FJÄDERBÄLG ROSTFRITT

Fjäderbälg rostfritt

Rostfria fjäderbälgar till båtar är ett alternativ till de vanliga gummibälgarna. I jämförelse med de vanliga gummibälgarna är fjäderbälgar tillverkade i rostfritt stål mer tåliga och motståndskraftiga mot korrosion och skador från saltvatten och andra påverkande faktorer. Rostfria fjäderbälgar är generellt sett högre i pris, men de är också mer hållbara och kan ha en längre livstid. De är också mindre flexibla och kan kräva mer exakt montering.

Fjäderbälg i rostfritt för montering av motorer med torravgassystem. Denna fjäderbälg klarar motorns vibrationer utan problem. Denna fjäderbälg är tillverkad med svetsändar. Dessa fjäderbälgar används för att reglera luft- eller vätskeflödet. De används även i marinmotorer för att reglera förbränningsprocessen och kan användas i andra system på en båt för att styra flödet av luft eller vätskor.

Syftet med fjäderbälgar är att absorbera rörelsen i alla rördragningar som är monterade mellan två fasta punkter. Dessa används främst för att absorbera axial rörelse. Fjäderbälgar är även viktiga komponenter för båtens drivsystem, de skyddar kardanaxeln från vatten och smuts, vilket kan orsaka korrosion och skador. Svetsändarna gör att fjäderbälgen passar perfekt på kardanaxeln och skapar en tät försegling som hindrar vatten från att tränga in i drivsystemet.

Fjäderbälgarna är designade för att motstå den hårda marina miljön och ge pålitlig prestanda under en mängd olika förhållanden.

Fjäderbälgar är viktiga att underhålla för att undvika potentiella skador på båten och dess drivsystem. Det är rekommenderat att inspektera fjäderbälgarna regelbundet för att upptäcka eventuella sprickor, skador eller andra tecken på slitage. Om något av detta skulle uppstå bör fjäderbälgen bytas ut så snart som möjligt.

Sammanfattningsvis är rostfria fjäderbälgar en viktig del av många båtar och andra marina fordon, eftersom de hjälper till att skydda känsliga komponenter från vatten och korrosion. Genom att välja rätt typ av fjäderbälg och installera den på ett korrekt sätt, kan man säkerställa att ens båt fungerar effektivt och har en lång livslängd.

Vårt utbud i storlekar:

Vi tillhandahåller ett brett utbud av olika storlekar av fjäderbälgar. Vårt utbud består av storlekarna:

- 1", 1,25", 1,5", 2", 2,5", 3", 4", 5", 6", 8", 10", 12", 14", 16", 18".

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa fjäderbälgar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver fjäderbälgar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver fjäderbälgar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra produkter, såsom elektriska reglage och mekaniska reglage, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av produkter för din båt.

Fjäderbälg rostfritt finns hos oss på  Dintra  AB  -  Allt för din båt

Aktiva filter