JMP

JMP impellerpumpar

JMP impeller-/sjövatten-/kylvattenpump är de olika namn som blir använt för pumpar som driver sjövatten genom en värmeväxlare, eller direkt genom motorn. JMP är ett välkänt varumärke för impellerpumpar för båtar och tillverkar ett brett utbud av impellerpumpar i olika storlekar och kapaciteter. Dessa pumpar är tillverkade av högkvalitativt material för att klara av de tuffa förhållandena på sjön.

Utformningen av impellerpumpar

JMP impellerpumpar är utformade för att hantera de flesta yrkes- och fritidsbåtar. Den självsugande förmågan gör att impellerpumpar är det rätta alternativet för motorkylning, länspumpning och däcktvätt. Pumparna har lång livslängd på grund av den kraftiga konstruktionen och säkerställer korrekt kylflöde.

Så fungerar pumparna

Pumparna består av en roterande impeller som snurrar för att skapa en lågtryckszon i pumparnas mitt. Lågtryckszonen gör så att vätskan sugs in i pumpen genom inloppsporten. När pumphjulet fortsätter sin rotation, tvingas vätskan ut genom utloppsporten vid ett högre tryck.

För att en impellerpump ska fungera optimalt är det viktigt att impellern är i gott skick och att det inte finns några blockeringar i pumpens inlopp eller utlopp. Det är också viktigt att pumpen är korrekt installerad och att det finns tillräckligt med vatten i båtens kölvatten för att pumpen ska fungera korrekt.

Det är viktigt att regelbundet underhålla impellerpumpen för att säkerställa dess effektivitet och förhindra eventuella problem. Detta inkluderar att inspektera impellern regelbundet för slitage och att byta ut den när den börjar bli utsliten, rengöra pumphuset och inspektionsluckor samt att kontrollera och underhålla kylsystemet i båten.

Tillverkningen av impellerpumpar

Impellerpumparna som vi säljer är tillverkade av högkvalitativa material som brons, rostfritt stål och grafit. Dessa material gör att pumparna är motståndskraftiga mot korrosion och slitage även när de utsätts för tuffa miljöer. 

JMP impellerpumpar tillverkas av bra kvalitet i Korea. JMP tillverkar impellerpumpar/sjövattenpumpar till förstamontering för Kohler, Doosan, Westerbeke, Hyundai SaesAll och Craftsman marin och har kommit med en egen uppsättning av ersättningspumpar för nästan alla marindieselmotorer som finns på den svenska marknaden.

Sammanfattningsvis är JMP pumpar pålitliga och populära pumpar för båtar som används för att pumpa kylvatten till båtmotorn och andra system ombord. Det viktigaste är att regelbundet underhålla pumpen för att säkerställa dess effektivitet och förlänga dess livslängd.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra motortillbehör, såsom vattenlås och klaffpumpar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Impellerpump/kylvattenpump/sjövattenpump från JMP Dintra - För din båt

Underkategorier

 • REMDRIVNA PUMPAR
  REMDRIVNA PUMPAR

  Remdrivna pumpar

  JMP är en tillverkare av remdrivna pumpar för båtar. Dessa pumpar används vanligtvis för att pumpa saltvatten eller färskvatten för kylvattensystemet.

  JMP:s remdrivna pumpar är konstruerade för att vara tåliga och tillförlitliga i marina miljöer. De är tillverkade av högkvalitativa material som rostfritt stål och mässing för att motstå korrosion och erosion. Pumparna är också utformade för att minimera vibrationer och buller. Pumparna finns i olika storlekar och modeller för att passa olika båtstorlekar och applikationer. De flesta av dessa pumpar har en kapacitet på mellan 20 och 200 liter per minut, med en maxhöjd på upp till 20 meter.

  Egenskaper

  JMP är en ledande tillverkare av remdrivna impellerpumpar för båtar. Deras pumpar är kända för att vara robusta och tillförlitliga och används ofta inom marina och industriella applikationer. Här är några viktiga egenskaper hos JMP:s remdrivna impellerpumpar:

  • Konstruktion: JMP:s pumpar är tillverkade av högkvalitativa material som rostfritt stål, brons och aluminium för att klara av de tuffa marina förhållandena. Pumparna har en enkel och robust konstruktion, vilket gör dem lätta att underhålla och reparera vid behov.
  • Kapacitet: JMP:s pumpar är tillgängliga i olika storlekar och kapaciteter för att passa olika typer av båtar och applikationer. Deras impellerpumpar kan leverera höga flöden och tryck, vilket är viktigt för att hålla båtmotorn sval under drift.
  • Effektivitet: JMP:s pumpar är konstruerade för att vara effektiva och minska bränsleförbrukningen. De använder också självcirkulerande impellrar som minskar risken för stopp och blockeringar.
  • Kompatibilitet: JMP:s pumpar är kompatibla med de flesta typer av båtmotorer och kan enkelt anpassas till olika installationer.
  • Tillförlitlighet: JMP:s pumpar är kända för att vara tillförlitliga och ha lång livslängd. De är också utformade för att klara av höga belastningar och påfrestningar under långa perioder.

  Sammanfattningsvis är JMP:s remdrivna impellerpumpar en pålitlig och effektiv lösning för att hålla båtmotorn sval och fungerande optimalt under drift.

  Välja rätt pump

  För att välja rätt remdriven pump bör du överväga faktorer som pumpens kapacitet, monteringsplats, effektbehov och övriga tekniska specifikationer som kan vara nödvändiga för din applikation. Det är också viktigt att välja en pump som är kompatibel med ditt kylvattensystem.

  När du väljer pump finns det flera faktorer att ta hänsyn till för att säkerställa att den är lämplig för din specifika applikation:

  • Pumpens kapacitet: Det är viktigt att välja en pump som kan hantera den volym av vätska som behövs pumpas.
  • Tryckhöjden: Tryckhöjden mäter hur högt pumpen kan pumpa vätskan, det är viktigt att välja en pump som har tillräckligt hög tryckhöjd för ditt behov.
  • Effektbehov: Det är viktigt att välja en pump som har tillräcklig effekt för att klara av att pumpa vätskan.
  • Pumpens storlek: Det är viktigt att välja en pump som är tillräckligt stor eller liten för applikationen. Om pumpen är för stor kan den vara klumpig och svår att installera, medan en för liten pump inte kan hantera den volym av vätska som behöver pumpas.
  • Monteringsplats: Det är viktigt att välja en pump som passar på den platsen där den ska monteras. Det kan vara svårt att installera en pump som är för stor för utrymmet, eller som har ett ovanligt monteringsfäste.
  • Kompatibilitet: Det är viktigt att välja en pump som är kompatibel med den typ av vätska som ska pumpas och det system den ska anslutas till. Om pumpen inte är kompatibel med systemet kan den inte fungera korrekt eller orsaka skada på utrustningen.

  För att hitta den pump som passar din motor, sök på OEM-nummer eller motortyp/märke längst upp på hemsidan i sökfunktionen.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom vattenlås och klaffpumpar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • DETROIT DIESEL
  DETROIT DIESEL

  Detroit Diesel

  Impellerpumpar för Detroit Diesel från JMP är högkvalitativa självsugande pumpar som är speciellt utformade för användning med marina applikationer. Dessa pumpar är tillverkade av material av hög kvalitet för att garantera en lång livslängd och pålitlig prestanda.

  JMP:s impellerpumpar för Detroit Diesel-motorer finns i olika modeller och storlekar, för att passa olika applikationer. De är enkla att installera och underhålla, vilket minskar driftstopp och ökar tillförlitligheten för motorerna.

  Val av impellerpump

  När man väljer en impellerpump för en Detroit Dieselmotor, är det viktigt att välja en pump som har rätt flödeshastighet och tryck för att passa motorns behov. Det är också viktigt att välja en pump som är lämplig för den specifika marina miljön där motorn kommer att användas, till exempel saltvatten eller sötvatten. Valet av impellerpump kan påverkas av många faktorer, här är några punkter som kan vara bra att överväga:

  • Flödeshastighet & tryck: Det är viktigt att välja en pump som har rätt flödeshastighet och tryck för att passa motorns behov. Detta beror på faktorer som motorns storlek, kylvätskans temperatur och det totala systemtrycket.
  • Kompatibilitet: Se till att pumpen är kompatibel med Detroit Dieselmotorns specifikationer och att den är avsedd för marina applikationer.
  • Material: Impellerpumpar kan vara tillverkade av olika material, såsom rostfritt stål, mässing eller plast. Valet av material kan påverka pumpens hållbarhet och korrosionsbeständighet.
  • Tillförlitlighet: Det är viktigt att välja en impellerpump som är tillförlitlig och har en robust konstruktion.

  För att hitta den pump som passar din motor, sök på OEM-nummer eller motortyp/märke längst upp på hemsidan i sökfunktionen. 

  Installation

  Installation av impellerpumpar till Detroit Dieselmotorer kan variera beroende på modell. Här är några allmänna steg som kan hjälpa till att installera en impellerpump:

  1. Stäng av motorn och koppla från batteriet.
  2. Ta bort den gamla impellerpumpen genom att lossa monteringsbultarna och dra bort den från motorn.
  3. Rengör monteringsytorna på motorn och impellerpumpen.
  4. Placera den nya impellerpumpen på plats och fäst den med monteringsbultarna enligt tillverkarens rekommendationer. Se till att packningar och tätningar är på plats och att pumpen är korrekt inriktad.
  5. Anslut vattenintags- och utloppsledningar och se till att de är säkert fastsatta.
  6. Anslut även eventuella vakuumledningar eller elektriska anslutningar som krävs för din specifika impellerpump.
  7. Fyll kylsystemet med kylvätska och kontrollera för eventuella läckor.
  8. Starta motorn och kontrollera att impellerpumpen fungerar som den ska och att kylsystemet cirkulerar kylvätska på ett tillfredsställande sätt.

  Underhåll

  Att utföra regelbundet underhåll på impellerpumpen till din Detroit Dieselmotor är viktigt för att säkerställa dess prestanda och livslängd. Här följer några tips som kan vara bra att följa när det gäller underhåll:

  • Kontrollera pumpen regelbundet: Det är viktigt att inspektera impellerpumpen regelbundet för att upptäcka eventuella tecken på skador eller slitage. Se till att kontrollera impellern, packboxen axeln och anslutningspunkterna för eventuella läckage, korrosion eller sprickor.
  • Rengör impellern: Rengör impellern regelbundet för att undvika ansamling av alger, sand eller andra föroreningar. Använd vatten och tvål eller en mild syralösning för att rengöra impellern försiktigt.
  • Byt impellern: Impellern bör bytas ut minst en gång om året, eller oftare om det behövs. Kontrollera motorns servicehandbok för att se vilket intervall som rekommenderas för din specifika motor.
  • Kontrollera packboxen: Kontrollera packboxen för att se till att den är korrekt justerad och inte läcker. Om du upptäcker några läckor, byt ut packningen eller justera packboxen efter behov.
  • Inspektera drivremmen: Kontrollera drivremmen som driver impellerpumpen för slitage och spänning. Se till att remmen är rätt spänd och ersätt den om den är sliten eller sprucken.
  • Kontrollera kylvätskan: Se till att kylvätskan i systemet är på rätt nivå och inte är förbrukad. Om kylvätskan är smutsig eller överhettad kan det leda till skador på impellern och andra delar av pumpen.
  • Använd rätt smörjmedel: Använd rätt smörjmedel för packboxen och andra rörliga delar på pumpen. Kontrollera motorns servicehandbok för att se vilket smörjmedel som rekommenderas för din specifika motor och pump.

  Genom att utföra regelbundet underhåll på impellerpumpen till din Detroit Dieselmotor kan du förlänga pumpens livslängd och säkerställa dess prestanda och tillförlitlighet.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom avgasslangar och bränslefilter, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • CUMMINS
  CUMMINS

  Cummins

  JMP är en tillverkare av impellerpumpar till bland annat Cumminsmotorer. Dessa pumpar används för att cirkulera kylvätska genom motorn och kylvätskesystemet för att förhindra överhettning. JMP:s impellerpumpar är tillverkade av högkvalitativt material och har en konstruktion som är utformad för att ge hög prestanda och hållbarhet.

  Val av pump, installation & underhåll

  Pumparna har en enkel och kompakt design som gör det enkelt att installera och underhålla dem. Det finns flera olika modeller av impellerpumpar från JMP som är kompatibla med Cumminsmotorer, så det är viktigt att välja den rätta för din specifika motor och tillämpning. Det är också viktigt att regelbundet underhålla och inspektera pumpen för att se till att den fungerar korrekt och för att undvika eventuella problem med överhettning eller skador på motorn.

  När du väljer en impellerpump från JMP för din Cumminsmotor, är det viktigt att tänka på följande faktorer:

  • Motorstorlek & effekt: Välj en impellerpump som är lämplig för din Cumminsmotors storlek och effekt för att säkerställa optimal prestanda.
  • Applikation: Tänk på vilken typ av applikation som du kommer att används motorn i för att välja rätt pump.
  • Kylvätsketryck & flöde: Impellerpumpen måste ha tillräckligt högt flöde och tryck för att cirkulera kylvätskan effektivt genom motorn.

  Genom att välja rätt impellerpump från JMP för din Cumminsmotor kan du säkerställa att motorn presterar optimalt och att den håller länge med minimalt underhåll.

  För att hitta den pump som passar din motor, sök på OEM-nummer eller motortyp/märke längst upp på hemsidan i sökfunktionen.

  Installation av en impellerpump för en Cumminsmotor kan variera beroende på modell och applikation. Det är därför viktigt att följa de specifika instruktioner från JMP och/eller tillverkaren av motorn. Här följer några allmänna steg som kan vara till hjälp vid en installation:

  1. Stäng av motorn & töm kylvätskesystemet: Innan du börjar med installationen av impellerpumpen måste du stänga av motorn och vänta tills den har svalnat. Töm sedan kylvätskesystemet och avlägsna eventuellt den gamla impellerpumpen.
  2. Montera impellerpumpen: Montera impellerpumpen på rätt plats enligt tillverkarens instruktioner. Kontrollera att alla fästen är ordentligt åtdragna.
  3. Installera impellern: Placera den nya impellern i impellerhuset och se till att den är ordentligt monterad och att alla delar sitter på plats.
  4. Kontrollera packningar & tätningar: Kontrollera att alla packningar och tätningar är rena och intakta. Byt ut dem vid behov.
  5. Återanslutning av kylvätskesystemet: Anslut kylvätskesystemet igen och se till att alla slangar och anslutningar är ordentligt anslutna. Fyll på med ny kylvätska.
  6. Starta motorn & kontrollera: Starta motorn och kontrollera att impellerpumpen fungerar som den ska och att det inte finns några läckor eller andra problem med kylvätskesystemet.

  Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner för installation av impellerpumpen för att säkerställa att den fungerar som den ska och för att undvika eventuella skador på motorn. Om du inte känner dig bekväm med att installera impellerpumpen på egen hand bör du ta professionell hjälp.

  För att impellerpumpen för din Cumminsmotor ska fungera optimalt och ha lång livslängd är det viktigt att utföra regelbundet underhåll. Här är några tips för underhåll av impellerpumpen:

  • Inspektera impellern regelbundet: Impellern är en av de viktigaste delarna av impellerpumpen och kan slitas ut med tiden. Inspektera impellern regelbundet för att se till att den inte har några tecken på skador eller slitage. Om det finns några tecken på skador bör den bytas ut.
  • Byt ut packningar & tätningar vid behov: Kontrollera regelbundet packningar och tätningar för att se till att de är rena och intakta. Byt ut dem vid behov.
  • Kontrollera slangar & anslutningar: Kontrollera regelbundet alla slangar och anslutningar för att se till att de är ordentligt anslutna och att det inte finns några läckor eller sprickor.
  • Byt ut kylvätskan: Kylvätskan kan bli förorenad och tappa sin effektivitet över tid. Byt ut kylvätskan enligt tillverkarens rekommendationer för att se till att impellerpumpen fungerar optimalt och att motorn inte överhettas.
  • Rengör impellerhuset: Rengör impellerhuset regelbundet för att ta bort eventuell ackumulerad smuts eller sediment som kan minska impellerns prestanda.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom impellrar och klaffpumpar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • CATERPILLAR
  CATERPILLAR

  Caterpillar

  JMP är en tillverkare av impellerpumpar som är specialiserade på att tillverka högkvalitativa pumpar för båtmotorer, till bland annat Caterpillar motorer. Deras impellerpumpar är utformade för att ge pålitlig kylning och vattenflöde till din motor. Impellerpumpar är en viktig del för många Caterpillar båtmotorer och används för att cirkulera kylvatten genom motorn för att hålla den vid rätt temperatur och undvika överhettning. Impellerpumpar fungerar genom att en roterande impeller skapar ett vakuum som suger in vatten och sedan trycker det genom motorn och ut igen.

  Val av modell

  Valet av impellerpump för en Caterpillar båtmotor beror på flera faktorer, inklusive motorns storlek och effekt, applikationen och vilka specifika krav som behöver uppfyllas. För att välja rätt impellerpump för din Caterpillar båtmotor är det bäst att ta hänsyn till följande faktorer:

  • Motoreffekt & storlek: Det är viktigt att välja en pump som är lämplig för din specifika motor för att uppnå optimal prestanda.
  • Applikation: Impellerpumpar är tillgängliga för en mängd olika applikationer, från fritidsbåtar till kommersiella fartyg. Det är viktigt att välja en pump som är lämplig för den specifika applikationen och som uppfyller de krav som ställs.
  • Underhåll & reparation: Det är viktigt att välja en impellerpump som är lätt att underhålla och reparera om det behövs.

  För att hitta den pump som passar din motor, sök på OEM-nummer eller motortyp/märke längst upp på hemsidan i sökfunktionen. 

  Underhåll

  Att utföra regelbundet underhåll på impellerpumpen är viktigt för att säkerställa att den fungerar effektivt och för att förlänga dess livslängd. Här är några tips för underhåll av impellerpumpar för Caterpillar båtmotorer:

  • Inspektera impellern regelbundet: Kontrollera impellern för tecken på slitage, sprickor, missfärgningar eller andra skador. Om impellern ser utsliten eller skadad ut bör den bytas ut.
  • Kontrollera packboxen: Inspektera packboxen runt axeln på impellerpumpen för läckor och spänningar. Om det finns några tecken på läckor bör packboxen bytas ut.
  • Rengör pumpen: Rengör impellerpumpen regelbundet för att ta bort smuts och avlagringar. Använd en mjuk borste och mild tvål för att rengöra pumpen.
  • Byt ut impellern regelbundet: Impellern bör bytas ut varje säsong eller enligt tillverkarens rekommendationer. Detta för att undvika impellerns försämring som kan leda till överhettning av motorn.
  • Kontrollera kylvattnets flöde: Kontrollera kylvattnets flöde genom att titta på vattenutloppet på båten när motorn körs. Om flödet är svagt eller avbryts bör impellern kontrolleras och eventuellt bytas ut.

  Installation

  Installation av en impellerpump för en Caterpillar båtmotor varierar beroende på modell och typ av pump. Men här är några allmänna steg som kan användas som en guide för installationen:

  1. Förbered impellerpumpen: Kontrollera att impellern är ren och i gott skick. Kontrollera också packboxen och byt ut den om det behövs. Kontrollera också att pumpen har alla nödvändiga delar och monteringsanvisningar.
  2. Placera pumpen: Placera impellerpumpen på rätt plats på motorn enligt tillverkarens anvisningar. Kontrollera att pumpen är korrekt justerad och säkrad på plats.
  3. Anslut slangarna: Anslut vattenintags- och utloppsslangarna till impellerpumpen enligt tillverkarens anvisningar. Slangarna bör vara ordentligt fastsatta med slangklämmor för att undvika läckor.
  4. Fyll på kylvätska: Fyll på kylvätska i systemet genom att öppna ventilerna och låta vätskan rinna in i systemet. Se till att kylvätskan når rätt nivå och att eventuella luftfickor har avlägsnats.
  5. Testa impellerpumpen: Starta motorn och kontrollera att impellerpumpen fungerar korrekt genom att titta på vattenutloppet och kontrollera att vatten strömmar ut som det ska.
  6. Kontrollera pumpen regelbundet: Efter installationen, kontrollera pumpen regelbundet för tecken på läckor eller andra problem. Genom att utföra regelbundet underhåll på impellerpumpen kan du säkerställa att den fungerar optimalt och förlänga dess livslängd.

  Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar vid installation av impellerpumpen för att undvika skador på pumpen eller motorn. Om du är osäker på hur du installerar impellerpumpen bör du kontakta en auktoriserad återförsäljare eller servicetekniker.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom motorkuddar och gummimembran, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • JOHN DEERE
  JOHN DEERE

  John Deere

  JMP impellerpumpar är högkvalitativa vattenpumpar som används för att pumpa kylvatten till båtmotorer. Dessa pumpar är kompatibla med John Deere båtmotorer. De är konstruerade med högsta kvalitet och precision för att kunna ha en lång livslängd och hög prestanda.

  JMP impellerpumpar är tillverkade av högkvalitativa material som rostfritt stål och brons, för att säkerställa lång livslängd och hög prestanda även under de mest krävande förhållandena. Dessa pumpar är också lätta att installera och underhålla, vilket gör dem till ett populärt val bland båtägare.

  Installation & underhåll

  Installation av JMP impellerpumpar på John Deere båtmotorer är en relativt enkel process, se dock till att följa tillverkarens instruktioner för att säkerställa att pumpen installeras korrekt och fungerar som den ska. Här är några allmänna steg för installationen av JMP impellerpumpar:

  1. Stäng av båtmotorn och se till att det inte finns någon ström till pumpen.
  2. Ta bort den gamla pumpen från motorn genom att lossa alla fästen och kopplingar.
  3. Rengör alla ytor där den nya pumpen kommer att monteras för att säkerställa en god tätning.
  4. Installera den nya pumpen enligt tillverkarens instruktioner, detta inkluderar att ansluta alla kopplingar och fästa pumpen på rätt plats.
  5. Kontrollera att alla anslutningar och fästen är ordentligt åtdragna och att pumpen är korrekt installerad.
  6. Fyll på kylvätska och testa pumpen genom att starta motorn och se till att den pumpar vatten korrekt.

  För att säkerställa att pumpen fungerar optimalt och har en lång livslängd, är det viktigt att utföra regelbundet underhåll. Här är några typs som kan vara användbara vid underhåll av pumpen:

  • Inspektera impellern regelbundet: Impellern i pumpen är en av de mest utsatta delarna och bör inspekteras regelbundet för tecken på slitage eller skador. Om impellern är sliten eller skadad bör den bytas utså snart som möjligt för att undvika skador på motorn.
  • Kontrollera monteringsfästena: Det är viktigt att se till att alla fästen och monteringsdetaljer är åtdragna ordentligt. Om fästena är lösa kan pumpen vibrera och skada sig själv eller andra delar av motorn.
  • Rengör & spola: Rengör pumpen och dess intagskanaler regelbundet för att förhindra igensättning av sediment eller andra föroreningar som kan minska pumpens prestanda.
  • Byt ut kylvätskan: Kylvätskan i motorn och pumpen bör bytas ut regelbundet enligt tillverkarens rekommendationer för att säkerställa att pumpen fungerar som den ska.
  • Inspektera pumpen: Inspektera pumpen regelbundet för tecken på skador, rost eller korrosion. Om något av dessa förekommer kan det antyda på att pumpen måste bytas ut.

  Val av impellerpump

  Valet av JMP impellerpumpar för John Deere båtmotorer kan påverkas av flera faktorer, inklusive motorns effekt, applikation och typ av båt. Här är några faktorer att överväga när du väljer impellerpump:

  • Motorns effekt: Det är viktigt att välja en impellerpump som är lämplig för din John Deere båtmotors effekt.
  • Applikation: Det finns olika typer av impellerpumpar som är utformade för olika applikationer.
  • Båttyp: Valet av impellerpump kan också påverkas av typen av båt som din John Deere motor kommer att användas i. Om din båt kommer att användas i saltvattenmiljöer eller i grova förhållanden, kan det vara lämpligt att välja en impellerpump som är utformad för tuffa förhållanden.
  • Tillverkarens rekommendationer: Tillverkaren av din John Deere båtmotor kan ha specifika rekommendationer för vilken typ av impellerpump som ska användas med motorn. Se till att följa dessa rekommendationer för att säkerställa att din motor fungerar som den ska.

  För att hitta den pump som passar din motor, sök på OEM-nummer eller motortyp/märke längst upp på hemsidan i sökfunktionen.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom vattenlås och avgasslang, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • SCANIA
  SCANIA

  Scania

  JMP är ett varumärke som tillverkar högkvalitativa impellerpumpar för olika typer av marina applikationer, inklusive båtmotorer från Scania. Impellerpumpar används för att cirkulera kylvatten genom båtmotorns kylsystem för att hålla motorn vid en lämplig temperatur och undvika överhettning. JMP impellerpumpar är kända för att ha hög prestanda och pålitlighet. Det är viktigt att notera att det finns olika modeller av JMP impellerpumpar som är specifikt utformade för olika Scania båtmotor modeller. För att säkerställa att du köper rätt pump för din båtmotor är det viktigt att kontrollera din Scania båtmotors specifikationer och jämföra dem med de tekniska specifikationerna för JMP impellerpumparna.

  Val av impellerpump

  Valet av impellerpump till en Scania båtmotor beror på ett antal faktorer, inklusive motorns storlek och effekt, båtens storlek och vikt, och vilken typ av användning som båten är avsedd för. Impellerpumpen är en viktig del av kylsystemet på en båtmotor, och dess funktion är att pumpa vatten genom motorn för att hålla den sval under drift.

  Det finns många olika impellerpumpar att välja mellan, och det är viktigt att välja en som är lämplig för din specifika applikation. Några av de faktorer som du bör överväga när du väljer impellerpump inkluderar:

  • Flödeshastighet: Det är viktigt att välja en impellerpump som kan ge tillräckligt med vattenflöde för att hålla motorn sval under drift. Flödeshastigheten mäts i gallon per minut (GPM) eller liter per minut (LPM).
  • Tryckhöjd: Tryckhöjden är den höjd som vattnet måste pumpas upp från sjön till motorn. Ju högre tryckhöjd, desto kraftfullare pump behöver du.
  • Material: Impellerpumpar kan tillverkas i olika material, inklusive plast, mässing och rostfritt stål. Valet av material beror på användningsområdet, vattentyp och budget.

  Det är också viktigt att kontrollera Scania båtmotorns specifikationer för att se vilken impellerpump som rekommenderas för din specifika motor. 

  För att hitta den pump som passar din motor, sök på OEM-nummer eller motortyp/märke längst upp på hemsidan i sökfunktionen.

  Installation & underhåll

  Installationen av en impellerpump till en Scania båtmotor kan vara en komplex process. Den kräver noggrannhet och precision för att säkerställa att pumpen fungerar korrekt och effektivt. Här följer några generella steg som är vanligt förekommande vid installation av en impellerpump:

  1. Stäng av motorn innan du påbörjar installationen.
  2. Ta bort den gamla impellerpumpen från motorn och rengör rengör området runt pumpen.
  3. Installera den nya pumpen enligt tillverkarens instruktioner. Detta inkluderar vanligtvis att montera impellern och monteringsramen på rätt sätt.
  4. Koppla ihop alla vattenledningar och slangar med impellerpumpen och se till att de är ordentligt fastsatta och tätade.
  5. Fyll kylsystemet med färskt vatten och se till att det finns tillräckligt med vatten i själva pumpen för att undvika skador.
  6. Starta motorn och låt den gå i några minuter för att säkerställa att impellerpumpen fungerar korrekt och att det finns tillräckligt med vattenflöde genom motorn.
  7. Kontrollera pumpen regelbundet för att se till att den fungerar som den ska och byt ut impellern varje säsong eller enligt tillverkarens rekommendationer.

  Regelbundet underhåll av impellerpumpen till din Scania båtmotor är viktigt för att säkerställa att pumpen fungerar korrekt och att motorn förblir sval under drift. Här är några allmänna tips för underhåll på impellerpumpar:

  • Inspektera impellern: Kontrollera impellern regelbundet för att se till att den inte är skadad, sliten eller trasig. Impellerns blad bör vara i god form och inte visa några tecken på nötning eller sprickor.
  • Byt ut impellern: Impellern bör bytas ut minst en gång om året eller oftare om den används ofta eller i tuffa förhållanden. Följ tillverkarens instruktioner för att byta ut impellern på rätt sätt.
  • Kontrollera packningarna: Se till att packningarna runt impellerpumpen är i gott skick och inte läcker vatten. Om du märker några tecken på läckage bör du byta ut packningarna omedelbart.
  • Rengör vattenintaget: Kontrollera vattenintaget för att se till att det inte är igensatt med skräp eller andra föremål. Rengör intaget regelbundet för att säkerställa ett bra vattenflöde.
  • Kontrollera vattennivån: Se till att det finns tillräckligt med vatten i impellerpumpen och kylsystemet. Om vattennivån är för låg kan det leda till överhettning och skador på motorn.
  • Utför service regelbundet: Regelbundna service. och underhållsåtgärder rekommenderas. Detta inkluderar att byta ut olja och filter, rengöra luftfiltret och kontrollera tändstiftet.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom ljuddämpare och klaffpumpar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • VOLVO PENTA
  VOLVO PENTA

  Volvo Penta

  JMP är en tillverkare av impellerpumpar till till exempel Volvo Penta båtmotorer. Deras pumpar är kända för att vara högkvalitativa och tillförlitliga. De är designade för att klara av tuffa förhållanden på sjön.

  En impellerpump är en typ av vattenpump som drivs av en motor. Pumpen fungerar genom att en impeller skapar ett undertryck som drar in vatten genom pumpens inlopp och pressar det ut genom pumpens utlopp.

  Val av impellerpump

  När du väljer en JMP impellerpump, se till att du väljer rätt storlek och kapacitet för din båtmotor. Detta beror på faktorer som motorns effekt, båtens storlek och användningsområde. För att välja rätt pump är det viktigt att först kontrollera motorns specifikationer och rekommendationer för vilken typ av pump som är lämplig för din motor.

  Några viktiga punkter att tänka på vid val av JMP impellerpump för Volvo Penta båtmotorer är:

  • Kompatibilitet: Impellerpumpen måste vara kompatibel med din Volvo Penta båtmotor. Kontrollera motorns specifikationer och rekommendationer för att välja rätt modell.
  • Prestanda: Se till att impellerpumpen har tillräcklig kapacitet för att hantera dina specifika användningskrav, som till exempel att kyla motorn och driva andra viktiga system.
  • Korrosionsbeständighet: Om du planerar att använda båten i saltvatten eller i tuffa förhållanden, välj en impellerpump med högre korrosionsbeständighet.

  För att hitta den pump som passar din motor, sök på OEM-nummer eller motortyp/märke längst upp på hemsidan i sökfunktionen.

  Installation & underhåll

  Installationen av en JMP impellerpump för en Volvo Penta är vanligtvis en relativt enkel process som kan utföras av någon med grundläggande kunskap om båtmotorer. Här följer några allmänna steg i installationen:

  1. Stäng av motorn och töm allt vatten från kylvattensystemet. Detta kan göras genom att öppna dräneringsventilen på motorns botten.
  2. Ta bort den gamla impellerpumpen genom att skruva loss fästbultarna och dra ut pumpen. Se till att du tar bort alla packningar och eventuella gamla rester av gamla packningar.
  3. Montera JMP impellerpumpen på plats genom att skruva fast den. Se till att du använder nya packningar för att undvika läckage.
  4. Anslut pumpens inlopp och utlopp till kylvattensystemet. Se till att slangarna sitter ordentligt fast och att alla klämmor är åtdragna.
  5. Fyll på kylvatten i systemet. Se till att all luft är bortblåst från systemet genom att öppna luftröret på toppen av motorn tills det kommer ut vatten.
  6. Starta motorn och kontrollera att JMP impellerpumpen fungerar korrekt. Se till att det finns tillräckligt med kylvatten i systemet.
  7. Kontrollera pumpen regelbundet för att se till att den fungerar som den ska och byt impeller regelbundet för att undvika överhettning eller skador på motorn.

  För att bibehålla prestandan och livslängden hos en JMP impellerpump är det viktigt att utföra regelbundet underhåll. Här är några tips för att underhålla impellerpumpen:

  • Byt impellern regelbundet: Impellern är en viktig del av pumpen och den slits ut över tid. Det är därför viktigt att byta ut impellern regelbundet.
  • Kontrollera & rengör pumpens insida: Öppna pumpen och kontrollera om det finns något som blockerar impellern eller skadar pumpens blad. Rengör pumpen och impellern när det behövs.
  • Kontrollera & byt ut packningar: Pumpens packningar är en annan viktig del som kan orsaka läckage om de slits ut eller skadas. Kontrollera och byt ut packningar om du upptäcker läckage.
  • Inspektera & rengör inlopps- & utloppsslangarna: Inspektera och rengör inlopps- och utloppsslangarna regelbundet för att se till att de inte är blockerade eller skadade.
  • Kontrollera skruvar & fästen: Se till att alla skruvar och fästen är åtdragna ordentligt för att undvika vibrationer som kan skada pumpen.
  • Kontrollera kylvattennivån: Se till att kylvattennivån i systemet är tillräckligt hög för att undvika överhettning och skador på motorn.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom motorkuddar och elektriska reglage, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • YANMAR
  YANMAR

  Yanmar

  JMP tillverkar impellerpumpar för bland annat Yanmar båtmotorer. Impellerpumpen är en viktig del av kylsystemet till en båtmotor och har till uppgift att cirkulera kylvattnet för att motorn i rätt temperaturområde.

  Vi har ett utbud av impellerpumpar som är kompatibla med olika modeller av Yanmar båtmotorer. Dessa impellerpumpar är tillverkade av högkvalitativt material för att garantera en lång livslängd och pålitlig funktion.

  Val av impellerpump

  När du väljer en impellerpump från JMP till din Yanmar båtmotor är det viktigt att välja en pump som är rätt dimensionerad för din motor. Detta innebär att du måste välja en pump med rätt flödeshastighet, tryck och dimensioner för att säkerställa en optimal funktion.

  Valet av en impellerpump för en Yanmar båtmotor kan påverkas av flera faktorer, inklusive dessa:

  • Motorns effekt: Storleken på motorn och dess effekt kan påverka valet av impellerpump. En större motor kan kräva en kraftfullare pump för att kunna hantera flödet av kylvätska.
  • Användningsområde: Båtens användningsområde, som till exempel fiske eller fritidsåkning, kan också påverka valet av impellerpump. För extrema förhållanden kan en mer robust pump vara nödvändig.
  • Miljöförhållanden: Miljöförhållandena där båten kommer att användas, som temperatur och saltvatten, kan också påverka valet av impellerpump. En pump som är utformad för att hantera saltvatten kan krävas i kustnära områden.
  • Kylvätsketyp: Typen av kylvätska som används i motorn kan också påverka valet av impellerpump. Vissa pumpar är mer lämpade för vissa typer av kylvätskor.
  • Tillverkarens rekommendationer: Tillverkaren av båtmotorn kan också ge rekommendationer om vilket typ av impellerpump som är bäst lämpad för motorn.

  För att hitta den pump som passar din motor, sök på OEM-nummer eller motortyp/märke längst upp på hemsidan i sökfunktionen.

  Installation

  Installationen av en impellerpump på en Yanmar båtmotor kan variera något beroende på modell, men generellt sätt kan man följa dessa steg:

  1. Stäng av motorn och töm kylvätskesystemet.
  2. Ta bort den gamla impellerpumpen från motorn genom att lossa fästskruvarna som håller den på plats.
  3. Rengör ytan där den nya impellerpumpen kommer att installeras.
  4. Placera den nya impellerpumpen på plats. Fäst den ordentligt med fästskruvar.
  5. Anslut kylvätskeslangarna till pumpen enligt tillverkarens anvisningar.
  6. Fyll på kylvätskesystemet med rätt mängd och typ av kylvätska enligt tillverkarens rekommendationer.
  7. Starta motorn och kontrollera att kylvätskan cirkulerar korrekt genom systemet och att det inte finns några läckor eller andra problem med impellerpumpen.

  Underhåll

  Underhåll av impellerpumparna är viktigt för att behålla dess prestanda och fulla funktion. Här följer några tips för underhåll av JMP impellerpumpar:

  • Inspektera impellern regelbundet: Impellern är en av de viktigaste komponenterna i pumpen och bör inspekteras regelbundet för tecken på slitage eller skador. Om impellern visar tecken på sprickor, missfärgning, eller om bladen har slitits ner, bör den bytas ut.
  • Kontrollera pumpkroppen: Pumpkroppen bör också inspekteras för tecken på slitage eller skador. Om det finns sprickor korrosion eller andra skador, bör pumpen bytas ut.
  • Rengör pumpen: Pumpen bör rengöras regelbundet för att förhindra att smuts och avlagringar samlas i pumpkroppen eller impellern. Rengöring kan utföras genom att avlägsna impellern och pumpkroppen och sedan använda en mjuk borste och tvål och vatten för att rengöra delarna.
  • Byt ut packningar: Packningar som förseglar pumpen kan också bli slitna eller skadade. Om de visar tecken på slitage eller om det finns läckage runt pumpen, bör de bytas ut.
  • Kontrollera kylsystemet: Impellerpumpen är en viktig del av kylsystemet ombord. För att säkerställa att kylsystemet fungerar som det ska, bör du kontrollera kylvattnets flöde och temperatur regelbundet. Om det finns problem med kylsystemet kan det påverka impellerpumpens prestanda.
  • Följ tillverkarens instruktioner: Tillverkarens instruktioner bör följas för att säkerställa att impellerpumpen fungerar korrekt och för att undvika skador på pumpen eller motorn.

  Genom regelbundet underhåll kan du förlänga din impellerpumps livslängd samtidigt som att du undviker kostsamma reparationer.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom mekaniska reglage och reglagekablar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • IMPELLERPUMPAR BLANDAT
  IMPELLERPUMPAR BLANDAT

  Impellerpumpar blandat

  Impellerpumpar är vanligtvis använda för att cirkulera kylvatten genom motorn och kylväxlaren för att hålla temperaturen på en lämplig nivå. Impellerpumpar fungerar genom att använda en roterande impeller som skapar ett undertryck som suger in kylvattnet och trycker sedan ut det genom kylvattensystemet.

  Val av impellerpump

  När du väljer en impellerpump för din motor är det viktigt att välja rätt pump som passar din motormodell och tillverkarens rekommendationer. Impellerpumpar finns i olika storlekar och material, så det är viktigt att välja rätt beroende på din motorns specifikationer.

  Några andra punkter att tänka på vid val av impellerpump:

  • Typ av båt: Storlek och typ av båt kan påverka valet av impellerpump. En mindre båt med enklare krav kan ha en mindre impellerpump medan en större båt med högre krav kan kräva en mer kraftfull impellerpump.
  • Motorstorlek: Impellerpumpens prestanda påverkas av motorstorleken. Det är viktigt att välja en pump sim är kompatibel med båtens motor för att undvika överbelastning eller underprestation.
  • Användning: En impellerpump kan användas för att pumpa sjövatten, färskvatten eller spillvatten. Det är viktigt att välja en pump som är lämplig för den specifika användningen.
  • Pumpkapacitet: Pumpkapaciteten påverkar hur mycket vatten som kan pumpas per minut. Det är viktigt att välja en pump med tillräcklig kapacitet för att hantera det vattenflöde som krävs för båtens behov.
  • Pumpens kvalitet: En högkvalitativ impellerpump kan ge en mer effektiv och pålitlig prestanda. Det är viktigt att välja en pump av hög kvalitet för att undvika driftstopp och dyra reparationer.
  • Underhåll: Impellerpumpen kräver regelbundet underhåll för att fungera optimalt. Det är viktigt att välja en pump som är lätt att underhålla och rengöra för att minimera driftstopp och maximera prestanda.

  För att hitta den pump som passar din motor, sök på OEM-nummer eller motortyp/märke längst upp på hemsidan i sökfunktionen.

  Installation

  För att installera en JMP impellerpump på en båt, följ dessa steg:

  1. Bestäm var pumpen ska placeras. Det är bäst att ha den nära vattnet som ska pumpas, och också nära tillgången till en elektrisk strömkälla.
  2. Se till att du har alla nödvändiga verktyg och material, inklusive skruvar, slangklämmor, rör och elektriska ledningar.
  3. Fäst pumpen på en lämplig plats med hjälp av skruvar och monteringsfästen.
  4. Anslut sugslangen till pumpens sugmunstycke och fäst den med slangklämmor.
  5. Anslut utloppsslangen till pumpens utlopp och fäst den med slangklämmor.
  6. Anslut pumpens elektriska kabel till en strömkälla som kan hantera dess krav på spänning och ström.
  7. Testa pumpen genom att starta den och se till att den fungerar som den ska. Se också till att det inte finns några läckor eller andra problem med slangar eller anslutningar.
  8. Om allt fungerar som det ska, stäng av pumpen och se till att alla anslutningar och fästen är säkra och tätade.
  9. När du är nöjd med installationen av pumpen, är viktigt att regelbundet kontrollera och underhålla den för att se till att den fortsätter att fungera på ett säkert och tillförlitligt sätt.

  Underhåll

  Regelbundet underhåll av impellerpumpar är viktigt för att säkerställa att de fortsätter att fungera på ett säkert och tillförlitligt sätt, här följer några steg som kan vara användbara:

  • Kontrollera regelbundet pumpens sug- och utloppsslangar för skador eller slitage. Byt ut eventuella slitna eller skadade slangar omedelbart.
  • Inspektera impellern regelbundet och byt ut den vid behov. Impellern bör bytas varje år eller oftare vid behov.
  • Kontrollera pumpens monteringsfästen och skruvar för att se till att de är säkra och åtdragna. Om det behövs, dra åt skruvarna och byt ut eventuellt skadade fästen.
  • Se till att pumpen är ordentligt smord med silikonfett eller annat lämpligt smörjmedel. Smörjmedlet bör appliceras på impellern och pumpens hus.
  • Rengör pumpens inlopp och utlopp för att ta bort eventuella blockeringar eller skräp. Se till att inloppet inte är täckt av sjögräs eller annat skräp.
  • Kontrollera pumpens elektriska anslutningar för att se till att de är säkra och tätade. Om det finns några skador eller tecken på slitage, byt ut elektriska kablar eller anslutningar.
  • Testa pumpen regelbundet genom att starta den och se till att den fungerar som den ska. Se också till att det inte finns några läckor eller andra problem med slangar eller anslutningar.

  Genom att följa dessa steg kan du underhålla en JMP impellerpump på din båt och se till att den fortsätter att fungera på ett säkert och tillförlitligt sätt.

  Byte av impeller

  Det är viktigt att impellern byts ut regelbundet för att undvika skador på motorn från överhettning. Impellern bör bytas ut minst en gång per år eller efter 100 driftstimmar. När du byter ut impellern är det också viktigt att inspektera pumpens kropp och kylvattenslangar för sprickor skador eller läckor. Om det finns sprickor eller läckor bör de åtgärdas innan den nya impellern installeras för att undvika att vattnet läcker ut och orsaker skador på motorn.

  Impellerpumpar är vanligtvis lätta att byta ut och kan göras av de flesta båtägare med vanliga verktyg och instruktioner. Om du inte känner dig bekväm med att byta ut impellern kan du vända dig till en professionell båtmekaniker för att få hjälp.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom vinklade avgasgenomföringar och rostfria avgasslangar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • Craftsman Vetus Mitsubishi Sole
  Craftsman Vetus...

  Craftsman Vetus Mitsubishi Sole

  En impellerpump fungerar genom att en roterande impeller drar vatten från en ingång och trycker det genom pumpens utlopp. Impeller roterar inne i pumphuset och skapar en sugkraft för att dra in vattnet och sedan trycka ut den genom pumpens utlopp.

  Impeller-/sjövattenpumpar som passar bra till Vetus Craftsman marin Mitsubishi marindieslar.

  Val av impellerpump

  För att hitta rätt impellerpump till en Craftsman, Vetus, Mitsubishi eller Sole båtmotor, behöver du veta motorns modell och serienummer. Det är också viktigt att se till att du köper en impellerpump som är rätt dimensionerad för din motor, så att den kan ge tillräckligt med vattenflöde och tryck för att kyla motorn och utföra andra funktioner som kräver vatten. 

  Några punkter att ha i åtanke vid val av impellerpump är dessa:

  • Flödeshastighet: Impellerpumpar har olika flödeshastigheter. Du bör välja en pump som kan hantera den mängd vätska du behöver pumpa.
  • Tryckhöjd: Pumpens tryckhöjd bestämmer hur högt den kan lyfta vätskan. Välj en pump som kan hantera den höjd du behöver.
  • Användningsområde: Tänk på vilket användningsområde pumpen kommer att ha. Ska den användas för att pumpa vatten, kemikalier eller annan vätska? Detta kan påverka valet av pump.
  • Storlek: Det är viktigt att välja en pump som är kompatibel med det utrymme där den ska användas.
  • Underhåll: Impellerpumpar kräver regelbundet underhåll för att fungera optimalt.

  För att hitta den pump som passar din motor, sök på OEM-nummer eller motortyp/märke längst upp på hemsidan i sökfunktionen.

  Underhåll

  För att underhålla en impellerpump är det viktigt att regelbundet inspektera impellern för tecken på slitage och byta ut den när det behövs. Det är också viktigt att rengöra impellerpumpen och dess filter regelbundet för att säkerställa att den fungerar effektivt och att den inte blir igensatt med smuts eller annat avfall som kan hindra vattenflödet.

  Punkter att tänka på vid underhåll av impellerpumparna:

  • Kontrollera impellern: Impellern är den viktigt delen i pumpen och måste kontrolleras regelbundet för att se till att den inte är skadad eller sliten. Om impellern är skadad eller sliten bör den bytas ut.
  • Kontrollera kylvätskenivån: Kylvätskan är viktig för att hålla pumpen sval och förhindra överhettning. Kontrollera regelbundet kylvätskenivån och fyll på om det behövs.
  • Rengör pumpen: Rengör pumpen regelbundet för att förhindra att smuts och skräp samlas i den. Använd en mjuk borste eller trasa och tvål och vatten för att rengöra pumpen.
  • Kontrollera slangarna: Kontrollera slangarna som är anslutna till pumpen för att se till att de inte är skadade eller slitna. Om slangarna är skadade eller slitna bör de bytas ut.

  Genom att följa dessa tips säkerställer du att impellerpumpen fungerar pålitligt och effektivt.

  Byte av impeller

  För att byta ut impellern i en impellerpump behöver du först stänga av motorn och tömma kylvatten- och sjövattensystemen. Sedan behöver du öppna pumpens hus och ta bort impellern genom att dra den ut från dess position. Innan du sätter i den nya impellern är det viktigt att smörja den med vatten eller silikonfett för att undvika skador på impellern och pumpen. När impellern är på plats igen, se till att pumpens hus och packningar är ordentligt monterade för att alla slangar och ledningar är korrekt anslutna.

  Installation

  Att följa tillverkarens anvisningar vid installationen är viktigt då installationen kan variera beroende på modell. Här är några allmänna steg som kan hjälpa dig att installera pumpen:

  1. Förbered båten: Innan du börjar installationen, se till att båten är i ett säkert läge och att motorn är avstängd och säkrad. Se också till att du har allt material och verktyg som är nödvändigt.
  2. Ta bort den gamla pumpen: Om du redan har en impellerpump installerad, måste du ta bort den för att installera den nya. För att ta bort pumpen, lossa slangarna och skruvarna som håller fast den.
  3. Montera impellerpumpen: Placera impellerpumpen på den plats där den gamla pumpen var installerad. Se till att den är ordentligt justerad och använd skruvarna för att säkra den på plats.
  4. Anslut slangarna: Anslut slangarna till impellerpumpen. Se till att slangarna är rätt monterade och dra åt slangklämmorna ordentligt.
  5. Kontrollera impellern: Kontrollera att impellern är rätt installerad i pumpen och att den roterar lätt.
  Varför köpa hos oss på Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom dubbelverkande klaffpumpar och sjövattenfilter, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • ONAN impellerpump
  ONAN impellerpump

  Onan

  Onan är en tillverkare av båtmotor och generatorer. Impellerpumpar är en typ av vattenpump som använd i många olika applikationer, inklusive båtmotorer. Impellerpumpar är vanliga i samband med båtmotorer eftersom de är effektiva och tillförlitliga vid att att flytta vatten genom motorn för att kyla den. 

  Denna JMP impellerpump är en högkvalitativ impellerpump som är speciellt utvecklad för användning med Onan båtmotorer. Denna pump är tillverkad av högkvalitativt material är är konstruerad för att ge långvarig och tillförlitlig prestanda i tuffa marina miljöer. Pumpen är också enkel att installera och underhålla, vilket gör den till ett populärt val bland båtägare.

  För att hitta den pump som passar din motor, sök på OEM-nummer eller motortyp/märke längst upp på hemsidan i sökfunktionen.

  Installation

  Installation av JMP impellerpump för Onan båtmotorer är en relativt enkel process som kan utföras med grundläggande verktyg och kunskap om båtmotorer. Här är en generell steg-för-steg guide för installation för en JMP impellerpump:

  1. Stäng av motorn och koppla från batteriet.
  2. Ta bort den gamla impellerpumpen genom att lossa monteringsbultarna och dra bort den från motorn.
  3. Rengör monteringsytorna på motorn och impellerpumpen.
  4. Placera den nya impellerpumpen på plats och fäst den med monteringsbultarna enligt tillverkarens rekommendationer. Se till att packningar och tätningar är på plats och att pumpen är korrekt inriktad.
  5. Anslut vattenintags- och utloppsledningar och se till att de är säkert fastsatta.
  6. Anslut även eventuella vakuumledningar eller elektriska anslutningar som krävs för din specifika impellerpump.
  7. Fyll kylsystemet med kylvätska och kontrollera för eventuella läckor.
  8. Starta motorn och kontrollera att impellerpumpen fungerar som den ska och att kylsystemet cirkulerar kylvätska på ett tillfredsställande sätt.

  Underhåll

  Underhåll av en JMP impellerpump till en Onan båtmotor är viktigt för att säkerställa en tillförlitlig och effektiv pumpning av kylvätska till motorn. Här är några allmänna tips för underhåll av impellerpumpar:

  • Kontrollera impellern: Impellern är en viktig del av pumpen som pumpar kylvätska till motorn. Det är viktigt att kontrollera impellern regelbundet för slitage och sprickor. Om impellern är skadad bör den bytas ut.
  • Kontrollera packningar: Packningar är en annan viktig del av impellerpumpen. Kontrollera packningarna regelbundet för tecken på slitage eller läckage. Om packningarna är slitna eller läcker, bör de bytas ut.
  • Kontrollera remskivan: Remskivan som driver impellern bör också kontrolleras regelbundet. Se till att remmen inte är för slak eller för spänd och att remskivan inte är skadad eller sliten.
  • Rengör pumpen: Rengör impellerpumpen regelbundet för att hålla den fri från smuts och skräp. En smutsig pump kan minska dess effektivitet och livslängd.
  • Byt oljan: Byt oljan i impellerpumpen regelbundet för att hålla den smord och korrekt fungerande.
  • Byt impellern: Impellern bör bytas ut minst en gång per säsong eller när tecken på slitage syns för att säkerställa maximal prestanda och livslängd.

  Byte av impeller

  Att byta impeller i en impellerpump är en viktig del av underhållet, eftersom impellern är en del av pumpen som pumpar kylvätska till motorn. Att byta impellern regelbundet är viktigt för att säkerställa en tillförlitlig och effektiv pumpning av kylvätska till motorn. Här är några generella steg i bytet av impeller i en impellerpump:

  1. Stäng av motorn & töm kylvätskan: Stäng av motorn och låt den svalna helt innan du börjar arbeta på impellerpumpen. Tom kylvätskan ur pumpen och avlägsna eventuella lock.
  2. Ta bort impellerhuset: Ta bort impellerhuset från pumpen genom att lossa skruvarna eller klämman som håller impellerhuset på plats.
  3. Ta bort impellern: Ta bort impellern från pumpen genom att försiktigt dra eller använda ett verktyg för att varsamt peta ut impellern från huset.
  4. Inspektera impellerhuset: Inspektera impellerhuset för sprickor, korrosion eller andra skador. Om det finns några skador på impellerhuset, bör det bytas ut.
  5. Byt impellern: Sätt in den nya impellern på plats i impellerhuset och se till att den sitter ordentligt. Använd eventuellt fett eller silikon för att smörja impellern och underlätta monteringen.
  6. Sätt tillbaka impellerhuset: Sätt tillbaka impellerhuset på pumpen och återmontera skruvarna eller klämman som håller impellerhuset på plats.
  7. Fyll på kylvätskan: Fyll på kylvätskan i pumpen och kontrollera att den är på rätt nivå enligt tillverkarens rekommendationer.
  8. Starta motorn: Starta motorn och kontrollera att impellerpumpen fungerar korrekt och att det inte finns några läckor eller andra problem.

  För att undvika skador på impellerpumpen eller motorn är det viktigt att använda rätt verktyg och smörjmedel samt att följa tillverkarens anvisningar.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom avgasslangar och ljuddämpare/avgasdämpare, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • KOHLER impellerpump
  KOHLER impellerpump

  Kohler

  Dessa JMP impellerpumpar används som kylvattenpumpar i samband med Kohler båtmotorer. Dessa pumpar är kända för sin pålitlighet och prestanda, därför används de ofta i situationer där pålitlig kylvattenpumpning är avgörande för att undvika överhettning av motorn.

  Att välja rätt impellerpump

  Det finns olika modeller av JMP impellerpumpar som är kompatibla med Kohler-motorer. Det är viktigt att välja rätt modell baserat på motorn specifikationer. Här är några faktorer att tänka på vid valet:

  • Kompatibilitet: Se till att impellerpumpen du väljer är kompatibel med din specifika Kohler båtmotor. Detta kan du hitta information om i motorns manual eller genom att kontakta tillverkaren.
  • Prestanda: Impellerpumpen bör ha tillräcklig kapacitet för att kunna pumpa tillräckligt med kylvatten för att hålla motorn vid rätt temperatur. Se till att välja en impellerpump som matchar din motors krav.
  • Tillförlitlighet: Impellerpumpen bör vara tillförlitlig och ha en lång livslängd för att minimera risken för motorproblem.
  • Underhåll: Impellerpumpen bör vara lätt att underhålla och enkel att byta impeller på när det behövs. Det är också viktigt att ha tillgång till reservdelar om något går sönder.

  Installation

  Dessa JMP impellerpumpar används ofta för kylvattensystemet i båtar. Dessa kylvattenpumpar är kompatibla med Kohler-motorer. Här är en allmän guide för installation av en JMP impellerpump till en Kohler-motor:

  1. Ta bort den gamla pumpen. Detta innebär vanligtvis att man måste lossa några bultar eller skruvar som håller fast pumpen och sedan koppla bort kylvattenledningarna från pumpen.
  2. Jämför den gamla pumpen med den nya för att säkerställa att de är kompatibla. Det är viktigt att säkerställa att impellerpumpen du väljer passar till din Kohler-motor.
  3. Montera den nya Sherwood-pumpen genom att fästa bultar eller skruvar på de platser där den gamla pumpen togs bort. Var noga med att följa tillverkarens instruktioner för att säkerställa att pumpen sitter på rätt sätt.
  4. Koppla tillbaka kulvattenledningarna till pumpen. Se till att anslutningarna är tätade för att förhindra läckage.
  5. Fyll på kylvatten i systemet och starta motorn för att se till att allt fungerar som det ska. Noggrann kontroll för eventuella läckor är viktigt.

  Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner vid installation av en impellerpump. Ovanstående steg är enbart en allmän guide. Om du inte känner dig bekväm med att utföra installationen, ta hjälp av en professionell mekaniker eller båtverkstad.

  Underhåll

  För att upprätthålla en korrekt funktion av pumpen och undvika skador eller driftstopp, är det viktigt att genomföra regelbundet underhåll på pumpen.

  Här är några generella tips för underhåll av pumpen:

  • Kontrollera impellern regelbundet: Impellern är en del i pumpen som hjälper till att cirkulera kylvätskan genom motorn, impellern kan slitas ut med tiden och bör bytas ut minst en gång per säsong, eller oftare om det finns tecken på slitage.
  • Kontrollera pumpkåpan: Pumpkåpan är den yttre delen av pumpen som täcker impellern. Kontrollera pumpkåpan regelbundet för sprickor eller andra skador, och byt ut den om det behövs.
  • Rengör pumpen: Använd en mjuk borste och vatten för att ta bort eventuella blockeringar eller avlagringar.
  • Kontrollera kylvätskenivån: Se till att det finns tillräckligt med kylvätska i motorn, och att nivån inte sjunker under normal drift. Om nivån är för låg kan pumpen skadas eller slitas ut snabbare än normalt.
  Varför köpa hos oss på Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, såsom elektriska reglage och impellrar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Aktiva filter