Marine Power

Marine Power

Dessa impellerpumpar från Sherwood passar Marine Power motorer. Impellerpumpen är en viktig del av kylsystemet för en båtmotor, eftersom den cirkulerar kylvätska genom motorns vattenkanaler och kylflänsar för att hålla motorn sval. Sherwood impellerpumpar är välkända för att vara tillförlitliga och hållbara. De är tillverkade av korrosionsbeständigt material för att motstå den tuffa miljön som kan uppstå i vattenmiljöer.

Installation

Installation av en Sherwood impellerpump till en Marin Power motor kan variera beroende på motorns modell och tillverkarens instruktioner. Men här är några generella steg som kan vara till hjälp:

 1. Förbered pumpen: Kontrollera pumpen och se till att den är komplett med alla delar som krävs. Ta bort eventuell skyddsplast eller emballage från pumpen.
 2. Förbered motorn: Stäng av motorn och lossa spänningen på remmen som driver den befintliga pumpen. Ta bort den gamla pumpen och rengör ytan där den tidigare var monterad.
 3. Montera nya pumpen: Placera den nya pumpen på rätt plats och justera positionen till den sitter på plats ordentligt. Fäst pumpen med skruvar och bultar.
 4. Anslut kylvattenledningarna: Anslut kylvattenledningarna till pumpen och se till att de sitter ordentligt fast.
 5. Kontrollera pumpen: Kontrollera att pumpen fungerar som den ska genom att starta motorn och se till att det finns tillräckligt med kylvatten som cirkulerar genom systemet.

Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och rekommendationer när du installerar en Sherwood impellerpump till en Marine Power motor. Detta för att säkerställa korrekt funktion och undvika eventuella skador på motorn eller pumpen. Om du känner dig osäker på hur en installation ska utföras föreslår vi att du söker professionell hjälp.

Underhåll

Regelbundet underhåll av en Sherwood impellerpump till en Marine Power båtmotor är viktigt för att säkerställa optimal prestanda och livslängd. Här är några tips för underhåll av pumpen.

 • Kontrollera impellern: Impellern är den roterande delen som pumpar kylvattnet genom motorn och behöver vanligtvis bytas ut efter ett visst antal driftstimmar eller årligen. Kontrollera impellern regelbundet för att se till att den är i god form, inte sliten, trasig eller deformerad. Om impellern visar tecken på slitage eller skada bör den bytas ut.
 • Kontrollera tätningspackningen: Tätningspackningen är en viktig del som håller kylvattnet inne i pumpen. Kontrollera tätningspackningen regelbundet och se till att den inte läcker eller är skadad. Om tätningspackningen är skadad eller sliten bör den bytas ut.
 • Kontrollera vattenintaget: Det är viktigt att hålla vattenintaget rent och fritt från grus, löv och andra föremål som kan blockera flödet av kylvatten till pumpen. Se till att rengöra vattenintaget regelbundet för att undvika eventuella blockeringar.
 • Kontrollera monteringen: Kontrollera att pumpen är korrekt monterad och fastsatt på rätt sätt på motorn. Se till att alla skruvar och muttrar sitter ordentligt fast och är åtdragna.
 • Rengör pumpen: Rengör pumpen och dess delar med färskvatten regelbundet för att undvika ackumulering av salt och korrosion.

Varför köpa hos Dintra?

Att köpa impellerpumpar eller andra båtrelaterade produkter från oss på Dintra AB går smidigt med korta leveranstider och experthjälp för att få rätt impellerpump som passar för just ditt och din båts behov samt även rådgivning när det gäller vårt andra sortiment. Utöver impellerpumpar har vi på Dintra AB ett brett utbud av olika sorters marina tillbehör för din båt så som bland annat motorer, både diesel och elektriska motorer, backslag och reglage samt även många andra produkter som du kan tänkas behöva i ditt båtliv. För mer information om vårt utbud utöver impellerpumpar kan du kolla runt här på vår hemsida och för rådgivning för din situation och vad du kan tänkas behöva hjälp med kan du kontakta oss via mejl eller telefon så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en lösning tillsammans för dina behov.

Vi har även andra motortillbehör, såsom sjövattenfilter och motorkuddar, utöver detta har vi ännu bredare sortiment av motortillbehör för din båt.

Marine Power - impellerpump/kylvattenpump/sjövattenpump från Sherwood

Aktiva filter