DRIVSKIVOR MED FJÄDRAR

Drivskivor med fjädrar

Drivskivor med fjädrar är en typ av drivskiva som används i marinkonvertering för båtar. Denna typ av drivskiva är utformad för att minska vibrationer och stötar sim kan uppstå när båten är i drift, vilket kan bidra till ökad komfort och minska belastningen på båtens struktur och motor.

Drivskivor med fjädrar fungerar genom att fjädrar monterade mellan drivskivan och båtens motor och propeller absorberar vibrationer och stötar från båtens drivsystem. Genom att minska vibrationerna och stötarna minskar risken för skador på båtens struktur och utrustning, och ökar samtidigt passagerarnas komfort ombord. Detta i sin tur kan leda till att undvika dyra reparationer och att motorns livslängd förlängs.

Utöver ökad komfort ombord kan en installation av drivskivor med fjädrar leda till minskad ljudnivå ombord genom att minska vibrationer och ljud från drivsystemet. Detta kan vara särskilt viktigt för båtar som används för sightseeing, sportfiske eller andra aktiviteter där en tyst miljö är önskvärd.

Val av drivskiva

Drivskivor med fjädrar finns i olika konstruktioner och material, och valet av drivskiva bör baseras på båtens specifika krav och användningsområden. Det är också viktigt att välja drivskivor med rätt fjäderstyrka för att säkerställa en optimal dämpning av vibrationer och stötar.

När du väljer drivskivor med fjädrar för en marinkonvertering är det också viktigt att överväga kostnaderna för installation och underhåll. Drivskivor med fjädrar kan vara dyrare att installera än andra typer av drivskivor, men kan samtidigt minska risken för skador på båtens struktur och utrustning, vilket kan leda till långsiktiga besparingar och ökad komfort ombord.

Det finns olika typer av drivskivor med fjädrar att välja mellan, inklusive gummifjädrar, fjädrar av rostfritt stål och elastomerfjädrar. Varje typ av fjädermaterial har olika egenskaper och prestanda, och valet av fjädermaterial bör baseras på båtens specifika krav och användningsområden.

Vårt utbud

Vi levererar ett omfattande utbud av drivplattor med fjädrar och plast-/gummidämpning. De finns tillgängliga med de kända tänderna, som är 10 (B10x23x29 DIN 5464) eller 26 (20-40 DP) till antalet för bakslag som Velvet, Hürth, PRM, Paragon, Volvo, Twin Disc, ZF och Technodrive. Vi har 400 olika sorter på lager.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa drivskivor med fjädrar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver drivskivor med fjädrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propellrar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver drivskivor med fjädrar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter, så som bland annat gummihylsor och vattenkylda avgasgrenrör.

Drivskiva med fjäderdämpning - Marinkonvertering - finns hos Dintra AB

Aktiva filter