MOTORTILLBEHÖR

Motortillbehör

Här hittar du allt som man kan tänkas behöva för en bra funktionerande inombordsmotorinstallation.

Impellerpumpar

Vi har sjövattenpumpar till nästan alla motorer från olika leverantörer. Söker du efter länspump eller färskvattenpump? Dintra AB har det du behöver av märken såsom JMP och Sherwood. Vi har nyligen börjat producera vårt eget märke Dintraflow.

Impellrar

Här finns impellrar till nästan alla motorer och sjövattenpumpar. Vi säljer impellrar för många stora märken så som Volvo Penta, Yanmar och Cummins, samt ett brett utbud av andra märken. En förnyad impeller kan ge en impellerpump många fler bra år. Med hjälp av vår impellerguide kan du enkelt hitta den impeller som passar din motor.

Ladda ned Impellerguiden.

Avgasslangar

Här hittar du avgasslangar som är Lloyds godkända. Om du är intresserad av storlekar över 76mm kan du kontakta oss för mer information kring leverans. Vi har avgasslangar upp till 254mm. Notera att avgasslangen levereras per meter och därför gäller inte returrätten. Avgasslangarna vi säljer är extremt flexibla och väldig enkla att jobba med.

Vattenlås/ljuddämpare

Här finns vattenlås/ljuddämpare upp till 100mm (avgasslangens diameter) som passar olika typer av motorer och avgasslangar. Våra ljuddämpare är tillverkade i plast och av bra kvalitet, de har en lång livslängd och en bra ljuddämpande effekt. De blir levererade med nödvändiga monteringsmaterial.

Ljuddämpare/Avgasdämpare

I vårt sortiment av torra avgasdämpare finns storlekar från 1,25" till 5" som passar utmärkt till yrkesfartyg som har ett torrt avgassystem.

Rostfria avgasslangar

Rostfria avgasslangar används för koppling mellan motor och ett fast installerat avgassystem. Kopplingen är så pass flexibel att vibrationen inte blir överförd till båten eller båtens avgassystem. 

Bränslefilter

Vi har ett stort sortiment med bränslefilter som passar till de flesta marinmotorer upp till 1500hk. Vi säljer också filter som rensar vatten och dieselbakterier utan att man behöver byta filter, systemet heter Micro-Separator och används inom offshore industrin. Vi har även de vanliga bränslefiltren, dubbla och enkla.

Sjövattenfilter

Vi säljer Craftsmans egna sjövattenfilter som är enkla att montera då det inte krävs något monteringsstöd eller vinkeljärn.

Motorkuddar/Motorisolatorer

Motorisolatorer som passar för alla vanligt förekommande mindre motorer, men även för stora marindieslar har vi ett stort utbud med motorkuddar som nästan alltid kan ersätta din befintliga motorkudde. Vi har ett stort sortiment till förmånliga priser.

Mekaniska reglage

Vi har ett stort utbud av motorreglage. Tillverkade i gjuten aluminium eller brons och rostfritt stål kommer de att hålla båtens hela livslängd. Dessa mekaniska reglage är prydnad på vilken båt som helst. Alla reglage har två års garanti. Enkla att montera och med en kvalitet som inte kommer att göra er besvikna. Passar lika bra till mindre fritidsbåtar som större yrkesfartyg.

Elektroniska reglage

Flexball har två serier av elektroniska reglage. Den enklaste och klart mest prisvärda är 4000-serien. Den andra är Flexball 4500 och är utförd helt i rostfritt stål. De klarar de flesta krav man kan ha på mindre båtar eller på båtar med utombordare. Det finns reglage för två typer av motorer. En med mekanisk drivenhet för motorer som kontrolleras via vanliga kablar och en med elektronisk drivenhet för motorer med elektriska interface. Systemet kan hantera upp till 20 reglageenheter och kan få ett RINA certifikat.

Docking remote

Dockningsfjärrkontroller från Flexball, fungerar att använda ihop med Flexball reglage. Ett prisvärt system som är en av de billigaste på marknaden och samtidigt håller bra kvalitet, finns med olika funktioner, för bogpropeller, akterpropeller och ankarvinsch. 

Reglagekablar

Vi lagerför reglagekablar av märket Multiflex som är en av de största tillverkarna av reglagekablar i världen, dessa kablar har väldigt låg friktion och passar bra till fritids- och yrkesfartyg.

Vinklade avgasgenomföringar

Vi har vinklade avgasgenomföringar från Craftsman marin som är mycket enkla att montera. Dessa avgasgenomföringar levereras med packning och finns i diameterstorlekarna 30, 40, 50, 60, och 76mm.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa motortillbehör eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver motortillbehör har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver motortillbehör kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter, såsom antivibrationssystem och backslag, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av tillbehör för din båt.

Motortillbehör - allt du kan tänkas behöva, finns hos oss på Dintra AB

Underkategorier

 • AVGASSLANG
  AVGASSLANG

  Avgasslang

  Våra avgasslangar tillämpas i samband med båtmotorer med ett vattenkylt avgassystem. De är tillverkade för att användas i kombination med våta avgaser. Avgasslangarna som vi tillhandahåller är otroligt flexibla utan det att det påverkar avgasslangarnas beständighet och styrka. För att förenkla installationen av avgasslangen är böjningsradien på slangen väldigt liten. Insidan av dessa avgasslangar till båtar är slät vilket leder till att mottrycket i avgassystemet minskar. Våra avgasslangar som vi säljer håller hög kvalitet. Avgasslangarna som vi säljer håller för ett arbetstryck upp till tre bars. Våra avgasslangar är slitstarka. Då dessa slangar säljs som decimetervara gäller tyvärr inte returrätten. Priset för våra slangar som syns vid beställning räknas även de i decimeter. 

  Flexibel avgasslang

  Våra flexibla avgasslangar är armerade med textilinlägg och dubbla helinbäddade stålspiraler. Denna avgasslang är tillverkad av svart korrugerat gummi och är resistent mot värme och har god beständighet mot olja och sjövatten. Denna avgasslang används för båtar. Dessa avgasslangar är även Lloyds godkända. Temperaturområde för slangen är -26°C - +119°C. En flexibel avgasslang gör att den är lättarbetad. Att dessa avgasslangar är Lloyds godkända innebär att de är godkända och tillmötesgående för alla förbestämda regler som krävs. Detta Lloyds godkännande används i marinvärlden och står för att produkterna håller hög kvalitet. Detta gör att vi med stolthet kan stå för att vi säljer dessa slangar.

  Rätt avgasslang

  Det är viktigt att välja rätt avgasslang för din båt. Därför har vi ett brett utbud av många olika storlekar för att tillgodose så mångas behov som möjligt. Vårt utbud består av dessa storlekar av rostfria avgasslangar: 32mm, 40mm, 45mm, 51mm, 60mm, 76mm, 90mm, 102mm, 127mm, 150mm, 203mm och 254mm. Detta för att det ska vara enkelt att hitta den rätta storleken på avgasslangen för just din båts behov. För att få råd kring vilken storlek du behöver på din avgasslang och för ditt behov kan du kontakta oss så hjälper vi mer än gärna till för att hitta en lösning så att du får rätt avgasslang för just din situation, vi kan även komma med tips och råd så att du på ett enkelt och smidigt sätt kan avgöra vilken avgasslang som är den korrekta för din situation.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa avgasslangar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt avgasslang som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver avgasslangar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver avgasslangar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom vattenlås och impellerpumpar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • VATTENLÅS
  VATTENLÅS

  Vattenlås - ljuddämpare - vattensamlare

  Dessa ljuddämpare är effektiva för marinbruk, tillverkade i tjock plast med mycket lågt avgasmottryck och en bra funktion när det gäller vattenlås. Ljuddämparna tillverkas i flera olika volymer/storlekar anpassat från 30mm upp till 100mm. Den lägre temperaturen i avgasröret gör inte bara användningen av syntetiska material möjlig, utan minskar även ljudnivån. Dessa vattenlås från Craftsman marin har patenterats.

  Varför ska man ha ett vattenlås?

  Ett vattenlås huvudsakliga uppgift är att samla upp kylvattnet när motorn är avstängd, så att vattnet inte kan föras tillbaka till motorn. För att förenkla den annars ganska komplicerade motorinstallationen har Craftsman marin kombinerat vattenlås och ljuddämpare i en och samma enhet. Detta resulterar i lägre kostnader, kortare installationstid samtidigt som enheten tar mindre plats ombord.

  Hur fungerar ett vattenlås?

  Ett vattenlås fungerar genom att det skapar en barriär mellan vattnet i båtens system och vattnet utanför. När vattnet rinner ner i vattenlåset fylls en del av den upp med vatten. När vattnet har uppnått en viss höjd skapas en barriär som hindrar vatten in i motorn.

  Vid användning av ett vattenlås blandas avgaserna från motorn med rått kylvatten från värmeväxlaren. Den låga temperaturen i vattenlåset gör användningen av syntetiska material möjlig samtidigt som den minskar ljudnivån. Om det är önskvärt att reducera ljudnivån ytterligare kan en extra ljuddämpare installeras. 

  Vårt utbud av vattensamlare:

  Vattenlåsen som vi erbjuder finns för slang med diameter: 30mm, 40mm, 50mm, 60mm, 76mm, 90mm och 100mm.

  Dimensioner (LxBxH):

  - 30mm: 410x110x190mm 

  Kapacitet: 2,6 liter

  - 40mm: 410x110x190mm

  Kapacitet: 2,6 liter

  - 50mm: 530x150x240mm

  Kapacitet: 7,0 liter

  - 60mm: 530x150x240mm

  Kapacitet: 7,0 liter

  - 76mm: 620x190x360mm

  Kapacitet: 17,0 liter

  - 90/100mm: 630x210x395mm

  Kapacitet: 23,0 liter

  För mer information och råd om vilken typ av vattenlås du är i behov utav, tveka inte att kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi hjälpa till att hitta rätt vattenlås för dig och din båts situation, vi hjälper dig mer än gärna för att se till så att du får rätt produkter för din situation.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa vattenlås eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt vattenlås som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver vattenlås har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver vattenlås kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även många andra motortillbehör, såsom motorkuddar och impellerpumpar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • LJUDDÄMPARE/AVGASDÄMPARE
  LJUDDÄMPARE/AVGASDÄMPARE

  Ljuddämpare/avgasdämpare

  Ljuddämpare eller avgasdämpare för båtar används för att minska ljudnivån och avgasutsläppen från båtens motor. Enheten är vanligtvis monterad på avgasröret som kommer ut från motorn. 

  Ljuddämpare fungerar genom att reducera ljudnivån genom att skapa en barriär som dämpar ljudvågorna. Detta görs genom att använda material som absorberar ljud.

  Installationen av en ljuddämpare på din båt kan vara en ganska enkel eller mer komplex process beroende på typ av motor och avgassystem. Det är viktigt att se till så att installationen görs korrekt för att undvika skador på motorer och avgassystem samt för att uppnå önskad ljuddämpningseffekt. Det är också viktigt att se till att ljuddämparen underhålls regelbundet för att säkerställa optimal prestanda och livslängd.

  Det finns också andra metoder för att minska ljudnivån från båtens motorer, som att använda en motorhuva eller motorrumsisolering för att minska bullret från motorn själv. Du kan också överväga att installera en ljuddämpande båtkåpa eller använda speciella ljudabsorberande material i båtens inre för att minska ljudreflektionerna och därmed minska ljudnivån ombord.

  Det finns olika typer av ljuddämpare men de vanligaste är:

  • Skrovmonterade ljuddämpare: Dessa monteras direkt på båtens skrov och används vanligtvis på mindre båtar eller fritidsbåtar. De är vanligtvis gjorda av rostfritt stål eller aluminium och fungerar genom att avgaserna leds genom ett rör som har en inre isolerande skärm för att minska ljudnivån.
  • Mufflertyp ljuddämpare: Dessa monteras på avgassystemet och används oftast på större båtar och kommersiella fartyg. De är gjorda av material som keramik eller glasfiber och fungerar genom att avgaserna leds genom ett hölje som innehåller ljuddämpande material.

  Varför installera ljuddämpare/avgasdämpare?

  Båtmotorer kan avge mycket ljud från sig. Detta kan i sin tur vara störande för omgivningen och även för dig ombord på båten. Med dessa ljuddämpare minskar ljuden från motorn vilket bidrar till en komfortablare resa.

  Vårt sortiment

  Hos oss hittar du avgasdämpare för torra avgassystem. Dessa ljuddämpare passar till motorer upp till 400hk. - 1,25", 1,5", 2", 2,5", 3" 4", 5".

  Vad ingår i våra ljuddämpare?

  Våra ljuddämpare levereras inklusive fläns och packning. Avgasdämpare används för att minska ljud och vibrationer från motorrummet och göra resan mer komfortabel.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa ljuddämpare eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt ljuddämpare som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver ljuddämpare har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver vattenlås kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov. Utöver våra ljuddämpare har vi även andra motortillbehör, såsom motorkuddar och bränslefilter.

 • IMPELLERPUMP
  IMPELLERPUMP

  Impellerpumpar

  Vi har sjövattenpumpar till nästan alla motorer från olika leverantörer. Söker du efter en länspump eller färskvattenpump? Dintra AB har det du behöver av märken så som JMP och Sherwood.

  En impellerpump är en typ av pump som används för att pumpa vatten eller andra vätskor. Vanligtvis monteras dessa pumpar på båtens motor och används för att kyla motorn genom att cirkulera vatten genom motorns kylsystem. 

  En impellerpump fungerar genom att en roterande impeller skapar ett undertryck som drar in vatten genom pumpens inlopp och sedan skjuter ut vattnet genom pumpens utlopp. Vid rotation av impellern skapas ett undertryck som drar in vatten och sedan skjuter ut vattnet genom utloppet.

  Pumpar med torrt sug

  Pumpar med torrt sug lyfter upp till tre meter, upp till 9,5 meter vid vätning. Därför kan en impellerpump användas för att tömma kölsvinet, däckstvätt eller motorkylning. De behöver inte placeras under vattenlinjen eller manuellt matas med vatten. En extra funktion på dessa impellerpumparna är att det kan passera relativt stora partiklar utan att täppa till eller skada pumpen. Detta minskar behovet av filtrering av det inkommande flödet.

  Impellerpumpar ger en effektiv lösning på de flesta marinpumpbehov. Den främsta fördelen med en impellerpump är dess självsugande kapacitet. Bladen på impellern skapar sitt egna vakuum när de suger vätska in i pumparna.

  Gemensamt för alla impellerpumpar är att de inte kan tillåtas att gå torra i mer än 30 sekunder. Både impellern och tätningarna behöver vatten för smörjning och torkar fort ut om de inte blöts ner.

  Delarna är lätt utbytbara och reservdelssatser finns för alla modeller.

  JMP impellerpump

  JMP impeller-/sjövatten-/kylvattenpump är de olika namn som blir använt för pumpar som driver sjövatten genom en värmeväxlare, eller direkt genom motorn. JMP är ett välkänt varumärke för impellerpumpar för båtar och tillverkar ett brett utbud av impellerpumpar i olika storlekar och kapaciteter. Dessa pumpar är tillverkade av högkvalitativt material för att klara av de tuffa förhållandena på sjön.

  Sherwood impellerpump

  Sherwood impellerpumpar är pumpar som används i marina applikationer för kylning av sjövatten från motorer eller generatorer. De är utformade för att föra vatten genom ett slutet system, så som en värmeväxlare, för att överföra värme från motorn till det omgivande vattnet. De kan även användas för andra applikationer så som länspumpning och däckstvätt.

  Läs mer om respektive pumpmärke under den aktuella rubriken.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom bränslefilter och gummimembran, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • BRÄNSLEFILTER
  BRÄNSLEFILTER

  Bränslefilter

  Bränslefilter, Micro-Separator och Racor ersättningsfilter hittar du hos oss på Dintra AB. Dessa bränslefilter används för att rengöra bränslet från nedsmutsade partiklar och vatten. Vi har bränslefilterelement som passar till Seapar Racor, Parker, Volvo Penta med flera.

  Micro-Separator:

  - Inga rörliga delar.
  - Lång livslängd.
  - Inga insatsfilter som behöver ersättas.
  - Micro-Separator tar bort partiklar till en storlek av 50 µm.
  - Tester visar att 99,9997% av vattnet i bränslet tas bort.
  - Tömmer även sand- och rostpartiklar ur bränslet och skyddar därmed motorn.
  - Ökar driftssäkerheten av motorn.

  Racor ersättningsfilter/Dubbelt bränslefilter - Komplett:

  Dubbelt komplett bränslefilter som ersätter Racor Seapar, Volvo Penta, CAV samt Parker. Med detta filter kan du växla till ett nytt filter under resans gång vilket är extra användbart vid längre resor.

  Byte av bränslefilter

  Det är viktigt att byta ut bränslefiltret regelbundet för att undvika att orenheter och föroreningar byggs upp i systemet och orsakar problem. Hur ofta det behövs bytas beror på hur mycket och hur ofta båten används, samt filtrets storlek och kapacitet. Det är rekommenderat att konsultera båtens manual eller en professionell båtservicetekniker för att få råd om lämpliga underhållsintervaller för bränslefiltret på din båt. Det är viktigt att underhålla ett bränslefilter regelbundet, så som att kontrollera systemet för eventuella läckor eller andra problem som kan uppstå på grund av bränslehanteringssystemet.

  För att byta bränslefilter på en båt, följ dessa steg:

  1. Stäng av båtens bränsletillförsel. Detta kan göras genom att stänga av bränsleventilen eller genom att ta bort säkringen för bränslepumpen.
  2. Ta bort det gamla bränslefiltret genom att använda en skiftnyckel eller en hylsnyckel. Var noga med att placera en behållare under filtret för att fånga upp eventuellt bränsle som kan läcka ut.
  3. Ta bort den gamla O-ringen från filtret och sätt på en ny.
  4. Montera det nya bränslefiltret på plats och dra åt med skiftnyckel eller hylsnyckeln. Se till att inte överdriva åtdragningen.
  5. Öppna båtens bränsletillförsel och kontrollera efter läckage.
  6. Starta motorn och kontrollera att den fungerar som den ska.
  7. Kasta det gamla bränslefiltret på rätt sätt genom att lämna det till en återvinningsstation som tar emot farligt avfall.

  Varför köpa hos oss på Dintra?

  Att köpa bränslefilter eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver bränslefilter har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver bränslefilter kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra produkter för din båt, såsom impellrar och avgasslangar.

 • FJÄDERBÄLG ROSTFRITT
  FJÄDERBÄLG ROSTFRITT

  Fjäderbälg rostfritt

  Rostfria fjäderbälgar till båtar är ett alternativ till de vanliga gummibälgarna. I jämförelse med de vanliga gummibälgarna är fjäderbälgar tillverkade i rostfritt stål mer tåliga och motståndskraftiga mot korrosion och skador från saltvatten och andra påverkande faktorer. Rostfria fjäderbälgar är generellt sett högre i pris, men de är också mer hållbara och kan ha en längre livstid. De är också mindre flexibla och kan kräva mer exakt montering.

  Fjäderbälg i rostfritt för montering av motorer med torravgassystem. Denna fjäderbälg klarar motorns vibrationer utan problem. Denna fjäderbälg är tillverkad med svetsändar. Dessa fjäderbälgar används för att reglera luft- eller vätskeflödet. De används även i marinmotorer för att reglera förbränningsprocessen och kan användas i andra system på en båt för att styra flödet av luft eller vätskor.

  Syftet med fjäderbälgar är att absorbera rörelsen i alla rördragningar som är monterade mellan två fasta punkter. Dessa används främst för att absorbera axial rörelse. Fjäderbälgar är även viktiga komponenter för båtens drivsystem, de skyddar kardanaxeln från vatten och smuts, vilket kan orsaka korrosion och skador. Svetsändarna gör att fjäderbälgen passar perfekt på kardanaxeln och skapar en tät försegling som hindrar vatten från att tränga in i drivsystemet.

  Fjäderbälgarna är designade för att motstå den hårda marina miljön och ge pålitlig prestanda under en mängd olika förhållanden.

  Fjäderbälgar är viktiga att underhålla för att undvika potentiella skador på båten och dess drivsystem. Det är rekommenderat att inspektera fjäderbälgarna regelbundet för att upptäcka eventuella sprickor, skador eller andra tecken på slitage. Om något av detta skulle uppstå bör fjäderbälgen bytas ut så snart som möjligt.

  Sammanfattningsvis är rostfria fjäderbälgar en viktig del av många båtar och andra marina fordon, eftersom de hjälper till att skydda känsliga komponenter från vatten och korrosion. Genom att välja rätt typ av fjäderbälg och installera den på ett korrekt sätt, kan man säkerställa att ens båt fungerar effektivt och har en lång livslängd.

  Vårt utbud i storlekar:

  Vi tillhandahåller ett brett utbud av olika storlekar av fjäderbälgar. Vårt utbud består av storlekarna:

  - 1", 1,25", 1,5", 2", 2,5", 3", 4", 5", 6", 8", 10", 12", 14", 16", 18".

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa fjäderbälgar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver fjäderbälgar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver fjäderbälgar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra produkter, såsom elektriska reglage och mekaniska reglage, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

 • SJÖVATTENFILTER
  SJÖVATTENFILTER

  Sjövattenfilter

  Ett sjövattenfilter monteras för att motverka att sjögräs och annat oönskat material når motorns kylsystem. Detta filter gör så att kylsystemet inte täpps. Detta sjövattenfilter är utrustat med ett genomskinligt lock för att det ska vara möjligt att inspektera hur filterelementet ser ut inuti. Sjövattenfiltret från Craftsman marin är speciellt utformat för att filtrera små smutspartiklar från rått kylvatten, innan det används för att kyla motorn. Sjövattenfiltret är utformad för fånga den maximala mängden smutspartiklar i filterelementet.

  Materialen som valts för tillverkningen av dessa sjövattenfilter fungerar utmärkt, även vid lägre temperaturer.

  Installation av sjövattenfilter

  Placera alltid filtret ovanför vattenlinjen med locket ovanpå. Skruva fast skruvar i de inbyggda hålen. Använd en stark slangklämma för att montera slangarna på filtrets hus. Innan användning av detta sjövattenfilter är det viktigt att se till att det är monterat korrekt för att få ut maximal funktion. Detta leder också till en längre livslängd för filtret.

  Underhåll

  Inspektera/rengör filterelementet innan du startar motorn. Om filtret används för luftkonditioneringssystem, generatoraggregat med mera, rekommenderas regelbunden inspektion starkt för att undvika skador på utrustningen.

  Med hjälp av det genomskinliga locket på detta sjövattenfilter kan en snabb inspektion av filtret utföras utan att man behöver skruva loss locket. Vid rengöring av filtret måste kranen vara avstängd. Öppna sedan locket, ta bort filterelementet och skölj elementet tills alla smutspartiklar är borta. Montera sedan tillbaks filterelementet inuti behållaren och vrid på locket för att stänga det. OBS: använd aldrig ett verktyg för att dra åt locket. Till sist behöver du sätta på kranen igen.

  För att undvika skador rekommenderas det att fylla hela kylsystemet med frostskyddsmedel före vintern börjar, eller tömma det helt och hållet. Om du väljer att fylla systemet med frostskyddsmedel måste motorn vara igång en kort stund, detta för att sprida medlet i hela kylsystemet.

  Teknisk information om våra sjövattenfilter

  Sjövattenfilter 19mm:

  • Filterkapacitet: 50l/min
  • Slanganslutning: 19mm (3/4")
  • Filtervolym: 400CC
  • Skruvar (för montering): max Ø4,2mm
  • Bultar (för montering): max M6

  Sjövattenfilter 25mm:

  • Filterkapacitet: 90l/min
  • Slanganslutning: 25mm (1")
  • Filtervolym: 400CC
  • Skruvar (för montering): max Ø4,2mm
  • Bultar (för montering): max M6

  Varför köpa hos oss på Dintra?

  Att köpa sjövattenfilter eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver sjövattenfilter har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver sjövattenfilter kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Utöver dessa sjövattenfilter har vi på Dintra AB även ett stort utbud av andra produkter, såsom bland annat reglagekablar och vattenlås.

 • MOTORKUDDAR
  MOTORKUDDAR

  Motorkuddar

  Här finns motorkuddar som ersätter alla andra kuddar som finns på marknaden. Vi har ett brett sortiment.

  En motorkudde för båtar är en typ av kudde eller dämpare som används för att minska vibrationer och ljud från motorn. Kudden monteras mellan motorn och båten och fungerar som en stötdämpare, vilket minskar påfrestningen på båtens struktur och hjälper till att minska ljudnivån och vibrationerna från motorn. En korrekt installerad motorkudde kan öka komforten ombord, minska risken för skador på båten och förbättra prestandan för motorn genom att minska pressen på dess monteringssystem.

  Dessa antivibrationsfästen har följande egenskaper och fördelar:

  - Förspänt gummi för att förkorta sättningsprocessen och indragningen.

  - En funktion i dessa vibrationsdämpare håller motorn på plats vid oförutsägbara situationer. 

  - Motorisolatorena klarar ett "roll-over" test utan problem.

  - Alla motorkuddar är justerbara i höjdled för enklare anpassning.

  - Alla motorkuddar har slitsade hål i monteringsbasen för att underlätta anpassningen.

  - Lämpliga för att absorbera mottryck.

  - Alla delar på motorkudden tillverkade av stål är galvaniserade.

  Olika typer av motorkuddar

  Det finns olika typer av motorkuddar som kan användas för olika typer av båtar och motorer, så det är viktigt att välja rätt kudde för din specifika båt och motor.

  Urval

  För att hitta rätt vibrationsdämpare krävs följande information: 

  - Motortyp och antal cylindrar.

  - Typ av backslag och reduktionsförhållandet.

  - Motorns och backslagets sammanlagda vikt.

  - Svänghjulsläge (är svänghjulet monterat i det konventionella läget mellan motor och backslag?).

  - Placering av stöden som vibrationsdämparen ska placeras på.

  - Placering av motorns tyngdpunkt.

  - Om tyngdpunkten på motorkudden inte kan avgöras kan en viktfördelning på 60% på bakre stöden och 40% på främre stöden göras (förutsatt att de bakre stöden är monterade i nivå med svänghjulet).

  - Kontroll efter montering av motorkudden kan ske genom att jämföra höjderna på skyddskåporna på gummit med avseende på fundamentet. Försök att hålla skillnaden i kompression/höjd mellan vänster och höger vibrationsdämpare så liten som möjligt. Maximal skillnad är 1mm, skillnaden kan vara större mellan främre och bakre vibrationsdämpare. Som en tumregel bör den nedre justeringsmuttern vara i den nedre tredjedelen av den gängade änden.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa motorkuddar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver motorkuddar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver motorkuddar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra produkter, såsom mekaniska reglage och avgasslangar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

 • MEKANISKA REGLAGE
  MEKANISKA REGLAGE

  Mekaniska reglage

  Mekaniska reglage till båtar används för att kontrollera båtens hastighet genom att öppna eller stänga motorregleraren. De är en viktig del av båtens styrningssystem och möjliggör för båtföraren att enkelt justera motorns hastighet utan att behöva lämna ratten, genom att med hjälp av en kabel omvandla rörelser från spaken på reglaget till motorn. Mekaniska reglage är kopplade till en kabel som öppnar eller stänger motorreglagen. Reglagen kan monteras på olika ställen i båten, inklusive vid ratten eller vid en separat kontrollpanel. 

  En fördel med mekaniska reglage är att de är relativt enkla och pålitliga, och de kan vanligtvis repareras om något går fel. Däremot kan elektroniska reglage vara mer avancerade och ha fler funktioner, men de är också mer komplexa att installera och underhålla. Vi har även ett utbud av dessa elektroniska reglage.

  Olika typer av reglage

  Det finns olika typer av mekaniska reglage, inklusive enkelreglage och dubbelreglage. Enkelreglage är den enklaste typen av mekaniska reglage och används för att styra en motor. Det kan ha en eller två spakar beroende på om man vill ha kontroll över gas och växel eller bara gas. Dubbelreglage används för att styra två motorer och har vanligtvis två spakar som används för att kontrollera båtens hastighet och riktning på båda sidor om ratten. Mekaniska reglage kan vara enkla eller dubbla, beroende på om de har en eller två spakar för att kontrollera motorn.

  Vi tillhandahåller ett stort utbud av topp- och sidomonterade enspaksreglage av olika tillverkare till pressade priser.

  Vi har även ett utbud av olika dubbelreglage.

  Användning av reglage

  Vid användning av mekaniska reglage är det viktigt att vara försiktig och följa tillverkarens anvisningar. Det är också viktigt att regelbundet inspektera och underhålla reglagen för att säkerställa deras korrekta funktion och förhindra olyckor på vattnet.

  För mer information om våra mekaniska och elektroniska reglage är du välkommen att kontakta oss via mejl eller telefon.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa mekaniska reglage eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver mekaniska reglage har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer och backslag samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver mekaniska reglage kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Mekaniska reglage till pressade priser hittar du hos oss på Dintra AB. Här hittar du commando reglage och reglage lämpliga för topp- och sidomontering. Vi har enspaksreglage lämpade för både segel- och motorbåtar och för toppmontering eller sidomontering.

  Vi har även andra produkter, såsom elektroniska reglage och reglagekablar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

 • ELREGLAGE
  ELREGLAGE

  Elektroniska reglage

  Elektroniska reglage för båtar används för att styra båtmotorer och andra båtsystem med elektroniska signaler istället för mekaniska kopplingar. Dessa reglage är vanligtvis utrustade med olika funktioner som gör det möjligt för båtföraren att kontrollera hastighet, om båten ska köras framåt eller bakåt. Det finns även möjlighet att köpa till en fjärrkontroll för att kontrollera framåt- och bakåtkörning. Dessa reglage från Flexball är enkla att installera och använda.

  Vårt utbud av elektroniska reglage från Flexball består av: 

  Flexball 4000:

  • En motor en styrplats.
  • En motor två styrplatser.

  Flexball 4200:

  • En motor en styrplats.

  Flexball 4500:

  • En motor en styrplats.
  • En motor två styrplatser.
  • Två motorer en styrplats.
  • Två motorer två styrplatser.

  Flexball 5000:

  • En motor en styrplats.
  • Två motorer en styrplats.

  Funktioner

  Här är några vanliga funktioner som elektroniska reglage kan ha:

  • Hastighetskontroll: Elektroniska reglage gör det möjligt för båtföraren att enkelt justera hastigheten på båtmotorn med hjälp av en spak eller knappar.
  • Framåt & bakåt: Med hjälp av en fjärrkontroll som köps separat kan du i kombination med dessa reglage både styra om båten ska köras framåt eller bakåt.
  • Trimning: Vissa elektroniska reglage har inbyggda trimfunktioner som gör det möjligt för båtföraren att justera båtens höjd i vattnet för att förbättra prestanda och bränsleekonomi.
  • Docking system: Dessa elektroniska reglage går att ansluta till vårt docking system för att styra till exempel växellåda och bogpropellern.

  Elektroniska reglage till pressade priser hittar du hos oss på Dintra AB. Dessa kan kopplas ihop med ett Flexball dockning system.

  Vårt utbud av elektriska reglage från Flexball består av elreglage ut 4000-serien, 4200-serien, 4500-serien och deras 5000-serie.

  För mer information om våra mekaniska och elektroniska reglage är du välkommen att kontakta oss via mejl eller telefon. Vi hjälper dig gärna med råd och tips för att hitta rätt reglage för din situation.

  Fördelar med elektroniska reglage

  Några fördelar med elektroniska reglage jämfört med till exempel mekaniska reglage är att de elektroniska reglagen ger en mer exakt och mjuk styrning av motorn. Dessa reglage kan även leda till förbättrad bränsleeffektivitet samt enklare service och underhåll. 

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa elektriska reglage eller andra båtrelaterade produkter produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment Utöver elektroniska reglage har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglagekablar samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver elektroniska reglage kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra produkter, såsom reglagekablar och avgasslangar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

 • REGLAGEKABEL
  REGLAGEKABEL

  Reglagekabel

  Reglagekablar är kablar som används för att kontrollera motorfunktioner på en båt, vanligtvis gas och växling. Dessa kablar ansluter reglaget på båten till motor och växellåda. Reglagekablar består av två huvudsakliga delar: själva kabeln och dess kontrollkablage. Kabeln är vanligtvis tillverkad av rostfritt stål eller en annan korrosionsbeständig metall, och har en skyddande plast- eller gummiöverdragning för att skydda mot slitage. 

  Reglagekablar av hög kvalitet hittar du hos oss på Dintra AB. Vi tillhandahåller kablar från två fot till 30 fot. För att konvertera längden fot till meter multipliceras längden med 0,305. För exakt meterlängd avrundas det till närmsta kvarts meter. Dessa reglagekablar kan användas till de allra flesta förekommande reglage på marknaden. Ersätter TFX 3300C, Morse 33C och Ultraflex C8 med flera.

  En viktig faktor att tänka på vid köp av reglagekablar för båten är kabellängden. Kabellängden måste vara tillräcklig för att nå mellan reglaget och motorn utan att det blir onödig spänning på kabeln. Om kabeln är för kort kan det leda till onödig spänning och slitage på kabeln.

  Underhåll av reglagekablar

  När det gäller underhåll av reglagekablar på båtar, är det viktigt att regelbundet inspektera kablarna och kontrollera deras funktion. Kablarna kan utsättas för slitage och andra skador som kan påverka deras prestanda och livslängd.

  För att inspektera kablarna, börja med att kontrollera kabeländarna och anslutningarna för att se till att de är rena och i gott skick. Inspektera sedan själva kabeln för tecken på skador, så som sprickor, veck, kinks eller deformationer. Om du hittar några skador eller tecken på slitage, bör kabeln bytas ut omedelbart.

  Det är också viktigt att smörja reglagekablarna regelbundet för att säkerställa smidig funktion och förlänga livslängden. Använd högkvalitativt kabelsmörjmedel och följ tillverkarens instruktioner för att applicera smörjmedlet.

  För att undvika onödig slitage på reglagekablarna, undvik överdrivet bruk av gaspådraget och se till så att kablarna inte utsätts för onödig spänning.

  I allmänhet är reglagekablar en viktig del av båtens motorstyrningssystem och deras prestanda och funktion bör regelbundet kontrolleras och underhållas för att säkerställa en säker och effektiv båtupplevelse.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa reglagekablar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt reglagekabel för ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver reglagekablar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver reglagekablar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom elektriska reglage och avgasslangar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • DOCKING REMOTE 4500
  DOCKING REMOTE 4500

  Docking kontroll 4500

  Dockningsfjärrkontroll från Flexball fungerar att använda ihop med Flexballs reglage. 

  Denna dockningsfjärrkontroll kan du manövrera din båt med. Koppling till bogpropeller, akterpropeller och reglagefunktioner tillgänglig. Med denna kontroll kan du till exempel styra båten vid ankomst till en brygga eller en båtplats. Den används vanligtvis för att kontrollera båtens hastighet och riktning.

  4500 WRC docking kontrollerna ändrar inte på något sätt den befintliga kontrollstationens funktionalitet och layout. Istället ger den här kontrollen ytterligare en möjlighet att manövrera båten, vilket ökar ditt synfält jämfört med den vanliga stationära kontrollstationen.

  Kontrollen är designad och tillverkad i enighet med europeiska direktiv och europeiska standarder. Den är lämplig för att skapa en trådlös kontrollstation som uppfyller de högsta säkerhetsnivåerna.

  Snabbguide för användning av kontrollen

  1. Kontrollera alltid att spakarna är i neutralläge.
  2. Kontrollera om mottagaren strömförsörjs med den gröna power-lysdioden. De röda lysdioderna stopp A och stopp B är upplyst.
  3. Sätt i ett laddat batteri i batterifacket.
  4. Kontrollera att stoppknappen inte är intryckt.
  5. Tryck och släpp startknappen.
  6. Den gröna TX lysdioden blinkar långsamt tills den får mottagning.
  7. När mottagning har upprättats börjar den blinka mer intensivt.
  8. Tryck in och släpp startknappen igen, den gröna lysdioden lyser med ett konstant ljus och kan skicka kommandon till den ihopkopplade mottagaren.
  9. För att aktivera motorstyrningen på kontrollen tryck och släpp CMD-knappen, de röda lysdioderna CMD tänds och du kan aktivera propellern, motorerna och ankaret.
  10. Tryck på stoppknappen för att inaktivera alla fjärrkommandon.

  4500 fjärrkontrollerna levereras med:

  • En sändare
  • En mottagare
  • Två uppladdningsbara litiumbatterier
  • En strömkabel
  • En snabbladdare
  • Kablar
  • Handledsrem
  • Instruktionsmanual

  Vårt utbud av docking kontroller 4500:

  - WRC 3F.

  - WRC 4F.

  - WRC 5F.

  - WRC 6F.

  Dessa kontroller kan styra dessa funktioner:

  WRC 3F:

  • Hamnmotor
  • Styrbordsmotor
  • Bogpropeller

  WRC 4F:

  • Hamnmotor
  • Styrbordsmotor
  • Bogpropeller
  • Akterpropeller

  WRC 5F:

  • Hamnmotor
  • Styrbordsmotor
  • Bogpropeller
  • Ankarspel

  WRC 6F:

  • Hamnmotor
  • Styrbordsmotor
  • Bogpropeller
  • Akterpropeller
  • Ankarspel

  Med dessa kontroller kan du enkelt ha kontroll vid situationer så som förtöjning, manövrering längs kajen under tankning eller förankring. 

  För mer information om våra kontroller och deras funktioner kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi försöka svara på dina frågor.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa dessa kontroller eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt kontroll som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver dessa kontroller har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver dessa kontroller kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom avgasslangar och impellerpumpar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • VINKLAD AVGASGENOMFÖRING
  VINKLAD AVGASGENOMFÖRING

  Vinklad avgasgenomföring

  En vinklad avgasgenomföring på båtar används för att leda bort avgaserna från motorn och vidare ut i vattnet. Vinkeln på avgasgenomföringen leder till att avgaserna strömmar bakåt och ut i vattnet istället för att stiga upp i luften. Detta minskar risken för att avgaserna ska komma in i båten och orsaka skador eller hälsoproblem för passagerarna. Den leder även till att risken för att avgaser ackumuleras i båten eller området runt båten minskar. Detta kan bidra till att skapa en säkrare och mer bekväm miljö för båtägare och passagerare. Vanligtvis är en vinklad avgasgenomföring på en båt installerad i aktern, men placeringen kan variera beroende på båtens design och storlek.

  Installation av en vinklad avgasgenomföring

  För att installera en vinklad avgasgenomföring på en båt behöver du först bestämma vilken typ av avgasgenomföring som passar bäst för din motor och för din båt. Det finns olika typer av avgasgenomföringar och du behöver välja den som passar bäst för dina behov.

  När du har bestämt vilken typ av avgasgenomföring du vill använda, bör du ta hänsyn till platsen för installationen. En vinklad avgasgenomföring bör monteras så högt som möjligt på båten, för att minimera risken för att vatten tränger in i avgasröret. Du bör också ta hänsyn till riktningen för vinden och vattnet, för att undvika att avgaserna blåser tillbaka mot båten eller mot andra båtar.

  Installationen av en vinklad avgasgenomföring kan vara en utmanande process som kräver noggrannhet och kunskap. Om du inte har kunskap och erfarenhet av installationer av detta slag kan det vara bäst att anlita en professionell för att utföra installationen. En professionell kan se till att installationen utförs på ett korrekt sätt och att avgaserna leds bort från båten på ett säkert och effektivt sätt.

  Vinklade avgasgenomföringar från Craftsman Marin i storlekarna 30-76mm hittar du hos Dintra AB. Craftsman Marin erbjuder polerade avgasgenomföringar tillverkade av rostfritt stål och kompositavgasanslutning med en polerad högblank rostfri ring som även täcker skruvarna. De vinklade avgasgenomföringarna gör det enkelt att använda avgasslangen som svanhals.

  Varför köpa hos oss på Dintra?

  Att köpa avgasgenomföringar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt avgasgenomföring som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver avgasgenomföringar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver avgasgenomföringar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom impellrar och impellerpumpar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • IMPELLRAR
  IMPELLRAR

  Impellrar

  En impeller är en del av båtens kylvattensystem och används för att cirkulera kylvattnet genom motorns kylare och för att hålla motorn vid rätt temperatur. Impellern består vanligtvis av en roterande gummidisk med blad som drar in kylvatten från omgivningen och sedan pumpar det genom motorn.

  Impellrar kan vara en del av en vattenpump eller en separat enhet. Vattenpumpar med impellrar finns i olika storlekar och konfigurationer beroende på motorns storlek och krav. Impellrarna kan också variera i olika former och storlekar beroende på båttyp och motor.

  Att byta impeller på en båt är relativt enkelt, men här följer några steg som kan vara användbara:

  1. Stäng av båtmotorn och koppla bort batteriet som en säkerhetsåtgärd.
  2. Hitta impellerhuset, som vanligtvis är beläget i kylvattenpumpen. Det kan vara lättast att hitta det genom att följa kylvatteninloppet från båtens skrov till motorn. 
  3. Ta bort impellerhusets lock och ta bort den gamla impellern. Kontrollera impellern för eventuella skador eller tecken på slitage som kan ha orsakat problem med kylsystemet.
  4. Sätt in den nya impellern på axeln, se till att bladens riktning pekar åt rätt håll.
  5. Sätt tillbaka impellerhusets lock och se till att det är säkert på plats.
  6. Öppna ventilerna på kylvattenintaget och starta motorn för att testa om kylsystemet fungerar som det ska.
  7. Kontrollera kylvattennivån och fyll på vid behov.

  Impellrars livslängd

  En impeller kan påverkas av flera faktorer som kan förkorta dess livslängd eller orsaka problem med kylsystemet. Dessa faktorer inkluderar användning i förorenat vatten, överhettning av motorn, bristande underhåll eller felaktig installation. Det är därför mycket viktigt att regelbundet inspektera och underhålla impellern och kylsystemet för att undvika dessa potentiella problem.

  Olika typer av impellrar

  Det finns också olika typer av impellrar som är anpassade för olika förhållanden och användningsområden. Exempelvis finns det impellrar med olika antal blad som kan ge högre flödeshastighet eller ökad effektivitet i specifika situationer. Det är viktigt att välja rätt impeller för din båt och motor baserat på tillverkarens rekommendationer och användningsområdet för båten.

  Impellerguide. Klicka här.

  Vårt utbud

  Hos oss finns impellrar för nästan alla motorer och sjövattenpumpar. Vi säljer impellrar av stora märken som Volvo Penta, Cummins och Yanmar, men även andra märken. En förnyad impeller kan ge en pump många fler goda år. Med hjälp av impellerguiden kan du enkelt hitta den impeller som passar din motor.

  Vi har ett brett utbud av lämpliga impellrar för de flesta marindieslar och andra applikationer. JMP-impellrarna är några av de bästa impellerna i världen.

  Fördelarna med att handla impellrar av oss:

  - Två års garanti tillhandahålls.

  - ISO 9001-kvalitet garanterad.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellrar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impeller som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellrar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellrar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom sjövattenfilter och fjäderbälgar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • KLAFFPUMPAR DUBBELVERKANDE
  KLAFFPUMPAR...

  Dubbelverkande klaffpump

  En dubbelverkande klaffpump är en typ av pump som används för att pumpa vatten eller andra vätskor i båtar. Att dessa klaffpumpar är dubbelverkande innebär att de trycker ut vätskan vid både upp- och nedåtgående rörelser av pumpens handtag. En klaffpump fungerar genom att ha en inloppssida och en utloppssida, som är åtskilda av en eller flera klaffar.

  För att använda en dubbelverkande klaffpump till en båt behöver man montera den på en plats som är lätt att komma åt och där den kan pumpa vatten från båten effektivt. Vanligtvis monteras pumpen på en plats nära akterspegeln, där vattnet som samlas i båten kan pumpas ut. Det är också viktigt att ha tillräckligt med slangar och kopplingar för att kunna ansluta pumpen till båten och pumpa ut vattnet på ett säkert sätt.

  En klaffpump är ett populärt val för båtägare eftersom den är lätt att använda och inte kräver någon ström eller annan energikälla. Dubbelverkande pumpar är särskilt fördelaktiga eftersom de är effektivare och pumpar upp båten snabbare än enkelverkande pumpar.

  Installation av klaffpump

  Att installera en klaffpump på en båt är en viktig process för att säkerställa att båten kan hållas torr och säker. Här är några tips som kan hjälpa dig att installera en klaffpump:

  1. Välj en lämplig plats: Välj en plats på båten där klaffpumpen kan placeras på ett säkert sätt och där den enkelt kan nås vid behov. Det är också viktigt att se till att pumpen är placerad på ett ställe där vatten naturligt rinner in, till exempel vid lägsta punkten på båten.
  2. Förbered området: Innan du installerar pumpen, se till att området där du planerar att placera den är ren och fri från eventuella hinder.
  3. Installera klaffpump: Börja med att placera klaffpumpen i det området du valde. tidigare och märk ut var du behöver borra för monteringshålen. Borra sedan hålen och fäst pumpen på plats med hjälp av skruvar eller bultar.
  4. Anslut slangarna: Anslut slangarna till pumpen genom att trycka dem på slangnipplarna och se till att de sitter ordentligt fast.
  5. Testa klaffpumpen: Testa klaffpumpen genom att fylla en hink med vatten och hälla den i området där pumpen är installerad. Pumpen bör börja arbeta automatiskt och pumpa ut vattnet. Se till att du testar pumpen regelbundet för att säkerställa att den fungerar som den ska.
  6. Underhåll klaffpumpen: Se till att klaffpumpen är ren och fri från skräp och smuts som kan blockera den. Det är också viktigt att byta ut eventuella delar som är slitna eller skadade för att säkerställa att pumpen fungerar korrekt.

  Vårt utbud

  Vi har ett utbud av dubbelverkande klaffpumpar i storlekarna 0,5", 3/8", 0,75", 1", 1,25", 1,5", 1,75" & 2".

  • Dessa klaffpumpar passar utmärkt för att pumpa vatten, olja, bränsle, bensin och diesel.
  • Klaffpumparna kan användas i höjder upp till cirka åtta meter.
  • För höjder över två meter bör en bottenventil användas.
  • Temperaturen på dessa får inte överstiga +80°C.
  • Insidan av dessa klaffpumpar är tillverkad i brons.
  • Dessa dubbelverkande klaffpumpar är självsmörjande.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa dubbelverkande klaffpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt vattenlås som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver vattenlås har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver dubbelverkande klaffpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom vattenlås och bränslefilter, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • ROSTFRI AVGASSLANG
  ROSTFRI AVGASSLANG

  Rostfri avgasslang

  En rostfri avgasslang för båtar kan vara ett bra val eftersom de är en hållbar och korrosionsbeständig lösning för att transportera avgaser från båtmotorn ut ur båten. En rostfri avgasslang måste vara speciellt utformad för att motstå höga temperaturer och trycket från avgaserna som strömmar genom den. En rostfri avgasslang är vanligtvis dyrare än andra typer av avgasslangar på grund av det högkvalitativa materialet som används i tillverkningen. Men eftersom de är mer hållbara och kräver mindre underhåll över tid kan det vara ett bra val på längre sikt. Slangarna är utrustade med svetsändar som passar till generatorer som rostfria stålbälgar i motorns avgassystem, hydraulsystem, värme- och kylsystem och kemiska industrier (petro).

  Punkter att tänka på vid val och underhåll av rostfria avgasslangar

  • Välj rätt storlek: En för stor eller för liten avgasslang kan påverka prestanda och säkerhet.
  • Regelbunden inspektion: En regelbunden inspektion av den rostfria avgasslangen kan motverka skador, sprickor, korrosion eller annat som kan påverka prestanda och säkerhet.
  • Utbyte: Om du behöver byta ut din rostfria avgasslang, se till att använda en högkvalitativ ersättningsdel som är speciellt utformas för din båt och motor.
  • Installation: När du installerar en rostfri avgasslang, se till att följa tillverkarens anvisningar och säkerhetsbestämmelser. En felaktig installation kan orsaka farliga gasläckor och andra problem.

  Vårt utbud:

  6" - 600mm LXL, 500mm LXL.

  5" - 750mm LXL, 500mm LXL.

  4" - 750mm LXL, 500mm LXL.

  3" - 500mm LXL, 750mm LXL.

  2,5" - 500mm LXL, 750mm LXL.

  2" - 235mm MXM, 500mm MXM, 750mm MXM, 235mm MXF, 500mm MXF, 750mm MXF, 235mm LXL, 500mm LXL, 750mm LXL.

  1,5" - 225mm MXM, 500mm MXM, 225mm MXF, 500mm MXF, 750mm MXF, 225mm LXL, 500mm LXL, 750mm LXL.

  1,25" - 215mm MXM, 500mm MXM, 750mm MXM, 215mm MXF, 500mm MXF, 750mm MXF, 215mm LXL, 500mm LXL, 750mm LXL.

  1" - 750mm MXM, 500mm MXM, 210mm MXM, 750mm MXF, 500mm MXF, 210mm MXF, 750mm LXL, 500mm LXL, 210mm LXL.

  0,75" - 210mm MXM, 210mm MXF.

  Hittar du inte storleken du är ute efter?

  - Tveka inte om att kontakta oss så hjälper vi gärna till.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa rostfria avgasslangar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt rostfri avgasslang som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver rostfria avgasslangar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver rostfria avgasslangar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom gummimembran och klaffpumpar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • MOTORINSTRUMENT
  MOTORINSTRUMENT

  Motorinstrument

  Det finns många olika typer av motorinstrument som används i båtar för att övervaka och kontrollera motorprestanda och navigering. Här är några exempel på vad vi erbjuder:

  Rodermätare: En rodermätare är ett typ av motorinstrument som används för att mäta och övervaka roderpositionen på en båt. Rodermätare kan vara mekanisk eller elektronisk och monteras vanligtvis på båtens instrumentpanel. Rodermätaren är ett viktigt verktyg för att bibehålla båtens stabilitet och riktning. Genom att övervaka roderpositionen kan båtföraren lätt korrigera båtens riktning och undvika avdrift. Det är särskilt användbart vid segling och manövrering i trånga utrymmen eller i svåra väderförhållanden.

  Tankmätare för vatten: En tankmätare för vatten på en båt är en enhet som används för att mäta mängden vatten som finns i båtens vattentank. 

  Voltmätare: En voltmätare för båtar är en enhet som används för att mäta spänningen på båtens elektriska system. En voltmätare hjälper båtägare att övervaka batteriets hälsa och prestanda, samt att identifiera eventuella problem med båtens elektriska system. En vanlig typ av voltmätare för båtar är en analog mätare med en vidare som rör sig över en skala. När spänningen ändras, rör sig visaren på mätaren och visar den nya spänningsnivån.

  Temperaturinstrument: Ett temperaturinstrument för båtar används för att mäta temperaturen på båtens motor eller andra delar av dess maskinrum. En vanlig användning av temperaturinstrument på en båt är för att övervaka temperaturen på motorn, vilket hjälper till att undvika överhettning och andra potentiella problem. En vanlig typ av temperaturinstrument för båtar är en analog mätare med en visare som rör sig över en skala. När temperaturen ändras, rör sig visaren på mätaren och visar den nya temperaturnivån.

  Varvräknare: En varvräknare för båtar används för att mäta varvtalet på båtens motor. Genom att övervaka varvtalet kan du kontrollera motorns prestanda och undvika att överskrida de rekommenderade varvtalsgränserna som kan leda till skador på motorn. En varvräknare är ett viktigt instrument för båtägare och kan hjälpa dig att upprätthålla båtens prestanda och undvika onödiga skador på motorn.

  Vårt andra sortiment

  Utöver dessa instrument har vi bland annat instrumentpanelskablar i olika längder, tändningslås och olika sorters motorinstrumentpaneler från ALFA.

  Varför köpa hos oss på Dintra?

  Att köpa motorinstrument eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt typ av motorinstrument som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver motorinstrument har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och avgasslangar samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver våra motorinstrument kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom mekaniska reglage och bränslefilter, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • BÄLG GUMMIMEMBRAN S-DREV
  BÄLG GUMMIMEMBRAN S-DREV

  Gummimembran till S-drev

  Ett gummimembran till segelbåtsdrev är en flexibel tätning som används för att förhindra att vatten tränger in i båtens drivsystem och för att skydda motorn från saltvattenkorrosion. Gummimembranet monteras normalt runt axeln på drivsystemet och täcker övergången mellan drivsystemet och skrovet på båten.

  DESSA MEMBRAN ÄR EJ ORIGINAL.

  Materialval

  De flesta gummimembran till segelbåtsdrev är tillverkade av nitrilgummi, som är motståndskraftigt mot saltvatten och korrosion. Andra material som används inkluderar EPDM (etenpropengummi), som är resistenta mot ozon, UV-strålning och neoprene, som är slitstarkt och flexibelt vid låga temperaturer.

  Underhåll av gummimembran

  Det är viktigt att regelbundet inspektera gummimembranet för att se till att det inte finns några tecken på slitage eller skador, eftersom en defekt tätning kan leda till allvarliga läckage och skador på motorn. Det är också viktigt att montera och underhålla gummimembranet korrekt för att uppnå optimal prestanda och hållbarhet.

  Utöver regelbunden inspektion och underhåll av gummimembranet finns det också några försiktighetsåtgärder som kan vidtas för att förlänga livslängden på gummimembranet och drivsystemet i stort.

  En av dessa åtgärder är att se till att det alltid finns tillräckligt med smörjmedel på tätningen. Smörjmedel hjälper till att minska friktionen mellan gummimembranet och axeln på drivsystemet, vilket minskar risken för slitage och skador. Det är också viktigt att använda rätt typ av smörjmedel som är kompatibelt med gummitätningen och inte skadar den.

  Båtägare bör också se till att undvika överbelastning på drivsystemet, vilket kan skada gummimembranet och orsaka läckage. Överbelastning kan inträffa när båten kör i för hög hastighet eller när motorn arbetar för hårt. Att köra båten i en säker hastighet och att se till att motorn arbetar på rätt varvtal kan hjälpa till att minska risken för överbelastning.

  Att undvika plötsliga rörelser och stötar på drivsystemet kan också bidra till att förlänga livslängden på gummimembranet. Plötsliga rörelser kan orsaka stress på tätningen och skada den. Båtägare bör också vara försiktiga när de lägger till och lämnar från kajen för att undvika stötar och skador på drivsystemet och tätningen.

  Genom att vidta dessa försiktighetsåtgärder och se till att tätningen regelbundet inspekteras och underhålls, kan båtägare hjälpa till att förlänga livslängden på sitt gummimembran och säkerställa en säker och tillförlitlig båtupplevelse.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa gummimembran eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp om vårt sortiment vi tillhandahåller. Utöver gummimembran har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, avgasslangar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver våra gummimembran kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom avgasslangar och elektriska reglage, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Aktiva filter