13"

Propellrar 3-bladiga fast - 13"

Craftsman marin tillverkar propellrar för olika typer av båtar. Deras trebladiga propellrar tillverkas i manganbrons, en bronslegering känd för sin höga korrosionsbeständighet och hållbarhet i saltvattenmiljöer. Den trebladiga designen är ett vanligt och populärt val för många båtägare tack vare dess balans mellan effektivitet och manövrerbarhet på vattnet. Denna typ av propeller erbjuder bra bränsleekonomi och prestanda över ett brett spektrum av båtstorlekar och motorer.

 • Material: Manganbrons är en typ av bronslegering som är vanligt förekommande i tillverkningen av marina propellrar. Det är känt för sin korrosionsbeständighet och hållbarhet i saltvattenmiljöer.
 • Trebladig design: Trebladiga propellrar är en vanlig design för många båtar. Denna design ger en bra balans mellan effektivitet och manövrerbarhet.
 • Effektivitet: Trebladiga propellrar tenderar att erbjuda god bränsleekonomi och prestanda över en rad olika båtstorlekar och motorer.

Installation

Installationen av propellrar av dessa slag är en relativt enkel process, men det är viktigt att följa instruktionerna för att säkerställa en korrekt och säker installation. Här är en generell översikt över stegen som kan ingå i installationen:

 1. Förberedelse: Se till att du har rätt verktyg och utrustning för installationen.
 2. Avlägsna den gamla propellern: Om du byter ut en befintlig propeller måste du först ta bort den gamla propellern. Lossa propellerns mutter och ta bort propellern försiktigt från axeln.
 3. Förbered axeln: Kontrollera axeln för eventuella skador eller korrosion. Rengör axeln noggrant och se till att den är jämn och fri från smuts eller skräp.
 4. Förbered propellern: Inspektera den nya propellern och se till att den är ren och i gott skick. Kontrollera också att propellern är korrekt balanserad.
 5. Installera propellern: Placera propellern försiktigt på axeln och se till att den sitter ordentligt. Dra åt propellermuttern med rätt moment enligt tillverkarens specifikationer.
 6. Kontrollera installationen: Efter att propellern är installerad, kontrollera att den roterar fritt och inte är i kontakt med någon annan del av båten. Se också till att propellern är korrekt justerad för att undvika vibrationer och prestandaavvikelser.
 7. Testa propellern: Innan du ger dig ut på öppet vatten, testa propellern på tomgång och vid olika hastigheter för att säkerställa att den fungerar korrekt och att det inte finns några oönskade vibrationer eller konstiga ljud.

Genom att följa dessa steg bör du kunna utföra en korrekt installation på ett säkert och effektivt sätt. Om du känner dig osäker på något installationsmoment rekommenderar vi att du söker professionell hjälp.

Underhåll

För att säkerställa att dessa propellrar förblir i dess bästa skick och fungerar övertid krävs regelbunden underhåll. Här är några viktiga steg för underhåll av propellrarna:

 • Rengöring: Skölj regelbundet propellern med färskvatten för att avlägsna salt, sand och andra föroreningar som kan ha fastnat på den. Använd en borste för att rengöra propellern noggrant och se till att alla delar är fria från smuts och korrosion.
 • Inspektion: Regelbunden inspektion är viktig för att upptäcka eventuella skador eller slitage på propellern. Kontrollera propellern noggrant för sprickor, böjningar eller andra tecken på skador. Se också till att propellern är ordentligt balanserad och att alla delar är intakta.
 • Skydd mot påväxt: Förhindra påväxt av alger och andra organismer som kan fastna på propellern genom att använda lämpligt rengöringsmedel. Detta kan hjälpa till att minska motståndet och förbättra propellerns prestanda.
 • Smörjning: Om propellern är försedd med en smörjnippel, se till att smörja den regelbundet med lämpligt smörjmedel för att minska friktionen och förhindra korrosion.
 • Justering: Kontrollera regelbundet propellerns inställning och justera den om det behövs för att säkerställa optimal prestanda och manövrerbarhet.

Genom att utföra dessa steg kan du förlänga livslängden och optimera prestandan på din propeller.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa propellrar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver propellrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver propellrar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Utöver trebladiga propellrar har vi andra produkter inom framdrivning såsom propelleraxlar och hylsrör.

13" 3 bladig propeller - Framdrivning för din båt hos oss på Dintra AB

Aktiva filter