4500-serien

4500-serien

Flexball 4500-serien är en modell av elektroniska reglage för båtar. Denna serie erbjuder avancerade funktioner och prestanda för att möta behoven hos båtägare.

 • Avancerad styrning: Flexball 4500-serien erbjuder avancerade styrningsfunktioner för att ge användarna en smidig och responsiv kontroll över båtens hastighet.
 • Elektronisk precision: Med elektroniska komponenter och avancerad teknik kan Flexball 4500-serien erbjuda hög precision och exakt kontroll över motorhastigheten.
 • Pålitlighet & hållbarhet: Flexball 4500-serien är utformad för att vara robust och tillförlitlig även under tuffa marina förhållanden. Material av hög kvalitet och noggrann tillverkning bidrar till att säkerställa långvarig prestanda och hållbarhet.

Installation

Installationen av Flexballs 4500-seriens elektroniska reglage kan variera beroende på båtens specifika modell och utrustning. Här är en övergripande guide över installationsprocessen:

 1. Förberedelse: Innan du börjar installationen är det viktigt att se till så att du har alla nödvändiga verktyg och material till hands. Du bör också välja en lämplig plats för att montera reglaget där det är lättillgängligt och ger en bekväm användning.
 2. Montering av reglaget: Fäst reglaget på den valda platsen på båten. Se till att monteringen är stadig och säker för att undvika vibrationer eller rörelser under användning.
 3. Anslutningar: Anslut de elektriska kablarna från reglaget till båtens elsystem och motor. Det kan inkludera anslutningar för strömförsörjning, styrkablar och kommunikationskablar.
 4. Jordning: Se till att reglaget är korrekt jordat för att säkerställa en stabil och säker elektrisk anslutning.
 5. Säkerhetskontroller: Innan du använder båten i verkliga förhållanden, se till att genomföra en sista säkerhetskontroll för att verifiera att alla system och komponenter fungerar som de ska och att allt är korrekt installerat.

Notera att detta bara är en generell guide. Det är alltid viktigt att följa tillverkarens instruktioner för installation. Om du känner dig osäker att utföra installationen själv, överväg att ta professionell hjälp.

Underhåll

För att säkerställa att reglaget fortsätter att fungerar korrekt och håller sig i gott skick över tiden är regelbundet underhåll viktigt. Här är några viktiga punkter att gå igenom när det häller underhåll:

 • Rengöring: Regelbunden rengöring är viktig för att förhindra uppbyggnad av smuts och korrosion som kan påverka reglagets funktion. Använd en mild tvållösning och en mjuk borste eller trasa för att rengöra ytan på reglaget. Undvik att använda starka kemikalier då detta kan skada reglaget.
 • Inspektion: Genomför regelbundna inspektioner av reglaget för att identifiera eventuella tecken på slitage, skador eller lösa komponenter. Kontrollera särskilt kablar, anslutningar och monteringsfästen för att säkerställa att de är i gott skick.
 • Smörjning: Vissa delar av reglaget kan kräva smörjning för att säkerställa smidig funktion. Se till att använda lämpligt smörjmedel för marina applikationer.
 • Kontroll av elektriska anslutningar: Kontrollera regelbundet alla elektriska anslutningar för att säkerställa att de är rena, torra och ordentligt anslutna. Korroderade eller lösa anslutningar kan orsaka elektriska problem och påverka reglagets prestanda.
 • Skydd mot väder & miljö: Använd en skyddskåpa eller kapell när reglaget inte används för att täcka och skydda det från väder och andra miljöförhållanden som kan orsaka skador eller korrosion.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa elektroniska reglage eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver elektroniska reglage har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer och backslag samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver elektroniska reglage kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även elektroniska reglage ur andra serier, så som 4000-serien och 4200-serien, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Flexball elektroniska reglage - 4500-serien - Finns hos oss på: Dintra

Aktiva filter