Flushline däcksluckor R-42

Flushline däcksluckor R-42

Flushline däcksluckor R-42 är perfekta för ökad och förbättrad ventilation i båten. De djupa spåren i ramen ger en 100% vattentät montering. Luckorna går att öppna upp till 180°. Det unika stöldskyddsventilationsläget som dessa däcksluckor har tillför frisk luft i kabinen när besättningen vilar eller när båten är obemannad. Däcksluckorna är låsta från insidan i ventilationsläget eller i stängt läge. Dessa Flushline däcksluckor är tillverkade av vattenresistent aluminium. 

Installation

Installationen av en Flushline däckslucka kan variera beroende på typ av båt och däcksluckan som ska monteras. Men i allmänhet följer installationen dessa grundläggande steg:

 1. Först måste du välja rätt storlek på däcksluckan på din båt. Mät där öppningen för där luckan ska sitta ska skapas och välj en däckslucka som lämpar sig efter öppningen.
 2. Markera området på däcket där däcksluckan ska monteras och använd sedan passande verktyg för att skära ut hålet. Var noga med att hålet blir jämt och fint och att kanterna inte blir vassa.
 3. Rengör området runt hålet och se till att det är helt torrt innan du fortsätter.
 4. Placera däcksluckan i hålet och se till att den passar ordentligt. Använd sedan en penna eller annan markör för att markera var skruvhålen ska borras.
 5. Borra skruvhålen och se till att de är tillräckligt djupa för att skruvarna ska sitta ordentligt.
 6. Placera däcksluckan tillbaka i hålet och skruva den på plats, Se till att skruvarna sitter ordentligt och att däcksluckan är tät.
 7. Testa däcksluckan genom att öppna och stänga den flera gånger och se till att den fungerar som den ska.

Notera att detta är en generell guide för installation. För djupare instruktioner bör du kontakta en professionell båtinstallatör.

Underhåll

Att underhålla en Flushline däckslucka är viktigt för att se till att den fungerar ordentligt ock för att förhindra skador och läckage. Här är några tips som kan vara bra att följa:

 • Rengöring: Det är viktigt att hålla däcksluckan ren från smuts och saltvatten som kan orsaka korrosion. Rengör den regelbundet med färskvatten och en mild tvål. Undvik starka rengöringsmedel eller slipande produkter som kan skada ytan.
 • Smörjning: Smörjning av gångjärn och låsanordningar kan göra det lättare att öppna och stänga däcksluckan. Använd ett lämpligt smörjmedel och applicera det på gångjärnen och låsanordningarna regelbundet.
 • Inspektion: Inspektera däcksluckan regelbundet för att se till att den är i gott skick och att det inte finns några sprickor eller andra tecken på slitage. Kontrollera också att tätningarna är i bra skick och att det inte finns några läckor.
 • Förvaring: När däcksluckan inte används, se till att den förvaras på ett torrt och säkert ställe. Förvara den helst inomhus eller täckt med ett kapell för att skydda den från väder och vind.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa däcksluckor eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt däckslucka som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver däcksluckor har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver däcksluckor kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra sorter av däcksluckor, såsom sidoluckor och däcksluckor med fläns, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Flushline däckslucka R-42: Används för ökad och förbättrad ventilation

Aktiva filter