DETROIT DIESEL

Detroit Diesel

Impellerpumpar för Detroit Diesel från JMP är högkvalitativa självsugande pumpar som är speciellt utformade för användning med marina applikationer. Dessa pumpar är tillverkade av material av hög kvalitet för att garantera en lång livslängd och pålitlig prestanda.

JMP:s impellerpumpar för Detroit Diesel-motorer finns i olika modeller och storlekar, för att passa olika applikationer. De är enkla att installera och underhålla, vilket minskar driftstopp och ökar tillförlitligheten för motorerna.

Val av impellerpump

När man väljer en impellerpump för en Detroit Dieselmotor, är det viktigt att välja en pump som har rätt flödeshastighet och tryck för att passa motorns behov. Det är också viktigt att välja en pump som är lämplig för den specifika marina miljön där motorn kommer att användas, till exempel saltvatten eller sötvatten. Valet av impellerpump kan påverkas av många faktorer, här är några punkter som kan vara bra att överväga:

 • Flödeshastighet & tryck: Det är viktigt att välja en pump som har rätt flödeshastighet och tryck för att passa motorns behov. Detta beror på faktorer som motorns storlek, kylvätskans temperatur och det totala systemtrycket.
 • Kompatibilitet: Se till att pumpen är kompatibel med Detroit Dieselmotorns specifikationer och att den är avsedd för marina applikationer.
 • Material: Impellerpumpar kan vara tillverkade av olika material, såsom rostfritt stål, mässing eller plast. Valet av material kan påverka pumpens hållbarhet och korrosionsbeständighet.
 • Tillförlitlighet: Det är viktigt att välja en impellerpump som är tillförlitlig och har en robust konstruktion.

För att hitta den pump som passar din motor, sök på OEM-nummer eller motortyp/märke längst upp på hemsidan i sökfunktionen. 

Installation

Installation av impellerpumpar till Detroit Dieselmotorer kan variera beroende på modell. Här är några allmänna steg som kan hjälpa till att installera en impellerpump:

 1. Stäng av motorn och koppla från batteriet.
 2. Ta bort den gamla impellerpumpen genom att lossa monteringsbultarna och dra bort den från motorn.
 3. Rengör monteringsytorna på motorn och impellerpumpen.
 4. Placera den nya impellerpumpen på plats och fäst den med monteringsbultarna enligt tillverkarens rekommendationer. Se till att packningar och tätningar är på plats och att pumpen är korrekt inriktad.
 5. Anslut vattenintags- och utloppsledningar och se till att de är säkert fastsatta.
 6. Anslut även eventuella vakuumledningar eller elektriska anslutningar som krävs för din specifika impellerpump.
 7. Fyll kylsystemet med kylvätska och kontrollera för eventuella läckor.
 8. Starta motorn och kontrollera att impellerpumpen fungerar som den ska och att kylsystemet cirkulerar kylvätska på ett tillfredsställande sätt.

Underhåll

Att utföra regelbundet underhåll på impellerpumpen till din Detroit Dieselmotor är viktigt för att säkerställa dess prestanda och livslängd. Här följer några tips som kan vara bra att följa när det gäller underhåll:

 • Kontrollera pumpen regelbundet: Det är viktigt att inspektera impellerpumpen regelbundet för att upptäcka eventuella tecken på skador eller slitage. Se till att kontrollera impellern, packboxen axeln och anslutningspunkterna för eventuella läckage, korrosion eller sprickor.
 • Rengör impellern: Rengör impellern regelbundet för att undvika ansamling av alger, sand eller andra föroreningar. Använd vatten och tvål eller en mild syralösning för att rengöra impellern försiktigt.
 • Byt impellern: Impellern bör bytas ut minst en gång om året, eller oftare om det behövs. Kontrollera motorns servicehandbok för att se vilket intervall som rekommenderas för din specifika motor.
 • Kontrollera packboxen: Kontrollera packboxen för att se till att den är korrekt justerad och inte läcker. Om du upptäcker några läckor, byt ut packningen eller justera packboxen efter behov.
 • Inspektera drivremmen: Kontrollera drivremmen som driver impellerpumpen för slitage och spänning. Se till att remmen är rätt spänd och ersätt den om den är sliten eller sprucken.
 • Kontrollera kylvätskan: Se till att kylvätskan i systemet är på rätt nivå och inte är förbrukad. Om kylvätskan är smutsig eller överhettad kan det leda till skador på impellern och andra delar av pumpen.
 • Använd rätt smörjmedel: Använd rätt smörjmedel för packboxen och andra rörliga delar på pumpen. Kontrollera motorns servicehandbok för att se vilket smörjmedel som rekommenderas för din specifika motor och pump.

Genom att utföra regelbundet underhåll på impellerpumpen till din Detroit Dieselmotor kan du förlänga pumpens livslängd och säkerställa dess prestanda och tillförlitlighet.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra motortillbehör, såsom avgasslangar och bränslefilter, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Detroit Diesel - impellerpump / kylvattenpump / sjövattenpump från JMP

Aktiva filter