VÄRMEVÄXLARE/OLJEKYLARE

Värmeväxlare/Oljekylare

Här finns kompletta sortiment av modeller tillverkade av högkvalitativa material med en kylningsyta på 0,1 – 2,64m². Lämplig för användning som värmeväxlare eller oljekylare för motorolja och backslagolja. Gavlarna på dessa värmeväxlare/oljekylare har dubbla tätningar vilket förhindrar läckage.

Värmeväxlare

En värmeväxlare för båtar är en enhet som används för att överföra värme från en källa till en annan. Vanligtvis används en värmeväxlare på båtar för att överföra värme från motorns kylvatten till båtens uppvärmningssystem. Funktionen av en värmeväxlare för båtar är att kylvattnet från motorn cirkulerar genom värmeväxlarens rör samtidigt som varmvatten eller annan vätska cirkulerar på utsidan av dessa rör. När vätskorna passerar genom värmeväxlaren, överförs värmeenergi från kylvattnet till den andra vätskan genom rören. Detta värmeöverföringssystem ger en effekt och mer ekonomisk lösning för att värma upp båtar.

Det finns olika typer av värmeväxlare för båtar, inklusive plattvärmeväxlare, spiralvärmeväxlare och rördon. Plattvärmeväxlare är vanligtvis de mest använda på båtar, på grund av deras höga värmeöverföringskapacitet och kompakta storlek. Spiralvärmeväxlare används vanligtvis för högtemperaturapplikationer, medan rördon används för stora flöden eller höga tryck.

När du väljer en värmeväxlare för din båt, bör du ta hänsyn till faktorer som båtens storlek, typ av uppvärmningssystem och motorns storlek. Det är också viktigt att välja en värmeväxlare som är lämplig för det kylvatten som används i din båts motor. 

Oljekylare

En oljekylare för båtar är en enhet som används för att kyla ner oljan som cirkulerar genom båtens motor. Oljan i en båtmotor blir väldigt varm när motorn arbetar, och en oljekylare hjälper till att minska temperaturen på oljan för att hålla motorn inom dess optimerade temperaturområde.

Funktionen av en oljekylare är att oljan cirkulerar cirkulerar genom kylarens rör samtidigt som kallt vatten eller annan vätska cirkulerar på utsidan av rören. När de två vätskorna passerar genom kylaren, överförs värmeenergi från oljan till den andra genom rören. Detta värmeöverföringssystem kyler ner oljan och hjälper till att hålla motorn inom dess optimerade temperaturområde.

När du väljer en oljekylare för din båt, bör du ta hänsyn till faktorer som båtens storlek, motorns storlek och typ av användning. Det är också viktigt att välja en oljekylare som är lämplig för den typ av olja som används i din båts motor. 

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa värmeväxlare eller oljekylare eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver värmeväxlare och oljekylare har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, propellrar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver värmeväxlare och oljekylare kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter inom marinkonvertering, så som vattenkylda avgasgrenrör och svänghjulskåpor.

Värmeväxlare/oljekylare  -  Marinkonvertering hittar du hos Dintra  AB

Aktiva filter