SAE ADAPTERPLATTOR

SAE adapterplattor

SAE adapterplattor är en typ av monteringsplattor som används för att fästa båtmotorer på båtar. Dessa plattor används vanligtvis för att ansluta båtmotorer till båtens styrsystem och kan vara särskilt användbara för att ansluta äldre båtmotorer till nyare båtar. SAE adapterplattor finns i olika storlekar och konfigurationer för att passa olika typer av båtmotorer och båtar. Vanligtvis är de tillverkade av högkvalitativt aluminium eller rostfritt stål för att ge hållbarhet och motståndskraft mot korrosion i marina miljöer.

När du väljer en SAE adapterplatta är det viktigt att se till att den passar din båts specifika motor och styrsystem. Det är också viktigt att se till att plattan är tillräckligt stark för att klara av båtens vikt och motorns kraft.

Här finns monteringsplattor med SAE standard. Kan produceras efter önskemål i vår egen verkstad. För mer information om detta kan du kontakta oss via mejl eller telefon. 

Installation

Det är viktigt att notera att installationen av en SAE adapterplatta kan kräva vissa tekniska kunskaper och specialverktyg. Om du inte har erfarenhet av att installera båtmotorer rekommenderar vi att du söker professionell hjälp för att se till att installationen utförs på ett rätt sätt så att din båt och motor fungerar säkert och effektivt. Installationen av en SAE-adapterplatta kan göras genom att följa dessa steg:

 1. Kontrollera att adapterplattan är kompatibel med både båtmotorn och båten. Detta inkluderar att kontrollera att plattan har rätt storlek, form och monteringshål som matchar din båtmotors fästsystem och båtens styrsystem.
 2. Rengör monteringsytorna på både adapterplattan och båten. Se till att ytan är ren och fri från smuts och rost.
 3. Montera adapterplattan på båten. Använd fästbultar och muttrar för att montera adapterplattan. Dra åt bultarna jämnt för att undvika vridmoment som kan orsaka skador på adapterplattan eller båten.
 4. Montera båtmotorn på adapterplattan. Använd bultar och muttrar. Dra även här åt bultarna jämnt för att undvika vridmoment som kan orsaka skador på adapterplattan eller båtmotorn.
 5. Anslut båtmotorns styrsystem och gasreglage till båtens styrsystem och gas. Följ tillverkarens instruktioner och se till att anslutningarna är säkra och ordentligt monterade.
 6. Testa båtmotorn för att se till att den fungerar korrekt och säkert. Kontrollera att motorn startar och stannar på ett normalt sätt och att den reagerar på båtens styrning och gas.

Notera att dessa steg enbart är en översiktlig beskrivning av installationen. Det kan finnas ytterligare steg eller variationer beroende på typ av båt och motor. Följ tillverkarens anvisningar och sök professionell hjälp om du känner dig osäker med installationen.

Underhåll

För att bibehålla SAE adapterplattans funktion och förhindra korrosion och andra skador är det viktigt att utföra regelbundet underhåll. Här är några tips för att underhålla SAE adapterplattor:

 • Rengör adapterplattan regelbundet. Använd en mild tvål eller vatten för att rengöra adapterplattan. Skölj av noggrant och torka sedan av med en ren trasa. Detta hjälper till att förhindra uppkomsten av röst och korrosion.
 • Inspektera adapterplattan regelbundet för eventuella skador eller tecken på korrosion. Om du upptäcker några skador eller korrosion, reparera eller ersätt adapterplattan omedelbart.
 • Se till att adapterplattan är ordentligt åtdragen. Dra åt fästbultarna med rätt moment för att undvika skador på plattan och båten.
 • Applicera rostskydd. Om adapterplattan har utsatts för saltvatten eller andra aggressiva miljöer kan det vara en god idé att applicera ett rostskyddsmedel på plattan.
 • Kontrollera adapterplattan efter varje användning. Inspektera adapterplattan efter varje användning av båtmotorn för att säkerställa att den inte har skadats eller påverkats på något sätt.

Genom att utföra regelbundet underhåll på din adapterplatta kan du förlänga dess livslängd och säkerställa en korrekt funktion.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa adapterplattor eller oljekylare eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver adapterplattor har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propellrar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver adapterplattor kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter inom marinkonvertering, så som vattenkylda avgasgrenrör och drivskivor.

SAE adapterplattor för marinkonvertering - Dintra AB - för din båt

Aktiva filter