FILTERELEMENT

Filterelement

Filterelement till båtar används för att rena bränsle ombord på en båt. Våra bränslefilter som vi säljer avlägsnar föroreningar från bränslet. 

Här finns filterelement som passar till Seapar, Racor, Parker, Volvo Penta med flera. Här finns även element för vattenseparator, enkelt- och dubbelt bränslefilter med glaskupol så att du med enkelhet kan inspektera skicket på ditt bränsle. 

Hur fungerar ett bränslefilter?

Ett bränslefilter på en båt fungerar på samma sätt som ett bränslefilter på en bil eller andra motoriserade fordon. Bränslefilter placeras i bränslesystemet och dess huvudfunktion är att filtrera bort föroreningar och orenheter från bränslet innan det når motorn. Detta är viktigt eftersom föroreningar och orenheter i bränslet kan orsaka skador på motorn och minska dess livslängd. Med dessa filter kan du även tappa av vatten med hjälp av skruven i underkant på bränslefiltren för att avlägsna vatten i bränslet.

Byte av bränslefilter

Det är viktigt att byta ut bränslefiltret regelbundet för att undvika att orenheter och föroreningar byggs upp i systemet och orsakar problem. Hur ofta det behövs bytas beror på hur mycket och hur ofta båten används, samt filtrets storlek och kapacitet. Det är rekommenderat att konsultera båtens manual eller en professionell båtservicetekniker för att få råd om lämpliga underhållsintervaller för bränslefiltret på din båt. Det är viktigt att underhålla ett bränslefilter regelbundet, så som att kontrollera systemet för eventuella läckor eller andra problem som kan uppstå på grund av bränslehanteringssystemet.

För att byta bränslefilter på en båt, följ dessa steg:

1. Stäng av båtens bränsletillförsel. Detta kan göras genom att stänga av bränsleventilen eller genom att ta bort säkringen för bränslepumpen.

2. Ta bort det gamla bränslefiltret genom att använda en skiftnyckel eller en hylsnyckel. Var noga med att placera en behållare under filtret för att fånga upp eventuellt bränsle som kan läcka ut.

3. Ta bort den gamla O-ringen från filtret och sätt på en ny.

4. Montera det nya bränslefiltret på plats och dra åt med skiftnyckeln eller hylsnyckeln. Se till att inte överdriva åtdragningen.

5. Öppna båtens bränsletillförsel och kontrollera efter läckage.

6. Starta motorn och kontrollera att den fungerar som den ska.

7. Kasta det gamla bränslefiltret på rätt sätt genom att lämna det till en återvinningsstation som tar emot farligt avfall.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa bränslefilter eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver bränslefilter har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver bränslefilter kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter, såsom vattenlås och impellrar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Filterelement till Racor, Parker och Seapar finns hos oss på Dintra AB

Aktiva filter