PureAcell batterier

PureAcell batterier

PureAcell-batterier är särskilt lämpliga för användning i båtar på grund av långa livslängd och deras höga energitäthet. Till skillnad från traditionella blybatterier är de mer kompakta och lättare och kan laddas och användas i snabba intervaller, vilket är idealiskt i tuffa marina miljöer.

 • Längre livslängd jämfört med blybatterier.
 • Låg vikt och kompakt storlek.
 • Möjlighet att koppla ihop flera batterier för ökad kapacitet.

Dessa batterier är designade för att kunna hålla en hög prestanda och tillförlitlighet. Avancerade tillverkningsprocesser och material har använts för att dessa batterier ska kunna vara en robust kraftkälla. 

Batterierna kan till exempel användas för dessa applikationer:

Startbatterier: Tack vare dess höga strömkapacitet kan dessa batterier användas som startbatterier för motorer.

Förbrukningsbatterier: PureAcell batterier kan användas för att driva elektriska apparater ombord.

Ankarspel & bogpropeller: Dessa litiumbatterier kan effektivt driva ankarspel och bogpropellrar.

Aspekter att tänka på vid val av batteri

Vid val av batteri är det viktigt att tänka på vissa aspekter, här listar vi några viktiga punkter:

 • Anpassa batteriet till dina behov: Innan du gör valet av batteri är det viktigt att klargöra dina behov. Ställ dig själv frågan vilka elektriska enheter du behöver driva ombord, hur länge du förväntar dig använda dem mellan laddningarna samt vilka specifika krav din båt och dess elektriska system har.
 • Tänk på båtens storlek & användning: Storleken på din båt och hur den används spelar en stor roll i valet av batteri. En mindre fritidsbåt kanske bara behöver ett mindre batteri för att driva grundläggande elektriska system, medan en större båt kan kräva ett kraftfullare batteri eller till och med flera batterier.
 • Ta hänsyn till batteriets tekniska specifikationer: När du väljer ett batteri är det viktigt att ha koll på dess tekniska specifikationer, inklusive kapacitet, spänning och dimensioner. Se till så att batteriet är kompatibelt med din båts elektriska system och att det får plats ombord.

När du har valt ett lämpligt batteri för din båt, är det viktigt att du installerar det korrekt och underhåller det regelbundet för att säkerställa optimal prestanda och en lång livslängd.

Installation

Installation av et PureAcell-batteri följer några simpla steg. Se till så att installationen utförs på ett säkert och effektivt sätt. Här går vi igenom hur en övergripande installation kan gå till:

 1. Välj lämplig plats: Bestäm var du vill placera batteriet ombord på din båt. Platsen bör vara väl ventilerad för att undvika överhettning och bör också vara lättillgänglig för underhållsarbete.
 2. Förbered platsen: Se till att platsen är ren och fri från korrosion och andra föroreningar. Vid behov kan du rengöra området med en mild tvållösning och vatten.
 3. Anslut kablar: Anslut de elektroniska kablarna till batteriet enligt tillverkarens instruktioner.
 4. Säkra batteriet: Se till att batteriet är ordentligt säkrat på plats för att förhindra att det rör på sig eller på annat sätt skadas under användning.
 5. Jordanslutning: Om din båt har en jordanslutning, se till att den är ordentligt ansluten till batteriet för att skapa en stabil elektronisk jordning.
 6. Kontrollera anslutningarna: När installationen är klar, kontrollera noggrant alla anslutningar för att säkerställa att de är ordentligt säkrade och att det inte finns några lösa kablar.
 7. Testa systemet: Efter installationen är det viktigt att testa båtens elektriska system för att säkerställa att allt fungerar korrekt. Se till att batteriet laddar och att alla elektriska enheter fungerar som de ska.

Genom att följa dessa steg gör du en stabil och säker installation av batteriet. Detta leder till optimal och säker funktion för dina eldrivna system ombord.

Underhåll

Underhåll av ett PureAcell-batteri är avgörande för att kunna säkerställa batteriets långvariga prestanda och tillförlitlighet. Här går vi igenom några användbara underhållstips:

 • Regelbunden laddning: Se till att batteriet hålls fulladdat, särskilt om båten inte används regelbundet. Ett batteri som får stå urladdat under längre perioder kan ta skada och tappa kapacitet. 
 • Inspektion: Gör regelbundna inspektioner av batteriet för att identifiera eventuella tecken på skador eller slitage. Kontrollera att batteripolerna är rena, torra och fria från korrosion.
 • Undvik djup urladdning: Försök att undvika att batteriet blir helt urladdat. Djup urladdning kan minska batteriets livslängd. Ladda batteriet så snart som möjligt efter användning.
 • Lagring: Om det är planerat att båten inte ska användas under en längre period, koppla ur batteriet och förvara det på en sval och torr plats. Se till att batteriet är fulladdat innan det ställs undan och ladda det regelbundet för att förhindra att det laddas ut av sig själv.
 • Temperaturkontroll: Batteriet mår bäst vid stabil och moderat temperatur. Extrem värme eller kyla kan försämra batteriets prestanda och livslängd.
Varför köpa hos oss på Dintra?

Att köpa PureAcell-batterier eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp och mer information om batterikablarna samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver dessa batterier har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver PreAcell-batterier kan du besöka vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även ett stort utbud av andra produkter inom elektronik såsom kabelskor och säkringar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

PureAcell batterier 1,3kWh och 2,3kWh - Finns hos Dintra - För din båt

Aktiva filter