MARINDIESEL

Marindiesel

Här har vi har ett brett utbud av marindieselmotorer, instrumentpaneler/kablar samt reservdelar till Craftsman.

Craftsman marindieselmotor

Craftsman marindieselmotorer är kända för att gå tysta och vibrationsfria. De levereras som standard med instrumentpaneler, kablar och motorkuddar och har två års garanti. Naturligtvis uppfyller de alla standardkrav för avgasutsläpp (ERP).

Våra tvåcylindriga motorer är byggda kring pålitlig Mitsubishibas som lever upp till förväntningarna som en robust och pålitlig industrimotor. De har blivit omvandlade till marindieselmotorer i enighet med den senaste kunskapen och teknologin. Craftsman marin har valt dessa motorer utifrån tre kriterier:

- Kraft.

- Tillförlitlighet.

- Bränsleeffektivitet.

Dessa motorer är kraftfulla för sin lilla storlek och tack vare den kompakta konstruktionen ryms dessa motorer även i det minsta maskinrummet.

CM2.16-motorn är en välbalanserad motor med vibrationsfri körning.

Våra trecylindriga motorer är byggda kring pålitlig Mitsubishibas som lever upp till förväntningarna som en robust och pålitlig industrimotor. De har blivit omvandlade till marindieselmotorer i enighet med den senaste kunskapen och teknologin. Craftsman marin har valt dessa motorer utifrån tre kriterier:

- Kraft.

- Tillförlitlighet.

- Bränsleeffektivitet.

CM3.27-motorn är en välbalanserad motor med vibrationsfri körning.

Våra fyrcylindriga motorer är byggda kring pålitlig Mitsubishibas som lever upp till förväntningarna som en robust och pålitlig industrimotor. De har blivit omvandlade till marindieselmotorer i enighet med den senaste kunskapen och teknologin. Craftsman marin har valt dessa motorer utifrån tre kriterier:

- Kraft.

- Tillförlitlighet.

- Bränsleeffektivitet.

Våra Hyundaibaserade motorer är byggda kring pålitlig Mitsubishibas som lever upp till förväntningarna som en robust och pålitlig industrimotor. De har blivit omvandlade till marindieselmotorer i enighet med den senaste kunskapen och teknologin. Craftsman marin har valt dessa motorer utifrån tre kriterier:

- Kraft.

- Tillförlitlighet.

- Bränsleeffektivitet.

För mer information angående motorerna är du välkommen att kontakta oss via mejl eller telefon.

Instrumentpaneler & kablar

Här finns många olika instrumentpaneler samt kablar i olika utföranden och längder. Vårt utbud av paneler består av dessa: ALFA 10E, 20E, 30E och 40E. Voltmätare, tankmätare och rodermätare är andra exempel på vad vi erbjuder. Vi har även instrumentpanelskablar, typ A och typ B, i olika längder.

Reservdelar

Här hittar du reservdelar till Craftsman marindiesel så som oljefilter, bränslefilter, impellrar och remmar. Här har vi även ett utbud av impellerpumpar och Saildrive adaptrar.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa motorer eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt motor som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra utbud. Utöver motorer och instrumentpaneler har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud kan du besöka vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Utöver dieselmotorer har vi andra produkter såsom propellrar och motorkuddar.

Marindieselbåtmotor- Dintra AB - Vi har allt du behöver för din båt.

Underkategorier

 • CRAFTSMAN MARINDIESEL
  CRAFTSMAN MARINDIESEL

  Craftsman marindieselmotorer

  Craftsman marindieselmotorer är kända för att gå tysta och vibrationsfria. De levereras som standard med instrumentpaneler, kablar och motorkuddar och har två års garanti. Naturligtvis uppfyller de alla standardkrav för avgasutsläpp (ERP). Alla motorer från Craftsman Marin är konstruerade för att vara lätta att underhålla och reparera. De är också tillverkade med högkvalitativa material och komponenter för att ge pålitlig prestanda och hållbarhet.

  Vårt utbud

  Våra tvåcylindriga motorer är byggda kring en pålitlig Mitsubishibas som lever upp till förväntningarna som en robust och pålitlig industrimotor. De har blivit omvandlade till marindieselmotorer i enlighet med den senaste kunskapen och teknologin. Craftsman Marin har valt dessa motorer utifrån tre kriterier:

  - Kraft.

  - Tillförlitlighet.

  - Bränsleeffektivitet.

  Dessa motorer är kraftfulla för sin lilla storlek och tack vare den kompakta konstruktionen ryms dessa motorer även i det minsta maskinrummet.

  CM2.16-motorn är en välbalanserad motor med vibrationsfri körning.

  Våra trecylindriga motorer är byggda kring en pålitlig Mitsubishibas som lever upp till förväntningarna som en robust och pålitlig industrimotor. De har blivit omvandlade till marindieselmotorer i enlighet med den senaste kunskapen och teknologin. Craftsman Marin har valt dessa motorer utifrån tre kriterier:

  - Kraft.

  - Tillförlitlighet.

  - Bränsleeffektivitet.

  CM3.27-motorn är en välbalanserad motor med vibrationsfri körning.

  Våra fyrcylindriga motorer är byggda kring en pålitlig Mitsubishibas som lever upp till förväntningarna som en robust och pålitlig industrimotor. De har blivit omvandlade till marindieselmotorer i enlighet med den senaste kunskapen och teknologin. Craftsman Marin har valt dessa motorer utifrån tre kriterier:

  - Kraft.

  - Tillförlitlighet.

  - Bränsleeffektivitet.

  Våra Hyundaibaserade dieselmotorer är byggda kring en pålitlig Mitsubishibas som lever upp till förväntningarna som en robust och pålitlig industrimotor. De har blivit omvandlade till marindieselmotorer i enlighet med den senaste kunskapen och teknologin. Craftsman Marin har valt dessa motorer utifrån tre kriterier:

  - Kraft.

  - Tillförlitlighet.

  - Bränsleeffektivitet.

  För mer information angående motorerna är du välkommen att kontakta oss via mejl eller telefon.

  Installation

  Installation av en Craftsman marindieselmotor kräver noggrann planering och att man följer tillverkarens installationsanvisningar för att säkerställa en säker och effektiv drift. Här är några steg som vanligtvis ingår i installationen av en Craftsman marindieselmotor:

  1. Före installationen bör båten inspekteras för att säkerställa att den är lämplig för den nya motorn. Detta inkluderar att kontrollera att motorfästena är lämpliga och att det finns tillräckligt med utrymme för motorn och dess tillbehör.
  2. Montera motorfästena på båten enligt tillverkarens anvisningar. Detta inkluderar att välja rätt storlek och typ av fästen för den specifika motorn och båten.
  3. Placera motorn på motorfästena och anslut motorn till båtens bränslesystem, elektriska system och kylvattensystem.
  4. Installera motorns kontrollpanel och koppla in instrumentpanelen och gasreglaget.
  5. Utför en grundlig inspektion av alla installationer och anslutningar för att säkerställa att allt är korrekt installerat och att det inte finns några läckor eller andra problem.
  6. Starta motorn och kontrollera att den fungerar korrekt och att alla system fungerar som de ska.
  7. Utför en testkörning på vattnet för att säkerställa att motorn fungerar korrekt och att alla system är väl justerade och fungerar effektivt.

  Underhåll

  Att utföra regelbundet underhåll på en Craftsman marindieselmotor är viktigt för att säkerställa att den fungerar på ett optimalt sätt och har en lång livslängd. Här följer några tips för underhåll av en Craftsman marindieselmotor:

  • Följ tillverkarens rekommendationer för servicekontroll och rutiner. Detta inkluderar att byta ut olja och filter, kontrollera kylvätskenivån och byta ut kylvätskan, kontrollera och justera ventillägen, inspektera och rengöra bränslefilter och byta ut dem vid behov.
  • Kontrollera drivsystemet, inklusive propellern och axeln, regelbundet för skador eller slitage. Byt ut slitna eller skadade delar.
  • Håll motorns luftintag, oljekylare och vattenkylare rena från smuts och avlagringar.
  • Kontrollera och justera drivremmarna vid behov.
  • Inspektera och byt ut slitna eller skadade slangar och slangklämmor.
  • Kontrollera och rengör batterierna och byt ut dem vid behov.
  • Inspektera och justera motorinställningarna, inklusive bränslepumpen och bränsletrycket, för att säkerställa att motorn fungerar på ett optimalt sätt.
  • Kontrollera och byt ut tändstift och glöds vid behov.
  • Lagra motorn på ett torrt och välventilerat ställe när den inte används, och följ tillverkarens rekommendationer för vinterkonservering.

  Det är också viktigt att använda högkvalitativa oljor, filter och andra reservdelar som rekommenderas av tillverkaren, och att undvika att använda lägre kvalitativt bränsle som kan skada motorn. Genom att utföra regelbundet underhåll och ta hand om en Craftsman marindieselmotor kan man säkerställa en säker och effektiv drift under en lång tid.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa dieselmotorer eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver dieselmotorer har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat propellrar, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver dieselmotorer kan du besöka vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Utöver dieselmotorer har vi andra produkter såsom instrumentpaneler och reservdelar.

 • INSTRUMENTPANELER & KABLAR
  INSTRUMENTPANELER &...

  Motorinstrument

  Det finns många olika typer av motorinstrument som används i båtar för att övervaka och kontrollera motorprestanda och navigering. Här är några exempel på vad vi erbjuder:

  Rodermätare: En rodermätare är ett typ av motorinstrument som används för att mäta och övervaka roderpositionen på en båt. Rodermätare kan vara mekanisk eller elektronisk och monteras vanligtvis på båtens instrumentpanel. Rodermätaren är ett viktigt verktyg för att bibehålla båtens stabilitet och riktning. Genom att övervaka roderpositionen kan båtföraren lätt korrigera båtens riktning och undvika avdrift. Det är särskilt användbart vid segling och manövrering i trånga utrymmen eller i svåra väderförhållanden.

  Tankmätare för vatten: En tankmätare för vatten på en båt är en enhet som används för att mäta mängden vatten som finns i båtens vattentank. 

  Voltmätare: En voltmätare för båtar är en enhet som används för att mäta spänningen på båtens elektriska system. En voltmätare hjälper båtägare att övervaka batteriets hälsa och prestanda, samt att identifiera eventuella problem med båtens elektriska system. En vanlig typ av voltmätare för båtar är en analog mätare med en vidare som rör sig över en skala. När spänningen ändras, rör sig visaren på mätaren och visar den nya spänningsnivån.

  Temperaturinstrument: Ett temperaturinstrument för båtar används för att mäta temperaturen på båtens motor eller andra delar av dess maskinrum. En vanlig användning av temperaturinstrument på en båt är för att övervaka temperaturen på motorn, vilket hjälper till att undvika överhettning och andra potentiella problem. En vanlig typ av temperaturinstrument för båtar är en analog mätare med en visare som rör sig över en skala. När temperaturen ändras, rör sig visaren på mätaren och visar den nya temperaturnivån.

  Varvräknare: En varvräknare för båtar används för att mäta varvtalet på båtens motor. Genom att övervaka varvtalet kan du kontrollera motorns prestanda och undvika att överskrida de rekommenderade varvtalsgränserna som kan leda till skador på motorn. En varvräknare är ett viktigt instrument för båtägare och kan hjälpa dig att upprätthålla båtens prestanda och undvika onödiga skador på motorn.

  Vårt andra sortiment

  Utöver dessa instrument har vi bland annat instrumentpanelskablar i olika längder, tändningslås och olika sorters motorinstrumentpaneler från ALFA.

  Varför köpa hos oss på Dintra?

  Att köpa motorinstrument eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt typ av motorinstrument som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver motorinstrument har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och avgasslangar samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver våra motorinstrument kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra produkter, såsom marindieselmotorer och reservdelar till Craftsman marindiesel, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

 • RESERVDELAR CRAFTSMAN
  RESERVDELAR CRAFTSMAN

  Reservdelar Craftsman

  Här hittar du reservdelar till Craftsman marindiesel så som oljefilter, bränslefilter, impellrar och remmar.

  Oljefilter

  Oljefilter är en viktigt del av båtens motor och bör bytas regelbundet för att säkerställa optimal prestanda och skydda motorn från slitage och skador. Det finns ett antal olika oljefilter som är lämpliga för olika båtmotorer, och valet av filter beror på motorn storlek, typ och modell.

  När du letar efter ett oljefilter till din båt, är det viktigt att välja ett som är kompatibel med din båtmotors specifikationer. Det är också viktigt att se till att filtret är av hög kvalitet för att skydda motorn ordentligt. 

  Innan du köper ett oljefilter till din båt, se till att du har rätt modellnummer för din båtmotor och kontrollera vilket filter som rekommenderas för din modell. Detta kan vanligtvis hittas i din båtmotors bruksanvisning eller på tillverkarens webbplats. 

  Bränslefilter

  Bränslefilter är en viktigt del av båtens bränslesystem och hjälper till att skydda motorn från skadliga partiklar och föroreningar i bränslet. Genom att filtrera bort smuts och partiklar från bränslet, kan bränslefiltret hjälpa till att förhindra att motorn skadas och minska risken för stopp eller avbrott i drift.

  Precis som med oljefilter är det viktigt att välja rätt bränslefilter för din båt. Det finns flera olika typer och storlekar av bränslefilter som är lämpliga för olika båtmotorer och bränslesystem. Valet av bränslefilter beror på faktorer som motorn storlek, bränsletyp och andra specifikationer.

  Innan du köper ett bränslefilter till din båt, se till att du har rätt modellnummer för din båtmotor och kontrollera vilket filter som rekommenderas för din modell. Detta kan vanligtvis hittas i din båtmotors bruksanvisning eller på tillverkarens webbplats. Om du är osäker på vilket bränslefilter som är rätt för din båt, kan du alltid rådfråga oss innan beställning.

  Impellrar

  En impeller är en roterande pumpkomponent som används för att driva vätska genom ett rörsystem eller en annan pump. I båtar används impellrar främst i kylvattensystem för att pumpa kylvatten genom motorn för att förhindra överhettning. Impellrar kan också användas i andra marina applikationer.

  Impellrar för båtmotorer finns i olika storlekar och material, inklusive gummi, neopren och silikon. Det är viktigt att välja rätt storlek och typ av impeller för din specifika båtmotor, eftersom fel storlek eller typ kan leda till pumpfel eller överhettning.

  En impeller måste bytas ut med jämna mellanrum, vanligtvis varje säsong eller var 200-300 driftstimmar. Detta för att impellerns blad kan slitas ner eller skadas och försämra dess prestanda. Bytet av impellerns blad kan vara en relativt enkel process, men det kan variera beroende på båtmotorn och pumpenheten.

  Remmar

  Det finns flera typer av remmar som används i båtar, men den vanligaste typen är en drivrem som används för att driva tillbehör såsom generatorer, vattenpumpar, kompressorer och liknande. Drivremmar finns i olika storlekar och material beroende på vilken typ av tillbehör som ska drivas och den specifika båtmotorn.

  Det är viktigt att välja rätt storlek och typ av drivrem för din specifika båtmotor och tillbehör för att undvika att remmen slits ut eller bryts under drift. Bytet av drivremmar bör göras med jämna mellanrum, vanligtvis varje säsong eller efter 100-200 driftstimmar. Det är också viktigt att inspektera remmen regelbundet för tecken på slitage eller skador, och byta ut den om den visar några tecken på bristande prestanda. Detta kan bidra till att minska risken för oväntade avbrott och skador på motorn eller tillbehören på båten.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa reservdelar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt typ av reservdel som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver reservdelar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och avgasslangar samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver våra reservdelar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra produkter, såsom marindieselmotorer och instrumentpaneler, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Aktiva filter