2-Bladig Foldingpropeller till S-drev - Flex-o-Fold

2-bladig foldingpropeller till S-drev - Flex-o-Fold

Flex-o-Fold foldingpropeller med modern bladkonstruktion, utsökta egenskaper och mycket goda testresultat. Propellern har hög verkningsgrad och bra bakegenskaper. Dessa propellrar fälls ihop under segling, vilket ger minsta möjliga seglingsmotstånd. En patenterad lösning garanterar att två kugg alltid är i ingrepp. Robusta och säkra propellrar med hög dragkraft för gång framåt och vid backning.

Flex-o-Fold propellrar tillverkas med högkvalitativt bronsmaterial för att vara hållbara och motstå korrosion i marina miljöer. Propellrarna finns i olika storlekar för att passa olika båtar och motorstorlekar.

 • Propellern levereras som standard till många ledade båttillverkare i världen.
 • Levereras med ISO KONA 1:10 eller S-drev.
 • Korrosionsbeständig.
 • Nickelaluminiumbrons.
 • Lätt att montera.

Installation

Installationen av en tvåbladig Flex-o-Fold foldingpropeller på en segelbåt med S-drev kan vara något komplex och kräva viss teknisk kunskap. Om du inte känner dig bekväm med att utföra installationen rekommenderar vi att du tar hjälp av en professionell båtmekaniker för att säkerställa korrekt installation och funktionalitet.

Här är en övergripande guide av hur installationen går till:

 1. Förberedelse: Se till att ha rätt verktyg och utrustning för installationen. Stäng av båtens motor och säkerställ att båten är i en stabil position vid installationen.
 2. Borttagning av den gamla propellern: Om det redan finns en propeller på S-drevet, måste den avlägsnas först. Det kan kräva att du lossar på fästskruvarna eller muttrarna som håller fast propellern på drivaxeln. Var försiktig så att du inte tappar några delar eller skadar S-drevet under borttagningen.
 3. Förberedelse av Flex-o-Fold propellern: Följ tillverkarens installationsanvisningar för att förbereda foldingpropellern inför installationen. Det kan innebära att sätta dit eventuella bussningar, distanser eller monteringselement som kan behövas för din specifika båt och S-drev.
 4. Montering av Flex-o-Fold propellern: Placera foldingpropellern på drivaxeln och justera den på rätt plats. Se till att följa tillverkarens anvisningar för rätt monteringsmetod och dragmoment för fästskruvarna eller muttrarna som håller fast propellern på drivaxeln. Var noggrann med att inte överdriva eller underdriva dragmomentet för att undvika skador.
 5. Justering & testning: Efter montering av foldingpropellern, se till att den är korrekt justerad och centrerad på drivaxeln. Testa sedan båtens framdrivning och manövrering för att säkerställa att foldingpropellern fungerar korrekt och ger den förväntande prestandan.

Observera att installationen kan variera beroende på båtens specifika modell och S-drevsystem.

Underhåll

För att säkerställa att din Flex-o-Fold foldingpropeller förblir i gott skick och fungerar optimalt, är regelbundet underhåll viktigt. Här är några underhållstips för din tvåbladiga foldingpropeller:

 • Rengöring: Efter varje användning är det bra att skölja av propellern med sötvatten för att avlägsna salt, alger och andra föroreningar. Använd en borste eller svamp för att noggrant rengöra både propellerbladen och navet. Detta hjälper till att förhindra korrosion och bevarar propellerns prestanda.
 • Smörjning: Kontrollera regelbundet att propellerns mekaniska delar är ordentligt smorda. Använd ett lämpligt smörjmedel rekommenderat av tillverkaren och applicera det på rörliga delar som axlar och lager. Detta bidrar till att minska friktion och slitage.
 • Inspektion: Gör en visuell inspektion av propellern med jämna mellanrum för att leta efter eventuella skador eller tecken på slitage. kontrollera propellerbladen noggrant för sprickor, bucklor eller andra oegentligheter. Om du upptäcker några problem bör du kontakta tillverkaren eller en båtmekaniker för att få råd om eventuell reparation eller utbyte.
 • Justering: Om du märker att båtens prestanda minskar eller att propellern inte fungerar som den ska, kan det vara nödvändigt att justera propellerbladen. Detta bör utföras av en professionell båtmekaniker eller auktoriserad verkstad för att säkerställa korrekt justering och optimal prestanda.

Regelbundet underhåll på dessa foldingpropellrar bidrar till en säker och effektiv funktion.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa foldingpropellrar till S-drev eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver foldingpropellrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver foldingpropellrar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Utöver dessa foldingpropellrar har vi andra produkter inom framdrivning såsom cutlesslager och propelleraxeltätningar.

2-Bladig Foldingpropeller till S-drev - Framdrivning från Dintra AB

Aktiva filter