FOLDINGPROPELLRAR

Foldingpropellrar

Foldingpropellrar är en typ av propeller som används på båtar. Dessa propellrar har blad som kan fällas ihop eller ut när de inte används eller när de behöver justeras för att passa de rådande förhållandena. Foldingpropellrar är vanligtvis tillverkade av metall eller kompositmaterial och består av två blad som är fästa vid ett nav.

Olika utföranden

Foldingpropellrar används vanligtvis på segelbåtar, där de ger en fördel när båten seglar genom vattnet utan att använda motorn. Propellrarna finns i olika storlekar och utföranden för att passa olika båttyper och motorer. Vi tillhandahåller 2-bladiga foldingpropellrar till både S-drev och axlar.

Vid val av foldingpropellrar för S-drev och axel är det viktigt att välja en propeller som är specifik designad för motorstorleken. Det är även viktigt att tänka på dessa faktorer för att kunna välja rätt propeller och få bästa möjliga prestanda:

 • Storlek på propellern: Det är viktigt att välja en foldingpropeller med rätt storlek för din båt och motor. En propeller som är för stor eller för liten kan påverka prestandan negativt.
 • Prestanda: Foldingpropellrar skiljer sig åt i prestanda och kan ha olika egenskaper beroende på tillverkare och modell. 

Fördelar

Foldingpropellrar har den stora fördelen att bladen kan fällas ihop under segling. Detta för att minimera seglingsmotståndet. Fördelarna med foldingpropellrar till båtar inkluderar en förbättrad bränsleeffektivitet, ökad hastighet och minskad risk för skador på propellern vid sjösättning eller grundstötning. Dessutom minskar risken för att bladen fastnar i fiskenät eller andra föremål i vattnet.

S-drev

En fördel med att använda en foldingpropeller på en båt med S-drev är att det kan minska risken för skador på propellern vid sjösättning eller vid grundstötning. Dessutom minskar det också risken för att propellern ska skadas av andra föremål. Foldingpropellrar för S-drev kan också ge en förbättrad bränsleeffektivitet och högre hastighet på båten, särskilt när båten seglar utan att motorn används. Detta beror på att foldingpropellrar för S-drev är utformade för att minimera motståndet och maximera kraftöverföringen mellan motorn och propellern. 

Axel

Här följer några fördelar med att använda en foldingpropeller till axel på en båt:

 • Effektivitet: Foldingpropellrar är konstruerade för att minimera motståndet när de inte används, vilket kan öka båtens hastighet och minska bränsleförbrukningen.
 • Manövrerbarhet: Foldingpropellrar ger bättre manövrerbarhet än fasta propellrar, eftersom de lättare kan justeras för att optimera båtens rörelse.
 • Hållbarhet: Foldingpropellrar är oftast tillverkade av högkvalitativa material som är starka och hållbara, vilket minskar risken för skador och behovet av reparationer.
 • Minskat slitage: Genom att minimera motståndet och öka effektiviteten kan foldingpropellrar minska slitage på både båt och motor, vilket i sin tur kan förlänga livslängden.
 • Mindre risk för skador: När en foldingpropeller inte används, fälls bladen ihop och minskar risken för att propellern ska fastna i hinder eller skada båten.
 • Enklare installation: Foldingpropellrar är oftast lätta att installera och kan ersätta befintliga propellrar på båtar med axelmonterade propellrar.

Installation & underhåll

För att installera en foldingpropeller på en båt behöver du följa dessa steg:

 1. Välj rätt propeller: Först måste du välja rätt foldingpropeller för din båt. Det finns olika storlekar och typer av propellrar som passar olika båtar kontrollera båtens dokumentation för att hitta information om vilken storlek som typ av propeller som rekommenderas för din båt.
 2. Ta bort den gamla propellern: Innan du kan installera den nya propellern, måste du ta bort den gamla propellern. Lossa propellern från axeln och ta bort den från båten. Var noga med att märka upp på vilket sätt propellern sitter på axeln så att du kan montera den nya på samma sätt.
 3. Förbered båtens axel: Kontrollera axeln och se till att den är i gott skick. Om det finns skador eller korrosion, bör du ta itu med dem innan du installerar den nya foldingpropellern. Rengör också axeln så att det inte finns något smuts eller annat material som kan påverka monteringen av den nya propellern.
 4. Montera foldingpropellern: Fäst den nya propellern på axeln enligt tillverkarens anvisningar. Se till att den sitter fast och inte rör sig på axeln.
 5. Testa propellern: Efter att foldingpropellern har installerats, måste du testa den för att se till att den fungerar korrekt. Kontrollera att propellern snurrar lätt och att det inte finns några onormala vibrationer eller ljud. Gör också en testkörning på vattnet för att säkerställa funktionen.

Att underhålla en foldingpropeller är viktigt för att säkerställa att den fungerar korrekt och för att förlänga dess livslängd. Här är några steg för att underhålla en foldingpropeller:

 • Rengöring: Efter varje användning av båten och propellern är det viktigt att rengöra propellern. Använd en mjuk borste för att avlägsna smuts och gräs från propellern.
 • Inspektion: Reguljär inspektion av foldingpropellern är viktigt för att upptäcka eventuella skador eller defekter. Inspektera propellern noggrant efter varje användning och leta efter eventuella tecken på skador eller korrosion. Kontrollera också att propellern är ordentligt monterad och att inga delar lossnar eller blir skadade under användning.
 • Smörjning: Foldingpropellern behöver smörjas regelbundet för att fungera korrekt. Använd ett lämpligt smörjmedel och applicera det på axeln och andra rörliga delar på propellern.
 • Lagring: När båten inte används, är det viktigt att propellern förvaras på ett torrt och säkert ställe. Förvara propellern i en propellerpåse eller låda för att skydda den från damm och smuts.
 • Service: Om foldingpropellern behöver reparation eller service, bör du söka professionell hjälp från en kvalificerad tekniker eller reparationsverkstad. Det är viktigt att endast använda auktoriserade servicecentra för att säkerställa att propellern repareras på rätt sätt.
Varför köpa hos Dintra?

Att köpa foldingpropellrar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver foldingpropellrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver foldingpropellrar kan du besöka vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Utöver foldingpropellrar har vi andra produkter inom framdrivning såsom motorkuddar och propelleraxeltätningar.

2-bladig foldingpropeller från Dintra AB - Framdrivning hos Dintra AB

Underkategorier

 • 2-Bladig foldingpropeller till S-drev Komposit - Flex-o-Fold
  2-Bladig...

  2-bladig foldingpropeller till S-drev Komposit - Flex-o-Fold

  2-Bladiga foldingpropellrar är immuna emot elektrolys och tillhandahåller ett skyddande nav som upptar en del vridning, har låg vikt och hög styrka. Allt detta tillsammans med en attraktiv design. Flex-o-Fold ger låg friktion, högre hastighet samt även bra prestanda under segling. Dessa propellrar är tillverkade av kompositmaterial och lämpar sig för S-drev.

  Denna Flex-o-Fold propeller tillverkad i komposit har testats i flera säsonger av utvalda varv vilka har valt denna propeller som original. Den har även varit nominerad till och tilldelats ett "speciellt omnämnande" på prestrigious DAME Award 2016 (Design Award marin utrustning, MET mässa i Amsterdam).

  • Kompositmaterial immun mot elektrolys.
  • Låg vikt (2,8 kg mindre än en standard propeller)
  • Spiral utväxling mellan bladen ger en synkroniserad fällmekanism
  • Patenterade monteringssystem absorberar stötar från centrifugalkraften och möjliggör justering av spel i kugghjul.
  • Skyddskåpa över kuggsegment.
  • Lätt utbytbara infällda anoder i varje blad.
  • Dubbla stötdämpare.
  • Monteringsskruvarna förapplicerat med Loctite.
  • Vattensmord - inget behov av underhåll

  Egenskaper & fördelar

  Flex-o-Fold är en välkänd tillverkare av fällbara propellrar för båtar och erbjuder flera olika modeller för olika typer av drev, inklusive S-drev. Här är några egenskaper och fördelar med Flex-o-Folds tvåbladiga foldingpropellrar för S-drev:

  • Konstruktion: Propellrarna är tillverkade av högkvalitativt material för att ge hållbarhet och motståndskraft mot korrosion i marina miljöer. De är noggrant balanserade för att minska vibrationer och öka effektiviteten.
  • Fällbar design: Den tvåbladiga foldingpropellern är utformad för att kunna fällas ihop när den inte används, vilket minskar draget och motståndet i vattnet. Detta ger en ökad hastighet och bränsleeffektivitet när båten seglar eller motordrivs.
  • Prestanda: Flex-o-Fold propellrarna är utformade för att ge utmärkt acceleration och manövrerbarhet. Den tvåbladiga designen minimerar turbulens och ger snabbare reaktion vid växling mellan framåt- och backgång. 
  • Ljud & vibrationer: Genom att använda högkvalitativa material och noggrann balansering minskar ljudnivåerna och vibrationerna i båten, vilket bidrar till en tystare oh mer bekväm resa.

  Installation

  Installation av en Flex-o-Fold tvåbladig foldingpropeller till ett S-drev kan variera beroende på båtens specifika konfiguration. Här följer en allmän översikt över installationsprocessen:

  1. Förberedelse: Innan installationen bör du först säkerställa att båten är ordentligt stabiliserad på land eller på en båtställning. Se också till att ha alla nödvändiga verktyg och utrustning till hands.
  2. Ta bort den befintliga propellern: Om du har en propeller på ditt S-drev måste den tas bort först. Det kan krävas att du lossar eller tar bort propellerns mutter eller skruvar med hjälp av rätt verktyg. Var försiktig för att undvika skador.
  3. Kontrollera monteringshålet: Inspektera monteringshålet på S-drevet för att säkerställa att det är rent och fritt från skräp eller korrosion. Vid behov kan du rengöra hålet noggrant och ta bort eventuella hinder.
  4. Montera Flex-o-Fold propellern: Följ tillverkarens installationsanvisningar noggrant. Vanligtvis kommer propellern att ha en monteringsring som passar in i monteringshålet på S-drevet. Se till att propellern sitter ordentligt på plats och följ rätt åtdragningsmoment för muttern eller skruvarna.
  5. Test & justering: Efter att propellern är monterad bör du testa båtens motor och propeller för att se till att allt fungerar korrekt. Se till att det inte finns några ovanliga ljud, vibrationer eller läckage. Om du upptäcker att något är fel bör du kontakta en kvalificerad båttekniker.

  Underhåll

  För att behålla prestandan och förlänga livslängden på din Flex-o-Fold tvåbladiga foldingpropeller är regelbundet underhåll viktigt. Här är några tips som kan vara användbara:

  • Rengöring: Skölj regelbundet propellern noggrant med färskvatten för att avlägsna salt, smuts och andra föroreningar. Använd en mjuk borste eller trasa för att ta bort eventuellt fastsittande smuts.
  • Inspektion: Utför regelbundna visuella inspektioner av foldingpropellern för att upptäcka eventuella skador eller slitage. Kontrollera att bladen är intakta och att foldingmekanismen fungerar korrekt. Om du upptäcker några problem, överväg att kontakta en auktoriserad servicetekniker för att få råd och eventuell reparation.
  • Smörjning: Kontrollera smörjningsbehovet, vissa foldingpropellrar kan kräva smörjning av foldingmekanismen eller andra rörliga delar med hjälp av ett lämpligt smörjmedel.
  • Skydd: När båten inte används under längre perioder, överväg att täcka foldingpropellern med ett skydd för att minska exponeringen för väder och UV-strålning. Detta kan bidra till att förlänga propellerns livslängd och minska risken för skador.

  Genom att regelbundet underhålla din foldingpropeller hjälper du till att säkerställa att den fortsätter att fungera effektivt och pålitligt.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa foldingpropellrar till S-drev eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver foldingpropellrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver foldingpropellrar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Utöver dessa foldingpropellrar har vi andra produkter inom framdrivning såsom motorkuddar och cutlesslager.

 • 2-Bladig Foldingpropeller till axel - Flex-o-Fold
  2-Bladig...

  2-bladig foldingpropeller till axel - Flex-o-Fold

  Flex-o-Fold foldingpropeller med modern bladkonstruktion, utsökta egenskaper och mycket goda testresultat. Propellern har hög verkningsgrad och bra bakegenskaper. Dessa propellrar fälls ihop under segling, vilket ger minsta möjliga seglingsmotstånd. En patenterad lösning garanterar att två kugg alltid är i ingrepp. Robusta och säkra propellrar med hög dragkraft för gång framåt och vid backning.

  •  Propellern levereras som standard till många ledade båttillverkare i världen.
  •  Levereras med ISO KONA 1:10 eller S-drev.
  •  Korrosionsbeständig.
  •  Nickelaluminiumbrons.
  •  Lätt att montera.

  Information

  Flex-o-Fold är en tillverkare av bland annat tvåbladiga foldingpropellrar för båtar. Här följer några allmänna detaljer om deras foldingpropellrar:

  • Konstruktion: Flex-o-Folds tvåbladiga foldingpropeller är tillverkade av marinbrons, vilket ger dem en hållbar och korrosionsbeständig konstruktion som kan motstå havsvatten och andra påfrestningar. Propellrarna har en aerodynamisk design och är utformade för att minimera motståndet när de är hopfällda och maximera dragkraften när de är utfällda.
  • Fällmekanism: En viktig egenskap hos Flex-o-Fold foldingpropeller är deras förmåga att fälla sig när båten är avstängd eller vid segling, detta minskar motståndet och ökar båtens hastighet och bränsleeffektivitet.
  • Prestanda: Flex-o-Fold propellrarna är utformade för att ge utmärkt prestanda i både framåt- och bakåtriktade rörelser. De är kända för sin effektiva dragkraft, vilket gör det möjligt för båten att accelerera snabbt och nå högre hastigheter.
  • Storlekar & passform: Flex-o-Fold propellrarna finns i olika storlekar för att passa olika båtar och motorer. Det är viktigt att välja rätt storlek och passform för att uppnå optimal prestanda och kompatibilitet med din specifika båt och motorinstallation.
  • Underhåll: För att bibehålla propellerns prestanda och hållbarhet rekommenderas regelbundet underhåll och rengöring.

  Installation

  Här är en steg-för-steg guide för installation av en Flex-o-Fold tvåbladig foldingpropeller till axel:

  1. Förberedelser:

  • Se till att du har rätt verktyg och utrustning för installationen.
  • Läs noggrant igenom tillverkarens instruktioner och följ dem.

  2. Demontera den gamla propellern:

  • Om du redan har en propeller installerad, demontera den genom att ta bort muttern eller bultarna som håller den på plats.
  • Var noga med att följa säkerhetsföreskrifterna och var försiktig när du hanterar den gamla propellern.

  3. Förbered Flex-o-Fold propellern:

  • Kontrollera att Flex-o-Fold propellern passar din axelstorlek och att du har eventuella distanser eller adaptrar som behövs för att uppnå rätt passform.
  • Applicera lämpligt smörjmedel på axeln och konen för att underlätta monteringen.

  4. Montera Flex-o-Fold propellern:

  • Placera Flex-o-Fold propellern på axeln och se till att den är ordentligt centrerad.
  • Skruva fast muttern eller bultarna på axeln.

  5. Justera & testa propellern:

  • Kontrollera att propellern rör sig smidigt och fritt när den fälls och fälls ut.
  • Justera eventuellt bladens vinkel enligt rekommendationer från tillverkarna för att uppnå optimal prestanda och dragkraft.

  6. Justera & testa propellern:

  • Dubbelkolla att propellern är ordentligt monterad och säkrad på axeln.
  • Starta Starta motorn och observera propellerns rotation för att säkerställa att den fungerar korrekt och ger önskad dragkraft

  7. Efterinstallationsservice:

  • Utför regelbundet underhåll och service enligt tillverkarens rekommendationer för att förlänga propellerns livslängd och bibehålla optimal prestanda.

  Underhåll

  För att bibehålla prestandan och förlänga livslängden på dessa propellrar är regelbundet underhåll viktigt. Här är några allmänna tips som kan vara till användning vid underhållsarbete:

  • Rengöring: Tvätta propellern regelbundet med färskvatten för att ta bort salt och smuts som kan samlas på propellern. Använd en mjuk borste eller trasa för att rengöra bladen och andra ytor på propellern. Undvik att använda starka kemikalier som kan skada propellerns material.
  • Smörjning: Se till att smörja propellern regelbundet enligt tillverkarens rekommendationer. Använd ett lämpligt smörjmedel för att säkerställa smidig rörelse och minska friktion mellan bladen och mekanismen.
  • Inspektion: Utför regelbundna inspektioner av propellern för att upptäcka eventuella skador eller slitage. Kontrollera att bladen är i gott skick och inte har några bucklor, sprickor eller andra tecken på skador. Inspektera också fästet och mekanismen för att säkerställa att de är i gott skick.
  • Justering: Om du märker några oegentligheter i propellerns prestanda, som minskad dragkraft eller vibrationer, kan det vara nödvändigt att justera bladens vinkel eller göra andra justeringar.
  • Testning: Efter att du har utfört underhåll eller justeringar, testa propellern genom att köra motorn och observera dess prestanda. Se till att propellern fungerar korrekt och ger önskad dragkraft.
  • Service & professionell inspektion: Vid behov kan det vara klokt att få propellern servad eller inspekterad av en professionell båtverkstad eller auktoriserad servicecenter för Flex- o-Fold propellrar. De kan utföra mer omfattande serviceåtgärder och säkerställa att propellern är i optimalt skick.
  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa foldingpropellrar till axel eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver foldingpropellrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver foldingpropellrar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Utöver dessa foldingpropellrar har vi andra produkter inom framdrivning såsom propelleraxlar och hylsrör + innerlager.

 • 2-Bladig Foldingpropeller till S-drev - Flex-o-Fold
  2-Bladig...

  2-bladig foldingpropeller till S-drev - Flex-o-Fold

  Flex-o-Fold foldingpropeller med modern bladkonstruktion, utsökta egenskaper och mycket goda testresultat. Propellern har hög verkningsgrad och bra bakegenskaper. Dessa propellrar fälls ihop under segling, vilket ger minsta möjliga seglingsmotstånd. En patenterad lösning garanterar att två kugg alltid är i ingrepp. Robusta och säkra propellrar med hög dragkraft för gång framåt och vid backning.

  Flex-o-Fold propellrar tillverkas med högkvalitativt bronsmaterial för att vara hållbara och motstå korrosion i marina miljöer. Propellrarna finns i olika storlekar för att passa olika båtar och motorstorlekar.

  • Propellern levereras som standard till många ledade båttillverkare i världen.
  • Levereras med ISO KONA 1:10 eller S-drev.
  • Korrosionsbeständig.
  • Nickelaluminiumbrons.
  • Lätt att montera.

  Installation

  Installationen av en tvåbladig Flex-o-Fold foldingpropeller på en segelbåt med S-drev kan vara något komplex och kräva viss teknisk kunskap. Om du inte känner dig bekväm med att utföra installationen rekommenderar vi att du tar hjälp av en professionell båtmekaniker för att säkerställa korrekt installation och funktionalitet.

  Här är en övergripande guide av hur installationen går till:

  1. Förberedelse: Se till att ha rätt verktyg och utrustning för installationen. Stäng av båtens motor och säkerställ att båten är i en stabil position vid installationen.
  2. Borttagning av den gamla propellern: Om det redan finns en propeller på S-drevet, måste den avlägsnas först. Det kan kräva att du lossar på fästskruvarna eller muttrarna som håller fast propellern på drivaxeln. Var försiktig så att du inte tappar några delar eller skadar S-drevet under borttagningen.
  3. Förberedelse av Flex-o-Fold propellern: Följ tillverkarens installationsanvisningar för att förbereda foldingpropellern inför installationen. Det kan innebära att sätta dit eventuella bussningar, distanser eller monteringselement som kan behövas för din specifika båt och S-drev.
  4. Montering av Flex-o-Fold propellern: Placera foldingpropellern på drivaxeln och justera den på rätt plats. Se till att följa tillverkarens anvisningar för rätt monteringsmetod och dragmoment för fästskruvarna eller muttrarna som håller fast propellern på drivaxeln. Var noggrann med att inte överdriva eller underdriva dragmomentet för att undvika skador.
  5. Justering & testning: Efter montering av foldingpropellern, se till att den är korrekt justerad och centrerad på drivaxeln. Testa sedan båtens framdrivning och manövrering för att säkerställa att foldingpropellern fungerar korrekt och ger den förväntande prestandan.

  Observera att installationen kan variera beroende på båtens specifika modell och S-drevsystem.

  Underhåll

  För att säkerställa att din Flex-o-Fold foldingpropeller förblir i gott skick och fungerar optimalt, är regelbundet underhåll viktigt. Här är några underhållstips för din tvåbladiga foldingpropeller:

  • Rengöring: Efter varje användning är det bra att skölja av propellern med sötvatten för att avlägsna salt, alger och andra föroreningar. Använd en borste eller svamp för att noggrant rengöra både propellerbladen och navet. Detta hjälper till att förhindra korrosion och bevarar propellerns prestanda.
  • Smörjning: Kontrollera regelbundet att propellerns mekaniska delar är ordentligt smorda. Använd ett lämpligt smörjmedel rekommenderat av tillverkaren och applicera det på rörliga delar som axlar och lager. Detta bidrar till att minska friktion och slitage.
  • Inspektion: Gör en visuell inspektion av propellern med jämna mellanrum för att leta efter eventuella skador eller tecken på slitage. kontrollera propellerbladen noggrant för sprickor, bucklor eller andra oegentligheter. Om du upptäcker några problem bör du kontakta tillverkaren eller en båtmekaniker för att få råd om eventuell reparation eller utbyte.
  • Justering: Om du märker att båtens prestanda minskar eller att propellern inte fungerar som den ska, kan det vara nödvändigt att justera propellerbladen. Detta bör utföras av en professionell båtmekaniker eller auktoriserad verkstad för att säkerställa korrekt justering och optimal prestanda.

  Regelbundet underhåll på dessa foldingpropellrar bidrar till en säker och effektiv funktion.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa foldingpropellrar till S-drev eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver foldingpropellrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver foldingpropellrar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Utöver dessa foldingpropellrar har vi andra produkter inom framdrivning såsom cutlesslager och propelleraxeltätningar.

 • 2-Bladig Foldingpropeller till axel - Radice
  2-Bladig...

  2-bladig foldingpropeller till axel - Radice

  Dessa 2-bladiga Foldingpropellrar har en hög verkningsgrad och bra bakegenskaper. Dessa propellrar fälls ihop under segling, vilket ger minimalt seglingsmotstånd. Radice är en välkänd tillverkare av tvåbladiga foldingpropellrar för båtmotorer. Deras propellrar är kända för sin höga kvalitet och prestanda. Här är några generella egenskaper och fördelar med Radice tvåbladiga foldingpropellrar:

  • Material & konstruktion: Radice använder högkvalitativt rostfritt stål eller brons i tillverkningen av sina propellrar. Dessa material ger hållbarhet och motståndskraft mot korrosion i saltvattenmiljöer.
  • Folding-design: Tvåbladiga foldingpropellrar är speciellt utformade för segelbåtar där propellern behöver fällas ihop när båten seglar för att minska motståndet och öka prestandan. Radice foldingpropellrar kan enkelt fällas ihop och låsas i positionen.
  • Prestanda & bränsleeffektivitet: Radice-propellrarna är utformade för att optimera båtens prestanda och bränsleeffektivitet. De är utvecklade för att ge maximal dragkraft och minimalt motstånd i vattnet.
  • Enkel installation & underhåll: Radice-propellrar är lätta att installera och kräver minimalt underhåll. De är utformade för att vara tysta och vibrationssnåla för en behaglig båttur.

  Installation

  Installationen av en tvåbladig foldingpropeller från Radice kan variera beroende på specifika båtmodeller och motorer. Rådgör med en kunnig om du är osäker på hur du går tillväga. Här är en allmän guide över installationsprocessen:

  1. Förberedelse: Se till att du har rätt storlek och modell av Radice foldingpropeller för din motor och axel. Kontrollera också att du har rätt verktyg och utrustning för installationen. 
  2. Lyft upp båten: Om båten inte redan är på land, lyft upp den på en båtkärra eller liknande för att få tillgång till propellerområdet.
  3. Ta bort den gamla propellern: Använd en propellernyckel eller motsvarande verktyg för att lossa propellerns mutter. Ta försiktigt bort den gamla propellern från axeln. Se till att hålla koll på eventuella brickor, distanser eller andra komponenter som kan behöva återanvändas eller bytas ut.
  4. Förbered foldingpropellern: Kontrollera att foldingpropellern är i korrekt läge, det vill säga fälld eller utfälld beroende på önskad position när den är installerad. Se till att eventuella låsanordningar eller låsspakar är klara för användning.
  5. Installera foldingpropellern: Montera foldingpropellern på axeln och justera den så att den sitter ordentligt. Använd brickor, distanser och mutter för att säkra propellern på plats. Se till att muttern dras åt ordentligt, men undvik överdriven åtdragning som kan skada axeln eller propellern.
  6. Kontrollera rotationen: Innan du avslutar installationen, kontrollera att foldingpropellern roterar fritt och smidigt utan några hinder. Rotera propellern för hand och se till att den inte fastnar eller känns stel.
  7. Provkörning & justering: Efter installationen är det viktigt att göra en provkörning i kontrollerade förhållanden för att se till att den fungerar som den ska. Var uppmärksam på eventuella vibrationer, ljud eller ovanligt beteende och gör justeringar vid behov.

  Observera att detta enbart är en generell guide och att installationen kan variera beroende på bland annat båttyp.

  Underhåll

  För att hålla tvåbladiga foldingpropellrar från Radice i gott skick och säkerställa optimal prestanda är regelbundet underhåll viktigt. Här är några underhållstips för dessa foldingpropellrar:

  • Rengöring: Skölj regelbundet av propellern med färskvatten för att avlägsna eventuellt salt, sand eller smuts som kan ha fastnat. Undvik att använda högtryckstvätt eftersom det kan skada propellerbladen eller förseglingen.
  • Inspektion: Inspektera regelbundet foldingpropellern för eventuella skador, inklusive sprickor, avskavningar eller förlorade delar.
  • Smörjning: Kontrollera smörjningsbehoven enligt tillverkarens rekommendationer. Vissa foldingpropellrar kan ha smörjnipplar där du kan applicera lämpligt smörjmedel för att säkerställa smidig rotation.
  • Kontrollera monteringsfästet: Se till att monteringsfästet för foldingpropellern är ordentligt fastsatt och inte lossar med tiden. Vid behov, dra åt monteringsmuttrarna.
  • Kolla på vibrationer eller ovanliga ljud: Under användning, var uppmärksam på eventuella vibrationer, skrapande ljud eller ovanligt beteende från foldingpropellern. Dessa faktorer kan indikera på att något är fel och behöver åtgärdas. Vid misstanke av problem, kontakta en båtverkstad för eventuella åtgärder.

  Genom att följa dessa underhållstips kan du hjälpa till att bevara propellern i ett gott skick.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa foldingpropellrar till axel eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver foldingpropellrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver foldingpropellrar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Utöver dessa foldingpropellrar har vi andra produkter inom framdrivning såsom cutlesslager och hylsrör + innerlager.

 • 2-Bladig Foldingpropeller till S-drev - Radice
  2-Bladig...

  2-bladig foldingpropeller till S-drev - Radice

  Dessa 2-bladiga foldingpropellrar har en hög verkningsgrad och bra bakegenskaper. Dessa propellrar fälls ihop under segling, vilket ger minimalt seglingsmotstånd. Dessa propellrar lämpar sig för S-drev.

  Radice är en känd tillverkare av båtpropellrar, inklusive tvåbladiga foldingpropellrar för segelbåtsdrev. Foldingpropellrar är utformade för att minska motståndet och förbättra prestandan för segelbåtar när motorn är avstängd och båten seglar. Här är några generella egenskaper och fördelar med tvåbladiga foldingpropellrar från Radice:

  • Material & tillverkning: Propellrar från Radice tillverkas av brons. De är väl konstruerade och tillverkade med precision för att säkerställa hög prestanda och hållbarhet.
  • Vikt & storlek: Tvåbladiga foldingpropellrar är lätta och kompakta i jämförelse med flerbladiga propellrar. Detta minskar den roterande massan och ger snabbare accelerationsförmåga för båten.
  • Fällmekanism: Foldingpropellrar har en speciell fällmekanism som gör att propellrarna kan fällas ihop när motorn är avstängd och båten seglar. Detta minimerar motståndet och minskar bränsleförbrukningen, vilket resulterar i bättre seglingsprestanda.
  • Enkel installation & underhåll: Radice tvåbladiga foldingpropellrar är utformade för att vara enkla att installera på segelbåtsdrev. De kräver också minimalt underhåll och kan enkelt fällas upp och ned vid behov.
  • Optimerad prestanda: Genom att använda tvåbladiga foldingpropellrar kan segelbåtar uppnå bättre prestanda både med kraft från motor eller vid segling.

  Installation

  Installationen av en tvåbladig foldingpropeller från Radice på ett segelbåtsdrev kan variera något beroende på båtens specifika konfiguration och drivsystem. Det är viktigt at följa tillverkarens instruktioner för korrekt installation, här följer några allmänna steg som kan förekomma i en installation:

  1. Förberedelse: Innan du börjar installationen, se till att du har alla nödvändiga verktyg och utrustning. 
  2. Demontering av den gamla propellern: Om du har en befintlig propeller på drevet måste du först demontera den. Det kan innebära att ta bort fästmuttrar, skruvar eller andra fästelement som håller propellern på plats. Var noga med att stänga av motorn och koppla bort batteriet innan du tar bort propellern.
  3. Förberedning av drevet: Kontrollera att drevet är i gott skick och rengör det vid behov. Se till att det inte finns några skador eller korrosion som kan påverka installationen eller prestandan hos den nya foldingpropellern.
  4. Förberedning av den nya foldingpropellern: Innan du installerar den nya propellern, kontrollera att den är i bra skick och inte har några defekter.
  5. Montering av foldingpropellern: Följ tillverkarens anvisningar för att montera den nya propellern på drevet. Det kan innebära att fästa den med bultar eller muttrar och se til att den är ordentligt säkrad.
  6. Testning & finjustering: Efter installationen, starta motorn och testa foldingpropellern för att säkerställa att den fungerar som den ska. Kontrollera att den fäller upp och ihop sig korrekt och att den inte ger några ovanliga vibrationer eller ljud. Om nödvändigt, justera propellerns position eller pitch enligt tillverkarens rekommendationer.
  7. Underhåll & regelbunden kontroll: Efter installationen, se till att regelbundet inspektera och underhålla foldingpropellern. Det kan innebära att rengöra propellern, smörja mekanismen eller inspektera eventuella fästpunkter för slitage eller korrosion.

  Underhåll

  För att säkerställa att din tvåbladiga foldingpropeller från Radice fortsätter att fungera optimalt och behåller sin prestanda över tiden är regelbundet underhåll viktigt. Här är några tips för underhåll av foldingpropellern:

  • Rengöring: Rengör regelbundet foldingpropellern noggrant, särskilt efter användning i saltvatten, för att avlägsna smuts, alger, salt eller andra föremål som kan fastna på propellern. Använd en mjuk borste eller en trasa och skölj propellern med färskvatten.
  • Smörjning: Kontrollera smörjningsbehovet för den aktuella foldingpropellern och smörj med lämpligt smörjningsmedel för att förhindra korrosion och friktion.
  • Inspektion: Inspektera regelbundet foldingpropellern för att upptäcka eventuella skador, slitage eller korrosion. Kontrollera propellerbladen, mekanismen för fällning och eventuella fästpunkter. Om du upptäcker några problem, kontakta tillverkaren eller en kvalificerad båtverkstad för råd och reparation.
  • Justering: Om möjlighet finns till justering av pitch, kontrollera regelbundet att propellern är inställd enligt tillverkarens rekommendationer. En korrekt pitch kan bidra till optimal prestanda och bränsleeffektivitet.
  • Skydd mot korrosion: Förhindra korrosion genom att använda en lämplig korrosionsskyddande beläggning på foldingpropellern. Detta kan hjälpa till att skydda propellern från de skadliga effekterna av saltvatten och förlänga dess livslängd.

  Genom att utföra regelbundet underhåll, likt dessa punkter, kan du hjälpa till att bevara propellern i ett gott skick.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa foldingpropellrar till S-drev eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver foldingpropellrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver foldingpropellrar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Utöver dessa foldingpropellrar har vi andra produkter inom framdrivning såsom propelleraxeltätningar och hylsrör + innerlager.

Aktiva filter