21"

Propellrar 3-bladiga fast - 21"

En trebladig propeller tillverkad i manganbrons från Craftsman marin är en viktig komponent för båtens prestanda och manövrerbarhet. Dessa propellrar är utformade för att ge en jämn och kraftfull framdrivning samtidigt som den är robust och motståndskraftig mot marina förhållanden. Den trebladiga designen leder till en bra balans mellan dragkraft och bränsleeffektivitet, vilket gör propellern idealisk för många olika båtar och användningsområden. När du väljer en trebladig propeller är det viktigt att överväga din båts specifika krav och behov, inklusive storlek, motor och användningsområde.

Installation

Installationen av en trebladig propeller från Craftsman marin är en process som är viktig att den utförs korrekt för att optimal prestanda. Här går vi igenom hur en generell installation kan se ut:

 1. Förberedelse: Innan du påbörjar installationen, se till att båten är ordentligt förankrad och att motorn är avstängd för att undvika skador eller större olyckor.
 2. Avlägsna den gamla propellern: Om du byter ut en befintlig propeller, börja med att ta bort den gamla propellern. Lossa muttern som håller propellern på plats och avlägsna den försiktigt från axeln.
 3. Rengör propelleraxeln: Innan du installerar den nya propellern, se till att propelleraxeln är ren och fri från smuts, rost eller korrosion. Använd en borste för att rengöra ytan.
 4. Smörj propelleraxeln: Applicera propellerfett eller annat lämpligt smörjmedel på propelleraxeln innan du installerar den nya propeller. Detta hjälper till att minska friktionen och skydda mot korrosion.
 5. Montera den nya propellern: Montera den nya propellern på axeln och se till att den sitter ordentligt. Se till muttern som håller propellern på plats är korrekt installerad och ordentligt åtdragen.
 6. Kontrollera & justera: Efter installationen, kontrollera att propellern fungerar korrekt och att det inte finns några oönskade vibrationer eller ljud. Kontrollera även att båten accelererar jämnt och att motorn inte överhettas.

Notera att detta enbart är en generell guide över hur en installation kan se ut. Det är viktigt att följa de anvisningar som finns från tillverkaren. Om du känner dig osäker på att utföra installationen, överväg att ta kontakt med en behörig installatör.

Underhåll

För att propellern ska fortsätta prestera optimalt och ha lång livslängd är regelbundet underhåll avgörande. Här går vi igenom några punkter som kan vara användbara:

 • Rengöring: Det är viktigt att regelbundet skölja propellern noggrant med färskvatten för att avlägsna salt, sand och andra föroreningar som kan orsaka korrosion. Använd en mjuk borste för att rengöra både propellern och propelleraxeln.
 • Smörjning: Regelbunden smörjning av propelleraxeln är nödvändig för att minska friktionen och förhindra korrosion. Applicera propellerfett eller annat lämpligt smörjmedel på axeln.
 • Inspektion: Genomför regelbundna inspektioner av propellern för att upptäcka eventuella skador, bucklor, repor eller korrosion. Kontrollera också att propellern är ordentligt monterad och att bultar är ordentligt åtdragna.
 • Reparation av skador: Om du upptäcker några skador på propellern, hantera dem så snart som möjligt för att motverka att de förvärras. Små skador kan oftast repareras av behöriga tekniker.
 • Skyddande beläggning: Efter rengöring och smörjning kan det vara fördelaktigt att applicera en skyddande. beläggning på propellern för att skydda den ytterligare mot korrosion.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa propellrar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver propellrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver propellrar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Utöver trebladiga propellrar har vi andra produkter inom framdrivning såsom propelleraxlar och cutlesslager.

21" 3 bladig propeller - Framdrivning för din båt hos oss på Dintra AB

Aktiva filter