Eldrift WaterWorld framdrivning

Eldrift WaterWorld framdrivning

I takt med att efterfrågan ökar på elektrisk framdrivning har vi nu utökat vårt sortiment och kan erbjuda elektriska framdrivningssystem. Här finns ett utbud av WaterWorlds elektriska framdrivningssystem.

WaterWorld erbjuder en serie elektriska motorer från 4 till 15 kW i effekt, som är lämpliga för motor- och segelbåtar upp till 12 meter. 

Fördelar

Eldrift för framdrivning av båtar är ett växande område. Eldrift använder elenergi istället för traditionella bränslen som bensin eller diesel för att driva båten. Här är några fördelar med eldrift i jämförelse med konventionella bränslen:

 • Miljövänlig: Eldrift producerar ingen direkt luftförorening eller utsläpp av växthusgaser, vilket bidrar till att minska den negativa påverkan på miljön och bidrar till bättre luftkvalitet.
 • Tyst & vibrationsfri drift: Eldrivna båtar är betydligt tystare och genererar färre vibrationer jämfört med båtar som drivs av förbränningsmotorer. Detta leder till en förbättrad upplevelse och minskar störningen för människor och ljud i området där båten används.
 • Lägre driftskostnader: Elpriser är oftast stabilare än bensin- och dieselpriser vilket leder till lägre driftskostnader under en längre tid. Även underhållskostnaderna är vanligtvis lägre på grund av färre rörliga delar och mindre slitage.

Information om WaterWorld-systemen:

 • Elektriska motorer: WaterWorld tillhandahåller högpresterande elektriska motorer som är utformade för att vara effektiva och pålitliga. Dessa motorer är optimerade för marina förhållanden och kan användas på både små och stora båtar.
 • Laddning & räckvidd: WaterWorlds eldrivningssystem kan laddas via landström eller andra alternativa energikällor. Räckvidden för en eldriven båt beror på flera olika faktorer, inklusive batterikapacitet, båtens vikt, hastighet och navigeringsmönster.
 • Integration & styrning: WaterWorlds eldrivningssystem kan integreras med befintliga båtsystem och kontroller. 
 • Miljövänlig drift: Genom att använda eldrivningssystem från WaterWorld minskas beroendet av fossila bränslen och utsläppen av koldioxid och föroreningar.

Vilken motor ska jag ha för min båt? 

WaterWorld modell Liknande förbränningsmotor Lämplig för båtar (längd, vikt)
WW 4.0 I 8 hk Upp till 6m, 3 ton
WW 7.5 I 15 hk Upp till 8m, 5 ton
WW 10.0 I 20 hk Upp till 10m, 7,5 ton
WW 15.0 I 30 hk Upp till 12m, 10 ton

Hur snabbt kan jag köra?

Båtlängd på vattenlinjen 6m 8m 10m 12m
Skrovhastighet (km/h) 11 12.5 14 15.5
Marschhastighet (km/h) 8 9 10 11

Specifikationer

WaterWorld modell WW 4.0 I WW 7.5 I WW 10.0 I WW 15.0 I
Kontinuerlig kraft 4,0 kW 7,5 kW 10 kW 15 kW
Toppeffekt 4,8 kW 9 kW 12 kW 20 kW
Spänning 48 Volt 48 Volt 48 Volt 48 Volt
Maxhastighet 1450 rpm. 1350 rpm. 1450 rpm.
Mått (LxBxH) 55,8 x 22,5 x 22,1 cm 68,1 x 29,0 x 27,1 cm 68,1 x 29,0 x 27,1 cm 76,2 x 30,7 x 30,0 cm
Vikt 39 kg  76 kg 76 kg

Cellform & teknik 

WaterWorld LFP-batterierna använder avancerad cellteknik och design för att optimera prestanda och livslängd. Valet mellan prismatiska och cylindriska celler är avgörande i detta avseende.

Prismatiska celler vs. cylindriska celler

Prismatiska celler, som föredras av vissa konkurrenter som framdrivning, är större och fyrkantiga, vilket gör dem benägna att svälla under laddnings- och urladdningscykler. Denna strukturella förändring över tid bidrar till materialförsämring och gradvis batterinedbrytning. Däremot uppvisar cylindriska celler, med sin mindre och runda form, ökad mekanisk stabilitet och styrka. Denna design förhindrar svullnad, vilket resulterar i avsevärt minskad nedbrytning under batteriets livslängd. 

Fördel med värmehantering 

Den mindre formfaktorn hos cylindriska celler möjliggör en större kontaktyta per volym, vilket underlättar överlägsen värmeavledning. Denna fördelaktiga design, i kombination med placeringen av celler i batteripaketet, minimerar värmeuppbyggnaden under drift. Jämfört med prismatiska celler värms cylindriska celler upp långsammare, vilket minskar behovet av omfattande kylning och bidrar till en förlängd batterilivslängd. 

Cellanvändning

Ledande varumärken inom högpresterande batterier, som Tesla och Eleo, väljer cylindriska celler på grund av deras bättre värmehantering och motståndskraft mot stötar och vibrationer. Prismatiska celler, å andra sidan, används i stationära lagringssystem där de är avskärmade från yttre faktorer. WaterWorld LFP-batterier följer denna branschtrend och använder cylindriska celler för förbättrad prestanda och hållbarhet i marina applikationer. 

Funktioner: Ett unikt försäljningsargument (USP) 

Höljet till WaterWorld LFP-batterier har flera unika egenskaper: 

 • IP67 vattentät design, avgörande för den marina sektorn.
 • Helanodiserad aluminium (3,5 mm): ett återvinningsbart, hållbart material som fungerar som en kylfläns, kyler batteriet och förlänger cellens livslängd.
 • Strukturell styrka som kan motstå fysisk påverkan.
 • Säkerhetsfunktion: I den osannolika händelsen av brand motstår höljet elden och smälter vid 600 grader, medan LFP-celler brinner vid maximalt 400 grader.
 • Mångsidig design med tre olika placeringsriktningar.
 • Typ 30 T-spår för säker batterifastsättning.
 • Förstklassigt estetiskt tilltalande.

Uppgradering av BMS (batterihanteringssystem) 

WaterWorld LFP-batterier har ett uppgraderat batterihanteringssystem (BMS) med en ny kontinuerlig urladdningsström på 150 A. Det intelligenta BMS använder en självlärande algoritm för att justera laddningstillståndet under dess livslängd, vilket säkerställer korrekt SoC-visning även när försämring inträffar.

Cykler & konfiguration

WaterWorld LFP-batterier är byggda i 16s22p- eller 16s44p-konfigurationen och innehåller 16 celler i serie och 22 eller 44 celler parallellt. Denna unika konfiguration minskar avsevärt effekten av cellnedbrytning på batteriets totala prestanda. Till skillnad från vanliga 16s1p-konfigurationer, där batteriet begränsas av den snabbast nedbrytande cellen, minimerar WaterWorlds design nedbrytningseffekter, särskilt på lång sikt. Sannolikheten för batteriförsämring på grund av en enda cells försämring är betydligt lägre, vilket ger förbättrad tillförlitlighet.

I de sällsynta fall då en cell går sönder mildras konsekvenserna i WaterWorlds konfigurationer. För 16s22p-installationen resulterar detta i endast 4,5 % kapacitetsförlust, och i 16s44p fall, bara 2,2 %. Detta designval säkerställer att batteriet behåller användbarhet och livslängd även under ovanliga omständigheter. 

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa eldrivna framdrivningssystem till axel eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver eldrivna framdrivningssystem har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat dieselmotorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver våra elektriska framdrivningssystem kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Utöver dessa eldrivna framdrivningssystem har vi även marindieslar och trebladiga propellrar.

Eldrift WaterWorld framdrivning - Dintra AB - Vi har allt för din båt.

Aktiva filter