HEM

Underkategorier

  • MOTORTILLBEHÖR
    MOTORTILLBEHÖR

    Motortillbehör

    Här hittar du allt som man kan tänkas behöva för en bra funktionerande inombordsmotorinstallation.

    Impellerpumpar

    Vi har sjövattenpumpar till nästan alla motorer från olika leverantörer. Söker du efter länspump eller färskvattenpump? Dintra AB har det du behöver av märken såsom JMP och Sherwood. Vi har nyligen börjat producera vårt eget märke Dintraflow.

    Impellrar

    Här finns impellrar till nästan alla motorer och sjövattenpumpar. Vi säljer impellrar för många stora märken så som Volvo Penta, Yanmar och Cummins, samt ett brett utbud av andra märken. En förnyad impeller kan ge en impellerpump många fler bra år. Med hjälp av vår impellerguide kan du enkelt hitta den impeller som passar din motor.

    Ladda ned Impellerguiden.

    Avgasslangar

    Här hittar du avgasslangar som är Lloyds godkända. Om du är intresserad av storlekar över 76mm kan du kontakta oss för mer information kring leverans. Vi har avgasslangar upp till 254mm. Notera att avgasslangen levereras per meter och därför gäller inte returrätten. Avgasslangarna vi säljer är extremt flexibla och väldig enkla att jobba med.

    Vattenlås/ljuddämpare

    Här finns vattenlås/ljuddämpare upp till 100mm (avgasslangens diameter) som passar olika typer av motorer och avgasslangar. Våra ljuddämpare är tillverkade i plast och av bra kvalitet, de har en lång livslängd och en bra ljuddämpande effekt. De blir levererade med nödvändiga monteringsmaterial.

    Ljuddämpare/Avgasdämpare

    I vårt sortiment av torra avgasdämpare finns storlekar från 1,25" till 5" som passar utmärkt till yrkesfartyg som har ett torrt avgassystem.

    Rostfria avgasslangar

    Rostfria avgasslangar används för koppling mellan motor och ett fast installerat avgassystem. Kopplingen är så pass flexibel att vibrationen inte blir överförd till båten eller båtens avgassystem. 

    Bränslefilter

    Vi har ett stort sortiment med bränslefilter som passar till de flesta marinmotorer upp till 1500hk. Vi säljer också filter som rensar vatten och dieselbakterier utan att man behöver byta filter, systemet heter Micro-Separator och används inom offshore industrin. Vi har även de vanliga bränslefiltren, dubbla och enkla.

    Sjövattenfilter

    Vi säljer Craftsmans egna sjövattenfilter som är enkla att montera då det inte krävs något monteringsstöd eller vinkeljärn.

    Motorkuddar/Motorisolatorer

    Motorisolatorer som passar för alla vanligt förekommande mindre motorer, men även för stora marindieslar har vi ett stort utbud med motorkuddar som nästan alltid kan ersätta din befintliga motorkudde. Vi har ett stort sortiment till förmånliga priser.

    Mekaniska reglage

    Vi har ett stort utbud av motorreglage. Tillverkade i gjuten aluminium eller brons och rostfritt stål kommer de att hålla båtens hela livslängd. Dessa mekaniska reglage är prydnad på vilken båt som helst. Alla reglage har två års garanti. Enkla att montera och med en kvalitet som inte kommer att göra er besvikna. Passar lika bra till mindre fritidsbåtar som större yrkesfartyg.

    Elektroniska reglage

    Flexball har två serier av elektroniska reglage. Den enklaste och klart mest prisvärda är 4000-serien. Den andra är Flexball 4500 och är utförd helt i rostfritt stål. De klarar de flesta krav man kan ha på mindre båtar eller på båtar med utombordare. Det finns reglage för två typer av motorer. En med mekanisk drivenhet för motorer som kontrolleras via vanliga kablar och en med elektronisk drivenhet för motorer med elektriska interface. Systemet kan hantera upp till 20 reglageenheter och kan få ett RINA certifikat.

    Docking remote

    Dockningsfjärrkontroller från Flexball, fungerar att använda ihop med Flexball reglage. Ett prisvärt system som är en av de billigaste på marknaden och samtidigt håller bra kvalitet, finns med olika funktioner, för bogpropeller, akterpropeller och ankarvinsch. 

    Reglagekablar

    Vi lagerför reglagekablar av märket Multiflex som är en av de största tillverkarna av reglagekablar i världen, dessa kablar har väldigt låg friktion och passar bra till fritids- och yrkesfartyg.

    Vinklade avgasgenomföringar

    Vi har vinklade avgasgenomföringar från Craftsman marin som är mycket enkla att montera. Dessa avgasgenomföringar levereras med packning och finns i diameterstorlekarna 30, 40, 50, 60, och 76mm.

    Varför köpa hos Dintra?

    Att köpa motortillbehör eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver motortillbehör har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver motortillbehör kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  • ANTIVIBRATIONSSYSTEM
    ANTIVIBRATIONSSYSTEM

    Antivibrationssystem

    Vi har alltid en bra lösning för vibrationsproblem, som till exempel Python Drive, R&D, Megaflex och Gyroflex. Vi erbjuder personlig service via telefon och mejl om vilka system som är mest lämpliga för din båt. 

    Antivibrationssystem är till för att motorn friläggs i båten så att transmissionsljud och vibrationer från motorn och backslaget inte når båtskrovet, utan absorberas i motorupphängningen. Antivibrationssystem reducerar ljudnivån, förenklar motorinstallationen, minskar vibrationerna och ökar komforten ombord.

    Python Drive

    Python Drive levererar underhållsfria trycklager till bra priser. En perfekt lösning för vibrationsproblem. Finns i olika storlekar, såväl imperiala som metriska. Med hjälp av Python Drive behöver man inte göra en exakt centrering av propelleraxeln till backslaget. 

    Fördelar med Python Drive:

    • CV-drivaxeln garanterar en konstant hastighet av propelleraxeln, till och med när vinklarna är olika.
    • Tryckkraften från propellern är isolerad från backslaget eftersom den dämpas med gummiabsorberande plattor.
    • Python Drive är inte bara robust konstruerad, den är också tillgänglig i både imperiala och metriska dimensioner, passande till propelleraxlar från ¾” (19.05mm) upp till 4” (100mm).
    • Trycklagerenheterna kan användas som enskilda enheter och vid särskild förfrågan kan de bearbetas för att passa t.ex. universella kardanaxlar.
    • Python Drive CV-drivaxlar tål vridmoment upp till 1500 kg (ca 14.7 kNm).
    • Drivaxlarna finns i olika standardlängder och kan tillverkas för att passa individuella längder.
    • Levereras med alla nödvändiga bultar, muttrar, packningar, fläns till backslaget och en utförlig installationsmanual.

    R&D kopplingar

    En R&D flexibel koppling är en typ av koppling som är utformad för att absorbera vibrationer och chockbelastningar som kan uppstå när motorn startar och stoppar, eller när båten stöter på vågor eller andra hinder. 

    Några fördelar med dessa flexibla kopplingar:

    • Minskar vibrationer & buller: En flexibel koppling kan minska vibrationer och buller som uppstår när motorn startar och stoppar, vilket kan öka komforten ombord.
    • Skyddar motorn & axeln: En flexibel koppling kan absorbera stötar och chockbelastningar som kan uppstå när båten stöter på vågor eller andra hinder. Detta kan skydda motorn och propelleraxeln från skador och förlänga livslängden på både motorn och kopplingen.
    • Minskar friktion: En flexibel koppling kan minska friktion mellan motorn och propelleraxeln, vilket kan öka bränsleeffektiviteten och minska slitage på båtmotorn.

    Megaflex

    Megaflex antivibrationssystem är en typ av produkt som är utformad för att minska vibrationer och buller från båtmotorn. Systemet är tillverkat av högkvalitativa material och är utformade för att vara robusta och hållbara.

    Fördelar med Megaflex:

    • Förbättrar båtens prestanda.
    • Enkelt att installera.
    • Bidrar til minskad risk för skador på båtens struktur.
    Gyroflex

    GyroFlex antivibrationssystem är en typ av teknologi som används för att minska vibrationer från båten. Systemet består av en roterande massa som kallas för en gyro som är monterad på en plattform som är isolerad från resten av båten. När båten rör sig upp och ner, vibrerar gyron i motsatt riktning för att motverka vibrationerna och skapa en stabilare plattform för passagerare och utrustning ombord.

    Fördelar med att välja GyroFlex:

    • Minskar belastning på motor och drivsystem.
    • Ger ökad komfort och säkerhet för passagerare och besättning
    • Minskar risk för skador på utrustning ombord.
    • Minskar bränsleförbrukningen.
    Centaflex

    Centaflex antivibrationssystem är en typ av flexibel koppling som är vanligt förekommande i båtmotorer för att minska vibrationer och buller. Det är ett högkvalitativt system som är designat för att överföra kraft från motorn till propellern på ett effektivt sätt samtidigt som det minskar vibrationer och ljudnivåer i båten.

    Fördelar med Centaflex:

    • Minskar vibrationer och buller i båten vilket leder till ökad komfort och minskad risk för skador på båtens struktur.
    • Minskar vibrationer och buller från motorn och propellern som kan ha påverkan på elektroniska enheter såsom ekolod, GPS och autopilot.

    Varför köpa hos Dintra?

    Att köpa antivibrationssystem eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt sorts antivibrationssystem som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver antivibrationssystem har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver antivibrationssystem kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

    Vi har olika antivibrationssystem, så som bland annat R&D kopplingar och Python-Drive, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

  • BACKSLAG
    BACKSLAG

    Backslag

    Ett backslag för båtar är en anordning som används för att kontrollera och reglera farten på en båt. Det är vanligtvis en del av båtens motor- eller växelsystem och används för att ändra riktningen på båtens propeller. När en båtförare vill sakta ner eller stanna båten kan backslaget användas för att ändra propellerns riktning så att båten bromsas eller stannar. Backslaget kan också användas för att ändra båtens riktning och styra den i olika riktningar. 

    Olika typer av backslag

    Det finns olika typer av backslag som kan användas för båtar, inklusive mekaniska och hydrauliska backslag. Mekaniska backslag fungerar genom att använda kugghjul för att ändra propellerns riktning, medan hydrauliska backslag använder hydrauliskt tryck för att reglera propellern.

    Mekaniska backslag används oftast på mindre båtar med utombordsmotorer. De fungerar genom att använda ett växelhus med kugghjul för att ändra propellerns riktning. Mekaniska backslag är vanligtvis billigare än hydrauliska och enklare att installera.

    Hydrauliska backslag är vanligare på större båtar och inombordsmotorer. De använder hydrauliskt tryck för att reglera propellerns riktning. Hydrauliska backslag är oftast dyrare än mekaniska, men de ger en mer exakt kontroll över båtens hastighet och riktning.

    Egenskaper hos PRM backslag

    • Alla PRM backslag är utrustade med trycklager på utgående axel.
    • Endast en oljesort behövs ombord då alla PTM backslag använder vanlig motorolja som smörjmedel.
    • På grund av de korta inbyggnadsmåtten och de många varianterna är det alltid möjligt att optimalt utnyttja motorrummet.
    • Även när motorn inte är igång kan propellern obehindrat snurra vilket gör PRM backslag väldigt uppskattade av segelbåtsägare.
    • Alla PRM backslag utom PRM 80D och 1750 kan levereras med Lloyds certifikat.

    För alla PRM hydrauliska backslag gäller även:

    • Alla dessa backslag får kontinuerligt köras med full effekt framåt eller bakåt.
    • Alla backslag har samma utväxling för framåt- och bakåtdrift, därför spelar det ingen roll om om man har vänster eller högerdrivande propellrar.
    • Alla backslag har en inbyggd nödfunktion som aktiveras i de fall som en hydraulisk störning skulle uppstå.
    • Genom backslagets hydrauliska uppbyggnad/funktion är det mycket enkelt att använda och det lämpar sig därför utmärkt för dubbelkommando (flybridge Control).

    Underhåll av backslag

    Det är viktigt att regelbundet inspektera och underhålla backslag för att se till att det fungerar korrekt. Mekaniska backslag behöver smörjas medan hydrauliska behöver kontrolleras för eventuella läckor eller skador. Backslag bör också rengöras och kontrolleras för eventuella skador efter varje användning.

    PRM backslag

    PRM marin transmissioner har etablerat ett världsomspännande rykte för kvalitet, tillförlitlighet och bruksprestanda, vilket gör dem till det ideala valet för nöjesbåtar, yrkesbåtar och fiskefartyg. Alla PRM hydrauliska backslag har en tvillingaxeldesign, vilket möjliggör full effekt både framåt och bakåt, med antingen vänster- eller högervridande propellrar. PRM80 och 120 är mekaniskt aktiverade med justeringsfria konkopplingar.

    Vid korrekt matchat backslag till motor och propeller, kommer varje PRM enhet ge problemfri drift under många år. Alla delar är konstruerade för maximal driftsäkerhet under en längre livslängd. Dessutom är komponenterna noggrant specificerade och bearbetade till högsta kvalitet.

    Velvet Drive / Borgwarner backslag har funnits länge på marknaden och har börjat med att utveckla komponenter till fordonsindustrin. Från 1950-talet började man med marina backslag och växlar och har idag sålt mer än en miljon exemplar till nöjesbåtar och kommersiella fartyg.

    Här finns PRM Borgwarner backslag / marinväxlar.

    Varför köpa hos Dintra?

    Att köpa backslag eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver backslag har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propellrar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver backslag kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

    Vi har olika typer av backslag, så som mekaniska och hydrauliska.

  • MARINKONVERTERING
    MARINKONVERTERING

    Marinkonvertering

    För att utföra en marinkonvertering för en båtmotor måste vissa specifika förändringar och anpassningar göras för att den ska fungera säkert och effektivt i en båtmiljö. Här är några exempel på vad som kan ingå i en marinkonvertering:

    • Kylsystem: Motorn måste ha ett kylsystem som fungerar i saltvatten, vilket vanligtvis kräver en separat kylare eller värmeväxlare.
    • Avgassystem: Avgaserna måste ledas ur ur båten på ett säkert sätt, genom en avgasledning eller skrovgenomföring, dessa är anpassade för sjövatten.
    • Elektriska system: Elektriska system måste skyddas från vatten och korrosion, och det kan behövas särskilda kablar och batterier för båtmiljön.
    • Bränslesystem: Bränslesystemet måste vara tätt och skyddat från vattenintrång. Det kan behöva anpassas för att fungera med båtens bränsletankar.
    • Anpassning för propeller: Motorn måste anpassas för att fungera med båtens propeller och drivsystem som i de flesta fall fungerar med ett backslag eller ett drev.
    • Skydd mot korrosion: Motorn och dess komponenter måste skyddas mot korrosion från saltvatten och fuktighet.

    Det är viktigt att notera att en marinkonvertering kan vara en omfattande process och det är viktigt att se till att det görs av personer med kunskap om hur det ska utföras.

    Här har vi ett brett utbud av drivskivor, svänghjulskåpor, vattenkylda avgasgrenrör med mycket mera. För hjälp och råd om marinkonvertering och våra produkter kan du kontakta oss via mejl eller telefon.

    Drivskivor

    Vi levererar ett omfattande utbud av drivplattor med fjädrar och plast-/gummidämpning. De finns tillgängliga med de kända tänderna, som är 10 (B10x23x29 DIN 5464) eller 26 (20-40 DP) till antalet för backslag som Velvet, Hürth, PRM, Paragon, Volvo, Twin Disc, ZF och Technodrive. Vi har 450 olika sorter på lager.

    Svänghjulskåpor

    En svänghjulskåpa täcker svänghjulet på motorn. Svänghjulet är den del på motorn som används för att lagra och överföra energi mellan motorn och transmissionen. Dessa svänghjulskåpor som vi säljer täcker svänghjulet och skyddar det från skador samt yttre påverkan. För mer information kring passning på kåporna och vilken du behöver kan du gärna kontakta oss.

    Vattenkylda avgasgrenrör

    Dessa avgasgrenrör är designad för att hantera de högre temperaturerna och korrosiva biprodukter från förbränningen. Dess syfte är att på ett säkert och effektivt sätt driva ut avgaserna från motorn till atmosfären.

    Utöver dessa produkter hittar du också andra produkter inom marinkonvertering här.

    Varför köpa hos Dintra?

    Att köpa drivskivor eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt drivskiva som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra utbud. Utöver drivskivor, svänghjulskåpor och avgasgrenrör har vi på Dintra AB ett brett sortiment av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  • FRAMDRIVNING
    FRAMDRIVNING

    Framdrivning

    Framdrivning för båtar kan ske på olika sätt. Här hittar du allt från trebladiga propellrar till propelleraxeltätningar, men också produkter som cutlesslager. Valet av framdrivningssystem för båten beror på flera faktorer, inklusive båttyp, storlek, syfte och personliga preferenser. Det är viktigt att välja en metod som passar båten och dess användningsområde.

    Trebladiga fasta propellrar

    En trebladig propeller är en typ av propeller som har tre blad istället för två. En trebladig propeller ger högre prestanda och bättre effektivitet jämfört med en tvåbladig propeller. Trebladiga fasta propellrar används vanligtvis på båtar som har höga krav på prestanda och manövrerbarhet, som motorbåtar och segelbåtar. En fast propeller har en fast pitch, vilket betyder att bladens vinkel inte kan ändras. Detta innebär att propellern är mindre komplicerad än justerbara propellrar.

    Propelleraxlar

    En propelleraxel är en viktig del av en båts drivsystem och används för att överföra kraften från båtens motor till propellern som driver båten framåt. Propelleraxlar är vanligtvis tillverkade av rostfritt stål eller brons och finns i olika storlekar och längder beroende på båtens storlek och motorstyrka. En propelleraxel består oftast av en roterande stång som monteras i båtens skriv med hjälp av lager och packningar för att hålla vatten ute.

    Hylsrör & innerlager

    Hylsrör till båtar är en typ av rör som används för att skydda elektriska ledningar, hydrauliska system och andra rörliga komponenter ombord. Hylsrören som vi säljer är tillverkade i mässing och är utformade för att klara av de påfrestningar som uppstår vid användning i marina miljöer. Innerlager används för att underlätta rotation av axlar och hjul på en båt. De används av största vikt för att säkerställa en smidig och effektiv drift av båtens rörliga delar, som propellrar, vattenpumpar och styrsystem.

    Propelleraxeltätning

    Propelleraxeltätningar används för att förhindra vatten från att tränga in i båtens skrov genom axelhålet där propellern sitter. En korrekt fungerande tätning är avgörande för att båten ska förbli torr och för att skydda motorn från vattenintrång.

    Det finns olika typer av propelleraxeltätningar, men de vanligaste är packningstätningar och mekaniska tätningar. Packningstätningar använder en packning som pressas mot axeln för att skapa en tätning, medan mekaniska tätningar använder en kombination av tätningar och fjädrar för att upprätthålla en tätning.

    Detta är bara några av alla produkter vi erbjuder. För mer information om våra resterande produkter, titta under respektive rubrik.

    Varför köpa hos Dintra?

    Att köpa produkter inom kategorin framdrivning eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver artiklar för framdrivning har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, vattenlås och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver vad du hittar här kan du besöka vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  • MARINDIESEL
    MARINDIESEL

    Marindiesel

    Här har vi har ett brett utbud av marindieselmotorer, instrumentpaneler/kablar samt reservdelar till Craftsman.

    Craftsman marindieselmotor

    Craftsman marindieselmotorer är kända för att gå tysta och vibrationsfria. De levereras som standard med instrumentpaneler, kablar och motorkuddar och har två års garanti. Naturligtvis uppfyller de alla standardkrav för avgasutsläpp (ERP).

    Våra tvåcylindriga motorer är byggda kring pålitlig Mitsubishibas som lever upp till förväntningarna som en robust och pålitlig industrimotor. De har blivit omvandlade till marindieselmotorer i enighet med den senaste kunskapen och teknologin. Craftsman marin har valt dessa motorer utifrån tre kriterier:

    - Kraft.

    - Tillförlitlighet.

    - Bränsleeffektivitet.

    Dessa motorer är kraftfulla för sin lilla storlek och tack vare den kompakta konstruktionen ryms dessa motorer även i det minsta maskinrummet.

    CM2.16-motorn är en välbalanserad motor med vibrationsfri körning.

    Våra trecylindriga motorer är byggda kring pålitlig Mitsubishibas som lever upp till förväntningarna som en robust och pålitlig industrimotor. De har blivit omvandlade till marindieselmotorer i enighet med den senaste kunskapen och teknologin. Craftsman marin har valt dessa motorer utifrån tre kriterier:

    - Kraft.

    - Tillförlitlighet.

    - Bränsleeffektivitet.

    CM3.27-motorn är en välbalanserad motor med vibrationsfri körning.

    Våra fyrcylindriga motorer är byggda kring pålitlig Mitsubishibas som lever upp till förväntningarna som en robust och pålitlig industrimotor. De har blivit omvandlade till marindieselmotorer i enighet med den senaste kunskapen och teknologin. Craftsman marin har valt dessa motorer utifrån tre kriterier:

    - Kraft.

    - Tillförlitlighet.

    - Bränsleeffektivitet.

    Våra Hyundaibaserade motorer är byggda kring pålitlig Mitsubishibas som lever upp till förväntningarna som en robust och pålitlig industrimotor. De har blivit omvandlade till marindieselmotorer i enighet med den senaste kunskapen och teknologin. Craftsman marin har valt dessa motorer utifrån tre kriterier:

    - Kraft.

    - Tillförlitlighet.

    - Bränsleeffektivitet.

    För mer information angående motorerna är du välkommen att kontakta oss via mejl eller telefon.

    Instrumentpaneler & kablar

    Här finns många olika instrumentpaneler samt kablar i olika utföranden och längder. Vårt utbud av paneler består av dessa: ALFA 10E, 20E, 30E och 40E. Voltmätare, tankmätare och rodermätare är andra exempel på vad vi erbjuder. Vi har även instrumentpanelskablar, typ A och typ B, i olika längder.

    Reservdelar

    Här hittar du reservdelar till Craftsman marindiesel så som oljefilter, bränslefilter, impellrar och remmar. Här har vi även ett utbud av impellerpumpar och Saildrive adaptrar.

    Varför köpa hos Dintra?

    Att köpa motorer eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt motor som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra utbud. Utöver motorer och instrumentpaneler har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud kan du besöka vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  • Q-SPD SURFACE DRIVES
    Q-SPD SURFACE DRIVES

    Mer fart, mindre bekymmer!

    New Generation QSD ger det lägsta underhållet och den mest användarvänliga lösningen för snabbare framdrivning av planade båtar.

    QSD New Generation Series passar för fartyg från åtta meter med kraftalternativ från 180hk - 3600hk, upp till fartyg över 100 ton. Perfekta drev till yrkesfartyg.

  • SEGLING
    SEGLING

    Seglingstillbehör

    Här hittar du vårt eget justerbara vinschhandtag som gör det mycket enklare att dra in din rullfock snabbare och enklare. Här har vi även våra XT ST vinschar.

    Vinschhandtag

    När du seglar en båt med segel är användningen av vinschhandtaget avgörande för att justera och hantera seglen. Genom av vrida vinschen med hjälp av vinschhandtaget kan du dra i segelskoten och justera seglen för att optimera seglingshastigheten och riktningen. För att använda vinschhandtaget på rätt sätt bör du först se till att det passar till storleken på vinschen ombord på båten. Greppa sedan handtaget ordentligt och placera det i vinschen. Vrid handtaget medurs eller moturs beroende på vilken riktning som krävs för att justera seglen.

    XT ST vinschar

    XT ST-vinschar är en serie vinschar, XT ST står för "Extra Tough Self-Tailing" och är designade för att vara slitstarka och tillförlitliga för båtar i olika storlekar. XT ST-vinschar finns i olika storlekar och kapaciteter för att passa olika typer av båtar och seglingssituationer. 

    En vinsch används för att dra tunga föremål och är mycket användbar vid ankring, förtöjning eller bogsering. Vinscharna som vi säljer är självdragande.

    Vårt utbud

    XT ST-vinschar finns i flera olika storlekar och kapaciteter för att passa olika typer av båtar och seglingssituationer. Vinscharna har självlåsande gripkäftar som gör det lättare att trimma seglen och hålla linorna på plats. XT ST-vinscharna finns också i olika material, såsom aluminium rostfritt stål, vilket ger olika nivåer av hållbarhet och korrosionsbeständighet.

    Aluminiumvinschar

    En aluminiumvinsch kan vara ett bra val för en båt eftersom det är ett lätt och korrosionsbeständigt material. som kan tåla de hårda förhållandena på sjön. När du väljer en aluminiumvinsch för din båt bör du överväga faktorer som bland annat dragkapacitet, storlek och hastighet. Läs mer om våra aluminiumvinschar under den rubriken.

    Kromade vinschar

    När du väljer en kromad vinsch till din båt är det viktigt att ta hänsyn till båtens storlek och vikt, samt den typ av användning du planerar att använda vinschen för. Du bör också ta hänsyn till vinschens kapacitet och dragstyrka, samt dess konstruktion och materialkvalitet för att säkerställa att den kan hantera dina behov och hålla länge. För mer information om våra kromade vinschar kan du läsa mer om dem under den rubriken.

    Varför köpa hos oss på Dintra?

    Att köpa vinschhandtag/vinschar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt typ produkt som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver vinschar/vinschhandtag har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och avgasslangar samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver våra vinschar/vinschhandtag kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  • VVS
    VVS

    VVS

    VVS är det system som hanterar vattenförsörjning, avloppshantering och andra relaterade funktioner ombord på en båt eller ett fartyg. Detta kan ingå i ett VVS-system:

    • Vattenförsörjning: Båtar har vanligtvis färskvattentankar för att förse besättning och passagerare med dricksvatten och vatten för andra ändamål, till exempel tvätt eller dusch. Detta vatten kan tas från hamnanläggningar när båten är i hamn eller från inbyggda vattenavsaltnings- eller filtreringssystem om det behövs.
    • Pumpsystem: Pumpar används för att föra vatten ombord och ut ur båten. Det finns olika typer av pumpar som används i båtens VVS-system, inklusive tryckvattenpumpar för att distribuera färskvatten och länspumpar för att ta ort oönskat vatten, till exempel regnvatten eller vatten som tränger in i båten.
    • Avloppshantering: Avloppsvatten från båttoaletter och köksvaskar hanteras genom septitankar eller andra system för att säkerställa att avloppet inte släpps ut direkt i vattnet. I vissa fall kan båtar vara utrustade md marina toaletter som använder vakuum- eller förbränningsteknik för att minska vattenanvändningen och hantera avloppet effektivt.
    • Värme & kyla: Båtar kan ha VVS-system som hanterar värme och kyla ombord. Det kan inkludera värmesystem för att hålla besättning och passagerare bekväma i kalla förhållanden och kylsystem för att reglera temperaturen i båtens inre under varmare förhållanden.
    • Rörledningar & kopplingar: VVS-system för båtar använder rörledningar och kopplingar för att transportera vatten mellan olika delar av båten.

    Underhåll

    För att säkerställa att VVS-systemet fungerar som det ska är det viktigt att ha rätt utrustning och att underhålla systemet regelbundet. Detta inkluderar regelbunden rengöring och byte av filter, kontroll av slangar och ventiler samt andraunderhållsåtgärder som kan krävas för att hålla systemet i gott skick. Det är också viktigt att ha en grundläggande kunskap om hur systemet fungerar så att du kan identifiera och åtgärda problem som kan uppstå. Andra punkter som kan vara bra att utföra regelbundet är:

    • Kontrollera och rengör avloppssystemet regelbundet för att undvika igensättningar och obehagliga luktproblem ombord. Detta inkluderar att tömma och rengöra tankarna.
    • Se till att dräneringssystemet är i gott skick och fungerar korrekt för att undvika vattenläckage och översvämningar ombord.
    • Inspektera och rengör luftkanalerna i ventilationssystemet för att undvika blockeringar och öka luftflödet ombord.
    • Kontrollera och byt ut alla gamla slangar och rör som kan ha sprickor eller andra skador som kan orsaka läckage eller andra problem.
    • Se till att alla ventiler och kranar fungerar som de ska och att de är ordentligt märkta så att besättningen snabbt kan stänga av vattenflödet vid en nödsituation.
    • Kontrollera och byt ut alla slitna eller skadade packningar och tätningar för att undvika läckage och förlust av vatten eller kylvätska.
    • Se till att alla pumpar och andra komponenter i VVS-systemet fungerar som de ska genom regelbundna inspektioner och underhåll.
    • Förvara kemikalier och rengöringsmedel på ett säkert sätt så att de inte skadar VVS-systemet eller miljön.

    Genom att vidta dessa åtgärder på ditt VVS-system kan du säkerställa att det fungerar som det ska och att din båt är bekväm och säker att använda på sjön.

    Varför köpa hos Dintra?

    Att köpa produkter inom VVS-kategorin eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt produkter för just ditt VVS-system och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver VVS-artiklar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver VVS-kategorin kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  • BOGPROPELLER
    BOGPROPELLER

    Bogpropeller

    Bogpropeller, instrumentpaneler, kablar, säkringar och aktermonteringstunnlar. Vi har alla nödvändiga delar för fullständig installation av bogpropellrar. Craftsman marins bogpropellrar har visat sig att vara en av de bästa på marknaden, de blev testade i tyska seglen (test utförd i Vetus anläggning). Det visade sig att Craftsmans bogpropellrar var bäst i test. Det visade sig i samma test att de flesta bogpropellrar inte levererar vad de lovar.

    Vid montering är det viktigt att tänka på att effektiviteten påverkas av var du placerar bogpropellern, ju längre fram ju mer effekt. Därför kan det vara så att vid val av en mindre rör-/tunneldiameter, kan placeringen bli så pass mycket bättre (längre fram i båten) att det inte lönar sig att ta den stora modellen.

    Att välja rätt bogpropeller

    Att välja rätt bogpropeller för din båt kan vara en utmaning i sig. Det är många faktorer som spelar en viktig roll i urvalet. Inte nog med att man måste tänka på båtens längd och höjd. Man bör även ta hänsyn till vilken sorts av båt det handlar om. En lätt deplacementbåt kräver mindre kraft att manövrera än en tung. En annan viktigt faktor är väderförhållandet - När har du tänkt använda din bogpropeller? Vid starka vindar kan det på båten upplevas fyra gånger så kraftigt. Vid detta tillfälle kan det vara bra med en kraftfull bogpropeller. Om du däremot har för avsikt att använda bogpropellern vid mer stabila väderlekar är en bogpropeller med mindre effekt ett bra alternativ.

    Vi har gjort en guide för val av bogpropeller för att ge dig en uppfattning om vilken bogpropeller som passar din båt. Du hittar denna guide under våra blogginlägg här på vår hemsida.

    Dessa punkter används för att läsa av diagrammet:

    • Välj din båttyp - I diagrammet finns tre båttyper: lätt-, medium. och tung deplacement.
    • Välj längden på din båt.
    • Välj under vilka vindförhållanden du vill kunna manövrera din båt. Du kan välja mellan 4bft, 5bft eller 6bft. (bft = beaufort). 4bft = 5,5-7,9m/s. 5bft = 8,0-10,7m/s. 6bft = 10,8-13m/s.

    Typen av bogpropeller variera mellan tre typer beroende på de valda väderförhållande. Tänk på att manövrering oftast sker i en skyddad hamn. Manövrering med vinden rakt framifrån kommer kräva mindre kraft än med vind från sidan. För installation av de kraftfullaste modellerna krävs det batterier med högre kapacitet, tjockare kablar och större säkringar.

    För hjälp att hitta korrekt bogpropeller för din situation kan du kontakta oss.

    Våra bogpropellrar har mer kraft än utlovat till skillnad från andra tillverkares som ligger något under utlovat.

    Varför köpa hos Dintra?

    Att köpa bogpropellrar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver bogpropellrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver bogpropellrar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  • STYRNING
    STYRNING

    Styrcylinder

    En styrcylinder för båtar används för att kontrollera båtens styrning genom att överföra kraft från båtens styrspak eller ratt till styrsystemet. Här är några grundläggande fakta om styrcylindrar för båtar:

    • Funktion: Styrcylindrar omvandlar rotationsrörelse från styrspaken eller ratten till linjär rörelse som styr båtens utombordsmotor, inombordsmotor eller styrspak för extern styranordning. Det gör det möjligt för föraren att styra båten genom att vrida på styret. 
    • Hydrauliska styrcylindrar: De vanligaste styrcylindrarna för båtar är hydrauliska. Hydrauliska system använder hydraulvätska och en pump för att överföra kraften från styrenheten till styrcylindern. När föraren vrider på ratten pressas hydraulvätskan genom cylindern och orsakar rörelse.
    • Mekaniska styrcylindrar: Det finns även mekaniska styrcylindrar som använder kablar och stag för att överföra rörelsen från styrspaken eller ratten till motorns styrsystem. Dessa cylindrar är vanligare på mindre båtar och kan vara enklare att installera och underhålla.
    • Konstruktion: Styrcylindrar för båtar består vanligtvis av en cylindrisk behållare, en kolvarm och packningar. Kolvarmen rör sig framåt och bakåt när hydraulvätskan eller kabeln appliceras eller släpps, vilket ger den nödvändiga styrkraften för att vrida bråtens motor eller styrenhet.
    • Storlek & kapacitet: Styrcylindrar finns i olika storlekar och kapaciteter för att passa olika båtar och motorer. Det är viktigt att välja en styrcylinder som är lämplig för din båts storlek, vikt och motorstorlek för att säkerställa optimal prestanda och säkerhet.

    Installation & underhåll

    Installationen av en styrcylinder kan variera beroende på båttyp, motor och styrsystem. Här är några generella steg att följa för installationen:

    1. Förberedelse: Innan installationen är det viktigt att du har rätt verktyg och utrustning tillgängliga. Kontrollera även att du har rätt styrcylinder för din båt och motor.
    2. Placering: Bestäm den optimala placeringen för styrcylindern i båten. Styrcylindern brukar monteras i närheten av motorn eller styrenheten för att minimera kraftförlust och ge en direkt styrning.
    3. Montering av styrcylinder: Fäst styrcylindern med hjälp av monteringsbeslag. Se till att monteringen är stadig och att cylindern är ordentligt fastsatt.
    4. Anslutning av hydraulslangar: Vid montering av en hydraulisk styrcylinder, anslut hydraulslangarna till styrenheten. Se till att slangarna är ordentligt anslutna och att det inte finns några läckage.
    5. Justering: Efter att styrcylindern är korrekt installerad och ansluten, justera den enligt tillverkarens rekommendationer. Det kan innebära att lufta systemet, justera styrvägen och säkerställa att styret rör sig smidigt och korrekt.
    6. Testning: Innan användning, testa styrcylindern genom att vrida på styret och observera hur motorn eller styrenheten reagerar. Kontrollera att styret rör sig smidigt och att båten svarar på styrkommandon på ett korrekt sätt.

    För att säkerställa att styrcylindern fungerar optimalt och för att förlänga dess livslängd är regelbundet underhåll viktigt. Här är några allmänna tips för underhåll av styrcylindrar.:

    • Rengöring: Håll styrcylindern ren från smuts, salt, sand och andra föroreningar som kan påverka dess funktion. Använd en mild tvållösning och vatten för att rengöra cylindern. Se till att skölja noggrant och torka av den efter rengöring.
    • Inspektion: Inspektera regelbundet styrcylindern för att upptäcka eventuella tecken på slitage, skador eller läckage. Kontrollera packningar, slangar och anslutningar för att se till att de är i gott skick. Om du märker några problem, åtgärda dem så snart som möjligt.
    • Smörjning: Vissa styrcylindrar kan kräva smörjning av rörliga delar. Kontrollera tillverkarens rekommendationer och använd lämpligt smörjmedel för att smörja cylindern vid behov. Detta hjälper till att säkerställa smidig rörelse och minska friktionen.
    • Kontroll av hydraulvätska: Om du använder dig av en hydraulisk styrcylinder bör du regelbundet kontrollera nivån på hydraulvätskan. Se till att nivån är inom rekommenderade gränser och fyll på vid behov. Kontrollera också hydraulvätskans kvalitet och byt u den vid behov.

    Styrpump

    Styrpumpar används i hydrauliska styrningssystem för att generera tryck och leverera hydraulvätska till styrcylindern, vilket gör det möjligt att styra båten. Här är några grundläggande fakta om styrpumpar:

    • Funktion: Styrpumpen är en central komponent i ett hydrauliskt styrsystem, Dess huvudsakliga funktion är att omvandla rotationsrörelsen från båtens styrspak eller ratt till hydraultryck, som sedan används för att flytta styrcylindern och därmed ändra riktningen på båtens styrning.
    • Hydrauliska styrpumpar: Den vanligaste typen av styrpumpar är hydrauliska. Dessa pumpar drivs vanligtvis av båtens motor och använder hydraulvätska för att generera trycket som behövs för att styra båten. De är effektiva och tillförlitliga.
    • Storlek & kapacitet: Styrpumpar finns i olika storlekar och kapaciteter för att passa olika båtar och styrsystem. Valet av rätt storlek och kapacitet beror på faktorer som båtens storlek, vikt, motorstorlek och det hydrauliska systemets behov. Det är viktigt att välja en pump som kan generera tillräckligt med tryck och flöde för att säkerställa en korrekt styrning av båten.

    Installation & underhåll

    Installationen av en styrpump kan variera beroende på båttyp, motor och det hydrauliska styrsystemet. Här är en allmän guide att följa för installationen:

    1. Förberedelse: Se till att du har rätt verktyg och utrustning för installationen. Kontrollera att du har den korrekta styrpumpen för din båt och att den är kompatibel med din motor och ditt styrsystem.
    2. Placering: Bestäm en lämplig plats för att montera styrpumpen i båten. Vanligtvis monteras den nära motorn eller i närheten av hydraulvätskeresvoaren. Se till att det finns tillräckligt med utrymme runt pumpen för att möjliggöra enkel åtkomst för installation och underhåll.
    3. Montering: Fäst styrpumpen på en stabil yta med hjälp av fästen eller klämmor. Se till att den är stadigt fastsatt och att det inte finns någon risk att pumpen flyttar sig.
    4. Anslutningar: Anslut hydraulslangarna till rätt anslutningspunkter på styrpumpen och styrcylindern. Se till att anslutningarna är korrekta och säkra genom att använda rätt kopplingar och slangklämmor. Kontrollera att det inte finns några läckage genom att noggrant inspektera anslutningarna.
    5. Anslutning till motor & styrenhet: Anslut styrpumpen till båtens motor och styrenhet. Det kan innebära att ansluta styrsystemets vajrar eller kablar till pumpens rörelsemekanism eller att ansluta pumpen till motorns hydrauliska system.
    6. Justering & testning: Justera styrsystemet, det kan innebära att lufta systemet, justera styrvägen eller utföra andra justeringar för att säkerställa en smidig och responsiv styrning. Testa styrningen genom att vrida på styret och observera hur båten reagerar. Kontrollera att styret rör sig smidigt och att båten reagerar korrekt på styrkommandon.

    För att säkerställa att styrpumpen fungerar korrekt och för att förlänga dess livslängd är regelbundet underhåll viktigt. Här är några allmänna steg som kan vara användbara i ditt underhållsarbete:

    • Rengöring: Håll styrpumpen ren från smuts, skräp och korrosion. Använd en mild tvållösning och vatten för att rengöra pumpen och torka av den noggrant. Se till att rengöra eventuella ventilspringor eller filter för att säkerställa att pumpen får tillräcklig lufttillförsel.
    • Inspektion: Inspektera regelbundet styrpumpen för att upptäcka eventuella tecken på slitage, skador eller läckage. Kontrollera pumpens anslutningar, slangar och ventiler för att se till att de är i gott skick. Om du märker några problem, åtgärda dem så snart som möjligt.
    • Kontroll av hydraulvätska: Om styrpumpen använder hydraulvätska, kontrollera regelbundet nivån och kvaliteten på vätskan. Se till att nivån är tillräcklig och att vätskan är ren och fri från föroreningar. Vid behov, fyll på med rätt typ och mängd hydraulvätska.
    • Smörjning: Vissa styrpumpar kan kräva smörjning av rörliga delar. Använd lämpligt smörjmedel för att smörja pumpen om det behövs. Detta hjälper till att säkerställa smidig rörelse och att minska friktionen.
    • Förvaring: Om båten inte kommer att användas under en längre tid, se till att styrpumpen är förberedd. Det kan innebära att tömma hydraulvätskesystemet, rengöra och skydda pumpen mot fukt och korrosion samt att förvara den på en torr och säker plats.
    Varför köpa hos Dintra?

    Att köpa styrcylindrar eller styrpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver styrpumpar och styrcylindrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver styrpumpar och styrcylindrar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  • VÄRME
    VÄRME

    Värme - Autoterm

    Autoterm dieselvärmare är populära produkter för uppvärmning av bland annat båtar under kalla väderförhållanden. De ger en pålitlig och effektiv lösning för att hålla båten varm och bekväm. Dessa värmare är även kompatibla för husvagnar, husbilar och lastbilar.

    Bränsle: Dessa värmare använder diesel som bränsle. Detta för att diesel ofta är lättillgängligt och kan på ett säkert sätt lagras ombord.

    Vattentät design: Autoterm dieselvärmare är konstruerade för att vara vattentäta och tåla de krävande förhållandena på havet.

    Energisnåla: De är konstruerade för att vara energieffektiva och kan användas under långa perioder utan att ladda ur båtens batteri.

    Timer och termostat: Vissa modeller har inbyggda timrar och termostatrar för att möjliggöra programmering och reglering av värmen, vilket hjälper till att optimera energianvändningen.

    Frostskydd: Autoterm dieselvärmare kan också fungera som frostskydd genom att hålla båtens inre temperatur över fryspunkten. Detta är särskilt viktigt för att förhindra skador på vattenledningarna och andra känsliga system ombord.

    Att ha en dieselvärmare på en båt kan vara särskilt viktigt under kalla säsonger och för att skydda båtens interiör och system från frostskador.

    Installation

    Innan du installerar en Autoterm dieselvärmare är det viktigt att läsa igenom instruktionerna noggrant för att säkerställa korrekt installation. Här är en allmän översikt hur en installation kan se ut:

    1. Välj lämplig plats:

    • Hitta en lämplig plats för värmaren. Det bör vara välventilerat och skyddat från vatten och fukt.
    • Se till att det finns tillräckligt med utrymme runt värmaren för att möjliggöra korrekt luftcirkulation och underhåll.

    2. Montera värmaren:

    • Fäst värmaren på den valda platsen.
    • Kontrollera att värmaren är ordentligt fastsatt för att undvika vibrationer under drift.

    3. Anslut bränsleledningen:

    • Anslut bränsleledningen från båtens bränsletank till värmaren.
    • Installera ett bränslefilter om det inte redan finns i systemet.

    4. Anslut utblåsröret:

    • Anslut utblåsröret från värmaren och se till att det är korrekt riktat för att undvika vattenintrång.

    5. Elektrisk anslutning:

    • Anslut värmarens elsystem till båtens batteri enligt tillverkarens anvisningar
    • Kontrollera att det finns en säkring i kretsen för att skydda systemet.

    6. Testa systemet:

    • Kontrollera att alla anslutningar är korrekta.
    • Fyll bränslesystemet och lufta eventuella luftfickor.
    • Utför en testkörning för att säkerställa att värmaren fungerar korrekt och att temperaturen kan regleras.

    7. Slutför installationen:

    • Färdigställ eventuella ytterligare anslutningar eller justeringar som krävs.
    • Se till att alla komponenter är ordentligt monterade ch säkrade.

    Observera att detta enbart är en generell guide. Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar.

    Underhåll

    Regelbundet underhåll är viktigt för att hålla en Autoterm dieselvärmare i optimalt skick och för att säkerställa dess säkra och effektiva prestanda. Här följer några allmänna tips som kan vara användbara:

    1. Rengöring:

    • Håll värmaren och dess omgivning ren från damm och smuts. En ren värmare fungerar mer effektivt och minskar risken för överhettning.

    2. Kontrollera bränslesystemet:

    • Se till att regelbundet inspektera bränslesystemet, inklusive bränsleledningar och filter.
    • Om det finns vatten i bränsletanken, se till att vattnet avlägsnas regelbundet för att förhindra problem med bränslepumpen och värmarens bränslesystem.

    3. Kontrollera utblåsröret:

    • Inspektera utblåsröret för eventuella blockeringar eller skador. Se till att det är ordentligt riktat för att förhindra vattenintrång.

    4. Inspektera elsystemet:

    • Kontrollera att alla elektriska anslutningar är säkra och inte har skadats.
    • Se över eventuella säkringar i systemet och byt ut dem vid behov.

    5. Kontrollera för bränsleläckage:

    • Inspektera bränsleledningar och anslutningar för eventuella läckage.
    • Se över bränslepumpen och bränslefiltret för att försäkra dig om att de fungerar korrekt.

    6. Uppdatera programvara (vid behov):

    • Om Autoterm dieselvärmaren har en styrenhet med programvara, kontrollera regelbundet för programuppdateringar och uppdatera enheten vid behov.

    7. Justera termostaten:

    • Om värmaren har en termostat, kontrollera att den fungerar korrekt och kalibrera den vid behov.

    Genom att följa dessa steg regelbundet kan du förlänga livslängden på dieselvärmaren och minska risken för oväntade problem under drift.

  • CELLGUMMI
    CELLGUMMI

    Cellgummi

    Cellgummi är ett typ av material som används inom båtindustrin för olika applikationer och ändamål. Det är ett elastiskt och vattentätt material som vanligtvis tillverkas av syntetiskt gummi eller skumplast.

    • Fenderlister: Cellgummi används ofta som fenderlister runt båtens skrov för att skydda den vid förtöjning eller vid kontakt med andra båtar eller kajer. Fenderlister av cellgummi absorberar stötar och minskar risken för skador på båten.
    • Tätningar & packningar: Cellgummi används för att skapa vattentäta tätningar och packningar i olika delar av båten, inklusive luckor, ventilationsöppningar, fönster och dörrar. Detta hjälper till att förhindra inträngning av vatten och förbättrar båtens vattentäthet och säkerhet.
    • Isoleringsmaterial: På grund av cellgummits goda isoleringsegenskaper används det för isolering av båtar. Det kan bidra till att minska ljud- och vibrationsnivåerna ombord och förbättra komforten.
    • Skyddande beläggningar: Cellgummi kan appliceras som en skyddande beläggning på ytor som kan vara utsatta för slitage eller korrosion, till exempel däck och stegar. Detta hjälper till att minska skador och förlänga livslängden på båten.
    • Flytelement: I vissa båtar används cellgummi som flytelement eller flytkuddar för att öka båtens flytkraft och stabilitet. Detta är vanligt förekommande inom vattensporter eller i räddningsbåtar.

    Applicering

    Applicering av cellgummi i båtar kan variera beroende på applikationen och det specifika syftet. Här är några allmänna riktlinjer för applicering av cellgummi:

    • Förberedelse: Innan appliceringen av cellgummi är det viktigt att förbereda ytan där cellgummit ska fästas. Ytan bör vara ren, torr och fri från olja, fett eller andra föroreningar som kan påverka vidhäftningen. Vid behov, rengör ytan med lämpligt rengöringsmedel och se till att den är helt torr.
    • Placering & tryck: Placera cellgummit på den förbereda ytan och se till att det passar korrekt enligt dina mätningar och markeringar. Applicera sedan jämnt tryck över hela ytan av cellgummit för att säkerställa god kontakt med underlaget. Du kan använda en vals eller en trasa för att trycka och jämna ut cellgummit.
    • Efterbehandling: Kontrollera att cellgummit är korrekt installerat och att det uppfyller de önskade funktionerna, som att absorbera stötar, skapa tätningar eller ge skydd.

    Underhåll

    För att bibehålla cellgummits prestanda och förlänga dess livslängd, är regelbundet underhåll viktigt. Här är några användbara tips för underhåll av cellgummi:

    • Rengöring: Tvätta regelbundet cellgummit med mild tvål och vatten för att avlägsna smuts, saltvatten och andra föroreningar som kan byggas upp på ytan. Använd en mjuk borste eller trasa för att skrubba försiktigt och undvik starka kemikalier eller rengöringsmedel som kan skada gummit.
    • Inspektion: Utför regelbundna inspektioner av cellgummit för att upptäcka eventuella skador eller slitage. Kontrollera efter sprickor, skador, lossnade eller förlorade delar. Om du upptäcker några problem, bör de åtgärdas så snart som möjligt för att undvika försämrad funktion eller förlust av skydd.
    • Smörjning: Beroende på applikationen kan det vara lämpligt att använda smörjmedel på cellgummit för att förhindra uttorkning och hålla det elastiskt. Detta kan vara särskilt viktigt för tätningar och packningar. Använd ett smörjmedel som är kompatibelt med gummit.
    • Undvik överexponering: Försök att undvika överexponering av cellgummit för extrema temperaturer, direkt solljus eller kemikalier som kan påverka dess egenskaper. Om båten inte används under en längre period kan det vara bra att täcka eller skydda cellgummit för att minska påverkan av väder och miljö.
    • Byt ut vid behov: Om cellgummit visar allvarliga skador, slitage eller förlorar sin funktionalitet, kan det vara nödvändigt att byta ut det. Var uppmärksam på tecken som försämrad elasticitet, sprickor som inte kan repareras eller förlust av tätningsegenskaper.

    Varför köpa hos Dintra?

    Att köpa cellgummi eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt cellgummi som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver cellgummi har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver cellgummi kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

    Vi har även andra produkter, så som däcksluckor och backslag, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av tillbehör för din båt.

  • DÄCKSLUCKOR
    DÄCKSLUCKOR

    Däcksluckor

    Däcksluckor är perfekta för ökad och förbättrad ventilation i båten. De djupa spåren i ramen ger en 100% vattentät montering. Luckorna går att öppna upp till 180°. Dessa däcksluckor är utrustade med ett stöldskyddsventilationsläge som tillför frisk luft i kabinen när besättningen vilar eller när båten är obevakad. Vi har däcksluckor utan och med fläns, Flushline däcksluckor, sidoluckor samt porthål.

    Däcksluckor R-30 (utan fläns)

    Däcksluckor R-30 är perfekta för ökad och förbättrad ventilation i båten. De djupa spåren i ramen ger en 100% vattentät montering. Luckorna går att öppna upp till 180°. Det unika stöldskyddsventilationsläget som dessa däcksluckor har tillför frisk luft i kabinen när besättningen vilar eller när båten är obemannad. Däcksluckorna är låsta från insidan i ventilationsläget eller i stängt läge. Dessa däcksluckor är utan fläns vilket innebär att de inte har en förstärkningslist runtom. Skillnaden mellan en däckslucka med och utan fläns ligger i utformningen av kanten runtom luckan. En däckslucka med fläns har en upphöjd kant runtom. Däcksluckor utan fläns saknar denna kant.

    Däcksluckor R-55 (med fläns)

    Däcksluckor R-55 är perfekta för ökad och förbättrad ventilation i båten. De djupa spåren i ramen ger en 100% vattentät montering. Luckorna går att öppna upp till 180°. Det unika stöldskyddsventilationsläget som dessa däcksluckor har tillför frisk luft i kabinen när besättningen vilar eller när båten är obemannad. Däcksluckorna är låsta från insidan i ventilationsläget eller i stängt läge. Dessa däcksluckor är med fläns vilket innebär att de har en förstärkningslist runtom. Flänsen på dessa däcksluckor ger extra stöd och stabilitet för luckan. Flänsen hjälper också till att förhindra att vatten tränger in i båten genom luckan.

    Flushline däcksluckor R-42

    Flushline däcksluckor R-42 är perfekta för ökad och förbättrad ventilation i båten. De djupa spåren i ramen ger en 100% vattentät montering. Luckorna går att öppna upp till 180°. Det unika stöldskyddsventilationsläget som dessa däcksluckor har tillför frisk luft i kabinen när besättningen vilar eller när båten är obemannad. Däcksluckorna är låsta från insidan i ventilationsläget eller i stängt läge. Dessa Flushline däcksluckor är tillverkade av vattenresistent aluminium. 

    Sidoluckor R-30

    Skjutbara däcksluckor eller sidoluckor till båtar är en typ av däckslucka som är konstruerad för att glida fram och tillbaka på ett spår istället för att fällas uppåt eller tas bort. Huvudskälet för att applicera sidoluckor är att de tillför mer ljus och mer sikt vid stående manövrering. Dessa sidoluckor finns i fyra storlekar upp till 720x720mm. Profilen på dessa däcksluckor är böjd. Materialet som har använts vid tillverkning är vattentåligt aluminium. 

    Porthål

    Porthål är fönster som monteras i skrovet eller däcket på en båt och används för att ge ventilation och ljus till insidan av båten. Den släta yttre ramen förhindrar att vatten samlas på ramen och droppar in i kabinen när porthålet öppnas. Dessa porthål är utformade för vattentät skrovmontering. Porthålen tillverkas som standard med grå rökakryl. Porthål finns i olika storlekar och former beroende på vilken båttyp de ska installeras på och vilket användningsområde de har. Mindre båtar kanske utrustas med ett eller två porthål medans större båtar kan ha många fler. De finns också i olika former som cirkulära eller kvadratiska.

  • BRÄNSLESLANG
    BRÄNSLESLANG

    Bränsleslang

    Bränsleslangar är viktiga komponenter i båtar som används för att transportera bränsle från bränsletanken till motorn eller motordrivna apparater ombord. Denna bränsleslang har ISO7840:2013 A1 märkningen. Här är några allmänna fakta om bränsleslangar:

    • Material: Bränsleslangar till båtar är vanligtvis tillverkade av specifika material som är resistenta mot bränsle och dess ångor. Vanliga material inkluderar gummi, nitril, fluorkol, eller högdensitetspolyeten (HDPE).
    • Storlek: Bränsleslangar finns i olika storlekar och dimensioner. Det är viktigt att välja en bränsleslang med rätt innerdiameter och ytterdiameter som passar din båts bränslesystem och motor.
    • Slangkopplingar: Bränsleslangar kan ha olika typer av slangkopplingar för att ansluta dem till bränsletanken, motorn och andra delar av bränslesystemet. Säkerställ att du har de rätta slangkopplingarna för att säkert ansluta bränsleslangen i din båt.

    ISO7840:2013 A1

    ISO7840:2013 A1 är en internationell standard som specificerar kraven på bränsleslangar för båtar. Här är några punkter som är bra att ha koll på när det gäller standarden:

    • Syfte: ISO7840:2013 A1 syftar till att fastställa standarder för bränsleslangar som används i båtar för att säkerställa att de uppfyller säkerhets- och prestandakraven. Standarden är utformad för att minimera risken för bränsleläckage och brand ombord på båtar.
    • Tillämpning: Standarden gäller för bränsleslangar som används för att transportera bensin eller diesel från tanken till motorn eller motordrivna apparater i båten. Den omfattar både slangar som används för trycksatta bränslesystem och slangar som används för att leda bränsle från tankar till förbränningsmotorer i bränsleinjektionssystem.
    • Krav & tester: ISO7840:2013 A1 fastställer specifika krav på bränsleslangar för båtar. Dessa krav omfattar dimensionella toleranser, beständighet mot bränsle och dess ångor, motståndskraft mot låg och hög temperatur, motståndskraft mot väderförhållanden och UV-strålning, och elektrisk ledningsförmåga. Standarden omfattar även tester för att bedöma slangarnas prestanda och kvalitet, inklusive tester för bränsletålighet, tryckbeständighet och åldrande under påverkan av värme och väderförhållanden.
    • Certifiering: Bränsleslangarna är även certifierade vilket bekräftar att de uppfyller standardens krav och är lämplig för användning i båtar.

    Installation

    Installation av en bränsleslang på båtar är en viktig process för att säkerställa en säker och effektiv bränsletillförsel till båtens motor. Här följer några steg som kan vara behjälpliga vid installation:

    1. Bestäm lämplig placering: Välj en lämplig plats för installera bränsleslangen. Det rekommenderas att placera den på en plats som är lättillgänglig men samtidigt skyddad från mekanisk skada och värmekällor.
    2. Förbered båten: Innan du börjar installationen, stäng av båtens huvudströmbrytare och töm eventuellt bränslesystem på tryck genom att öppna tanken och låta trycket släppas ut.
    3. Ta bort den gamla slangen: Om du ersätter en befintlig bränsleslang, se till att du på ett säkert sätt avlägsnar den gamla slangen från båten och motorn.
    4. Anslut slangklämmor: Placera slangklämmor på båda ändarna av slangen. Slangklämmor hjälper till att säkra och försegla slanganslutningarna.
    5. Anslut bränsleslangen: Anslut den ena änden av bränsleslangen till bränsletanken och den andra änden till motorns bränsleanslutning. Se till att anslutningarna är säkra och täta genom att dra åt slangklämmorna ordentligt.
    6. Testa & inspektera: Efter installationen, se till att testa bränslesystemet genom att öppna bränsleventilen och kontrollera att det inte finns några läckor. Inspektera också regelbundet bränsleslangen för tecken på slitage. Vid minsta misstanke om skada eller läckage, byt ut bränsleslangen omedelbart.

    Underhåll

    Att utföra regelbundet underhåll av bränsleslangen på din båt är viktigt för att säkerställa dess långsiktiga hållbarhet och tillförlitlighet. Här är några allmänna tips som kan vara användbara vid underhållsarbetet:

    • Inspektion: Inspektera regelbundet bränsleslangen visuellt för att leta efter eventuella tecken på slitage, sprickor, skador eller andra defekter. Kontrollera särskilt anslutningarna och slangklämmorna för tätning och korrekt säkerhet.
    • Byt ut vid behov: Om du upptäcker några tecken på slitage, sprickor eller andra skador på slangen, är det viktigt att byta ut den omedelbart. Att använda en skadad slang kan leda till bränsleläckage oh farliga situationer.
    • Kontrollera slangklämmor: Se till att slangklämmorna är ordentligt åtdragna och säkra. Om du märker att slangklämmorna har lossnat eller blivit lösa, dra åt dem ordentligt eller byt ut dem vid behov.
    • Undvik översträckning: Undvik att översträcka eller böja bränsleslangen onödigt mycket, eftersom det kan orsaka skador på slangens struktur och resultera i läckage.
    • Skydda mot mekanisk skada: Se till att bränsleslangen är väl skyddad mot mekanisk skada. Undvik att placera tunga föremål på eller runt slangen och se till att den inte kommer i kontakt med vassa kanter eller andra delar som kan nöta den.
    • Rengöring: Vid behov, rengör bränsleslangen med mild tvållösning och vatten för att ta bort smuts eller oljeflöde. Torka av den noggrant innan slangen återansluts.
    Varför köpa hos Dintra?

    Att köpa bränsleslangar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt bränsleslang som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver bränsleslangar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver bränsleslangar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

    Vi har även andra produkter, så som avgasslangar och marindieslar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

  • Eldrift WaterWorld framdrivning
    Eldrift WaterWorld...

    Eldrift WaterWorld framdrivning

    I takt med att efterfrågan ökar på elektrisk framdrivning har vi nu utökat vårt sortiment och kan erbjuda elektriska framdrivningssystem. Här finns ett utbud av WaterWorlds elektriska framdrivningssystem.

    WaterWorld erbjuder en serie elektriska motorer från 4 till 15 kW i effekt, som är lämpliga för motor- och segelbåtar upp till 12 meter. 

    Fördelar

    Eldrift för framdrivning av båtar är ett växande område. Eldrift använder elenergi istället för traditionella bränslen som bensin eller diesel för att driva båten. Här är några fördelar med eldrift i jämförelse med konventionella bränslen:

    • Miljövänlig: Eldrift producerar ingen direkt luftförorening eller utsläpp av växthusgaser, vilket bidrar till att minska den negativa påverkan på miljön och bidrar till bättre luftkvalitet.
    • Tyst & vibrationsfri drift: Eldrivna båtar är betydligt tystare och genererar färre vibrationer jämfört med båtar som drivs av förbränningsmotorer. Detta leder till en förbättrad upplevelse och minskar störningen för människor och ljud i området där båten används.
    • Lägre driftskostnader: Elpriser är oftast stabilare än bensin- och dieselpriser vilket leder till lägre driftskostnader under en längre tid. Även underhållskostnaderna är vanligtvis lägre på grund av färre rörliga delar och mindre slitage.

    Information om WaterWorld-systemen:

    • Elektriska motorer: WaterWorld tillhandahåller högpresterande elektriska motorer som är utformade för att vara effektiva och pålitliga. Dessa motorer är optimerade för marina förhållanden och kan användas på både små och stora båtar.
    • Laddning & räckvidd: WaterWorlds eldrivningssystem kan laddas via landström eller andra alternativa energikällor. Räckvidden för en eldriven båt beror på flera olika faktorer, inklusive batterikapacitet, båtens vikt, hastighet och navigeringsmönster.
    • Integration & styrning: WaterWorlds eldrivningssystem kan integreras med befintliga båtsystem och kontroller. 
    • Miljövänlig drift: Genom att använda eldrivningssystem från WaterWorld minskas beroendet av fossila bränslen och utsläppen av koldioxid och föroreningar.

    Vilken motor ska jag ha för min båt? 

    WaterWorld modell Liknande förbränningsmotor Lämplig för båtar (längd, vikt)
    WW 4.0 I 8 hk Upp till 6m, 3 ton
    WW 7.5 I 15 hk Upp till 8m, 5 ton
    WW 10.0 I 20 hk Upp till 10m, 7,5 ton
    WW 15.0 I 30 hk Upp till 12m, 10 ton

    Hur snabbt kan jag köra?

    Båtlängd på vattenlinjen 6m 8m 10m 12m
    Skrovhastighet (km/h) 11 12.5 14 15.5
    Marschhastighet (km/h) 8 9 10 11

    Specifikationer

    WaterWorld modell WW 4.0 I WW 7.5 I WW 10.0 I WW 15.0 I
    Kontinuerlig kraft 4,0 kW 7,5 kW 10 kW 15 kW
    Toppeffekt 4,8 kW 9 kW 12 kW 20 kW
    Spänning 48 Volt 48 Volt 48 Volt 48 Volt
    Maxhastighet 1450 rpm. 1350 rpm. 1450 rpm.
    Mått (LxBxH) 55,8 x 22,5 x 22,1 cm 68,1 x 29,0 x 27,1 cm 68,1 x 29,0 x 27,1 cm 76,2 x 30,7 x 30,0 cm
    Vikt 39 kg  76 kg 76 kg

    Cellform & teknik 

    WaterWorld LFP-batterierna använder avancerad cellteknik och design för att optimera prestanda och livslängd. Valet mellan prismatiska och cylindriska celler är avgörande i detta avseende.

    Prismatiska celler vs. cylindriska celler

    Prismatiska celler, som föredras av vissa konkurrenter som framdrivning, är större och fyrkantiga, vilket gör dem benägna att svälla under laddnings- och urladdningscykler. Denna strukturella förändring över tid bidrar till materialförsämring och gradvis batterinedbrytning. Däremot uppvisar cylindriska celler, med sin mindre och runda form, ökad mekanisk stabilitet och styrka. Denna design förhindrar svullnad, vilket resulterar i avsevärt minskad nedbrytning under batteriets livslängd. 

    Fördel med värmehantering 

    Den mindre formfaktorn hos cylindriska celler möjliggör en större kontaktyta per volym, vilket underlättar överlägsen värmeavledning. Denna fördelaktiga design, i kombination med placeringen av celler i batteripaketet, minimerar värmeuppbyggnaden under drift. Jämfört med prismatiska celler värms cylindriska celler upp långsammare, vilket minskar behovet av omfattande kylning och bidrar till en förlängd batterilivslängd. 

    Cellanvändning

    Ledande varumärken inom högpresterande batterier, som Tesla och Eleo, väljer cylindriska celler på grund av deras bättre värmehantering och motståndskraft mot stötar och vibrationer. Prismatiska celler, å andra sidan, används i stationära lagringssystem där de är avskärmade från yttre faktorer. WaterWorld LFP-batterier följer denna branschtrend och använder cylindriska celler för förbättrad prestanda och hållbarhet i marina applikationer. 

    Funktioner: Ett unikt försäljningsargument (USP) 

    Höljet till WaterWorld LFP-batterier har flera unika egenskaper: 

    • IP67 vattentät design, avgörande för den marina sektorn.
    • Helanodiserad aluminium (3,5 mm): ett återvinningsbart, hållbart material som fungerar som en kylfläns, kyler batteriet och förlänger cellens livslängd.
    • Strukturell styrka som kan motstå fysisk påverkan.
    • Säkerhetsfunktion: I den osannolika händelsen av brand motstår höljet elden och smälter vid 600 grader, medan LFP-celler brinner vid maximalt 400 grader.
    • Mångsidig design med tre olika placeringsriktningar.
    • Typ 30 T-spår för säker batterifastsättning.
    • Förstklassigt estetiskt tilltalande.

    Uppgradering av BMS (batterihanteringssystem) 

    WaterWorld LFP-batterier har ett uppgraderat batterihanteringssystem (BMS) med en ny kontinuerlig urladdningsström på 150 A. Det intelligenta BMS använder en självlärande algoritm för att justera laddningstillståndet under dess livslängd, vilket säkerställer korrekt SoC-visning även när försämring inträffar.

    Cykler & konfiguration

    WaterWorld LFP-batterier är byggda i 16s22p- eller 16s44p-konfigurationen och innehåller 16 celler i serie och 22 eller 44 celler parallellt. Denna unika konfiguration minskar avsevärt effekten av cellnedbrytning på batteriets totala prestanda. Till skillnad från vanliga 16s1p-konfigurationer, där batteriet begränsas av den snabbast nedbrytande cellen, minimerar WaterWorlds design nedbrytningseffekter, särskilt på lång sikt. Sannolikheten för batteriförsämring på grund av en enda cells försämring är betydligt lägre, vilket ger förbättrad tillförlitlighet.

    I de sällsynta fall då en cell går sönder mildras konsekvenserna i WaterWorlds konfigurationer. För 16s22p-installationen resulterar detta i endast 4,5 % kapacitetsförlust, och i 16s44p fall, bara 2,2 %. Detta designval säkerställer att batteriet behåller användbarhet och livslängd även under ovanliga omständigheter. 

    Varför köpa hos Dintra?

    Att köpa eldrivna framdrivningssystem till axel eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver eldrivna framdrivningssystem har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat dieselmotorer, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver våra elektriska framdrivningssystem kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

    Utöver dessa eldrivna framdrivningssystem har vi även marindieslar och trebladiga propellrar.

  • ELEKTRONIK
    ELEKTRONIK

    Här hittar du vårt utbud av PureAcell batterier. Här finns även våra andra elektronikbaserade produkter.

  • FYNDHÖRNAN!

    Här kan du fynda i vårt utgående sortiment - 50% på originalpriset! 

Aktiva filter