2-Bladig foldingpropeller till S-drev Komposit - Flex-o-Fold

2-bladig foldingpropeller till S-drev Komposit - Flex-o-Fold

2-Bladiga foldingpropellrar är immuna emot elektrolys och tillhandahåller ett skyddande nav som upptar en del vridning, har låg vikt och hög styrka. Allt detta tillsammans med en attraktiv design. Flex-o-Fold ger låg friktion, högre hastighet samt även bra prestanda under segling. Dessa propellrar är tillverkade av kompositmaterial och lämpar sig för S-drev.

Denna Flex-o-Fold propeller tillverkad i komposit har testats i flera säsonger av utvalda varv vilka har valt denna propeller som original. Den har även varit nominerad till och tilldelats ett "speciellt omnämnande" på prestrigious DAME Award 2016 (Design Award marin utrustning, MET mässa i Amsterdam).

 • Kompositmaterial immun mot elektrolys.
 • Låg vikt (2,8 kg mindre än en standard propeller)
 • Spiral utväxling mellan bladen ger en synkroniserad fällmekanism
 • Patenterade monteringssystem absorberar stötar från centrifugalkraften och möjliggör justering av spel i kugghjul.
 • Skyddskåpa över kuggsegment.
 • Lätt utbytbara infällda anoder i varje blad.
 • Dubbla stötdämpare.
 • Monteringsskruvarna förapplicerat med Loctite.
 • Vattensmord - inget behov av underhåll

Egenskaper & fördelar

Flex-o-Fold är en välkänd tillverkare av fällbara propellrar för båtar och erbjuder flera olika modeller för olika typer av drev, inklusive S-drev. Här är några egenskaper och fördelar med Flex-o-Folds tvåbladiga foldingpropellrar för S-drev:

 • Konstruktion: Propellrarna är tillverkade av högkvalitativt material för att ge hållbarhet och motståndskraft mot korrosion i marina miljöer. De är noggrant balanserade för att minska vibrationer och öka effektiviteten.
 • Fällbar design: Den tvåbladiga foldingpropellern är utformad för att kunna fällas ihop när den inte används, vilket minskar draget och motståndet i vattnet. Detta ger en ökad hastighet och bränsleeffektivitet när båten seglar eller motordrivs.
 • Prestanda: Flex-o-Fold propellrarna är utformade för att ge utmärkt acceleration och manövrerbarhet. Den tvåbladiga designen minimerar turbulens och ger snabbare reaktion vid växling mellan framåt- och backgång. 
 • Ljud & vibrationer: Genom att använda högkvalitativa material och noggrann balansering minskar ljudnivåerna och vibrationerna i båten, vilket bidrar till en tystare oh mer bekväm resa.

Installation

Installation av en Flex-o-Fold tvåbladig foldingpropeller till ett S-drev kan variera beroende på båtens specifika konfiguration. Här följer en allmän översikt över installationsprocessen:

 1. Förberedelse: Innan installationen bör du först säkerställa att båten är ordentligt stabiliserad på land eller på en båtställning. Se också till att ha alla nödvändiga verktyg och utrustning till hands.
 2. Ta bort den befintliga propellern: Om du har en propeller på ditt S-drev måste den tas bort först. Det kan krävas att du lossar eller tar bort propellerns mutter eller skruvar med hjälp av rätt verktyg. Var försiktig för att undvika skador.
 3. Kontrollera monteringshålet: Inspektera monteringshålet på S-drevet för att säkerställa att det är rent och fritt från skräp eller korrosion. Vid behov kan du rengöra hålet noggrant och ta bort eventuella hinder.
 4. Montera Flex-o-Fold propellern: Följ tillverkarens installationsanvisningar noggrant. Vanligtvis kommer propellern att ha en monteringsring som passar in i monteringshålet på S-drevet. Se till att propellern sitter ordentligt på plats och följ rätt åtdragningsmoment för muttern eller skruvarna.
 5. Test & justering: Efter att propellern är monterad bör du testa båtens motor och propeller för att se till att allt fungerar korrekt. Se till att det inte finns några ovanliga ljud, vibrationer eller läckage. Om du upptäcker att något är fel bör du kontakta en kvalificerad båttekniker.

Underhåll

För att behålla prestandan och förlänga livslängden på din Flex-o-Fold tvåbladiga foldingpropeller är regelbundet underhåll viktigt. Här är några tips som kan vara användbara:

 • Rengöring: Skölj regelbundet propellern noggrant med färskvatten för att avlägsna salt, smuts och andra föroreningar. Använd en mjuk borste eller trasa för att ta bort eventuellt fastsittande smuts.
 • Inspektion: Utför regelbundna visuella inspektioner av foldingpropellern för att upptäcka eventuella skador eller slitage. Kontrollera att bladen är intakta och att foldingmekanismen fungerar korrekt. Om du upptäcker några problem, överväg att kontakta en auktoriserad servicetekniker för att få råd och eventuell reparation.
 • Smörjning: Kontrollera smörjningsbehovet, vissa foldingpropellrar kan kräva smörjning av foldingmekanismen eller andra rörliga delar med hjälp av ett lämpligt smörjmedel.
 • Skydd: När båten inte används under längre perioder, överväg att täcka foldingpropellern med ett skydd för att minska exponeringen för väder och UV-strålning. Detta kan bidra till att förlänga propellerns livslängd och minska risken för skador.

Genom att regelbundet underhålla din foldingpropeller hjälper du till att säkerställa att den fortsätter att fungera effektivt och pålitligt.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa foldingpropellrar till S-drev eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver foldingpropellrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver foldingpropellrar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Utöver dessa foldingpropellrar har vi andra produkter inom framdrivning såsom motorkuddar och cutlesslager.

2-Bladig Foldingpropeller till S-drev Komposit - Framdrivning - Dintra

Aktiva filter