DUBBELT BRÄNSLEFILTER - KOMPLETT

Dubbelt bränslefilter - Komplett

Dubbelt komplett bränslefilter som ersätter Racor Seapar, Volvo Penta, CAV samt Parker. Detta bränslefilter används så att man kan växla till ett nytt filter under resans gång. Detta dubbla bränslefilter är speciellt användbart vid längre resor så att du vid smutsigt filter smidigt kan byta till ett rent. Här finns också bränslefilterelement som kan kopplas ihop till ett dubbelt.

Hur fungerar bränslefilter?

Ett bränslefilter på en båt fungerar på samma sätt som ett bränslefilter på en bil eller andra motoriserade fordon. Bränslefilter placeras i bränslesystemet och dess huvudfunktion är att filtrera bort föroreningar och orenheter från bränslet innan det når motorn. Detta är viktigt eftersom föroreningar och orenheter i bränslet kan orsaka skador på motorn och minska dess livslängd. Med dessa filter kan du även tappa av vatten med hjälp av skruven i underkant på bränslefiltren för att avlägsna vatten i bränslet.

Byte av bränslefilter

Det är viktigt att byta ut bränslefiltret regelbundet för att undvika att orenheter och föroreningar byggs upp i systemet och orsakar problem. Hur ofta det behövs bytas beror på hur mycket och hur ofta båten används, samt filtrets storlek och kapacitet. Det är rekommenderat att konsultera båtens manual eller en professionell båtservicetekniker för att få råd om lämpliga underhållsintervaller för bränslefiltret på din båt. Det är viktigt att underhålla ett dubbelt bränslefilter regelbundet, så som att kontrollera systemet för eventuella läckor eller andra problem som kan uppstå på grund av bränslehanteringssystemet.

Det finns i denna kategorin av dubbla bränslefilter en avancerad typ av bränslefilter som innehåller två filterelement i serie. Det första filtret avlägsnar större föroreningar från bränslet. Det andra filtret avlägsnar mindre partiklar och orenheter från bränslet. Dock är våra bränslefilter som vi säljer samma typ av bränslefilter som utför samma typ av uppgifter och när det ena filtret är fullt byter du enkelt till det andra. Genom att använda ett dubbelt bränslefilter kan man förbättra bränslehanteringen på båten och minimera risken för skador på motorn på grund av föroreningar av bränslet. Det dubbla filtret ger en extra nivå av skydd och kan förlänga livslängden på bränslefiltersystemet och motorn. 

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa bränslefilter eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver bränslefilter har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver bränslefilter kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter, såsom vattenlås och reglagekablar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Vattenavskiljande dubbelt bränslefilter - Komplett -  finns hos Dintra

Aktiva filter