Däcksluckor R-55 (med fläns)

Däcksluckor R-55 (med fläns)

Däcksluckor R-55 är perfekta för ökad och förbättrad ventilation i båten. De djupa spåren i ramen ger en 100% vattentät montering. Luckorna går att öppna upp till 180°. Det unika stöldskyddsventilationsläget som dessa däcksluckor har tillför frisk luft i kabinen när besättningen vilar eller när båten är obemannad. Däcksluckorna är låsta från insidan i ventilationsläget eller i stängt läge. Dessa däcksluckor är med fläns vilket innebär att de har en förstärkningslist runtom. Flänsen på dessa däcksluckor ger extra stöd och stabilitet för luckan. Flänsen hjälper också till att förhindra att vatten tränger in i båten genom luckan.

Installation

Installation av en däckslucka med fläns kan vara en relativt enkel process med grundläggande kunskaper och verktyg. Här är några generella steg som kan användas som en guide för att installera en däckslucka med fläns:

 1. Markera var du vill installera däcksluckan på däcket på din båt. Se till så att det inte finns några hinder under däcket som kan hindra installationen eller skada båten.
 2. Mät och markera upp hålen för monteringsskruvarna runt kanten på däcksluckan, Borra hål i båtens däck för luckan.
 3. Applicera en tätningsmassa runt omkretsen av hålen för att förhindra vattenintrång. Placera sedan däcksluckan på plats och skruva fast den med skruvar.
 4. Kontrollera att däcksluckan är ordentligt säkrad och att den sitter stadigt på plats. Justera om det krävs.
 5. Testa däcksluckan genom att öppna och stänga den för att kontrollera att den fungerar ordentligt och att förseglingen är tät.

Observera att en installation av en däckslucka kan variera på grund av båttyp och modell på däckslucka. Om du känner dig osäker på hur installationen utförs råder vi dig att ta hjälp av en professionell installatör.

Underhåll

För att en däckslucka med fläns ska fortsätta fungera på ett optimalt sätt och skydda båten från vatteninträngning kräver den regelbundet underhåll. Här är några tips på användbara underhållsåtgärder:

 • Rengöring: Rengör din däckslucka regelbundet med ett milt rengöringsmedel och vatten för att avlägsna smuts och korrosion. Se till att ytan är ordentligt torr och fri från medel efter rengöring.
 • Smörjning: Smörj de rörliga delarna av däcksluckan med ett lämpligt smörjmedel för att säkerställa att den öppnas och stängs smidigt. Detta kan också hjälpa till att förlänga livslängden på däcksluckan.
 • Kontrollera för läckage: Kontrollera regelbundet däcksluckan för att se till att det inte finns några sprickor eller andra skador som kan leda till vatteninträngning.
 • Inspektion: Inspektera regelbundet monteringsskruvarna och fästen för att se till att de sitter ordentligt på plats och att det inte finns några tecken på korrosion eller skador. Se till att dra åt skruvarna vid behov.

Genom att följa dessa enkla steg kan du säkerställa att däcksluckan fortsätter att fungera som den ska och skydda din båt från vattenintrång. 

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa däcksluckor eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt däckslucka som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver däcksluckor har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver däcksluckor kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter, så som däcksluckor utan fläns och porthål, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av tillbehör för din båt.

Däcksluckor R-55 (med fläns) - För ökad samt förbättrad ventilation

Aktiva filter