JOHN DEERE

John Deere

JMP impellerpumpar är högkvalitativa vattenpumpar som används för att pumpa kylvatten till båtmotorer. Dessa pumpar är kompatibla med John Deere båtmotorer. De är konstruerade med högsta kvalitet och precision för att kunna ha en lång livslängd och hög prestanda.

JMP impellerpumpar är tillverkade av högkvalitativa material som rostfritt stål och brons, för att säkerställa lång livslängd och hög prestanda även under de mest krävande förhållandena. Dessa pumpar är också lätta att installera och underhålla, vilket gör dem till ett populärt val bland båtägare.

Installation & underhåll

Installation av JMP impellerpumpar på John Deere båtmotorer är en relativt enkel process, se dock till att följa tillverkarens instruktioner för att säkerställa att pumpen installeras korrekt och fungerar som den ska. Här är några allmänna steg för installationen av JMP impellerpumpar:

 1. Stäng av båtmotorn och se till att det inte finns någon ström till pumpen.
 2. Ta bort den gamla pumpen från motorn genom att lossa alla fästen och kopplingar.
 3. Rengör alla ytor där den nya pumpen kommer att monteras för att säkerställa en god tätning.
 4. Installera den nya pumpen enligt tillverkarens instruktioner, detta inkluderar att ansluta alla kopplingar och fästa pumpen på rätt plats.
 5. Kontrollera att alla anslutningar och fästen är ordentligt åtdragna och att pumpen är korrekt installerad.
 6. Fyll på kylvätska och testa pumpen genom att starta motorn och se till att den pumpar vatten korrekt.

För att säkerställa att pumpen fungerar optimalt och har en lång livslängd, är det viktigt att utföra regelbundet underhåll. Här är några typs som kan vara användbara vid underhåll av pumpen:

 • Inspektera impellern regelbundet: Impellern i pumpen är en av de mest utsatta delarna och bör inspekteras regelbundet för tecken på slitage eller skador. Om impellern är sliten eller skadad bör den bytas utså snart som möjligt för att undvika skador på motorn.
 • Kontrollera monteringsfästena: Det är viktigt att se till att alla fästen och monteringsdetaljer är åtdragna ordentligt. Om fästena är lösa kan pumpen vibrera och skada sig själv eller andra delar av motorn.
 • Rengör & spola: Rengör pumpen och dess intagskanaler regelbundet för att förhindra igensättning av sediment eller andra föroreningar som kan minska pumpens prestanda.
 • Byt ut kylvätskan: Kylvätskan i motorn och pumpen bör bytas ut regelbundet enligt tillverkarens rekommendationer för att säkerställa att pumpen fungerar som den ska.
 • Inspektera pumpen: Inspektera pumpen regelbundet för tecken på skador, rost eller korrosion. Om något av dessa förekommer kan det antyda på att pumpen måste bytas ut.

Val av impellerpump

Valet av JMP impellerpumpar för John Deere båtmotorer kan påverkas av flera faktorer, inklusive motorns effekt, applikation och typ av båt. Här är några faktorer att överväga när du väljer impellerpump:

 • Motorns effekt: Det är viktigt att välja en impellerpump som är lämplig för din John Deere båtmotors effekt.
 • Applikation: Det finns olika typer av impellerpumpar som är utformade för olika applikationer.
 • Båttyp: Valet av impellerpump kan också påverkas av typen av båt som din John Deere motor kommer att användas i. Om din båt kommer att användas i saltvattenmiljöer eller i grova förhållanden, kan det vara lämpligt att välja en impellerpump som är utformad för tuffa förhållanden.
 • Tillverkarens rekommendationer: Tillverkaren av din John Deere båtmotor kan ha specifika rekommendationer för vilken typ av impellerpump som ska användas med motorn. Se till att följa dessa rekommendationer för att säkerställa att din motor fungerar som den ska.

För att hitta den pump som passar din motor, sök på OEM-nummer eller motortyp/märke längst upp på hemsidan i sökfunktionen.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra motortillbehör, såsom vattenlås och avgasslang, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

John Deere - impellerpump/kylvattenpump/sjövattenpump från märket JMP

Aktiva filter