REMDRIVNA PUMPAR

Remdrivna pumpar

JMP är en tillverkare av remdrivna pumpar för båtar. Dessa pumpar används vanligtvis för att pumpa saltvatten eller färskvatten för kylvattensystemet.

JMP:s remdrivna pumpar är konstruerade för att vara tåliga och tillförlitliga i marina miljöer. De är tillverkade av högkvalitativa material som rostfritt stål och mässing för att motstå korrosion och erosion. Pumparna är också utformade för att minimera vibrationer och buller. Pumparna finns i olika storlekar och modeller för att passa olika båtstorlekar och applikationer. De flesta av dessa pumpar har en kapacitet på mellan 20 och 200 liter per minut, med en maxhöjd på upp till 20 meter.

Egenskaper

JMP är en ledande tillverkare av remdrivna impellerpumpar för båtar. Deras pumpar är kända för att vara robusta och tillförlitliga och används ofta inom marina och industriella applikationer. Här är några viktiga egenskaper hos JMP:s remdrivna impellerpumpar:

 • Konstruktion: JMP:s pumpar är tillverkade av högkvalitativa material som rostfritt stål, brons och aluminium för att klara av de tuffa marina förhållandena. Pumparna har en enkel och robust konstruktion, vilket gör dem lätta att underhålla och reparera vid behov.
 • Kapacitet: JMP:s pumpar är tillgängliga i olika storlekar och kapaciteter för att passa olika typer av båtar och applikationer. Deras impellerpumpar kan leverera höga flöden och tryck, vilket är viktigt för att hålla båtmotorn sval under drift.
 • Effektivitet: JMP:s pumpar är konstruerade för att vara effektiva och minska bränsleförbrukningen. De använder också självcirkulerande impellrar som minskar risken för stopp och blockeringar.
 • Kompatibilitet: JMP:s pumpar är kompatibla med de flesta typer av båtmotorer och kan enkelt anpassas till olika installationer.
 • Tillförlitlighet: JMP:s pumpar är kända för att vara tillförlitliga och ha lång livslängd. De är också utformade för att klara av höga belastningar och påfrestningar under långa perioder.

Sammanfattningsvis är JMP:s remdrivna impellerpumpar en pålitlig och effektiv lösning för att hålla båtmotorn sval och fungerande optimalt under drift.

Välja rätt pump

För att välja rätt remdriven pump bör du överväga faktorer som pumpens kapacitet, monteringsplats, effektbehov och övriga tekniska specifikationer som kan vara nödvändiga för din applikation. Det är också viktigt att välja en pump som är kompatibel med ditt kylvattensystem.

När du väljer pump finns det flera faktorer att ta hänsyn till för att säkerställa att den är lämplig för din specifika applikation:

 • Pumpens kapacitet: Det är viktigt att välja en pump som kan hantera den volym av vätska som behövs pumpas.
 • Tryckhöjden: Tryckhöjden mäter hur högt pumpen kan pumpa vätskan, det är viktigt att välja en pump som har tillräckligt hög tryckhöjd för ditt behov.
 • Effektbehov: Det är viktigt att välja en pump som har tillräcklig effekt för att klara av att pumpa vätskan.
 • Pumpens storlek: Det är viktigt att välja en pump som är tillräckligt stor eller liten för applikationen. Om pumpen är för stor kan den vara klumpig och svår att installera, medan en för liten pump inte kan hantera den volym av vätska som behöver pumpas.
 • Monteringsplats: Det är viktigt att välja en pump som passar på den platsen där den ska monteras. Det kan vara svårt att installera en pump som är för stor för utrymmet, eller som har ett ovanligt monteringsfäste.
 • Kompatibilitet: Det är viktigt att välja en pump som är kompatibel med den typ av vätska som ska pumpas och det system den ska anslutas till. Om pumpen inte är kompatibel med systemet kan den inte fungera korrekt eller orsaka skada på utrustningen.

För att hitta den pump som passar din motor, sök på OEM-nummer eller motortyp/märke längst upp på hemsidan i sökfunktionen.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra motortillbehör, såsom vattenlås och klaffpumpar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Clutch remdriven impellerpump / kylvattenpump / sjövattenpump från JMP

Aktiva filter