CRAFTSMAN MARINDIESEL

Craftsman marindieselmotorer

Craftsman marindieselmotorer är kända för att gå tysta och vibrationsfria. De levereras som standard med instrumentpaneler, kablar och motorkuddar och har två års garanti. Naturligtvis uppfyller de alla standardkrav för avgasutsläpp (ERP). Alla motorer från Craftsman Marin är konstruerade för att vara lätta att underhålla och reparera. De är också tillverkade med högkvalitativa material och komponenter för att ge pålitlig prestanda och hållbarhet.

Vårt utbud

Våra tvåcylindriga motorer är byggda kring en pålitlig Mitsubishibas som lever upp till förväntningarna som en robust och pålitlig industrimotor. De har blivit omvandlade till marindieselmotorer i enlighet med den senaste kunskapen och teknologin. Craftsman Marin har valt dessa motorer utifrån tre kriterier:

- Kraft.

- Tillförlitlighet.

- Bränsleeffektivitet.

Dessa motorer är kraftfulla för sin lilla storlek och tack vare den kompakta konstruktionen ryms dessa motorer även i det minsta maskinrummet.

CM2.16-motorn är en välbalanserad motor med vibrationsfri körning.

Våra trecylindriga motorer är byggda kring en pålitlig Mitsubishibas som lever upp till förväntningarna som en robust och pålitlig industrimotor. De har blivit omvandlade till marindieselmotorer i enlighet med den senaste kunskapen och teknologin. Craftsman Marin har valt dessa motorer utifrån tre kriterier:

- Kraft.

- Tillförlitlighet.

- Bränsleeffektivitet.

CM3.27-motorn är en välbalanserad motor med vibrationsfri körning.

Våra fyrcylindriga motorer är byggda kring en pålitlig Mitsubishibas som lever upp till förväntningarna som en robust och pålitlig industrimotor. De har blivit omvandlade till marindieselmotorer i enlighet med den senaste kunskapen och teknologin. Craftsman Marin har valt dessa motorer utifrån tre kriterier:

- Kraft.

- Tillförlitlighet.

- Bränsleeffektivitet.

Våra Hyundaibaserade dieselmotorer är byggda kring en pålitlig Mitsubishibas som lever upp till förväntningarna som en robust och pålitlig industrimotor. De har blivit omvandlade till marindieselmotorer i enlighet med den senaste kunskapen och teknologin. Craftsman Marin har valt dessa motorer utifrån tre kriterier:

- Kraft.

- Tillförlitlighet.

- Bränsleeffektivitet.

För mer information angående motorerna är du välkommen att kontakta oss via mejl eller telefon.

Installation

Installation av en Craftsman marindieselmotor kräver noggrann planering och att man följer tillverkarens installationsanvisningar för att säkerställa en säker och effektiv drift. Här är några steg som vanligtvis ingår i installationen av en Craftsman marindieselmotor:

 1. Före installationen bör båten inspekteras för att säkerställa att den är lämplig för den nya motorn. Detta inkluderar att kontrollera att motorfästena är lämpliga och att det finns tillräckligt med utrymme för motorn och dess tillbehör.
 2. Montera motorfästena på båten enligt tillverkarens anvisningar. Detta inkluderar att välja rätt storlek och typ av fästen för den specifika motorn och båten.
 3. Placera motorn på motorfästena och anslut motorn till båtens bränslesystem, elektriska system och kylvattensystem.
 4. Installera motorns kontrollpanel och koppla in instrumentpanelen och gasreglaget.
 5. Utför en grundlig inspektion av alla installationer och anslutningar för att säkerställa att allt är korrekt installerat och att det inte finns några läckor eller andra problem.
 6. Starta motorn och kontrollera att den fungerar korrekt och att alla system fungerar som de ska.
 7. Utför en testkörning på vattnet för att säkerställa att motorn fungerar korrekt och att alla system är väl justerade och fungerar effektivt.

Underhåll

Att utföra regelbundet underhåll på en Craftsman marindieselmotor är viktigt för att säkerställa att den fungerar på ett optimalt sätt och har en lång livslängd. Här följer några tips för underhåll av en Craftsman marindieselmotor:

 • Följ tillverkarens rekommendationer för servicekontroll och rutiner. Detta inkluderar att byta ut olja och filter, kontrollera kylvätskenivån och byta ut kylvätskan, kontrollera och justera ventillägen, inspektera och rengöra bränslefilter och byta ut dem vid behov.
 • Kontrollera drivsystemet, inklusive propellern och axeln, regelbundet för skador eller slitage. Byt ut slitna eller skadade delar.
 • Håll motorns luftintag, oljekylare och vattenkylare rena från smuts och avlagringar.
 • Kontrollera och justera drivremmarna vid behov.
 • Inspektera och byt ut slitna eller skadade slangar och slangklämmor.
 • Kontrollera och rengör batterierna och byt ut dem vid behov.
 • Inspektera och justera motorinställningarna, inklusive bränslepumpen och bränsletrycket, för att säkerställa att motorn fungerar på ett optimalt sätt.
 • Kontrollera och byt ut tändstift och glöds vid behov.
 • Lagra motorn på ett torrt och välventilerat ställe när den inte används, och följ tillverkarens rekommendationer för vinterkonservering.

Det är också viktigt att använda högkvalitativa oljor, filter och andra reservdelar som rekommenderas av tillverkaren, och att undvika att använda lägre kvalitativt bränsle som kan skada motorn. Genom att utföra regelbundet underhåll och ta hand om en Craftsman marindieselmotor kan man säkerställa en säker och effektiv drift under en lång tid.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa dieselmotorer eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver dieselmotorer har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat propellrar, propelleraxlar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver dieselmotorer kan du besöka vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Utöver dieselmotorer har vi andra produkter såsom instrumentpaneler och reservdelar.

Craftsman marindieselmotor - Framdrivning - hos oss på Dintra  AB

Aktiva filter