18"

Propellrar 3-bladiga fast - 18"

Craftsman marin erbjuder ett brett sortiment av marina produkter, inklusive dessa trebladiga propellrar. En trebladig propeller tillverkad i manganbrons är en robust och pålitlig komponent för framdrivning av båtar.

Material: Manganbrons är ett populärt val för marina propellrar på grund av dess utmärkta korrosionsbeständighet och hållbarhet i saltvattenmiljöer.

Storlek & dimensioner: Storleken på propellern är viktig för att matcha båtens motor och för att matcha båtens motor och för att uppnå önskad prestanda och effektivitet.

Pitch (stigning): Pitchen på propellern är avståndet som propellern teoretiskt sett skulle kunna röra sig framåt under en rotationscykel i en ideal miljö.

Rotationssida: Propellern kan vara antingen höger- eller vänstervridande beroende på riktningen den roterar när den är i drift.

Installation

En korrekt installation av dessa propellrar är en viktig process för att säkerställa optimal prestanda och säkerheten för båten. Här går vi igenom hur en övergripande installation kan se ut:

 • Förberedelse: Se till att båten är ordentligt förankrad och stabil innan du börjar installationen.
 • Avlägsnande av den gamla propellern: Om du byter ut en befintlig propeller, börja med att ta bort den gamla propellern. Lossa muttern som håller propellern på plats och avlägsna försiktigt propellern från axeln.
 • Rengöring av propelleraxeln: Innan du monterar den nya propellern, se till att propelleraxeln är ren och fri från smuts, rost eller korrosion. 
 • Smörjning av propelleraxeln: Applicera propellerfett eller annan lämplig smörjning på propelleraxeln innan du installerar den nya propellern. Detta hjälper till att minska friktionen och skydda mot korrosion. Se till att applicera smörjmedel på hela propelleraxeln för att säkerställa optimal prestanda och hållbarhet.
 • Montering av den nya propellern: Placera den nya propellern på propelleraxeln och se till att den sitter ordentligt. Se till att muttern som håller propellern på plats sitter korrekt och att den är ordentligt åtdragen.
 • Kontroll & justering: Efter installationen, kontrollera att propellern sitter jämnt och roterar fritt när axeln är i drift. Justera propellern vid behov för att säkerställa att den är korrekt centrerad och balanserad.
 • Testning & finjustering: Utför en testkörning för att säkerställa att propellern fungerar korrekt och att det inte finns några oönskade vibrationer eller ljud.

Observera att detta enbart är en generell guide för installationen. Det kan tillkomma steg i processen.

Underhåll

För att bibehålla din propeller i gott skick och kunna säkerställa optimal prestanda, är regelbundet underhåll avgörande. Här är några viktiga underhållsåtgärder:

 1. Rengöring: Skölj regelbundet av propellern med färskvatten för att avlägsna salt, sand och andra möjliga föroreningar som kan orsaka korrosion eller på andra sätt skada propellern. Använd en mjuk borste för att rengöra propellern och propelleraxeln noggrant.
 2. Smörjning: Regelbunden smörjning av propelleraxeln med propellerfett bidrar till minskad friktion och skydd mot korrosion. Se till att smörja alla delar av propelleraxeln för att säkerställa optimal prestanda och lång hållbarhet.
 3. Inspektion: Utför regelbundna inspektioner av propellern för att upptäcka eventuella skador, bucklor eller repor. Kontrollera också att muttrar och bultar är ordentligt åtdragna och att propellern är korrekt balanserad och centrerad på axeln.
 4. Skador & reparationer: Om du upptäcker några skador på propellern, likt bucklor eller repor, ta itu med dem så snabbt som möjligt för att förhindra att de förvärras. Mindre skador kan repareras av utbildade reparatörer medans värre skador kan mynna ut i ett byte av propeller.

Genom regelbundet underhåll kan du bidra till att förlänga livslängden och säkerställa optimal prestanda på propellern.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa propellrar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver propellrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver propellrar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Utöver trebladiga propellrar har vi andra produkter inom framdrivning såsom propelleraxlar och foldingpropellrar.

18" 3 bladig propeller - Framdrivning för din båt hos oss på Dintra AB

Aktiva filter