Däcksluckor R-30 (utan fläns)

Däcksluckor R-30 (utan fläns)

Däcksluckor R-30 är perfekta för ökad och förbättrad ventilation i båten. De djupa spåren i ramen ger en 100% vattentät montering. Luckorna går att öppna upp till 180°. Det unika stöldskyddsventilationsläget som dessa däcksluckor har tillför frisk luft i kabinen när besättningen vilar eller när båten är obemannad. Däcksluckorna är låsta från insidan i ventilationsläget eller i stängt läge. Dessa däcksluckor är utan fläns vilket innebär att de inte har en förstärkningslist runtom. Skillnaden mellan en däckslucka med och utan fläns ligger i utformningen av kanten runtom luckan. En däckslucka med fläns har en upphöjd kant runtom. Däcksluckor utan fläns saknar denna kant.

Installation

Installationen av en däckslucka utan fläns på en båt, kräver några steg och verktyg. Nedan går vi igenom hur en generell installation går till:

 1. Välj en lämplig plats på däcket för installationen av däcksluckan. Se till att platsen är lättillgänglig och inte stör andra båtdelar.
 2. Placera däcksluckan på plats på däcket och märk ut var du behöver borra hålen för monteringsskruvarna. Var noga med att placera markeringarna på rätt ställe och på rätt avstånd från varandra för att undvika skador på däcket.
 3. Borra hålen i däcket med en borr som är lämplig för materialet. Var försiktig så att du inte borrar igenom däcket.
 4. Montera däcksluckan på plats på däcket genom att använda skruvar. Se till så att du använder rätt storlek på skruvarna och att du drar åt dem ordentligt.
 5. Applicera ett tätningsmedel runt kanten på däcksluckan för att förhindra vattenintrång. Använd ett högkvalitativt tätningsmedel som är lämpligt för din båts material.
 6. Kontrollera noggrant att däcksluckan sitter ordentligt på plats och att den är tät. Du kan testa att den är tät genom att spruta lite vatten runtom kanten på däcksluckan och se om det tränger i under däcksluckan.

Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner för den specifika däcksluckan för att säkerställa att den är korrekt installerad och att den fungerar som den ska. Om du inte känner dig bekväm med att utföra installationen på egen hand rekommenderar vi att du tar hjälp av en professionell båttekniker. Efter installationen är det viktigt att regelbundet underhålla luckan så att den förblir säker att använda.

Underhåll

För att säkerställa att din däckslucka fungerar som den ska och förblir tät och säker att använda är det viktigt att utföra regelbundet underhåll. Här är några allmänna tips som kan vara användbara vid underhållningsarbetet:

 • Rengör däcksluckan regelbundet med en mild tvållösning och vatten för att ta bort smuts, salt och andra föroreningar som kan samlas på ytan.
 • Kontrollera tätningen runt däcksluckan för att se till så att den inte har slitits ut.
 • Gör rent glasytan med ett specialrengöring för att undvika repor eller andra skador på ytan.
 • Undvik att placera tyngre föremål eller att stå på däcksluckan för att undvika skador eller deformationer.
 • Inspektera däcksluckan regelbundet för eventuella tecken på skador. Om du upptäcker några problem, överväg att byta ut luckan.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa däcksluckor eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt däckslucka som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver däcksluckor har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver däcksluckor kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra typer av däcksluckor, såsom sidoluckor och porthål, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av tillbehör för din båt.

Däcksluckor R-30 (utan fläns) - För ökad och förbättrad ventilation

Aktiva filter