SHERWOOD

Sherwood impellerpump

Sherwood impellerpumpar är pumpar som används i marina applikationer för kylning av sjövatten från motorer eller generatorer. De är utformade för att föra vatten genom ett slutet system, så som en värmeväxlare, för att överföra värme från motorn till det omgivande vattnet. De kan även användas för andra applikationer så som länspumpning och däckstvätt.

Dessa pumpar är kända för sin tillförlitlighet och hållbarhet och används ofta i fritidsbåtar, kommersiella fartyg och andra marina applikationer. En nyckelfunktion hos Sherwoodpumparna är deras flexibla impeller, som är tillverkad av ett gummi- eller neoprenmaterial och är utformad för att skapa sug och trycka vatten genom pumpen.

Pumparna är vanligt förekommande i båtar som en del av kylsystemet för motorn. Impellerpumpen fungerar genom en roterande impeller som suger in kylvatten från båtens omgivning och pressar det genom motorns kylvätskasystem för att kyla motorn.

Det är viktigt att regelbundet underhålla impellerpumpen och byta ut impellern i enighet med tillverkarens rekommendationer för att säkerställa att kylvattensystemet fungerar effektivt och att motorn inte överhettas. Det är också viktigt att hålla pumpens kylsystem rent och fritt från avlagringar och föroreningar för att säkerställa dess effektivitet och tillförlitlighet.

Utbud av Sherwoodpumpar

SHERWOODS utbud innehåller ett brett spektrum av pumpmodeller för kända (marin)motorer som:

Caterpillar, Chrysler Marine, Chris Craft, Commander, Crusader Marine, Cummins, John Deere, Escort Marine, Ford, Gray Marine, Indmar, Isuzu, Kohler, Marine Power, MerCruiser, ONAN, OMC, Perkins, Pleasure Craft, Star Power, Volvo Penta, Westerbeke och Yamaha.

Utöver impellerpumpar för marinmotorer finns också pumpar för specifika tillämpningar så som: pumpar monterade på vevaxlar, eldrivna pumpar, kugghjulspumpar och oljepumpar. Det finns också ett komplett utbud av vattenfilter.

Sherwood är ett välkänt amerikanskt varumärke inom båtbranschen som tillverkar högkvalitativa impellerpumpar för både fritids- och kommersiella båtar. Deras pumpar är tillverkade av högkvalitativa material och är utformade för att vara tillförlitliga och hållbara i marinmiljöer.

Varför köpa hos oss på Dintra?

Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi på Dintra AB tillhandahåller även impellerpumpar från JMP, vi har också pumpar från vårt eget märke Dintraflow. Ala våra impellerpumpar som vi säljer håller hög kvalitet och är mycket tillförlitliga.

Vi har även ett stort utbud av andra motortillbehör, så som vattenlås och bränslefilter, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Sherwood impellerpumpar/kylvattenpumpar/sjövattenpumpar hos Dintra AB

Underkategorier

 • ChrisCraft
  ChrisCraft

  ChrisCraft

  Sherwood impellerpumpar är en populär typ av impellerpumpar som används för kylvattensystemet för bland annat ChrisCraft båtmotorer. Dessa pumpar används för att cirkulera kylvätska i en båtmotor för att hålla den på rätt temperatur och förhindra överhettning. Sherwood impellerpumpar är en välkänd tillverkare av högkvalitativa impellerpumpar för båtmotorer. Pumparna är kända för att vara tillförlitliga, effektiva och lätta att underhålla.

  Val av impellerpump

  När du väljer en impellerpump är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som flödeshastighet, tryckkapacitet och pumpens storlek. Dessa faktorer angör hur effektivt pumpen kommer att kunna cirkulera kylvätska i din motor och hur väl den kommer att passa i din motorinstallation.

  För att hitta rätt Sherwood impellerpump för din ChrisCraft båtmotor bör du först identifiera motorns specifikationer, inklusive modell och tillverkningsår. Använd sedan denna information för att hitta rätt impellerpump för din motor. Du kan hitta riktlinjer och rekommendationer om vilken pump som är korrekt genom att kontakta motorns tillverkare.

  Installation

  Installation av en Sherwood impellerpump till en ChrisCraft båtmotor kan vara en relativt enkel process. Här är några steg för installation:

  1. Se till att du har rätt impellerpump för din ChrisCraft båtmotor. Kontrollera motorns specifikationer, inklusive modell och tillverkningsår, och använd den informationen för att hitta rätt impellerpump för din motor.
  2. Stäng av motorn och töm kylvattenkretsen genom att öppna dräneringsventilen. Detta förhindrar att kylvatten rinner ut och gör installationen enklare.
  3. Ta bort den gamla impellerpumpen. Detta kan kräva att du tar bort några skruvar eller muttrar som håller pumpen på plats.
  4. Rengör monteringsytorna där impellerpumpen ska fästas. Använd en trasa och rengöringsmedel för att ta bort all smuts.
  5. Installera den nya impellerpumpen. Se till att pumpen sitter ordentligt fast och kontrollera att skruvarna eller muttrarna är åtdragna. Kontrollera även att pumpens rotationsriktning är korrekt.
  6. Anslut kylvattenintaget och utloppet på impellerpumpen till kylvattenkretsen. Det kan krävas slangklämmor eller andra anslutningsdelar för att koppla ihop pumpen med kylvattenkretsen.
  7. Fyll på kylvatten i motorn och impellerpumpen. Se till att du har rätt typ av kylvätska och att nivån är tillräcklig.
  8. Kontrollera impellern och se till att den är korrekt installerad och sitter ordentligt på axeln. Impellerns blad ska vara utformade för att rotera i en specifik riktning, se till så att du har installerat impellern med rätt rotationsriktning. 
  9. Starta motorn och kontrollera att impellerpumpen fungerar korrekt genom att övervaka kylvätskeflödet och temperaturen på motorn. Om allt ser ut att fungera som det ska, är installationen av impellerpumpen klar.

  Underhåll

  För att säkerställa att din impellerpump fungerar optimalt och att din motor håller rätt temperatur är det viktigt att regelbundet utföra underhållsarbete på impellerpumpen, inklusive att rengöra pumpens insida och byta ut impellern om det är nödvändigt enligt tillverkarens rekommendationer. Detta kommer att hjälpa till att förlänga pumpens livslängd och minska risken för överhettning av motorn. Andra faktorer som kan vara till hjälp för att underhålla impellerpumpen är:

  • Kontrollera pumpens tätningsytor: Tätningsytorna på impellerpumpen kan slitas ut över tid, vilket kan leda till läckage och minskad prestanda. Kontrollera pumpens tätningsytor regelbundet.
  • Se till att pumpen har tillräckligt med smörjmedel: Impellerpumpar behöver smörjmedel för att fungera korrekt. Kontrollera smörjmedelsnivån regelbundet och fyll på vid behov.
  • Kontrollera skruvarna: Skruvarna som håller pumpen på plats kan lossna över tid. Kontrollera skruvarna regelbundet och dra åt dem vid behov.

  Genom att regelbundet utföra underhåll på din impellerpump säkerställer du att den fungerar korrekt och att din båtmotor håller den rätta temperaturen och minskar risken för överhettning, detta i sin tur ökar livslängden på båtmotorn.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, så som avgasslangar och fjäderbälgar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • Caterpillar
  Caterpillar

  Caterpillar

  Sherwood impellerpumpar används vanligtvis som kylvattenpumpar för Caterpillar båtmotorer. Dessa pumpar är konstruerade för att hantera saltvatten och sötvatten och är tillverkade av högkvalitativt korrosionsbeständiga material. Sherwood impellerpumpar är också utformade för att minimera vibrationer och ljudnivåer, vilket ger en jämn och tyst drift. Impellerpumparna har en hög effektivitet, vilket innebär att de kan generera tillräckligt med kylvatten med minimal energiförbrukning.

  Val av impellerpump

  När du väljer en Sherwood impellerpump för din Caterpillar båtmotor finns det några punkter du bör tänka på för att säkerställa att valet av pump blir korrekt:

  • Kompatibilitet: Innan du köper en Sherwood impellerpump, se till att pumpen är kompatibel med din Caterpillar båtmotor. 
  • Användning: Ta hänsyn till din båts användningsområden och driftförhållanden, såsom vattenförhållanden och temperatur. Vissa av pumparna är mer lämpade för högpresterande båtar och andra för mer fritidsanvändning.
  • Effekt: Välj en impellerpump som är lämplig för din motorns effekt och storlek. Om pumpen är för stor eller för liten för din motor kan det leda till problem med pumpningen av vatten och till överhettning av motorn.
  • Installation: Ta hänsyn till hur enkel eller svår pumpen är att installera. Vissa pumpar kan kräva specialverktyg eller professionellt installerande, medans andra pumpar kan installeras relativt lätt med grundläggande verktyg.
  • Underhåll: Ta också hänsyn till hur enkel eller svår pumpen är att underhålla och rengöra. Impellerpumpar kräver regelbunden underhållning och rengöring för att fungera effektivt och för att undvika skador på motorn.

  Installation

  Installationen av en Sherwood impellerpump till en Caterpillar båtmotor kan skilja sig något beroende på modell och tillverkare, men här är några allmänna steg att följa:

  1. Stäng av motorn och ta bort den gamla pumpen. Det kan vara nödvändigt att tömma kylvätskan från motorn för att undvika skador.
  2. Kontrollera att den nya pumpen är av samma typ som den gamla och att alla delar passar ihop.
  3. Montera pumpen och dra åt alla nödvändiga bultar och fästen.
  4. Anslut slangarna till pumpen och se till att de är ordentligt fastsatta.
  5. Fyll kylvätskesystemet med den rekommenderade typen och mängden av kylvätska.
  6. Starta motorn och kontrollera att pumpen fungerar korrekt genom att övervara vattentrycket och temperaturen.
  7. Kontrollera pumpen regelbundet för att se till att den fungerar som den ska och för att förebygga problem.

  Observera att du bör följa tillverkarens specifika instruktioner för installationen.

  Underhåll

  Att regelbundet underhålla pumpen är viktigt för att förlänga dess livslängd och säkerställa att den fungerar korrekt. Här är några allmänna steg som du kan följa för att underhålla pumpen:

  • Kontrollera och rengör pumpens filter för att undvika igensättning och skador på pumpen.
  • Se till att impellern inte är sliten eller skadad och byt ut den om det behövs. En sliten impeller kan minska pumpens effektivitet och orsaka överhettning.
  • Kontrollera pumpens vattenslangar och slangklämmor för tecken på slitage eller skador. Byt ut dessa om det behövs för att undvika läckage.
  • Kontrollera pumpens bälten och remmar och justera eller byt ut dem om de är slitna eller har blivit lösa.
  • Kontrollera pumpens packningar och tätningar för tecken på slitage och byt ut dem om det behövs för att undvika läckage.
  • Smörj pumpens lager regelbundet enligt tillverkares rekommendationer.
  • Kontrollera pumpens rotationsriktning och se till att den roterar korrekt enligt tillverkarens rekommendationer.
  • Om pumpen inte används under en längre tid, förvara den på en torr och säker plats.
  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, så som avgasslangar och sjövattenfilter, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • Cummins
  Cummins

  Cummins

  Sherwood tillverkar impellerpumpar till många olika båtmotorer, till exempel Cummins båtmotorer. Dessa pumpar är kända för att vara tillförlitliga och robusta, och de är ett populärt val för många båtägare. Dessa impellerpumpar används för att cirkulera kylvatten genom Cummins båtmotorer.

  En impellerpump fungerar genom att en impeller roterar och drar in vatten genom inloppsöppningen på pumpen och sedan trycker ut vattnet genom utloppsöppningen för att cirkulera genom motorns kylvattenkanaler.

  Val av impellerpump

  När du väljer en Sherwood impellerpump till en Cummins båtmotor, finns det flera faktorer att tänka på och ta hänsyn till:

  • Impellerstorlek: Impellerns storlek måste vara lämplig för motorns storlek och kraft. Att välja en för liten impeller kan leda till problem med pumpen och/eller motorn.
  • Flödeshastighet: Pumpens flödeshastighet måste matcha motorns kylsystem. Att välja en pump med för hög eller för låg flödeshastighet kan överhettning eller ineffektiv kylning av motorn.
  • Montering: Pumpens montering måste passa till motorns installation. Detta innebär att du måste överväga vilken typ av montering som krävs för din specifika motor.
  • Underhåll: Impellerpumpar kräver regelbundet och impellern bör bytas ut varje säsong eller enligt tillverkarens rekommendationer. Se till att du är medveten om underhållsbehoven för den pump du väljer.

  Installation

  Installationen av en Sherwood impellerpump till en Cummins båtmotor kan variera beroende på motorns specifika modell. Här är några allmänna steg som kan vara till hjälp:

  1. Ta bort den gamla pumpen: Innan du installerar en ny impellerpump måste du ta bort den gamla pumpen. Se till att du stänger av motorn och tömmer kylvätskan från kylsystemet innan du tar bort den gamla pumpen.
  2. Installera den nya pumpen: Placera den nya pumpen på plats och anslut den till motorns kylsystem enligt tillverkarens instruktioner. Det är viktigt att se till att pumpen är ordentligt monterad och att alla slangar är fastsatta på rätt sätt.
  3. Fyll kylsystemet med kylvätska: Efter att du har installerat den nya pumpen, fyll kylsystemet med rätt typ av kylvätska enligt tillverkarens instruktioner.
  4. Testa pumpen: När installationen är klar, starta motorn och se till att pumpen fungerar korrekt. Kontrollera att det finns tillräckligt med vattenflöde genom kylsystemet och att motorn inte överhettas.

  Om du är osäker på hur du ska installera pumpen bör du överväga att anlita en professionell båtverkstad som kan installera pumpen åt dig.

  Underhåll

  För att se till att Sherwood impellerpumpen till din Cummins båtmotor fungerar på bästa sätt och har en lång livslängd, är det viktigt att regelbundet underhålla den. Här följer några allmänna steg som kan vara till hjälp när du underhåller din pump:

  • Inspektera impellern: Kontrollera impellern regelbundet för tecken på slitage eller skador. Impellern bör bytas ut varje säsong eller enligt tillverkarens rekommendationer.
  • Kontrollera vattenflödet: Se till att det finns tillräckligt med vattenflöde genom kylsystemet. Om vattenflödet är för lågt, kan detta orsaka överhettning eller ineffektiv kylning av motorn.
  • Kontrollera slangar & anslutning: Inspektera alla slangar och anslutningar för tecken på läckage eller skador. Se till att alla slangar och anslutningar är ordentligt fastsatta.
  • Rengör pumpen: Rengör pumpen regelbundet för att undvika att smuts och avlagringar samlas upp och blockerar flödet av kylvätska. Använd lämpliga rengöringsprodukter och följ tillverkarens anvisningar.
  • Smörj pumpen: Kontrollera om din pump behöver smörjas regelbundet. Använd rätt typ av smörjmedel och följ tillverkarens instruktioner.
  • Utför en grundlig service: Vid behov, låt en professionell båtverkstad utföra en grundlig service på pumpen, inklusive byte av impeller och kontroll av alla komponenter.

  Genom att regelbundet utföra underhåll på pumpen kan du förlänga dess livslängd och se till så att den fortsätter att fungera korrekt och pålitligt.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, så som sjövattenfilter och fjäderbälgar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • John Deere
  John Deere

  John Deere

  Dessa Sherwood impellerpumpar används ofta som kylvattenpumpar för John Deere båtmotorer. De är kända för sin höga kvalitet och prestanda. Pumparna är vanligtvis tillverkade av korrosionsbeständiga material för att klara av saltvattenmiljöer. Dessa pumpar är mycket viktiga för att hålla båtmotorn vid rätt temperatur. Pumparna är tillförlitliga, effektiva och även lätta att underhålla.

  Att tänka på vid val av impellerpump

  Här är några viktiga punkter att tänka på när du väljer en Sherwood impellerpump till din John Deere båtmotor:

  • Kompatibilitet: Se till att impellerpumpen du väljer är kompatibel med din John Deere båtmotor. Detta inkluderar att se till att pumpen passar för rätt motormodell, hästkrafter och rotation.
  • Prestanda: Impellerpumpen spelar en avgörande roll för att hålla din John Deere båtmotor i rörelse. Se till att välja en impellerpump med hög prestanda som kan hantera vattenflödet och temperaturen som din motor kräver.
  • Användningsområde: Ta hänsyn till användningsområdet för din båt och motor när du väljer impellerpump.
  • Installation: Se till att impellerpumpen är enkel att installera. OM du inte känner dig bekväm med att installera impellerpumpen själv, rekommenderar vi att du anlitar en professionell tekniker för att göra installationen.
  • Underhåll: Impellerpumpen kräver regelbundet underhåll och service för att fungera optimalt. Se till att välja en impellerpump som är enkel att underhålla och reparera vid behov.

  Installation

  För att installera en Sherwood impellerpump till en John Deere båtmotor kan du följa dessa steg:

  1. Ta bort den gamla pumpen, detta kan kräva att du lossar och tar bort några fästen och slangar som är kopplade till pumpen.
  2. Rengör pumpområdet och säkerställ att allt är torrt och rent.
  3. Installera den nya Sherwood impellerpumpen. Följ tillverkarens anvisningar för att se till att pumpen är korrekt monterad och fäst.
  4. Anslut alla slangar till pumpen och se till att de är tätt förseglade.
  5. Fyll på kylvätska och kontrollera att allt fungerar korrekt.

  Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar och anlitar en kvalificerad tekniker om du inte känner dig bekväm med att installera pumpen själv. Om installationen inte utförs korrekt kan skada på båtmotorn ske eller orsaka läckage.

  Underhåll

  Impellerpumpen är en viktigt del av båtmotors kylsystem och det är viktigt att underhålla den regelbundet för att säkerställa att den fungerar på bästa möjliga sätt. Här är några tips för underhåll av impellerpumpen:

  • Inspektera impellern regelbundet: Impellern är den del av pumpen som pumpar kylvätskan. Inspektera impellern regelbundet för att se till att den inte är skadad eller sliten. Om impellern är skadad eller sliten bör den bytas ut omedelbart.
  • Byt impellern regelbundet: Impellern bör bytas ut varje säsong eller när slitning på den är märkbar. Detta är en viktig del av att säkerställa att impellerpumpen fungerar på bästa sätt.
  • Kontrollera att pumpen inte läcker: Inspektera pumpen regelbundet för att se till att den inte läcker. Läckage kan orsaka att kylvätskan rinner ut och orsaka överhettning av båtmotorn.
  • Kontrollera pumpens remskiva: Pumpens remskiva bör också inspekteras regelbundet. Om remskivan är skadad eller sliten bör den bytas ut.
  • Skölj igenom kylvätskesystemet: Efter varje användning bör kylvätskesystemet sköljas igenom för att ta bort eventuellt skräp eller smuts som kan ha fastnat i systemet.
  • Använd rätt typ av kylvätska: Använd alltid den typ av kylvätska som rekommenderas av båtmotor tillverkaren.

  Genom att följa dessa råd säkerställer du att impellerpumpen fungerar optimalt.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, så som vattenlås och fjäderbälgar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • Indmar
  Indmar

  Indmar

  Denna impellerpump från Sherwood används i samband med Indmar båtmotorer som en del av kylsystemet. Denna pump är viktig för att hålla motorn sval och fungerande effektivt. Denna impellerpumpen är konstruerad för att vara tålig och motstå korrosion i marina miljöer. Sherwood producerar pålitliga och högpresterande impellerpumpar för kylsystemet.

  Installation

  Installation av en Sherwood impellerpump till en Indmar båtmotor kan göras med rätt verktyg och kunskap. Här är några steg som du kan följa för att installera en impellerpump från Sherwood till din Indmar båtmotor:

  1. Förbered båten och motorn genom att stänga av motorn och tömma kylvattensystemet. Se till båten är i ett säkert läge och att du har tillgång till alla verktyg och material som behövs.
  2. Ta bort den gamla impellerpumpen genom att ta bort monteringsfästena och kopplingarna som håller den på plats.
  3. Rengör ytan där den nya impellerpumpen ska installeras och se till att alla ytor är fria från smuts och skräp.
  4. Installera den nya impellerpumpen genom att fäste den på monteringsfästena och anslut slangarna och kopplingarna.
  5. Fyll på kylvattensystemet med rätt typ och mängd av kylvätska som rekommenderas för din Indmar båtmotor.
  6. Starta motorn och kontrollera att impellerpumpen fungerar korrekt genom att inspektera vattenflödet och kylvattentemperaturen. Var noga med att kontrollera för läckor eller andra potentiella problem i kylvattensystemet.

  Observera att detta enbart är en generell guide. Det är viktigt att följa tillverkarens installationsanvisningar och säkerhetsföreskrifter för att undvika skador på pumpen och motorn. Om du är osäker på hur man installerar en impellerpump, rekommenderar vi att du söker hjälp från en kvalificeras marintekniker eller servicetekniker.

  Underhåll

  För att upprätthålla optimal prestanda och livslängd på impellerpumpen är det viktigt att utföra regelbundet underhåll. Här är några punkter som kan vara användbara vid underhåll av pumpen:

  • Inspektera impellern regelbundet för tecken på slitage eller skador. Impellern är en viktig del av pumpen som behövs bytas ut regelbundet för att säkerställa korrekt funktion. Det rekommenderas att byta impeller varje säsong eller när slitage blir synligt.
  • Kontrollera slangarna och anslutningarna som är anslutna till pumpen för tecken på skador eller läckor. Om du hittar några problem bör de åtgärdas omedelbart för att undvika skador på motorn eller pumpen.
  • Rengör pumpen regelbundet genom att ta bort eventuell smuts eller avlagringar som kan hindra pumpens prestanda. Använd en mjuk borste eller trasa för att rengöra ytan på pumpen.
  • Kontrollera att pumpen fungerar korrekt genom att starta motorn och inspektera vattenflödet och kylvattentemperaturen. Om du märker några problem eller avvikelser bör du kontakta en kvalificerad marintekniker eller servicetekniker.
  • Byt ut eventuella slitna eller skadade delar på pumpen, som till exempel packningar eller tätningar. Detta kan hjälpa till att förebygga läckor och säkerställa att pumpen fungerar optimalt.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, så som vattenlås och motorkuddar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • Onan
  Onan

  Onan

  Sherwood impellerpumpar är vanligt förekommande för olika båtmotorer. Dessa impellerpumpar används för Onan båtmotorer. Impellerpumparna från Sherwood är kända för att vara pålitliga och effektiva. De är tillverkade av högkvalitativa material för att säkerställa hållbarhet och lång livslängd. 

  En impellerpump fungerar genom att en roterande impeller skapar ett vakuum som suger in kylvatten från båten och sedan pressar ut vattnet genom motorns kylkanaler för att hålla motorn sval. Pumparna är tillverkade av högkvalitativt material för att säkerställa lång livslängd och effektiv prestanda.

  Att tänka på vid val av impellerpump

  Här är några punkter att tänka på vid val av en Sherwood impellerpump för Onan båtmotorer:

  • Pumpens storlek: Det är viktigt att välja en pump som är rätt storlek för din Onan båtmotor. Detta innebär att du behöver känna till motorns volym och effekt för att kunna välja rätt pumpstorlek.
  • Pumpens kapacitet: Du behöver välja en pump med tillräcklig kapacitet för att driva kylvätskan genom motorn. Detta beror på motorns storlek och typ av användning.
  • Pumpens hållbarhet: Sherwood impellerpumpar är kända för sin hållbarhet och tillförlitlighet. Du bör dock fortfarande undersöka de olika modellerna och se till att du väljer en som är konstruerad för att klara av den användning som du planerar.
  • Tillgänglighet av reservdelar: Det är viktigt att välja en pump som har bra tillgänglighet av reservdelar.
  • Installation: Det är viktigt att du väljer en impellerpump som är enkel att installera och underhålla.

  Installation

  Här är en allmän guide för installation av en Sherwood impellerpump för din Onan båtmotor:

  1. Demontera den gamla impellerpumpen: Börja med att demontera den gamla impellerpumpen från din båtmotor. Detta kan kräva att du tar bort några skruvar och slangar som är kopplade till pumpen.
  2. Rengör området: Innan du installerar den nya pumpen, rengör området runt impellerpumpen och ta bort alla rester av den gamla packningen eller tätningen.
  3. Förbered den nya pumpen: Se till så att alla anslutningar och slangar är på plats. Se också till att impellern är korrekt installerad och att det inte finns några skador på den.
  4. Applicera packning: Applicera en lämplig packning eller tätning runt pumpens anslutningar. Detta kan hjälpa till att förhindra läckage och se till att pumpen fungerar korrekt.
  5. Installera pumpen: Placera den nya impellerpumpen på rätt plats och se till att den är ordentligt monterad. Fäst pumpen på plats med de nödvändiga skruvarna och se till att den är säkert fastsatt.
  6. Anslut slangar: Anslut de olika slangarna till pumpen och se till att de är säkert fastsatta.
  7. Kontrollera impellern: Kontrollera impellern för att se till att den roterar fritt och inte blockerar kylvätskeflödet.
  8. Testa pumpen: När du har installerat pumpen, testa den genom att starta båtmotorn och kontrollera att kylvätskan cirkulerar som den ska.

  Observera att detta bara är en generell guide av installation av Sherwood impellerpump till Onan båtmotor. Det är viktigt att följa tillverkarens installationsanvisningar.

  Underhåll

  Här är några allmänna tips för att underhålla din Sherwood impellerpump och se till att det fungerar korrekt under lång tid:

  • Inspektera impellern regelbundet: Impellern är den del av pumpen som används mest och bör inspekteras regelbundet för tecken på slitage eller skador. Impellern bör bytas ut minst en gång per säsong eller oftare vid behov.
  • Rengör pumpen: Se till att rengöra impellerpumpen regelbundet för att undvika att det samlas smuts och avlagringar. Använd en mjuk borste eller trasa och undvik att använda slipande rengöringsmedel.
  • Kontrollera tätningarna: Tätningarna runt impellerpumpen och anslutningarna bör kontrolleras regelbundet för att säkerställa att de är tätade korrekt och inte läcker.
  • Byt ut slitna delar: Om du märker att delar av impellerpumpen är slitna eller skadade, byt ut dem så snart som möjligt för att undvika eventuella problem.
  • Använd rätt impeller: Se till att använda rätt impeller för din Sherwood pump och Onan båtmotor. Fel impeller kan leda till skador på pumpen och motorn.
  • Byt ut packningar: Byt ut packningarna runt impellerpumpen om du märker några tecken på läckage.
  • Kontrollera kylvätskenivån: Se till att kylvätskenivån i motorn är tillräckligt hög för att säkerställa att impellerpumpen fungerar korrekt.
  • Följ tillverkarens rekommendationer: Se till att följa tillverkarens rekommendationer för underhåll och service av impellerpumpen.
  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, så som avgasslangar och motorkuddar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • OMC
  OMC

  OMC

  Sherwood impellerpumpar är populära pumpar som används för kylvattensystemet. Dessa pumpar är kompatibla med båtmotorer av märket OMC. Impellerpumpar är en viktig komponent i systemet då de används för att cirkulera kylvatten genom båtmotorer för att förhindra överhettning.

  Val av pump

  Här är några punkter att ha i åtanke när du väljer en Sherwood impellerpump till en OMC båtmotor:

  • Pumpens dimensioner: Se till att pumpen passar din OMC båtmotor. Du bör kontrollera dimensionerna på pumpen och jämföra dem med specifikationerna för din motor för att se till att pumpen passar ordentligt.
  • Pumpens kapacitet: Det är viktigt att välja en pump som har tillräckligt hög kapacitet för att ge tillräckligt vattenflöde till din motor. Detta är särskilt viktigt om du använder din båt i saltvatten eller vid höga hastigheter.
  • Pumpens passform: Kontrollera att pumpen är kompatibel med din OMC båtmotor. Sherwood impellerpumpar till OMC motorer finns i olika modeller, så se till att välja en som är designad för din specifika motor.
  • Prestanda: Impellerpumpar är ansvariga för att leverera kylvatten till motorn, se till att välja en pump med tillräcklig kapacitet för din motor.
  • Underhållskrav: Kontrollera vad som krävs för att underhålla pumpen. Det är också viktigt att kontrollera om pumpen kräver någon form av smörjning eller rengöring för att fungera optimalt.
  • Tillgänglighet: Se till att pumpen är lätt att få tag på och att reservdelar finns tillgängliga om något behöver bytas ut eller repareras.

  Installation

  För att installera en Sherwood impellerpump till en OMC båtmotor, följ dessa steg:

  1. Stäng av strömmen till båtmotorn och töm kylvätskan ur systemet.
  2. Ta bort den gamla pumpen genom att lossa skruvarna som håller den på plats och avlägsna den.
  3. Rengör ytan där den nya pumpen kommer att monteras för att säkerställa en god tätning.
  4. Placera den nya impellerpumpen på plats och montera den med hjälp av skruvar. Se till att skruvarna dras åt ordentligt, men var försiktig så de inte blir för hårt åtdragna.
  5. Anslut kylvätskeslangarna till pumpen enligt tillverkarens instruktioner. Var noga med att slangarna sitter ordentligt för att undvika läckage.
  6. Fyll kylvätskesystemet med ny kylvätska och starta motorn för att kontrollera att allt fungerar som det ska. Kontrollera även pumpen för eventuella läckage.

  Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och rekommendationer. Detta är enbart generella steg av installation av en impellerpump. Om du är osäker på hur installationen ska gå till, överväg att ta hjälp av en professionell båtverkstad.

  Underhåll

  Här kommer några generella steg som kan vara användbara när det gäller underhåll av impellerpumparna:

  • Inspektera impellern regelbundet: Impellern är den del av pumpen som pumpar vattnet genom motorn. Inspektera impellern regelbundet för att se till att den inte är skadad eller sliten. Om den ser ut att vara skadad eller sliten, bör den bytas ut.
  • Byt impellern varje säsong: Även om impellern inte ser ut at vara sliten, är det en bra idé att byta ut den varje säsong. Impellern är en viktigt del av pumpen och en sliten eller skadad impeller kan orsaka överhettning av motorn.
  • Kontrollera packningen: Pumpen har en packning som förhindrar läckage av kylvatten. Inspektera packningen regelbundet för att se till att den inte är skadad eller sliten. Om packningen ser ut att vara skadad eller sliten, bör den bytas ut.
  • Rengör pumpen: Rengör pumpen regelbundet för att se till att den fungerar optimalt. Använd vatten och en mild tvål för att rengöra pumpen.
  • Inspektera skrovgenomföringen: Skrovgenomföringen är den delen av båten där kylvatten tas in. Inspektera skrovgenomföringen regelbundet för att se till att den inte är igensatt eller på något annat sätt blockerad.
  • Använd rätt impeller: Det är viktigt att använda rätt impeller för din specifika pump och motor. Användning av en felaktig impeller kan orsaka skador på pumpen och motorn.
  • Låt inte pumpen gå torr: Pumpen är konstruerad för att pumpa vatten. Om pumpen får gå torr kan den skadas. Se till att det alltid finns vatten i systemet innan du startar motorn.
  Varför köpa hos oss på Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, så som bränslefilter och motorkuddar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • Sherwood remdriven
  Sherwood remdriven

  Sherwood remdriven

  Sherwood remdrivna impellerpumpar används för att pumpa vatten eller andra vätskor i båtar och andra marina applikationer. Dessa pumpar drivs av en rem som kopplas till en motor eller en annan drivkälla. Sherwood är en välkänd tillverkare av marina pumpar. Dessa pumpar är kända för sin pålitlighet och höga prestanda.

  Remdrivna impellerpumpar fungerar genom att använda en roterande impeller för att skapa ett undertryck som suger in vätskan och sedan trycker ut den genom en utloppsventil. Dessa pumpar är vanligtvis självsugande och kan användas för att pumpa både färskvatten och saltvatten.

  Att tänka på vid val av remdriven impellerpump

  När du väljer en remdriven impellerpump från Sherwood, finns det några faktorer att tänka på för att säkerställa att du väljer rätt pump för dina behov:

  • Pumpens kapacitet: Det är viktigt att välja en pump som har tillräcklig kapacitet för att pumpa vatten genom ditt system med tillräckligt tryck och flödeshastighet.
  • Motorns effekt: Motorns effekt är en annan viktig faktor att tänka på. En högre motoreffekt kan ge bättre prestanda.
  • Kompatibilitet: Kontrollera att pumpen är kompatibel med din båts motor. Sherwood tillverkar pumpar som är kompatibla med ett brett utbud av motorer.
  • Underhåll: Kontrollera hur enkel pumpen är att underhålla och serva. Det underlättar om pumpen är enkel att demontera och rengöra.

  Installation

  Här är några steg som kan vara till hjälp vid installation av en Sherwood remdriven impellerpump:

  1. Förbered båtmotorn: Stäng av båtmotorn och låt den svalna. Se till att bränsletanken är avstängd och att båten är stabil.
  2. Avlägsna den gamla pumpen: Avlägsna den gamla impellerpumpen. Se till att du stänger av vattnet och dränerar systemet innan du börjar arbeta.
  3. Kontrollera monteringsplatsen: Kontrollera monteringsplatsen för den nya pumpen och se till att den är ren och torr. Använd en fuktig trasa för att rengöra om det behövs.
  4. Anslut remmen: Anslut remmen till pumpens remskiva. Se till att remmen sitter ordentligt fast och inte är för lös eller för stram.
  5. Installera pumpen: Placera pumpen på monteringsplatsen och justera monteringsskruvarna så att pumpen sitter stadigt. Se till att pumpens inlopp och utlopp är anslutna korrekt och att slangklämmorna sitter ordentligt.
  6. Justera remmen: Justera remmen genom att flytta pumpen framåt eller bakåt tills remmen är rätt spänd. Kontrollera även att remmen är centrerad på remskivan.
  7. Fyll på vattnet: Fyll på vattnet i systemet och kontrollera att det inte finns några läckor.
  8. Testa pumpen: Starta motorn och kontrollera att pumpen fungerar korrekt. Kontrollera att vattnet strömmar som det ska genom systemet.
  9. Underhåll & service: Se till att du regelbundet underhåller och servar pumpen för att säkerställa dess optimala prestanda och livslängd.

  Ha i åtanke att dessa steg enbart är riktlinjer. Det är viktigt att följa tillverkarens installationsanvisningar och säkerhetsinstruktioner för den specifika pumpen och båtmotorn.

  Underhåll

  Här är några tips för underhåll av din remdrivna impellerpump och för att förlänga dess livslängd:

  • Inspektera pumpen regelbundet: Kontrollera pumpen regelbundet för att se till att den är i bra skick. Inspektera pumpens impeller, remskiva, lager och tätningar för skador eller tecken på slitage.
  • Byt impellern regelbundet: Impellern är en förbrukningsvara och slits ut över tid. Byt impeller regelbundet efter tillverkarens instruktioner eller när du märker att det behövs.
  • Rengör pumpen: Rengör pumpen regelbundet genom att ta bort impellern och rensa ut eventuella rester eller avlagringar. Använd ett milt rengöringsmedel och en mjuk borste för att rengöra pumpen.
  • Byt ut tätningarna: Om du upptäcker läckor eller tecken på slitage på tätningarna, byt ut dem omedelbart för att undvika skador på pumpen eller båtmotorn.
  • Kontrollera remmen: Kontrollera regelbundet att remmen är i bra skick och inte är för lös eller för stram. Byt ut en sliten eller trasig rem omedelbart.
  • Försiktighet vid avlägsnande: Var försiktig när du tar bort pumpen, så att det inte sker skador.
  • Följ tillverkarens anvisningar: Följ alltid tillverkarens rekommendationer när det gäller underhåll och service av impellerpumpen. Detta hjälper till att undvika eventuella problem och säkerställa att pumpen fungerar som den ska.
  Varför köpa hos oss på Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, så som motorkuddar och reglagekablar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • Kohler
  Kohler

  Kohler

  Dessa Sherwood impellerpumpar används som kylvattenpumpar i samband med Kohler båtmotorer. Dessa pumpar är kända för sin pålitlighet och prestanda, därför används de ofta i situationer där pålitlig kylvattenpumpning är avgörande för att undvika överhettning av motorn.

  Att välja rätt impellerpump

  Det finns olika modeller av Sherwood impellerpumpar som är kompatibla med Kohler-motorer. Det är viktigt att välja rätt modell baserat på motorn specifikationer. Här är några faktorer att tänka på vid valet:

  • Kompatibilitet: Se till att impellerpumpen du väljer är kompatibel med din specifika Kohler båtmotor. Detta kan du hitta information om i motorns manual eller genom att kontakta tillverkaren.
  • Prestanda: Impellerpumpen bör ha tillräcklig kapacitet för att kunna pumpa tillräckligt med kylvatten för att hålla motorn vid rätt temperatur. Se till att välja en impellerpump som matchar din motors krav.
  • Tillförlitlighet: Impellerpumpen bör vara tillförlitlig och ha en lång livslängd för att minimera risken för motorproblem.
  • Underhåll: Impellerpumpen bör vara lätt att underhålla och enkel att byta impeller på när det behövs. Det är också viktigt att ha tillgång till reservdelar om något går sönder.

  Installation

  Dessa Sherwood impellerpumpar används ofta för kylvattensystemet i båtar. Dessa kylvattenpumpar är kompatibla med Kohler-motorer. Här är en allmän guide för installation av en Sherwood impellerpump till en Kohler-motor:

  1. Ta bort den gamla pumpen. Detta innebär vanligtvis att man måste lossa några bultar eller skruvar som håller fast pumpen och sedan koppla bort kylvattenledningarna från pumpen.
  2. Jämför den gamla pumpen med den nya för att säkerställa att de är kompatibla. Det är viktigt att säkerställa att impellerpumpen du väljer passar till din Kohler-motor.
  3. Montera den nya Sherwood-pumpen genom att fästa bultar eller skruvar på de platser där den gamla pumpen togs bort. Var noga med att följa tillverkarens instruktioner för att säkerställa att pumpen sitter på rätt sätt.
  4. Koppla tillbaka kulvattenledningarna till pumpen. Se till att anslutningarna är tätade för att förhindra läckage.
  5. Fyll på kylvatten i systemet och starta motorn för att se till att allt fungerar som det ska. Noggrann kontroll för eventuella läckor är viktigt.

  Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner vid installation av en impellerpump. Ovanstående steg är enbart en allmän guide. Om du inte känner dig bekväm med att utföra installationen, ta hjälp av en professionell mekaniker eller båtverkstad.

  Underhåll

  För att upprätthålla en korrekt funktion av pumpen och undvika skador eller driftstopp, är det viktigt att genomföra regelbundet underhåll på pumpen.

  Här är några generella tips för underhåll av pumpen:

  • Kontrollera impellern regelbundet: Impellern är en del i pumpen som hjälper till att cirkulera kylvätskan genom motorn, impellern kan slitas ut med tiden och bör bytas ut minst en gång per säsong, eller oftare om det finns tecken på slitage.
  • Kontrollera pumpkåpan: Pumpkåpan är den yttre delen av pumpen som täcker impellern. Kontrollera pumpkåpan regelbundet för sprickor eller andra skador, och byt ut den om det behövs.
  • Rengör pumpen: Använd en mjuk borste och vatten för att ta bort eventuella blockeringar eller avlagringar.
  • Kontrollera kylvätskenivån: Se till att det finns tillräckligt med kylvätska i motorn, och att nivån inte sjunker under normal drift. Om nivån är för låg kan pumpen skadas eller slitas ut snabbare än normalt.
  Varför köpa hos oss på Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, så som elektriska reglage och impellrar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • Marine Power
  Marine Power

  Marine Power

  Dessa impellerpumpar från Sherwood passar Marine Power motorer. Impellerpumpen är en viktig del av kylsystemet för en båtmotor, eftersom den cirkulerar kylvätska genom motorns vattenkanaler och kylflänsar för att hålla motorn sval. Sherwood impellerpumpar är välkända för att vara tillförlitliga och hållbara. De är tillverkade av korrosionsbeständigt material för att motstå den tuffa miljön som kan uppstå i vattenmiljöer.

  Installation

  Installation av en Sherwood impellerpump till en Marin Power motor kan variera beroende på motorns modell och tillverkarens instruktioner. Men här är några generella steg som kan vara till hjälp:

  1. Förbered pumpen: Kontrollera pumpen och se till att den är komplett med alla delar som krävs. Ta bort eventuell skyddsplast eller emballage från pumpen.
  2. Förbered motorn: Stäng av motorn och lossa spänningen på remmen som driver den befintliga pumpen. Ta bort den gamla pumpen och rengör ytan där den tidigare var monterad.
  3. Montera nya pumpen: Placera den nya pumpen på rätt plats och justera positionen till den sitter på plats ordentligt. Fäst pumpen med skruvar och bultar.
  4. Anslut kylvattenledningarna: Anslut kylvattenledningarna till pumpen och se till att de sitter ordentligt fast.
  5. Kontrollera pumpen: Kontrollera att pumpen fungerar som den ska genom att starta motorn och se till att det finns tillräckligt med kylvatten som cirkulerar genom systemet.

  Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och rekommendationer när du installerar en Sherwood impellerpump till en Marine Power motor. Detta för att säkerställa korrekt funktion och undvika eventuella skador på motorn eller pumpen. Om du känner dig osäker på hur en installation ska utföras föreslår vi att du söker professionell hjälp.

  Underhåll

  Regelbundet underhåll av en Sherwood impellerpump till en Marine Power båtmotor är viktigt för att säkerställa optimal prestanda och livslängd. Här är några tips för underhåll av pumpen.

  • Kontrollera impellern: Impellern är den roterande delen som pumpar kylvattnet genom motorn och behöver vanligtvis bytas ut efter ett visst antal driftstimmar eller årligen. Kontrollera impellern regelbundet för att se till att den är i god form, inte sliten, trasig eller deformerad. Om impellern visar tecken på slitage eller skada bör den bytas ut.
  • Kontrollera tätningspackningen: Tätningspackningen är en viktig del som håller kylvattnet inne i pumpen. Kontrollera tätningspackningen regelbundet och se till att den inte läcker eller är skadad. Om tätningspackningen är skadad eller sliten bör den bytas ut.
  • Kontrollera vattenintaget: Det är viktigt att hålla vattenintaget rent och fritt från grus, löv och andra föremål som kan blockera flödet av kylvatten till pumpen. Se till att rengöra vattenintaget regelbundet för att undvika eventuella blockeringar.
  • Kontrollera monteringen: Kontrollera att pumpen är korrekt monterad och fastsatt på rätt sätt på motorn. Se till att alla skruvar och muttrar sitter ordentligt fast och är åtdragna.
  • Rengör pumpen: Rengör pumpen och dess delar med färskvatten regelbundet för att undvika ackumulering av salt och korrosion.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, så som sjövattenfilter och motorkuddar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • Star Power
  Star Power

  Star Power

  Dessa impellerpumpar från Sherwood används vanligtvis för att pumpa kylvatten till Star Power båtmotorer. De är tillverkade av högkvalitativa material och är utformade för att ge tillförlitlig prestanda under lång tid. Det finns ett antal olika modeller av impellerpumpar från Sherwood. Valet av modell beror på motorns typ och storlek. Det är viktigt att välja en pump som är korrekt dimensionerad för din Star Power båtmotor för att få optimal prestanda och hållbarhet.

  Faktorer att ta hänsyn till vid val av pump

  När du väljer en pump, oavsett om det är en Sherwood impellerpump eller en en annan typ av impellerpump, är det viktigt att ta hänsyn till följande faktorer:

  • Pumpens kapacitet: Det är viktigt att välja en pump som har tillräcklig kapacitet för att hantera det vattenflöde och tryck som krävs för att driva systemet. Detta beror på faktorer som bland annat systemets storlek och tryckfallen i systemet.
  • Pumpens effektivitet: En mer effektiv pump innebär att den kräver mindre energi för att pumpa samma mängd vatten som en mindre effektiv pump. Detta kan resultera i lägre driftskostnader över tid.
  • Pumpens hållbarhet: Välj en pump av hög kvalitet som är tillverkad av robusta material som är lämpliga för din applikation. En pump av hög kvalitet kan ha en längre livslängd och kräva mindre underhåll.
  • Underhållskrav: Vissa pumpar kräver med underhåll än andra. Det är viktigt att välja en pump som är enkel att underhålla och rengöra för att undvika onödiga driftstopp och kostnader.
  • Tillgänglighet: Välj en pump som har en hög tillgänglighet av reservdelar och service för att snabbt kunna åtgärda eventuella problem och uppstår. Detta kan bidra till att minska driftstopp och ge en högre tillförlitlighet.

  Installation

  För att installera en impellerpump från Sherwood till en Star Power båtmotor, följ följande steg:

  1. Se till att du har rätt impellerpump för din Star Power båtmotor och att impellern är i gott skick.
  2. Stäng av strömmen till motorn och se till att den är ordentligt avkyld.
  3. Ta bort den gamla impellerpumpen genom att lossa de nödvändiga bultarna och skruvarna som håller den på plats. Se till att du har tillgång till lämpliga verktyg.
  4. Rengör monteringsplatsen för den nya pumpen.
  5. Placera den nya impellerpumpen på monteringsplatsen och dra åt bultarna och skruvarna, men se till att inte överdra dem.
  6. Anslut vattenintagen och utloppet till pumpen. Se till att du har rätt kopplingar och tillräckligt mycket slang,
  7. Starta motorn och kontrollera pumpens funktion genom att titta på vattenflödet. Se till att impellern snurrar ordentligt och att det finns ett konstant vattenflöde.
  8. Kontrollera efter eventuella läckor runt monteringsflänsen och anslutningarna.
  9. Om allt ser bra ut, sätt tillbaka eventuella skyddskåpor och övriga delar som togs bort för installationen.
  10. Utför en sista kontroll av installationen och var noga med att det inte finns några lösa delar eller ledningar.

  Notera att dessa steg enbart är en generell guide på hur en installation går till, det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar.

  Underhåll

  För att se till att din impellerpump från Sherwood fortsätter att fungera effektivt och pålitligt, är det viktigt att regelbundet utföra underhåll. Här är några tips som kan vara användbara:

  • Kontrollera impellern regelbundet för tecken på skador eller slitage. Impellern är en förbrukningsvara och bör bytas ut minst en gång per år, även om den ser ut att vara i bra skick.
  • Rengör filter och silar som kan blockera vattenflödet till pumpen. 
  • Kontrollera slangar och rör för sprickor, skador eller läckage.
  • Kontrollera monteringsbultar och skruvar regelbundet för att se till att de är ordentligt åtdragna.
  • Smörj pumpaxeln och lagerhuset med lämpligt smörjmedel enligt tillverkarens rekommendationer.
  • Om du inte använder båten under en längre till, till exempel under vintersäsongen, se till att skydda pumpen från skador.
  • Om pumpen utsätts för saltvatten är det viktigt att skölja av den med rent färskvatten efter användning för att undvika korrosion och kalkavlagringar.

  Dessa punkter är några tips på underhåll av din pump, genom att följa dem kan livslängden på din impellerpump förlängas.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, så som gummimembran och fjäderbälgar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • Volvo Penta S
  Volvo Penta S

  Volvo Penta S

  Dessa impellerpumpar från Sherwood används som kylvattenpumpar till Volvo Penta motorer. De är utformade för att cirkulera kylvatten genom motorn och ut i avgassystemet för att kyla och reglera motortemperaturen. En impellerpump fungerar genom att en roterande impeller drar in vatten genom insuget och pressar det genom kylvattensystemet. När impellern roterar skapas en sugkraft som drar in vatten genom insuget på pumpen och sugs in mellan impellerns blad. Vattnet transporteras sedan genom pumpen och vidare genom kylvattensystemet till motorn. När vattnet har passerat genom kylvattensystemet pressas det ut genom avgassystemet. Trycket som skapas i kylvattensystemet av impellerns rotation hjälper till att reglera temperaturen i motorn och hålla den på en optimal nivå.

  Installation

  Installationen av en Sherwood impellerpump till en Volvo Penta motor kan variera beroende på modell och år, men här är några generella steg som kan vara till hjälp:

  1. Stäng av motorn och töm kylvätskesystemet.
  2. Ta bort den befintliga pumpen genom att lossa slangarna och bultarna som håller fast den.
  3. Kontrollera att det inte finns några skador på motorväxlaren som kan påverka den nya pumpens prestanda.
  4. Installera den nya pumpen på samma plats som den gamla pumpen och se till att den är ordentligt fastsatt med bultar.
  5. Anslut kylvätskeslangarna till pumpen och se till att de är ordentligt fastsatta.
  6. Fyll på kylvätska i systemet och se till att alla luftbubblor är borta.
  7. Starta motorn och kontrollera att pumpen fungerar korrekt genom att se till att det finns tillräckligt med vatten som rinner igenom kylvattensystemet.
  8. Kontrollera att det inte finns några läckage eller andra problem med pumpen.

  Underhåll

  För att säkerställa att impellerpumpen fungerar optimalt och har lång livslängd är det viktigt att underhålla den regelbundet. Här är några tips som kan vara till hjälp:

  • Inspektera impellern regelbundet: Impellern bör inspekteras regelbundet för att se till att den inte är skadad eller sliten. Impellern är en viktig del av pumpen och om den är skadad eller sliten kan pumpningen av vatten påverkas, vilket i sin tur kan skada motorn.
  • Byt impellern varje säsong: Impellern bör bytas en gång per säsong eller efter ett visst antal driftstimmar. Ett byte av impeller regelbundet hjälper till att säkerställa att pumpen fungerar optimalt och att motorn inte överhettas.
  • Kontrollera pumpens kåpa & packningar: Pumpens kåpa och packningar bör kontrolleras regelbundet för att säkerställa att de inte läcker och att det inte finns några andra tecken på korrosion.
  • Rengör insugningsgallret: Insugningsgallret bör rengöras regelbundet för att förhindra att det blir igensatt med skräp och att vattenflödet blockeras.
  • Testa pumpen: Testa pumpen efter att den har rengjorts och impellern har bytts ut för att se till att den fungerar som den ska.

  För att underhålla impellerpumpen på rätt sätt är det viktigt att följa tillverkarens rekommendationer.

  Varför köpa hos oss på Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, så som sjövattenfilter och reglagekablar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • Yamaha
  Yamaha

  Yamaha

  Sherwood tillverkar impellerpumpar för bland annat Yamaha båtmotorer. Dessa impellerpumpar används för att cirkulera kylvatten genom motorn. Impellerpumpar fungerar genom att använda en roterande impeller för att dra in vatten från båtens omgivning och sedan pumpa det genom motorns kylsystem. Kylvattenpumpar från Sherwood är tillverkade av korrosionsbeständigt material för att motstå de tuffa miljöer som kan uppstå ute på vattnet.

  Installation

  Att installera en Sherwood impellerpump till en Yamaha motor är en relativt enkel process, men det kräver några specifika steg. Här är en allmän guide för att installera en Sherwood impellerpump till en Yamaha båtmotor:

  1. Stäng av motorn och låt den svalna innan du påbörjar installationen. Ta bort den gamla impellerpumpen genom att lossa fästskruvarna som håller den på plats. Var noga med att märka och ta bort alla slangar och kopplingar som är anslutna till den gamla pumpen.
  2. Rengör området där den gamla pumpen var installerad.
  3. Kontrollera att den nya impellerpumpen är rätt modell och storlek för din Yamaha motor.
  4. Installera den nya impellerpumpen genom att montera den på plats och återansluta alla slangar och kopplingar. Var noga med att dra åt fästskruvarna ordentligt och se till att allt är installerat korrekt.
  5. Kontrollera pumpens rotationsriktning och se till så att den är korrekt inställd.
  6. Fyll på kylvätskan och kontrollera att allt fungerar som det ska genom att starta motorn och övervaka impellerpumpens funktion.

  Om du känner dig osäker på att utföra installationen råder vi dig till att ta kontakt med en professionell båtverkstad så att de kan installera pumpen åt dig.

  Underhåll

  Att utföra regelbundet underhåll på en Sherwood impellerpump till en Yamaha båtmotor kan hjälpa till att säkerställa att den fungerar korrekt och förlänga dess livslängd. Här är några tips som kan vara användbara i underhållsarbetet:

  • Kontrollera impellern regelbundet: Impellern är en kritisk del av kylvattensystemet och det är viktigt att kontrollera den regelbundet för skador och slitage. Impellern bör bytas ut minst en gång per säsong eller efter ett visst antal driftstimmar.
  • Inspektera pumpen: Kontrollera att pumpen och komponenter är i gott skick och att alla skruvar och kopplingar är ordentligt åtdragna. Kontrollera också att packningar och tätningar är intakta och fungerar som de ska.
  • Rengör pumpen: Ta bort impellern och rengör pumpen med färskvatten och en mjuk borste för att ta bort eventuellt sediment och korrosion. Använd inte en högtryckstvätt då detta kan orsaka skador.
  • Smörj pumpen: Smörj impellern och dess ytor med ett lämpligt smörjmedel för att skydda den från skador och slitage.
  • Kontrollera vattenintaget: Kontrollera att inga föremål har fastsatt i vattenintaget och och att det inte finns några blockeringar som kan orsaka överhettning.
  • Byt ut filter & impeller: Byt ut impellern och filter enligt rekommendationerna för din Yamahamotor.

  Genom att följa dessa steg försäkrar du dig om att motorn fungerar på bästa sätt och det kan även förlänga dess livslängd.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, så som motorkuddar och impellrar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • Perkins
  Perkins

  Perkins

  Dessa impellerpumpar från Sherwood används som kylvattenpumpar till Perkins båtmotorer. Dessa pumpar är viktiga för att hålla motorn sval under drift. En impellerpump består av ett pumphus med en inlopps- och utloppsport samt en impeller som vid rotation skapar tryck och drar in vatten från inloppsporten och pumpar ut det genom utloppsporten. 

  Installation

  Installation av en Sherwood impellerpump till en Perkins båtmotor är en relativt enkel process, men kräver att du följer några steg för att installationen ska utföras korrekt. Här är en allmän guide för installationen:

  1. Förberedelser: Innan du börjar är det viktigt att se till att motorn är avstängd och sval.
  2. Ta bort den gamla pumpen: Börja med att ta bort den gamla pumpen. Detta kan innebära att du måste lossa slangar och kopplingar och ta bort fästen och skruvar.
  3. Rengör området: När du har tagit bort den gamla pumpen, rengör området runt pumpens monteringsplats. 
  4. Installera den nya pumpen: Placera den nya pumpen på monteringsplatsen. Använd sedan bultar och fästen för att montera fast den.
  5. Anslut slangar & kopplingar: Anslut slangar och kopplingar till pumpen. Se till att alla anslutningar är ordentligt dragna och att det inte finns några läckor.
  6. Fyll på kylvätska: Fyll på kylvätska i motorns kylsystem.
  7. Testkör: Starta motorn och låt den gå på tomgång i några minuter för att se till att allt fungerar som det ska. Kontrollera också för eventuella läckor eller andra problem.

  Underhåll

  För att hålla en Sherwood impellerpump för Perkins båtmotorer i bra skick och fungerande under en längre tid är det viktigt att utföra regelbundet underhåll. Här är några allmänna tips för underhåll av impellerpumpen:

  • Inspektera impellern regelbundet: Impellern är den del som slits mest på impellerpumpen och måste därför inspekteras regelbundet. Impellern ska bytas ut varje säsong.
  • Rengör impellerpumpen: Impellerpumpen behöver rengöras regelbundet för att undvika igensättning och korrosion. Använd vatten och en mild tvål för att rengöra pumpen och se till att alla delar är ordentligt rengjorda.
  • Kontrollera slangar & kopplingar: Slangar och kopplingar kan lossna eller bli slitna över tid, vilket kan leda till läckage eller problem med impellerpumpen. Inspektera därför regelbundet slangar och kopplingar och se till att de sitter fast ordentligt.
  • Testa impellerpumpen regelbundet: Testa impellerpumpen regelbundet genom att starta båtmotorn och kontrollera att impellern pumpar kylvätska genom kylsystemet. Om impellern inte pumpar ordentligt kan det indikera på att den behöver bytas ut eller att det finns andra problem med impellerpumpen.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, så som motorkuddar och fjäderbälgar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

 • Westerbeke
  Westerbeke

  Westerbeke

  Dessa pumpar används som kylvattenpumpar för Westerbeke båtmotorer. Dessa pumpar fungerar genom att använda en roterande impeller som pressar kylvattnet genom motorns kylsystem. Detta görs genom ett undertryck som skapas av den roterande impellern. Impellerpumpar från Sherwood är kända för sin tillförlitlighet och prestanda. De är tillverkade av högkvalitativa material och är designade för att klara av tuffa marina miljöer och krävande användningsområden.

  Installation

  Installation av en Sherwood impellerpump kan variera på grund av modell av motor och pump, men generellt sett kan du följa dessa steg:

  1. Stäng av motorn och koppla bort strömkällan för säkerhetens skull.
  2. Ta bort den befintliga impellerpumpen genom att ta bort alla fästen och koppla bort slangarna.
  3. Installera den nya pumpen på samma plats som den gamla pumpen och säkra den med bultar.
  4. Koppla slangarna till den nya pumpen och se till att de är ordentligt installerade.
  5. Fyll på kylvätskan och kontrollera att det inte finns några läckor.
  6. Starta motorn och kontrollera att impellerpumpen fungerar korrekt genom att se till att kylvätskan cirkulerar som den ska.
  7. Kontrollera regelbundet impellern för att säkerställa att den inte har blivit sliten eller skadad.

  Underhåll

  Impellerpumpar behöver underhållas regelbundet för att säkerställa optimal prestanda och förhindra eventuella problem. Här är några punkter som kan vara användbara vid underhåll av impellerpumpen:

  • Inspektera impellern regelbundet: Impellern är en av de mest kritiska delarna i pumpen och behöver inspekteras och bytas ut regelbundet. Kontrollera impellern minst en gång per säsong eller oftare om motorn används ofta. Byt ut impellern om den är sliten eller skadad.
  • Byt ut packningar & tätningar: Kontrollera regelbundet packningarna och tätningarna runt pumpen och byt ut dem om de är slitna eller läcker. Detta kommer att säkerställa att pumpen fortsätter att fungera som den ska och förhindra eventuella läckor.
  • Rengör pumpen: Rengör impellerpumpen regelbundet genom att ta bort allt som kan ha fastnat. Detta hjälper till att förhindra att pumpen blir igentäppt och att impellern inte kan fungera korrekt.
  • Kontrollera kylvätskenivån: Se till att kylvätskenivån är rätt i motorn och pumpen. Om nivån är för låg kan pumpen ta skada.
  • Kontrollera skruvarna: Kontrollera att alla skruvar och muttrar på pumpen är ordentligt åtdragna och att inga lossnar.

  Genom att följa dessa steg för underhållning av impellerpumpen kan du förlänga dess livslängd och undvika problem med motorn.

  Varför köpa hos Dintra?

  Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

  Vi har även andra motortillbehör, så som bränslefilter och sjövattenfilter, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Aktiva filter