2-Bladig Foldingpropeller till axel - Radice

2-bladig foldingpropeller till axel - Radice

Dessa 2-bladiga Foldingpropellrar har en hög verkningsgrad och bra bakegenskaper. Dessa propellrar fälls ihop under segling, vilket ger minimalt seglingsmotstånd. Radice är en välkänd tillverkare av tvåbladiga foldingpropellrar för båtmotorer. Deras propellrar är kända för sin höga kvalitet och prestanda. Här är några generella egenskaper och fördelar med Radice tvåbladiga foldingpropellrar:

 • Material & konstruktion: Radice använder högkvalitativt rostfritt stål eller brons i tillverkningen av sina propellrar. Dessa material ger hållbarhet och motståndskraft mot korrosion i saltvattenmiljöer.
 • Folding-design: Tvåbladiga foldingpropellrar är speciellt utformade för segelbåtar där propellern behöver fällas ihop när båten seglar för att minska motståndet och öka prestandan. Radice foldingpropellrar kan enkelt fällas ihop och låsas i positionen.
 • Prestanda & bränsleeffektivitet: Radice-propellrarna är utformade för att optimera båtens prestanda och bränsleeffektivitet. De är utvecklade för att ge maximal dragkraft och minimalt motstånd i vattnet.
 • Enkel installation & underhåll: Radice-propellrar är lätta att installera och kräver minimalt underhåll. De är utformade för att vara tysta och vibrationssnåla för en behaglig båttur.

Installation

Installationen av en tvåbladig foldingpropeller från Radice kan variera beroende på specifika båtmodeller och motorer. Rådgör med en kunnig om du är osäker på hur du går tillväga. Här är en allmän guide över installationsprocessen:

 1. Förberedelse: Se till att du har rätt storlek och modell av Radice foldingpropeller för din motor och axel. Kontrollera också att du har rätt verktyg och utrustning för installationen. 
 2. Lyft upp båten: Om båten inte redan är på land, lyft upp den på en båtkärra eller liknande för att få tillgång till propellerområdet.
 3. Ta bort den gamla propellern: Använd en propellernyckel eller motsvarande verktyg för att lossa propellerns mutter. Ta försiktigt bort den gamla propellern från axeln. Se till att hålla koll på eventuella brickor, distanser eller andra komponenter som kan behöva återanvändas eller bytas ut.
 4. Förbered foldingpropellern: Kontrollera att foldingpropellern är i korrekt läge, det vill säga fälld eller utfälld beroende på önskad position när den är installerad. Se till att eventuella låsanordningar eller låsspakar är klara för användning.
 5. Installera foldingpropellern: Montera foldingpropellern på axeln och justera den så att den sitter ordentligt. Använd brickor, distanser och mutter för att säkra propellern på plats. Se till att muttern dras åt ordentligt, men undvik överdriven åtdragning som kan skada axeln eller propellern.
 6. Kontrollera rotationen: Innan du avslutar installationen, kontrollera att foldingpropellern roterar fritt och smidigt utan några hinder. Rotera propellern för hand och se till att den inte fastnar eller känns stel.
 7. Provkörning & justering: Efter installationen är det viktigt att göra en provkörning i kontrollerade förhållanden för att se till att den fungerar som den ska. Var uppmärksam på eventuella vibrationer, ljud eller ovanligt beteende och gör justeringar vid behov.

Observera att detta enbart är en generell guide och att installationen kan variera beroende på bland annat båttyp.

Underhåll

För att hålla tvåbladiga foldingpropellrar från Radice i gott skick och säkerställa optimal prestanda är regelbundet underhåll viktigt. Här är några underhållstips för dessa foldingpropellrar:

 • Rengöring: Skölj regelbundet av propellern med färskvatten för att avlägsna eventuellt salt, sand eller smuts som kan ha fastnat. Undvik att använda högtryckstvätt eftersom det kan skada propellerbladen eller förseglingen.
 • Inspektion: Inspektera regelbundet foldingpropellern för eventuella skador, inklusive sprickor, avskavningar eller förlorade delar.
 • Smörjning: Kontrollera smörjningsbehoven enligt tillverkarens rekommendationer. Vissa foldingpropellrar kan ha smörjnipplar där du kan applicera lämpligt smörjmedel för att säkerställa smidig rotation.
 • Kontrollera monteringsfästet: Se till att monteringsfästet för foldingpropellern är ordentligt fastsatt och inte lossar med tiden. Vid behov, dra åt monteringsmuttrarna.
 • Kolla på vibrationer eller ovanliga ljud: Under användning, var uppmärksam på eventuella vibrationer, skrapande ljud eller ovanligt beteende från foldingpropellern. Dessa faktorer kan indikera på att något är fel och behöver åtgärdas. Vid misstanke av problem, kontakta en båtverkstad för eventuella åtgärder.

Genom att följa dessa underhållstips kan du hjälpa till att bevara propellern i ett gott skick.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa foldingpropellrar till axel eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver foldingpropellrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver foldingpropellrar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Utöver dessa foldingpropellrar har vi andra produkter inom framdrivning såsom cutlesslager och hylsrör + innerlager.

2-Bladig Foldingpropeller till axel - Radice - Framdrivning - Dintra

Aktiva filter