17"

Propellrar 3-bladiga fast - 17"

Craftsman marin är en känd och välkomponerad tillverkare av marina produkter och deras trebladiga propellrar i manganbrons är kända för sin höga kvalitet och prestanda.

Material: Manganbrons är en populär legering för marina propellrar på grund av dess utmärkta korrosionsbeständighet och hållbarhet i saltvattenmiljöer. Detta material säkerställer en lång livslängd och stor pålitlighet på propellrarna.

Storlek: Storleken på propellern är avgörande för att matcha båtens motor och för att uppnå önskad prestanda och effektivitet. Se till att välja en storlek som är optimal med din båt.

Pitch (Stigning): Pitchen på propellern är avståndet som propellern teoretiskt sett skulle kunna röra sig framåt under en rotationscykel i en ideal miljö.

Rotationssida: Propellern kan vara antingen höger- eller vänsterdrivande beroende på riktningen den roterar vid användning.

Att välja rätt storlek på din propeller är avgörande för att optimera din båts prestanda och bränsleeffektivitet. 

Installation

Installationen av dessa propellrar kräver noggrannhet och precision. Här är en övergripande guide för hur installationen kan se ut:

 1. Förberedelse: Se till att båten är ordentligt förankrad och stabil innan du börjar installationen. Stäng av motorn och se till att arbetsområdet är säkert.
 2. Avlägsnande av den gamla propellern: Om du byter ut en befintlig propeller, börja med att ta bort den gamla propellern. Lossa muttern/bultarna som håller propellern på plats och avlägsna försiktigt propellern från axeln.
 3. Rengöring av propelleraxeln: Innan du installerar den nya propellern, se till att propelleraxeln är ren och fri från smuts, rost och korrosion. 
 4. Smörjning av propelleraxeln: Applicera propellerfett på propelleraxeln innan du installerar den nya propellern. Detta hjälper till att minska friktionen och underlättar monteringen.
 5. Montering av den nya propellern: Placera den nya propellern på propelleraxeln och se till att den sitter ordentligt. Var noga med att muttern som håller propellern på plats är korrekt placerad och dra åt den jämnt och ordentligt.
 6. Kontroll & justering: Efter installationen, kontrollera att propellern sitter jämnt och roterar fritt när axeln är i drift. Justera propellern vid behov för att säkerställa att den är korrekt centrerad och balanserad.
 7. Testning & finjustering: Utför en testkörning för att säkerställa att propellern fungerar korrekt och att det inte finns några oönskade vibrationer eller ljud. Om det behövs, finjustera propellern för att optimera prestanda och bränsleeffektivitet.

Observera att detta enbart är generella riktlinjer. Det är viktigt att följa de anvisningar som kommer från tillverkaren. Om du känner osäkerhet kring att utföra installationen, överväg att anlita professionell hjälp från en erfaren båtmekaniker.

Underhåll

För att hålla din propeller i optimalt skick är regelbundet underhåll avgörande. Här är några viktiga åtgärder som kan vara bra att följa:

 • Rengöring: Du bör regelbundet skölja av propellern med färskvatten för att avlägsna salt, sand och andra föroreningar som kan orsaka korrosion eller andra skador på propellern.
 • Smörjning: Regelbunden smörjning av propelleraxeln minskar friktionen och skyddar mot korrosion.
 • Inspektion: Utför regelbundna inspektioner av propellern för att inspektera efter eventuella skador, bucklor eller repor. Kontrollera också att muttern är ordentligt åtdragen och att propellern är balanserad och centrerad på axeln.
 • Skador & reparationer: Om du upptäcker några skador på propellern, som bland annat bucklor eller repor, åtgärda dem så snabbt som möjligt för att förhindra att de förvärras.
 • Efterbehandling: Efter rengöring och smörjning, applicera en skyddade ytbehandling på propellern för att skydda mot korrosion.

Genom att följa dessa steg kan du bidra till en förlängd livslängd och säkerställa optimal prestanda. 

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa propellrar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver propellrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver propellrar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Utöver trebladiga propellrar har vi andra produkter inom framdrivning såsom propelleraxlar och cutlesslager.

17" 3 bladig propeller - Framdrivning för din båt hos oss på Dintra AB

Aktiva filter