5000-serien

5000-serien

Denna serie är en modell av elektroniska reglage för båtar. Denna serie erbjuder avancerade funktioner och prestanda för att möta behoven hos båtägare och operatörer.

Avancerad styrning

Flexball 5000-serien erbjuder avancerade styrningsfunktioner för att ge användarna en smidig och responsiv kontroll över båtens hastighet.

Elektronisk precision

Med elektroniska komponenter och avancerad teknik kan denna serie erbjuda hög precision och exakt kontroll över motorhastigheten.

Pålitlighet & hållbarhet

Denna serie är utformad för att vara robust och tillförlitlig även under tuffa marina förhållanden. Material av hög kvalitet och noggrann tillverkning bidrar till att säkerställa långvarig prestanda och hållbarhet.

Installation

Installationen av Flexball 5000-seriens elektroniska reglage kan variera beroende på båtens specifika modell och utrustning. Här går vi igenom hur en övergripande installationsprocess kan se ut:

 1. Förberedelser: Innan du börjar installationen är det viktigt att se till att du har alla nödvändiga verktyg och material till hands. Du bör också välja en lämplig plats för att montera reglaget där det är lättillgängligt och ger en bekväm användning.
 2. Montering av reglaget: Fästreglaget på den valde platsen på båten. Se till att monteringen är stadig och säker för att undvika vibrationer eller rörelse under användning.
 3. Anslutningar: Anslut reglaget till båtens elsystem och motor. Det kan inkludera anslutningar för strömförsörjning, styrkablar och kommunikationskablar.
 4. Jordning: Se till att reglaget är korrekt jordat för att säkerställa en stabil och säker elektrisk anslutning.
 5. Testning: Efter installationen är klar är det viktigt att testa reglaget noggrant för att säkerställa att det fungerar korrekt. Testa alla funktioner, inklusive styrning av motorhastighet, för att verifiera att reglaget fungerar som det ska.
 6. Säkerhetskontroller: Innan du använder båten i verkliga förhållanden, se till att göra en sista säkerhetskontroll för att verifiera att alla system och komponenter fungerar som det ska.

Underhåll

När det gäller underhåll av Flexball 5000-seriens elektroniska reglage finns det några faktorer att ta hänsyn till:

 • Regelbunden rengöring: Håll reglaget rent från smuts, salt och andra föroreningar genom att regelbundet rengöra ytan med en mild tvållösning och en mjuk trasa. Se till att även rengöra anslutningar och kontakter för att förhindra korrosion.
 • Inspektion: Genomför regelbundna inspektioner för att kontrollera efter tecken på slitage, skador eller lösa komponenter. Kontrollera särskilt kablar, anslutningar och monteringsfästen för att säkerställa att de är i gott skick.
 • Smörjning: Vissa delar av reglaget kan kräva smörjning för att säkerställa smidig funktion.
 • Kontroll av elektriska anslutningar: Kontrollera regelbundet alla elektriska anslutningar för att säkerställa att de är torra och ordentligt anslutna. Lösa eller korroderade anslutningar kan orsaka elektriska problem och kan påverka reglagets prestanda.
 • Skydd mot väder & miljö: Förvara båten och reglaget på ett skyddat ställe när de inte används för att skydda dem från väder och miljöförhållanden som kan orsaka skador eller korrosion.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa elektroniska reglage eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver elektroniska reglage har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer och backslag samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver elektroniska reglage kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även elektroniska reglage ur andra serier, såsom 4000-serien och 4500-serien, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Flexball elektroniska reglage - 5000-serien - Finns hos oss på: Dintra

Aktiva filter