2-Bladig Foldingpropeller till S-drev - Radice

2-bladig foldingpropeller till S-drev - Radice

Dessa 2-bladiga foldingpropellrar har en hög verkningsgrad och bra bakegenskaper. Dessa propellrar fälls ihop under segling, vilket ger minimalt seglingsmotstånd. Dessa propellrar lämpar sig för S-drev.

Radice är en känd tillverkare av båtpropellrar, inklusive tvåbladiga foldingpropellrar för segelbåtsdrev. Foldingpropellrar är utformade för att minska motståndet och förbättra prestandan för segelbåtar när motorn är avstängd och båten seglar. Här är några generella egenskaper och fördelar med tvåbladiga foldingpropellrar från Radice:

 • Material & tillverkning: Propellrar från Radice tillverkas av brons. De är väl konstruerade och tillverkade med precision för att säkerställa hög prestanda och hållbarhet.
 • Vikt & storlek: Tvåbladiga foldingpropellrar är lätta och kompakta i jämförelse med flerbladiga propellrar. Detta minskar den roterande massan och ger snabbare accelerationsförmåga för båten.
 • Fällmekanism: Foldingpropellrar har en speciell fällmekanism som gör att propellrarna kan fällas ihop när motorn är avstängd och båten seglar. Detta minimerar motståndet och minskar bränsleförbrukningen, vilket resulterar i bättre seglingsprestanda.
 • Enkel installation & underhåll: Radice tvåbladiga foldingpropellrar är utformade för att vara enkla att installera på segelbåtsdrev. De kräver också minimalt underhåll och kan enkelt fällas upp och ned vid behov.
 • Optimerad prestanda: Genom att använda tvåbladiga foldingpropellrar kan segelbåtar uppnå bättre prestanda både med kraft från motor eller vid segling.

Installation

Installationen av en tvåbladig foldingpropeller från Radice på ett segelbåtsdrev kan variera något beroende på båtens specifika konfiguration och drivsystem. Det är viktigt at följa tillverkarens instruktioner för korrekt installation, här följer några allmänna steg som kan förekomma i en installation:

 1. Förberedelse: Innan du börjar installationen, se till att du har alla nödvändiga verktyg och utrustning. 
 2. Demontering av den gamla propellern: Om du har en befintlig propeller på drevet måste du först demontera den. Det kan innebära att ta bort fästmuttrar, skruvar eller andra fästelement som håller propellern på plats. Var noga med att stänga av motorn och koppla bort batteriet innan du tar bort propellern.
 3. Förberedning av drevet: Kontrollera att drevet är i gott skick och rengör det vid behov. Se till att det inte finns några skador eller korrosion som kan påverka installationen eller prestandan hos den nya foldingpropellern.
 4. Förberedning av den nya foldingpropellern: Innan du installerar den nya propellern, kontrollera att den är i bra skick och inte har några defekter.
 5. Montering av foldingpropellern: Följ tillverkarens anvisningar för att montera den nya propellern på drevet. Det kan innebära att fästa den med bultar eller muttrar och se til att den är ordentligt säkrad.
 6. Testning & finjustering: Efter installationen, starta motorn och testa foldingpropellern för att säkerställa att den fungerar som den ska. Kontrollera att den fäller upp och ihop sig korrekt och att den inte ger några ovanliga vibrationer eller ljud. Om nödvändigt, justera propellerns position eller pitch enligt tillverkarens rekommendationer.
 7. Underhåll & regelbunden kontroll: Efter installationen, se till att regelbundet inspektera och underhålla foldingpropellern. Det kan innebära att rengöra propellern, smörja mekanismen eller inspektera eventuella fästpunkter för slitage eller korrosion.

Underhåll

För att säkerställa att din tvåbladiga foldingpropeller från Radice fortsätter att fungera optimalt och behåller sin prestanda över tiden är regelbundet underhåll viktigt. Här är några tips för underhåll av foldingpropellern:

 • Rengöring: Rengör regelbundet foldingpropellern noggrant, särskilt efter användning i saltvatten, för att avlägsna smuts, alger, salt eller andra föremål som kan fastna på propellern. Använd en mjuk borste eller en trasa och skölj propellern med färskvatten.
 • Smörjning: Kontrollera smörjningsbehovet för den aktuella foldingpropellern och smörj med lämpligt smörjningsmedel för att förhindra korrosion och friktion.
 • Inspektion: Inspektera regelbundet foldingpropellern för att upptäcka eventuella skador, slitage eller korrosion. Kontrollera propellerbladen, mekanismen för fällning och eventuella fästpunkter. Om du upptäcker några problem, kontakta tillverkaren eller en kvalificerad båtverkstad för råd och reparation.
 • Justering: Om möjlighet finns till justering av pitch, kontrollera regelbundet att propellern är inställd enligt tillverkarens rekommendationer. En korrekt pitch kan bidra till optimal prestanda och bränsleeffektivitet.
 • Skydd mot korrosion: Förhindra korrosion genom att använda en lämplig korrosionsskyddande beläggning på foldingpropellern. Detta kan hjälpa till att skydda propellern från de skadliga effekterna av saltvatten och förlänga dess livslängd.

Genom att utföra regelbundet underhåll, likt dessa punkter, kan du hjälpa till att bevara propellern i ett gott skick.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa foldingpropellrar till S-drev eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver foldingpropellrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver foldingpropellrar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Utöver dessa foldingpropellrar har vi andra produkter inom framdrivning såsom propelleraxeltätningar och hylsrör + innerlager.

2-Bladig Foldingpropeller till S-drev - Radice - Framdrivning - Dintra

Aktiva filter