OLJEPUMP

Oljepump

En oljebytarpump, även känd som oljeöverföringspump, är en pump designad för för att underlätta byte av olja i marina applikationer. Denna pump är utformad för att underlätta processen med att tömma olja från bland annat båtmotorer, med en avtappningsstorlek på 16x1.5 kan pumpen enkelt anslutas för att effektivt pumpa ut olja.

Att ha denna pump till hands gör oljebytet på din båt enklare och mer bekvämt samtidigt som det hjälper till att upprätthålla motors prestanda och livslängd. Denna pump är manuell och kräver manuell pumpning och fungerar genom att den vid pumpning skapar ett vakuum och drar upp oljan.

Denna pump är tillverkad av material som är tåliga nog för att klara av marina förhållanden. Den är utformad för att vara robusta och pålitliga under användning.

Vid regelbunden användning av oljepumpen kan det vara en god idé att inspektera den för eventuella slitage eller skador. Inspektion av oljepumpen kan innehålla visuell inspektion och funktionskontroll. Testa oljepumpens funktion regelbundet för att se till att pumpen fungerar optimalt och korrekt vid ett oljebyte.

Fördelar

Denna typ av oljepump är ett användbart verktyg som underlättar oljebyte, och sparar tid och ger minimalt spill vid dessa procedurer. Oljepumpar för båtar har en hel del fördelar, här är några:

Effektivt oljebyte: Pumpen möjliggör en effektiv tömning av använd olja från motorn, vilket bidrar till att hålla motorn i gott skick och förlänger dess livslängd.

Förbättrar bränsleeffektiviteten: Oljepumpar bidrar till förbättrad bränsleeffektivitet och minskad bränsleförbrukning genom att hålla motorn ren från gammal olja och andra föroreningar. Detta kan leda till lägre driftskostnader och minskade utsläpp.

Miljövänlig: Genom att regelbundet byta olja och förnya den med fräsch olja bidrar du till att minska föroreningar och hålla vattnet rent.

Enkel användning: Denna pump är utformad för att vara lätt att använda, vilket medföljer att oljebytet blir en snabb och enkel process.

Minskar risken för korrosion: Genom att ta bort föroreningar från motorrummet eller andra delar av båtar minskar oljepumpar risken för korrosion och andra skador på båtens mekaniska system.

Nödhantering: I händelse av oljeutsläpp eller andra nödsituationer kan oljepumpar användas för att snabbt och effektivt separera olja från vatten.

Varför köpa hos oss på Dintra?

Att köpa oljepumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver oljepumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propellrar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver oljepumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter inom marinkonvertering, såsom svänghjulskåpor och drivskivor.

Aktiva filter