Indmar

Indmar

Denna impellerpump från Sherwood används i samband med Indmar båtmotorer som en del av kylsystemet. Denna pump är viktig för att hålla motorn sval och fungerande effektivt. Denna impellerpumpen är konstruerad för att vara tålig och motstå korrosion i marina miljöer. Sherwood producerar pålitliga och högpresterande impellerpumpar för kylsystemet.

Installation

Installation av en Sherwood impellerpump till en Indmar båtmotor kan göras med rätt verktyg och kunskap. Här är några steg som du kan följa för att installera en impellerpump från Sherwood till din Indmar båtmotor:

 1. Förbered båten och motorn genom att stänga av motorn och tömma kylvattensystemet. Se till båten är i ett säkert läge och att du har tillgång till alla verktyg och material som behövs.
 2. Ta bort den gamla impellerpumpen genom att ta bort monteringsfästena och kopplingarna som håller den på plats.
 3. Rengör ytan där den nya impellerpumpen ska installeras och se till att alla ytor är fria från smuts och skräp.
 4. Installera den nya impellerpumpen genom att fäste den på monteringsfästena och anslut slangarna och kopplingarna.
 5. Fyll på kylvattensystemet med rätt typ och mängd av kylvätska som rekommenderas för din Indmar båtmotor.
 6. Starta motorn och kontrollera att impellerpumpen fungerar korrekt genom att inspektera vattenflödet och kylvattentemperaturen. Var noga med att kontrollera för läckor eller andra potentiella problem i kylvattensystemet.

Observera att detta enbart är en generell guide. Det är viktigt att följa tillverkarens installationsanvisningar och säkerhetsföreskrifter för att undvika skador på pumpen och motorn. Om du är osäker på hur man installerar en impellerpump, rekommenderar vi att du söker hjälp från en kvalificeras marintekniker eller servicetekniker.

Underhåll

För att upprätthålla optimal prestanda och livslängd på impellerpumpen är det viktigt att utföra regelbundet underhåll. Här är några punkter som kan vara användbara vid underhåll av pumpen:

 • Inspektera impellern regelbundet för tecken på slitage eller skador. Impellern är en viktig del av pumpen som behövs bytas ut regelbundet för att säkerställa korrekt funktion. Det rekommenderas att byta impeller varje säsong eller när slitage blir synligt.
 • Kontrollera slangarna och anslutningarna som är anslutna till pumpen för tecken på skador eller läckor. Om du hittar några problem bör de åtgärdas omedelbart för att undvika skador på motorn eller pumpen.
 • Rengör pumpen regelbundet genom att ta bort eventuell smuts eller avlagringar som kan hindra pumpens prestanda. Använd en mjuk borste eller trasa för att rengöra ytan på pumpen.
 • Kontrollera att pumpen fungerar korrekt genom att starta motorn och inspektera vattenflödet och kylvattentemperaturen. Om du märker några problem eller avvikelser bör du kontakta en kvalificerad marintekniker eller servicetekniker.
 • Byt ut eventuella slitna eller skadade delar på pumpen, som till exempel packningar eller tätningar. Detta kan hjälpa till att förebygga läckor och säkerställa att pumpen fungerar optimalt.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra motortillbehör, såsom vattenlås och motorkuddar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Indmar impellerpump/kylvattenpump/sjövattenpump - från märket Sherwood

Aktiva filter