Elmotorer WaterWorld

Eldrift WaterWorld framdrivning

I takt med att efterfrågan ökar på elektrisk framdrivning har vi nu utökat vårt sortiment och kan erbjuda elektriska framdrivningssystem. Här finns ett utbud av WaterWorlds elektriska framdrivningssystem.

WaterWorld erbjuder en serie elektriska motorer från 4 till 15 kW i effekt, som är lämpliga för motor- och segelbåtar upp till 12 meter. 

Fördelar

Eldrift för framdrivning av båtar är ett växande område. Eldrift använder elenergi istället för traditionella bränslen som bensin eller diesel för att driva båten. Här är några fördelar med eldrift i jämförelse med konventionella bränslen:

  • Miljövänlig: Eldrift producerar ingen direkt luftförorening eller utsläpp av växthusgaser, vilket bidrar till att minska den negativa påverkan på miljön och bidrar till bättre luftkvalitet.
  • Tyst & vibrationsfri drift: Eldrivna båtar är betydligt tystare och genererar färre vibrationer jämfört med båtar som drivs av förbränningsmotorer. Detta leder till en förbättrad upplevelse och minskar störningen för människor och ljud i området där båten används.
  • Lägre driftskostnader: Elpriser är oftast stabilare än bensin- och dieselpriser vilket leder till lägre driftskostnader under en längre tid. Även underhållskostnaderna är vanligtvis lägre på grund av färre rörliga delar och mindre slitage.

Information om WaterWorld-systemen:

  • Elektriska motorer: WaterWorld tillhandahåller högpresterande elektriska motorer som är utformade för att vara effektiva och pålitliga. Dessa motorer är optimerade för marina förhållanden och kan användas på både små och stora båtar.
  • Laddning & räckvidd: WaterWorlds eldrivningssystem kan laddas via landström eller andra alternativa energikällor. Räckvidden för en eldriven båt beror på flera olika faktorer, inklusive batterikapacitet, båtens vikt, hastighet och navigeringsmönster.
  • Integration & styrning: WaterWorlds eldrivningssystem kan integreras med befintliga båtsystem och kontroller. 
  • Miljövänlig drift: Genom att använda eldrivningssystem från WaterWorld minskas beroendet av fossila bränslen och utsläppen av koldioxid och föroreningar.

Vilken motor ska jag ha för min båt? 

WaterWorld modell Liknande förbränningsmotor Lämplig för båtar (längd, vikt)
WW 4.0 I 8 hk Upp till 6m, 3 ton
WW 7.5 I 15 hk Upp till 8m, 5 ton
WW 10.0 I 20 hk Upp till 10m, 7,5 ton
WW 15.0 I 30 hk Upp till 12m, 10 ton

Hur snabbt kan jag köra?

Båtlängd på vattenlinjen 6m 8m 10m 12m
Skrovhastighet (km/h) 11 12.5 14 15.5
Marschhastighet (km/h) 8 9 10 11

Specifikationer

WaterWorld modell WW 4.0 I WW 7.5 I WW 10.0 I WW 15.0 I
Kontinuerlig kraft 4,0 kW 7,5 kW 10 kW 15 kW
Toppeffekt 4,8 kW 9 kW 12 kW 20 kW
Spänning 48 Volt 48 Volt 48 Volt 48 Volt
Maxhastighet 1450 rpm. 1350 rpm. 1450 rpm.
Mått (LxBxH) 55,8 x 22,5 x 22,1 cm 68,1 x 29,0 x 27,1 cm 68,1 x 29,0 x 27,1 cm 76,2 x 30,7 x 30,0 cm
Vikt 39 kg  76 kg 76 kg

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa elektriska framdrivningssystem till axel eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver elektriska framdrivningssystem har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat dieselmotorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver dessa framdrivningssystem kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Utöver dessa eldrivna framdrivningssystem har vi även marindieslar och trebladiga propellrar.

Eldrift WaterWorld - Eldrift från WaterWorld hittar du hos oss: Dintra

Aktiva filter