Kohler

Kohler

Dessa Sherwood impellerpumpar används som kylvattenpumpar i samband med Kohler båtmotorer. Dessa pumpar är kända för sin pålitlighet och prestanda, därför används de ofta i situationer där pålitlig kylvattenpumpning är avgörande för att undvika överhettning av motorn.

Att välja rätt impellerpump

Det finns olika modeller av Sherwood impellerpumpar som är kompatibla med Kohler-motorer. Det är viktigt att välja rätt modell baserat på motorn specifikationer. Här är några faktorer att tänka på vid valet:

 • Kompatibilitet: Se till att impellerpumpen du väljer är kompatibel med din specifika Kohler båtmotor. Detta kan du hitta information om i motorns manual eller genom att kontakta tillverkaren.
 • Prestanda: Impellerpumpen bör ha tillräcklig kapacitet för att kunna pumpa tillräckligt med kylvatten för att hålla motorn vid rätt temperatur. Se till att välja en impellerpump som matchar din motors krav.
 • Tillförlitlighet: Impellerpumpen bör vara tillförlitlig och ha en lång livslängd för att minimera risken för motorproblem.
 • Underhåll: Impellerpumpen bör vara lätt att underhålla och enkel att byta impeller på när det behövs. Det är också viktigt att ha tillgång till reservdelar om något går sönder.

Installation

Dessa Sherwood impellerpumpar används ofta för kylvattensystemet i båtar. Dessa kylvattenpumpar är kompatibla med Kohler-motorer. Här är en allmän guide för installation av en Sherwood impellerpump till en Kohler-motor:

 1. Ta bort den gamla pumpen. Detta innebär vanligtvis att man måste lossa några bultar eller skruvar som håller fast pumpen och sedan koppla bort kylvattenledningarna från pumpen.
 2. Jämför den gamla pumpen med den nya för att säkerställa att de är kompatibla. Det är viktigt att säkerställa att impellerpumpen du väljer passar till din Kohler-motor.
 3. Montera den nya Sherwood-pumpen genom att fästa bultar eller skruvar på de platser där den gamla pumpen togs bort. Var noga med att följa tillverkarens instruktioner för att säkerställa att pumpen sitter på rätt sätt.
 4. Koppla tillbaka kulvattenledningarna till pumpen. Se till att anslutningarna är tätade för att förhindra läckage.
 5. Fyll på kylvatten i systemet och starta motorn för att se till att allt fungerar som det ska. Noggrann kontroll för eventuella läckor är viktigt.

Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner vid installation av en impellerpump. Ovanstående steg är enbart en allmän guide. Om du inte känner dig bekväm med att utföra installationen, ta hjälp av en professionell mekaniker eller båtverkstad.

Underhåll

För att upprätthålla en korrekt funktion av pumpen och undvika skador eller driftstopp, är det viktigt att genomföra regelbundet underhåll på pumpen.

Här är några generella tips för underhåll av pumpen:

 • Kontrollera impellern regelbundet: Impellern är en del i pumpen som hjälper till att cirkulera kylvätskan genom motorn, impellern kan slitas ut med tiden och bör bytas ut minst en gång per säsong, eller oftare om det finns tecken på slitage.
 • Kontrollera pumpkåpan: Pumpkåpan är den yttre delen av pumpen som täcker impellern. Kontrollera pumpkåpan regelbundet för sprickor eller andra skador, och byt ut den om det behövs.
 • Rengör pumpen: Använd en mjuk borste och vatten för att ta bort eventuella blockeringar eller avlagringar.
 • Kontrollera kylvätskenivån: Se till att det finns tillräckligt med kylvätska i motorn, och att nivån inte sjunker under normal drift. Om nivån är för låg kan pumpen skadas eller slitas ut snabbare än normalt.
Varför köpa hos oss på Dintra?

Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra motortillbehör, såsom elektriska reglage och impellrar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Kohler impellerpump / kylvattenpump / sjövattenpump från Sherwood

Aktiva filter