RESERVDELAR CRAFTSMAN

Reservdelar Craftsman

Här hittar du reservdelar till Craftsman marindiesel så som oljefilter, bränslefilter, impellrar och remmar.

Oljefilter

Oljefilter är en viktigt del av båtens motor och bör bytas regelbundet för att säkerställa optimal prestanda och skydda motorn från slitage och skador. Det finns ett antal olika oljefilter som är lämpliga för olika båtmotorer, och valet av filter beror på motorn storlek, typ och modell.

När du letar efter ett oljefilter till din båt, är det viktigt att välja ett som är kompatibel med din båtmotors specifikationer. Det är också viktigt att se till att filtret är av hög kvalitet för att skydda motorn ordentligt. 

Innan du köper ett oljefilter till din båt, se till att du har rätt modellnummer för din båtmotor och kontrollera vilket filter som rekommenderas för din modell. Detta kan vanligtvis hittas i din båtmotors bruksanvisning eller på tillverkarens webbplats. 

Bränslefilter

Bränslefilter är en viktigt del av båtens bränslesystem och hjälper till att skydda motorn från skadliga partiklar och föroreningar i bränslet. Genom att filtrera bort smuts och partiklar från bränslet, kan bränslefiltret hjälpa till att förhindra att motorn skadas och minska risken för stopp eller avbrott i drift.

Precis som med oljefilter är det viktigt att välja rätt bränslefilter för din båt. Det finns flera olika typer och storlekar av bränslefilter som är lämpliga för olika båtmotorer och bränslesystem. Valet av bränslefilter beror på faktorer som motorn storlek, bränsletyp och andra specifikationer.

Innan du köper ett bränslefilter till din båt, se till att du har rätt modellnummer för din båtmotor och kontrollera vilket filter som rekommenderas för din modell. Detta kan vanligtvis hittas i din båtmotors bruksanvisning eller på tillverkarens webbplats. Om du är osäker på vilket bränslefilter som är rätt för din båt, kan du alltid rådfråga oss innan beställning.

Impellrar

En impeller är en roterande pumpkomponent som används för att driva vätska genom ett rörsystem eller en annan pump. I båtar används impellrar främst i kylvattensystem för att pumpa kylvatten genom motorn för att förhindra överhettning. Impellrar kan också användas i andra marina applikationer.

Impellrar för båtmotorer finns i olika storlekar och material, inklusive gummi, neopren och silikon. Det är viktigt att välja rätt storlek och typ av impeller för din specifika båtmotor, eftersom fel storlek eller typ kan leda till pumpfel eller överhettning.

En impeller måste bytas ut med jämna mellanrum, vanligtvis varje säsong eller var 200-300 driftstimmar. Detta för att impellerns blad kan slitas ner eller skadas och försämra dess prestanda. Bytet av impellerns blad kan vara en relativt enkel process, men det kan variera beroende på båtmotorn och pumpenheten.

Remmar

Det finns flera typer av remmar som används i båtar, men den vanligaste typen är en drivrem som används för att driva tillbehör såsom generatorer, vattenpumpar, kompressorer och liknande. Drivremmar finns i olika storlekar och material beroende på vilken typ av tillbehör som ska drivas och den specifika båtmotorn.

Det är viktigt att välja rätt storlek och typ av drivrem för din specifika båtmotor och tillbehör för att undvika att remmen slits ut eller bryts under drift. Bytet av drivremmar bör göras med jämna mellanrum, vanligtvis varje säsong eller efter 100-200 driftstimmar. Det är också viktigt att inspektera remmen regelbundet för tecken på slitage eller skador, och byta ut den om den visar några tecken på bristande prestanda. Detta kan bidra till att minska risken för oväntade avbrott och skador på motorn eller tillbehören på båten.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa reservdelar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt typ av reservdel som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver reservdelar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och avgasslangar samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver våra reservdelar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter, såsom marindieselmotorer och instrumentpaneler, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Reservdelar Craftsman marindiesel - Dintra AB: Vi har allt för din båt

Aktiva filter