BÄLG GUMMIMEMBRAN S-DREV

Gummimembran till S-drev

Ett gummimembran till segelbåtsdrev är en flexibel tätning som används för att förhindra att vatten tränger in i båtens drivsystem och för att skydda motorn från saltvattenkorrosion. Gummimembranet monteras normalt runt axeln på drivsystemet och täcker övergången mellan drivsystemet och skrovet på båten.

DESSA MEMBRAN ÄR EJ ORIGINAL.

Materialval

De flesta gummimembran till segelbåtsdrev är tillverkade av nitrilgummi, som är motståndskraftigt mot saltvatten och korrosion. Andra material som används inkluderar EPDM (etenpropengummi), som är resistenta mot ozon, UV-strålning och neoprene, som är slitstarkt och flexibelt vid låga temperaturer.

Underhåll av gummimembran

Det är viktigt att regelbundet inspektera gummimembranet för att se till att det inte finns några tecken på slitage eller skador, eftersom en defekt tätning kan leda till allvarliga läckage och skador på motorn. Det är också viktigt att montera och underhålla gummimembranet korrekt för att uppnå optimal prestanda och hållbarhet.

Utöver regelbunden inspektion och underhåll av gummimembranet finns det också några försiktighetsåtgärder som kan vidtas för att förlänga livslängden på gummimembranet och drivsystemet i stort.

En av dessa åtgärder är att se till att det alltid finns tillräckligt med smörjmedel på tätningen. Smörjmedel hjälper till att minska friktionen mellan gummimembranet och axeln på drivsystemet, vilket minskar risken för slitage och skador. Det är också viktigt att använda rätt typ av smörjmedel som är kompatibelt med gummitätningen och inte skadar den.

Båtägare bör också se till att undvika överbelastning på drivsystemet, vilket kan skada gummimembranet och orsaka läckage. Överbelastning kan inträffa när båten kör i för hög hastighet eller när motorn arbetar för hårt. Att köra båten i en säker hastighet och att se till att motorn arbetar på rätt varvtal kan hjälpa till att minska risken för överbelastning.

Att undvika plötsliga rörelser och stötar på drivsystemet kan också bidra till att förlänga livslängden på gummimembranet. Plötsliga rörelser kan orsaka stress på tätningen och skada den. Båtägare bör också vara försiktiga när de lägger till och lämnar från kajen för att undvika stötar och skador på drivsystemet och tätningen.

Genom att vidta dessa försiktighetsåtgärder och se till att tätningen regelbundet inspekteras och underhålls, kan båtägare hjälpa till att förlänga livslängden på sitt gummimembran och säkerställa en säker och tillförlitlig båtupplevelse.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa gummimembran eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp om vårt sortiment vi tillhandahåller. Utöver gummimembran har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, avgasslangar och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver våra gummimembran kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra motortillbehör, såsom avgasslangar och elektriska reglage, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Bälg gummimembran till S-Drev finns hos oss på Dintra AB - För din båt

Aktiva filter