DRIVSKIVOR

Drivskivor

Vi levererar ett omfattande utbud av drivplattor med fjädrar och plast-/gummidämpning. De finns tillgängliga med de kända tänderna, som är 10 (B10x23x29 DIN 5464) eller 26 (20-40 DP) till antalet för backslag som Velvet, Hürth, PRM, Paragon, Volvo, Twin Disc, ZF och Technodrive. Vi har 450 olika sorter på lager.

Marinkonvertering

Marinkonvertering av båtar är vanligtvis ett komplext projekt som innefattar en mängd olika tekniska aspekter, inklusive val av lämpliga drivskivor för båten. Drivskivor är en viktig del av en båts framdrivningssystem och används för att överföra kraften från motorn till båtens propeller. Här är några av de faktorer som kan påverka valet av drivskivor för en marinkonvertering:

  • Kraftöverföring: Drivskivor måste kunna överföra tillräckligt med kraft från motorn till propellern för att driva båten effektivt. Valet av drivskiva bör baseras på motorn effekt och propellerns specifikationer.
  • Material: Drivskivor kan tillverkas av olika material, inklusive stål, aluminium och komposit. Vaket av material kan påverka drivskivans vikt, styrka och livslängd.
  • Konstruktion: Drivskivor kan tillverkas i olika konstruktioner, inklusive enkel- eller dubbelverkande drivskivor. Valet av drivskiva bör baseras på båtens behov och användning.
  • Storlek: Storleken på drivskivan bör anpassas efter båtens storlek och effektbehov. En för stor drivskiva kan orsaka onödigt slitage på motorn och överbelasta propellern, medan en för liten drivskiva kan orsaka effektminskning.
  • Underhåll: Drivskivor utsätts för höga belastningar och bör regelbundet inspekteras och underhållas för att säkerställa en optimal funktion.

I allmänhet är det viktigt att välja lämpliga drivskivor för en marinkonvertering för att säkerställa en optimal prestanda och hållbarhet för båtens drivsystem. Valet av drivskivor bör baseras på båtens specifika krav och användningsområden, samt på motorn och propellerns specifikationer.

När du väljer drivskivor för en marinkonvertering bör du också överväga båtens hastighet, vikt och design. En båt som är utformad för höga hastigheter kan kräva en annan typ av drivskiva än en båt som är utformad för låga hastigheter. På samma sätt kan en tung båt kräva starkare drivskiva än en lättare båt. Det är också viktigt att överväga båtens design, inklusive dess skrovform, eftersom detta kan påverka propellerns prestanda och kräva en annan typ av drivskiva. För mer information om våra drivskivor och hjälp för att hitta rätt typ kan du kontakta oss via mejl och telefon.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa drivskivor eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver drivskivor har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propellrar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver drivskivor kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter inom marinkonvertering, så som svänghjulskåpor och gummihylsor.

Drivskiva - Marinkonvertering - Dintra  AB  - Vi har allt för din båt.

Aktiva filter