindre underhåll än andra typer av bogpropellrar. De är också konstruerade för att vara hållbara och tåla tuffa förhållanden.
 • Anpassningsbarhet: Hydrauliska bogpropellrar kan anpassas till olika typer av båtar och motorer, vilket gör dem mångsidiga och lämpliga för olika användningsområden.

Sammanfattningsvis är hydrauliska bogpropellrar kraftfulla, pålitliga och lätta att använda, vilket gör dem till ett utmärkt val för båtar som behöver förbättrad manövrerbarhet och prestanda.

Installation

Installation av en hydraulisk bogpropeller kan vara en ganska komplex process som bör utföras av en kvalificerad och erfaren tekniker. En installation bör innehålla dessa steg:

 • Planering: Innan installationen av en hydraulisk bogpropeller börjar, är det viktigt att planera arbetet noggrant. Detta inkluderar att bestämma den bästa placeringen av propellern på båten och att bestämma den nödvändiga utrustningen och materialen för installationen.
 • Montering av utrustning: En hydraulisk bogpropeller består av flera delar, inklusive en motor, propeller och en hydraulisk pump. Alla dessa delar måste monteras korrekt och anslutas till hydraulsystemet på båten.
 • Installation av rörledningar: För att hydraulsystemet ska fungera korrekt, måste rörledningarna installeras för att ansluta de olika delarna av systemet. Dessa rörledningar bör vara av hög kvalitet och monterade korrekt för att undvika läckage.
 • Elektrisk anslutning: En hydraulisk bogpropeller kräver elektrisk anslutning för att styra propellern och pumpen. Detta inkluderar installation av strömkällor, kablar och kontrollpaneler.
 • Testning: När installationen är klar, bör systemet testas noggrant för att säkerställa att det fungerar korrekt. Detta inkluderar en kontroll av hydraulsystemet och propellerns rörelse för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

Det är viktigt att notera att installation av en hydraulisk bogpropeller kan variera beroende på båtens storlek, konstruktion och motor. Därför bör installationen alltid utföras av en erfaren tekniker som kan anpassa installationen till de specifika kraven på båten.

Vårt utbud

Hydraulisk propeller för kontinuerlig bog- och akterbruk. Finns i olika storlekar för olika typer av båtar. Vi har hydrauliska bogpropellrar från 50kgf upp till 180kgf. Kontakta oss via mejl eller telefon för mer information. 

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa bogpropellrar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt bogpropeller som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra utbud. Utöver bogpropellrar har vi på Dintra AB ett brett sortiment av olika sorters marina tillbehör för din båt såsom bland annat backslag och drivskivor samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud kan du kika runt på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Bogpropeller hydraulisk för kontinuerlig bog- & akterbruk - Dintra AB

Aktiva filter