15"

Propeller 3-bladiga fast - 15"

Craftsman marin är ett välkänt varumärke inom marinindustrin som tillverkar högkvalitativa båtprodukter. Deras trebladiga propellrar är speciellt utformade för att ge optimal prestanda för olika båtar och motorer.

Material: Manganbrons är en legering av koppar, zink och andra metaller, och det är känt för sin hållbarhet och korrosionsbeständighet, vilket är viktigt för marina tillämpningar där propellrarna utsätts för saltvattenmiljöer.

Dimensioner: Dimensionerna för en 15" propeller anger vanligtvis diameter och stigning. Diameter är den totala bredden på propellern, och stigningen är avståndet som propellern skjuter båten framåt för varje varv den gör. Dessa dimensioner är avgörande för att välja rätt propeller för din specifika båt och motorapplikation.

Effekt & prestanda: Propellrar från Craftsman marin strävar efter optimal prestanda och bränsleeffektivitet. Den trebladiga designen är balanserad för att ge jämn kraftfördelning och minimala vibrationsnivåer.

Installation

Installationen av en trebladig propeller från Craftsman marin kräver noggrannhet för att säkerställa korrekt montering för att säkerställa både en säker och effektiv prestanda. Här går vi igenom hur en installation kan gå till:

1. Förberedelse

 • Se till att du har rätt storlek och typ av propeller för din båt och motor.
 • Kontrollera att propellern är i gott skick.
 • Säkerställ att du har alla nödvändiga verktyg och utrustning för installationen.

2. Säkerhet

 • Se till att båten är ordentligt förankrad för att undvika oavsiktlig rörelse.
 • Använd personligt skyddsmaterial för att skydda dig från personskador.

3. Demontering av den gamla propellern

 • Om du byter ut en befintlig propeller, demontera den från propelleraxeln.

4. Förberedelse av propellern

 • Applicera en lämplig mängd fett på axeln och propellernavet för att underlätta installationen av den nya propellern. 

5. Installation av den nya propellern

 • Skjut propellern på axeln och se till så att den är ordentligt placerad.
 • Använd nycklar eller muttrar för att säkra propellern på plats.
 • Dra åt muttrarna jämnt för att undvika ojämn belastning på axeln.

6. Kontroll & justering

 • Kontrollera att propellern rör sig fritt och inte är i kontakt med båtens skrov eller andra delar.
 • Se till att propellern är centrerad och balanserad för att undvika vibrationer.

7. Provkörning & justering

 • Testa båten under kontrollerade förhållanden med den nya propellern installerad för att säkerställa att den fungerar korrekt.
 • Observera eventuella vibrationer eller ljud som kan indikera problem med installationen.

Om du inte har erfarenhet eller känner dig osäker på att utföra installationen på egen hand kan det vara bra att söka professionell hjälp.

Underhåll

Regelbundet underhåll av din båts propeller är avgörande för att säkerställa optimal prestanda, säkerhet och livslängd på både propellern och båten. Här är några underhållstips för propellrarna:

 • Rengöring: Rengör propellern noggrant kontinuerligt för att avlägsna saltvatten, alger och andra föroreningar som kan förekomma. Använd förslagsvis en borste för att rengöra både propellern och propellernavet. Skölj sedan med färskvatten för att avlägsna eventuella kvarvarande föroreningar.
 • Kontroll av skador: Inspektera propellern regelbundet för sprickor, bucklor eller andra skador. Om skador upptäcks bör dessa åtgärdas omedelbart för att undvika bristande prestanda och risk för större skador.
 • Korrosionskontroll: Manganbrons är relativt motståndskraftigt mot korrosion, men det är fortfarande en viktig aspekt att kontrollera eventuell korrosion på propellern och propellernavet. Applicera rostskyddande fett eller korrosionshämmande medel på propellern och axeln regelbundet för att skydda dem mot korrosion.
 • Balansering: En obalanserad propeller kan orsaka oönskade vibrationer och skada både på propellern och båten. Kontrollera regelbundet propellerns balansering och justera den vid behov. Om du misstänker att propellern är obalanserad, bör du söka professionell hjälp för att få den korrekt balanserad.
 • Skydd mot kollisioner: Undvik att köra båten på grunt vatten eller i områden med föremål som kan skada propellern, såsom stenar, rev eller andra föremål. 

Dessa underhållsåtgärder kommer bidra till att förlänga livslängden och säkerställa optimal prestanda på din propeller.

Varför köpa hos oss på Dintra?

Att köpa propellrar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver propellrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver propellrar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Utöver trebladiga propellrar har vi andra produkter inom framdrivning såsom cutlesslager och motorkuddar.

15" 3 bladig propeller - Framdrivning för din båt hos oss på Dintra AB

Aktiva filter