4000-serien

4000-serien

Flexball-reglagen är en typ av styrsystem/reglage för motorer och manövrering. Vanligtvis används reglagen för att ge smidigare och mer exakt kontroll över båtmotorn.

Smidig kontroll

4000-seriens Flexball-reglage är kända för att ge smidig och exakt kontroll över båtmotorn. Flexball möjliggör finjusteringar och responsiv hantering av gas och växling.

Enkel montering

Dessa reglage är vanligtvis utformade för enkel installation och montering på olika båtar och styrsystem. 

Justeringsmöjligheter

Många Flexball-reglage i 4000-serien kan justeras för att passa förarens preferenser och behov. Det kan inkludera justerbar friktion för reglaget och möjligheten att finjustera kablar för optimal prestanda.

Ergonomisk design

4000-seriens Flexball-reglage är designade med användarvänlighet i åtanke. Deras ergonomiska utformning gör dem bekväma att använda under långa perioder.

Användningsområden

4000-seriens Flexball-reglage är mångsidiga och kan användas för en mängd olika båttyper och applikationer, inklusive fritidsbåtar, sportbåtar och fiskebåtar med mera.

Installation

Installationen av ett elektroniskt Flexball reglage kräver noggrannhet och kunskap om båtens styrsystem och elektriska system. Här är en generell översikt över installationsprocessen:

1. Förberedelser:

 • Se till att du har rätt reglage och att det är kompatibelt med din båtmotor och styrsystem.
 • Stäng av strömmen till båten för att undvika elektriska stötar eller skador under installationen.

2. Demontering av befintligt reglage

 • Om du ersätter ett befintligt reglage måste du först demontera det gamla reglaget.
 • Koppla bort alla elektriska anslutningar och kopplingar som är kopplade till det gamla reglaget.

3. Förberedelse av installationsplats

 • Placera det nya Flexball-reglaget på båtens styrkonsol.
 • Se till att reglaget är placerat på en bekväm och lättåtkomlig plats för föraren.

4. Elektrisk anslutning

 • Anslut de elektriska ledningarna från reglaget till båtens elsystem.
 • Var noga med att se till att kablarna är ordentligt isolerade för att undvika kortslutning eller andra elektriska problem.

5. Testning & justering

 • Testa reglagets funktion för att se till att det rör sig smidigt och att alla funktioner fungerar korrekt.
 • Justera friktionen och eventuella andra inställningar enligt behov för att passa förarens preferenser.

7. Slutgiltig kontroll

 • Dubbelkolla alla elektriska anslutningar och mekaniska kopplingar för att säkerställa att de är ordentligt fastsatta och korrekt installerade.
 • Starta inte båtmotorn förrän du är säker på att installationen har genomförts korrekt och att reglaget fungerar som det ska.

8. Avslutning

 • När installationen är klar, återanslut båtens batterier och kontrollera att allt fungerar som det ska.
 • Testa reglaget på vattnet under kontrollerade förhållanden för att se till att det fungerar korrekt innan du ger dug ut på längre resor.

Observera att dessa steg enbart är generella riktlinjer. Om du känner dig osäker på att utföra installationen rekommenderas att anlita en professionell för installation.

Underhåll

För att säkerställa pålitlig och smidig användning av reglaget är regelbundet underhåll viktigt. Här följer några viktiga underhållstips:

 • Rengöring: Regelbunden rengöring av Flexball reglagen är viktigt för att avlägsna smuts, saltvatten och andra föroreningar som kan ackumuleras med tiden. Använd en mild tvållösning och en mjuk borste eller trasa för att rengöra reglaget noggrant. Skölj sedan av det med rent vatten och torka torrt.
 • Smörjning: Se till att smörja de rörliga delarna och mekanismerna i reglaget regelbundet för att säkerställa smidig och jämn rörelse.
 • Kontroll av kablar: Inspektera reglagets kablar regelbundet för eventuella tecken på slitage, korrosion eller skador. Se till att kablarna är korrekt justerade och att eventuella problem åtgärdas snabbt för att undvika driftstörningar eller säkerhetsrisker.
 • Kontroll av elektriska anslutningar: Kontrollera regelbunden alla elektriska anslutningar för att säkerställa att de är ordentligt fastsatta och att det inte finns några tecken på korrosion eller slitage.
 • Justering av friktion: Om reglaget har en justerbar friktionsställning, se till att justera den enligt preferenser och behov. Detta kan hjälpa till att förbättra reglagets känsla och respons vid användning.
 • Inspektion av allmän kondition: Inspektera regelbundet reglaget för eventuella tecken på skador, slitage eller korrosion. Byt ut slitna eller skadade delar och åtgärda eventuella problem så snart som möjligt för att förhindra ytterligare skador eller funktionsfel.

Genom att följa dessa underhållstips kan du maximera livslängden och säkerställa pålitlig prestanda av reglaget.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa elektroniska reglage eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver elektroniska reglage har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer och backslag samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver elektroniska reglage kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även elektroniska reglage ur andra serier, så som 4200-serien och 4500-serien, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Flexball elektroniska reglage - 4000-serien - Finns hos oss på: Dintra

Aktiva filter